MBTI kişilik tipinizin hayallerinizi, stres seviyenizi, arkadaşlıklarınızı ve aşk hayatınızı etkilediği biliniyor. Bu test aynı zamanda nasıl çalıştığınızı, çalışma ortamınızı da birden fazla şekilde etkileyebilir. Tipinizi bilmek, kendiniz ve başkalarıyla en iyi nasıl çalıştığınız hakkında daha fazla bilgi edinmenize ve nihayetinde kariyer veya girişimcilik hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. İster uzak, ister hibrit veya tam zamanlı ofis modunda olun, MBTI sonuçlarınızın daha iyi ve daha üretken bir çalışma alanı tasarlamanıza yardımcı olabilir. Daha iyisi için çalışma şeklinizi değiştirmeye hazır olun.


MBTI kişilik tipleri nelerdir?



ISTJ (Lojistikçi)

Düzenli ve görev bilincine sahip ISTJ'ler, geleneksel bir çalışma alanında başarılı olurlar ve başarı merdiveninden yavaşça yukarı çıkarak, hedeflerine zamanında ve ölçülü olarak ulaşarak en iyisini yaparlar. Bu kendini adamış düşünürlerin ana hedefleri sorunsuz ve istikrarlı bir operasyon yaratmak olduğundan, iş yerlerine belirli bir uyum getirirler. ISTJ'ler için yüksek düzeyde yapılandırılmış bir ofis en iyisidir. Her şey için bir yer, kategori olduğunda ve mobilyalar sağlam ve güvenilir olduğunda gelişirler. Bununla birlikte, bu yavaş ve istikrarlı çalışanlar beklenmedik ayrıntılardan yararlanabilir, bu yüzden o tuhaf süveteri giymekten veya çok emin olmadığınız bir projeyi üstlenmekten korkmayın.


INFJ (Avukat)

INFJ'ler, duygu ve somut eylemin eşsiz bir karışımıdır. Uyum ve adalet arayanlar olarak, INFJ'lerin ofis çevresinde muhtemelen birçok hayranı vardır (bu, enerjiniz yokken hoş karşılanamayan tonlarca ziyaretçi anlamına gelir). Alanınızı dışarıdan soyutlayarak, uzaktan iletişim araçlarınızı kapatarak veya ekip üyelerinden toplantıları önceden planlamalarını isteyerek kendinize dünyayı sessize alma yeteneği verin. Çalışma alanınızı kurduğunuzda, benzersiz tercihlerinize daha iyi uyan bir şey için geleneksel masa/sandalye/dosya dolabı düzenlemesini kullanmaktan çekinmeyin. Endişelenmeyin - sezginiz ve doğuştan gelen denge duygunuzla doğru düzenlemeyi mutlaka bulacaksınız!


INTJ (Mimar)

INTJ'lerin bilgi ve beyinsel arayışlar için kökleşmiş bir susuzluğu olduğundan, bu türe kolayca "kitap kurdu" adını verebilirsiniz. Bu kişilik tipindeyseniz, entelektüel merakınızı gıdıklayan bir profesyonel okuma kitaplığı küratörlüğü yapmanız iyi olur. Bu kitapları, ekibin geri kalanından uzaklaştığınız zamanlarda erişebileceğiniz ofisinizde saklayın. Dekor açısından, çalışma alanınızdaki özgürlük ihtiyacınıza uygun, dönüştürülebilir bir ayakta çalışma masası gibi esnek mobilyalar tercih edin. Son derece stratejik zihniyetinizle uyuşan geometrik desenler ve yatıştırıcı renkler seçin. Ve her şeyin düzenli olduğundan emin olun - bir INTJ'nin kaotik bir masadan daha fazla nefret ettiği hiçbir şey yoktur!




ISFJ (Savunmacı)

ISFJ'ler doğal yardımcılardır, ancak ofis kültürüne karşı kendi katkılarını hafife alma eğilimindedirler. Bu nedenle, başarılarının kanıtlarını ofis duvarlarında sergilemekten faydalanabilirler - belki de tamamlanmış bir maratondan bir ödül veya yarış önlüğü asmak. Çalışma alanınızı kurarken mobilyalarınızı seçmek için zaman ayırın çünkü her şey hoş hissettirdiğinde ve hiçbir şey abartı olmadığında en iyi performansı gösterme eğilimindesiniz. Ve yeni bir projeye başladığınızda öğrenmek için biraz zaman ayırmayı unutmayın. Yetiştiriciler yeni görevlere uygulamalı bir tavırla yaklaşmayı severler, bu nedenle ayrıntıları gerçekten araştırmak için programınızda biraz zamana ihtiyacınız olacak.


ISTP (Becerikli)

Sizin için dekorasyon yapmak, düzen ve tuhaflık arasındaki mükemmel dengeyi bulmak demektir. Hayata alışılmışın dışında yaklaşımınızla, hem benzersiz cesaret ve özgürlük karışımınızı ifade etmenize izin veren hem de özel tamircilik için dışarıdan soyutlanmanizi sağlayan alanlarda gelişiyorsunuz. Şeftali ve nane yeşili gibi sıra dışı, teşvik edici renkler arayın, ancak düşüncenize müdahale etmeyen ince bir profille mobilyaların şıklığını koruyun. Ve bazı taktil/dokunsal masa oyuncakları eklediğinizden emin olun - mükemmel çözümün gökten düşmesini beklerken size ilham verecektir!


ISFP (Maceracı/Sanatçı)

Bir ISFP iseniz ve bunu okuyorsanız, muhtemelen ofisinizin kurulumuna çok fazla kafa yormuşsunuzdur. Şehvetli, görsel insanlar olarak ISFP'ler estetik konusunda başarılı olurlar, ancak bu aynı zamanda etraflarında olup bitenlere karşı biraz fazla hassas olmalarına da neden olabilir. Bu nedenle ISFP'ler, kendilerini yoğun ortamlardan ayırmaya çalışmalı, bunun yerine doğal ortamın içine çekilebilecekleri bir pencereye yakın noktalar seçmelidir. Ofisinizde pencere yok mu? Sarı ahşaptan bir masa gibi bazı rahatlatıcı mobilyalar seçin ve üzerine bitkiler veya küçük, sakin bir şelale koyun. Güzel ve huzurlu olan her şey sizin ortamınızdır.


INFP (Arabulucu)

Hayalperest ve duygusal INFP'ler işyerinde uyum ve adalet ararlar. Bu tip, geri çekilebileceği ve bir sonraki hareketini yeniden düşünebileceği, sakinleştirici bir alana ihtiyaç duyar. Mümkünse ana odanın koşuşturmacasından uzakta bir ofis alanı seçin. INFP'ler, işleve odaklanan geleneksel ofis dekorundan ilham almakta zorlanabilirler. Bunun yerine, örneğin adil ticaret olan veya doğal unsurlarla örülen parçaları seçerek kişisel tutkularınızı ofisinize entegre etmeye çalışmalısınız.


INTP (Mantıkçı)

INTP'ler fikirlerle oynamaya ve keşfetmeye bayılırlar - dünyanın ünlü bilim insanlarından bazılarının bu kişilik tipine girmesine şaşmamalı. Bunlar, görelilik teorisini bulabilecek kadar yaratıcı ve mantıklı insanlardır (Einstein, onların en ünlü üyelerinden biridir), ancak genellikle yeni bir teorinin sancıları içinde kahvelerini yudumlarken vazgeçerler. Yüksek verimli raf ve organizasyon sistemlerine sahip iyi düzenlenmiş bir alan bu tipe çok yakışacaktır. Ancak, çeşitli bir dosya ve yaratıcılık ortaya çıktığında daha fazla plansız düşünme yapmak için bir köşe eklediğinizden emin olun.




ESTP (Girişimci)

ESTP'ler oldukça hareketlidir. Bu kural bozucular, kalıpların dışında düşünmeye bayılırlar ve "bozulma" ve "ileriye gitmeme" hakkında sohbet ederken göreceğiniz türdendirler. Bu nedenle, onlara ilham veren cesareti ve risk almayı sağlayan enerjik bir çalışma alanına ihtiyaçları var.


Elektrik mavisi veya parlak turuncu gibi beklenmedik vurgulara sahip renkler - örneğin kavisli bir masa veya sıra dışı bir sanat eseri - bu türün dört silindirde de çalışmasını sağlayacaktır. Sadece çok telaşlı karar vermeyin. Hızlı değişim tercihinizle, muhtemelen sık sık yeniden organize olacaksınız.


ESFP (Eğlendirici)

Düşünceleriniz etkileyici ve sesli, muhtemelen ofisinizi uygun gördüğünüz şekilde yeniden dekore etmekte sorun yaşamazsınız. Sevecen, şefkatli bir insan olarak iş yerinizdeki arkadaşlarınızla iletişimde olmayı seviyorsunuz, bu yüzden onlardan tavsiye istemekten çekinmeyin! Ciddiyet, diğer kişilik tiplerinin endişelenmesi gereken bir şeydir, o yüzden devam edin, o muhteşem ilan tahtasını ve o dramatik masa sandalyesini kapın. Sadece dekorasyona çok fazla kapılmadığınızdan emin olun - sonuçta hala yapacak gerçek işiniz var!


ENFP (Kampanyacı)

Doğal karizma ve enerjik bir kıvılcımla kutsanmış ENFP'ler fikirleri konusunda tutkuludurlar ve eğlenceyi ofise getirirler. Çalışma alanlarında, neredeyse hiç bitmeyen sevinçlerini yeniden dolduracak bir dekora ihtiyaçları var. Ancak muhtemelen biraz basitleştirme de yapabilirler çünkü bu tipler rutin görevlerden nefret eder ve organizasyonu bir angarya biçimi olarak görür. Boş şeylerden kaçınmak için dosyalama sisteminizi olabildiğince basit tutun ve önemsediğiniz şeye odaklanmanıza izin verin: yeni fikirler.




ENTP (Tartışmacı)

"Büyük resim" düşünürleri olarak ENTP'ler, organizasyon gibi daha ince ayrıntıları gözden kaçırma eğilimindedir. Bu fikir odaklı türler için zorluklar motive edicidir, bu nedenle temizliği çözülmesi gereken bir sorun olarak görebilirseniz, muhtemelen çok daha iyi sonuçlar alırsınız. Alışılmadık çözümler kullanın - alışılmadık, göz alıcı bir raf veya yuvarlanan duvarlara sahip ayakta bir masa - veya imkanınız varsa kendinize yeni bir kafede veya restoranda çalışma özgürlüğü verin. Sadece esnek tutun ve unutmayın: her şey tersine çevrilebilir!


ESTJ (Yönetici)

Takma adlarından tahmin edebileceğiniz gibi, ESTJ'ler sırayla gelişir ve kurallara uyma eğilimindedir. Aynı zamanda çalışkan ve ahlaklıdırlar, önemsiz ayrıntılara takılıp kalmaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle bu kategoriye girerseniz, sınırları zorlamayan temiz, dizginsiz bir dekorla en iyisini yaparsınız. "Oval ofis" düşünün ve geleneksel lüks ile yönetici hünerinin karışımından ilham alın. Ve ziyaretçiler için ekstra bir koltuk eklediğinizden emin olun. Liderlik ve topluluk organizasyonu konusundaki itibarınızla, birkaç ofis ziyaretçisinden fazlasına sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz!


ESFJ (Konsül)

Her zaman hızlı bir sohbet için oyun oynayan, konuşkan bir iş arkadaşını tanıyor musun? Bir ESFJ iseniz, muhtemelen bu arkadaş sizsiniz! İnsanlarla çalışmayı seviyorsunuz ve toplantıları sadece işten daha fazlası olarak görüyorsunuz - onlar da insanlarla beraber eğlenmek için bir şans. Mekanınızdaki düzeni korurken, ruh haliniz bozulduğunda insanları davet etmek için kendinize yeterli alan verin. Bir grup toplantısına liderlik etmenize ve düşüncelerinizi bir arada tutmanıza yardımcı olabilecek yuvarlanan beyaz tahta gibi pratik, faydacı parçaları tercih edin.


ENFJ (Önder)

Cömert ve işbirlikçi bir ENFJ, "insan insanı"nın tam tanımıdır. Bu nedenle misafirperver, davetkar ve rahat alanları tercih ederler, enerjik ve yeni olan alanlarda gelişirler (şapkalı koltuklar ve duvar resimleri ile başlamayı düşünün). Çarpıcı ve bir sohbet başlatacak, ancak yine de alanınızda bir düzen duygusu sağlayacak parçaları seçin. Ne yaparsanız yapın, işbirliği için bolca alan olduğundan emin olun. Hatta mümkünse ofisinizi de paylaşmak isteyebilirsiniz. ENFJ'ler, ekip halinde işlerini kolayca yapabildikleri için, açık plan ofislerden gerçekten hoşlanan nadir türlerden biridir. Evden çalışıyorsanız ortak çalışma alanlarını ve kafeleri deneyin.


ENTJ (Buyurucu)

Bir araba satıcısı tarafından asla alt edilmediğinle övünmeyi seviyorsun ve bunun nedeni, pazarlık etme zorluğundan zevk alıyor olman. Komuta eden varlığınız ve hakim kişiliğinizle, otoriter - ve belki de ufak bir göz korkutucu - bir dekora ihtiyacınız var. O kontrol ortamını yakalamak için alabileceğiniz en büyük masayı ve pelüş bir deri sandalyeyi seçin. Ancak ara sıra hassas yönünüzü de dışarı çıkarmayı unutmayın. Köpeğinizin bir fotoğrafının raflarınızdan birinde sergilenmesi gibi birkaç nazik dokunuş, takım arkadaşlarınıza insancıl olduğunuzu göstermenizi sağlayacaktır.


Referanslar:

Theresa Gonzalez. "How To Set Up Your Workspace, According To Your Myers-Briggs Personality Type". Şuradan alındı: https://www.brit.co/myers-briggs-workspace/ (13.08.2021)



Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.