13 yaşından bu yana ekran ve beyazperdede izlediğimiz Neslihan Atagül, geçen ay öyle bir düğün yaptı ki herkesten çok kendi eğlendi, eğlendirdi. Ancak düğün pastası önünde yaptığı bıçakla dansı eleştirildi. Eleştirenlerden biri de anneannemdi. O da cevap verdi: “O bıçak keskin değildi.” Ve ekledi: “İşte, seyirciyle büyümek tam da bu.”


Bu yıl onun yılıydı... Oynadığı rol sevildi, ekranda yıldızı parladı. Hatta öyle ki, Seul Drama Ödülleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde dünyaca ünlü isimlerle finale kaldı. Uzun süredir birlikte olduğu Kadir Doğulu’yla eğlenceli bir düğünle hayatını birleştirdi. Evlilik ona uğurlu geldi ve bir celebrity olmanın vazgeçilmezini yerine getirerek bir güzellik markasının, Pantene’in marka elçisi oldu. 24 yaşındaki Neslihan Atagül Doğulu, tüm bunlara genç yaşta sahip oldu gibi düşünülebilir ama o yolunu daha çocukken çizmişti. 8 yaşında oyuncu olmayı kafasına koyup kendini ajansa yazdıran ve 13 yaşında ilk projesiyle ekranlarda yerini alan Atagül, 2006’dan bu yana televizyon dizileriyle sinemayı birlikte yürütttü. Sinema da onu sevdi. 2012’de başrollerini Özcan Deniz ile paylaştığı “Araf” filmiyle de 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri kapsamında ‘Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’, 25. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’, Altın Koza Film Festivali’nde ‘Türkân Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’, Moskova 2 Morrow Film Festivali’nde ‘Şimdinin ve Gelece- ğin En İyi Oyuncusu Ödülü’nü aldı. Sektörde iyi isimlerle çalışma imkânı bulan Atagül’ün gelişimine izleyici de tanıklık etti, kendine kalıcı bir yer edindi. Ama bunun bir tesadüf olmadığı gerçek, bu uğurda çok çalıştığını her fırsatta dile getirdi.


Geçen ay sevgilisi Kadir Doğulu ile çok eğlendikleri bir düğün yapan güzel oyuncu ile görüntüleri tıklanma rekorları kıran balayı sonrası buluştuk. Evliliğini, oyunculuğunu, güzellik formüllerini konuştuk.


Bu yıl senin yılındı. Ekranda parladın, hayatının aşkına kavuştun ve marka yüzü oldun. Bu yıl senin için bir nevi dönüm noktasıydı diyebilir miyiz?

Açıkçası dönüm noktası mı tam olarak bilemiyorum, bunu ileride anlayabileceğim. Bu yıl gerçekten çok verimli, bereketli ve dolu geçti. Hayatımda güzel başarılar oldu, evlendim. Şu an her şey güzel bir şekilde artarak devam ediyor. Umarım böyle devam eder.


İlk günden bugüne seni izleyenler gelişimine de tanıklık etti. Seyirciyle büyümek sana neler hissettiriyor?

Ben evin küçük kızıyken onların gözü önünde genç bir kadına dönüştüm. Bu tabii ki çok tatlı bir şey. Çocukluğumdan bugüne beni izlemeleri ve çoğalmaları beni çok mutlu ediyor.


Bir de evlendirdiler seni...

Evet, beni bir de evlendirdiler. (Gülüyor)



"Düğündeki bazı şeyler planlandı ama danslar spontane gelişti"


Uzun zamandır bu kadar eğlenceli bir düğün görmemiştik, hayırlı olsun. Birbirine çok yakışan bir çift, gece boyunca motivasyonunu bozmadan gülümsüyor, dans ediyor. Gerçekten çok güzeldi. Her şeyi planladınız mı?

Biz çift olarak eğlenmeyi çok seviyoruz. Tabii ki düğündeki bazı şeyler planlandı ama danslar tamamen spontane gelişti.


Bir de elinde bıçakla dans ettin, anneannem bile bıçakla dans etmene fena bozuldu, “Kızım bıçakla dans edilir mi?” dedi...

Anneannene söyle o bıçak keskin değildi. (Gülüyor.) Evet işte, seyirciyle büyümek tam olarak da bu.


Belki de bir trend başlatırsınız, sayenizde daha çok eğlenceli düğünler görürüz...

Ne güzel, ne mutlu bize.


Düğün videonuz YouTube’da 628 bin kez görüntülenmiş biliyor muydun?

Hayır, o kadar izlendiğini bilmiyordum.


Düğün dansı demişken dansa ilgin var mı ya da eğitimin?

Dansa ilgim var, dans etmeyi çok seviyorum. Ama dans eğitimi almayı hiç düşünmedim açıkçası.


Evlendikten kısa süre sonra soyadını değiştirdin. Bu duyduğun büyük aşkın bir sonucu mu? Çünkü bazı oyuncular kendi soyadını kullanmayı seçiyor...

Bu tabii ki tercih meselesi. Ben böyle olmasını istedim.


Evlilik nasıl gidiyor, kısa bir tatil yaptınız hemen projeler başladı...

Dizimiz tatile girdi, reklamları, fotoğraf çekimleri başladı. Bu yıl çok fazla tatil yapamadım. Bundan dolayı mutsuz değilim çünkü hayatımda çok güzel şeyler oluyor. Zaten bunlar motivasyon kaynağım olduğu için keyifle yapıyorum. Tatili her zaman yapabilirim.


Artık bir celebrity olmanın en önemli noktası bir markanın yüzü olmak. Sen de kısa sürede bunu başardın. Bu işbirliğiyle ilgili neler söylemek istersin. Böyle bir şey bekliyor muydun?

Bence biz birbirimize çok yakıştık. İnsanlar beni izliyor, güveniyor. Pantene ile işbirliği yapmadan önce ürünleri kullandım. Şu an rahatlıkla söyleyebiliyorum ki iyi bir marka ve insanlar güvenle kullanabilir. Güven benim için çok önemli bir şey. Tavsiye edeceğim şeyin kaliteli olması çok önemli. Çünkü insanları hayal kırıklığına uğratmak istemem. Biz güzel bir uyum yakaladık. Marka bu yıl 24. yılını kutluyor Türkiye’de, yakında bende 24’üncü yaşımı kutlayacağım. Güzel tesadüfler oldu.


Kariyerinin aslında başındasın ve en güzel yerindesin. Peki yapmak istediklerini biraz da olsa hayata geçirebildin mi, kendini başarılı buluyor musun?

Ben hep yaşadığım hayatın hakkını verebilmeliyim. Şu sıralar her şey yolunda gidiyor. Ben kendime “Çok başarılıyım” diyemem tabii ama yapmak istediklerimi gerçekleştiriyorum.





“Aslana sarılmak istiyorum”

Aslında istediğimiz şeyi kafamızda netleştirdiğimizde daha verimli yol alabiliyoruz. Sen küçük yaşlarda da ne istediğini biliyordun.

Evet, ne istediğini bilmediğinde algı dağınıklığı olabiliyor. Eskiden etrafımızda bu kadar alternatif yoktu. Opsiyonlar çoğaldıkça insanlar her şeyin tadına bakmak istiyor. Ben sadece çok dağılmadan hedeflediğim şeye doğru yol aldım, çalıştım, çabaladım, azmettim. Ve evren bu azmettiğim şeyleri karşıma çıkardı.


Avrupa’da gençler eğitimlerine bir yıl ara verip dünyayı gezmeye, gönüllülük projelerinde çalışmaya vakit ayırabiliyorlar. Aslında o bir yılı kafayı açmak için kullanıyorlar. Bizde ise tam tersi. Senin bu gibi hayalini kurup da ertelediğin şeyler oldu mu hayatta?

Aslana sarılmak istiyorum ama şu an yapamıyorum. Ben her zaman çok gezmeye çalışıyorum. Yapmak istediğim şeyleri yapıyorum. Her işimin arasına belli bir süre verip tamamen kendimi besliyorum. O zaman yapmak istediklerimi yapabiliyorum.


Çok isteyip de kıyısına geldiğinde son dakika vazgeçtiğin şeyler oldu mu?

İllaki olmuştur. Çünkü o yolda giderken bir şeylerin bana ters geldiğini ya da yolunda gitmediğini hissederim ya da görürüm. Bir şekilde karşıma çıkar ve o yoldan dönerim. Bu da benim için hayırlısı olmuş olur. Hayata biraz böyle bakıyorum.

‘Kendime bakmayı seviyorum’

Çok güzel bir kadınsın, ama bunun bir bedeli var. Kendine bakmak, vakit ayırmak zorundasın...

Saçlarımın temiz olmasını önemsiyorum. Aylık saç bakımına gitmeme rağmen yıpranan saçlarımın uçlarından kırıklarını sürekli kestiriyordum. Bakım kremi kullanmaya yeni başladım. Duştan sonra da bakım yağları kullanıyorum. Hayatım setlerde geçtiği için rolüm gereği sık sık fön, krepe, topuz gibi işlemlerden geçiyor. Günlük hayatımda saçlarımda farklı şekiller denemeyi seviyorum. Atkuyruğu yapıyorum, örüyorum. Bazen dağınık şekilde doğal haline bırakıyorum. Sadece işim gereği değil kendimi her zaman iyi hissetmek için kendime bakmayı seviyorum. Cildim çok işlem gördüğü için cilt bakımına gidiyorum ve cildimi her gün temizlemeye özen gösteriyorum. Günlük nemlendiricilerimi kullanıyorum. Makyaj malzemelerinde ise su bazlı, daha organik, ince yapıdaki ürünleri seviyorum. Çantamda olmazsa olmazlarım ise dudak nemlendiricim ve el kremlerim.





‘Kapalı alanda çok kalamıyorum’

Fobilerin var mı?

Kapalı alanda çok kalamıyorum, klostrofobi. Mesela şu an bulunduğumuz odada kapı biraz daha kapalı olsa camı açmak isterim. Odaya dışarıdan hava girmesi gerekir.

Güne nasıl başlarsın?

Sabahları espresso içmem gerek. Kahvaltıdan sonra Türk kahvesi ve gün içinde ve yatmadan önce çok su içmeye çalışıyorum.


Spor yapıyor musun?

Sette karavanda minik aletlerimle yapmaya çalışıyorum. Şu sıralar bolca yüzüyorum. Zaman buldukça da pilates yapıyorum.

Günün güzel geçmesi için neler olmalı?

Fikirlerimiz çok değişken hep aynı şeyleri hissederek uyanmıyoruz. Sabah kahvaltımı evde yaptığımda o gün benim için ideal bir gün olabilir. İdeal dediğim, çok verim alabileceğim bir gün olabilir yani.


İnatçıyım dedin ama aynı zamanda pozitif biri misin?

Çok pozitifim diyemem ama olmaya çalışıyorum.


Seni yansıtan bir söz var mı?

Şems-i Tebrizi’nin güzel bir lafı var: “Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.”


En güzel yaptığın yemek?

Bu konuda hiç mütevazı olamayacağım gerçekten iyi yemek yaparım.


Kimden el aldın?

Annemden herhalde.


Yemeyi en sevdiğin yemek?

Patates. Her türlüsünü severim. Patates ve zeytinyağlı deniz börülcesini sıkılmadan her gün yiyebilirim.



“Ben sarılayım da gerisini düşünmüyorum”

Kendini hangi konularda güçsüz hissedersin?

Önemli olan sağlık. Onu kaybetmekten korkarım. Fiziğimizle iş yaptığımız için, neticede insanlar bizi izliyor, çok önemli. Mesela sette grip olduğumda “Eyvah ne yapacağım” diyorum. Çünkü burnumun akmaması, kızarmaması, sesimin değişmemesi lazım. O yüzden kaliteli beslenmeye, uykumu iyi almaya çalışıyorum.


Fiziğinle iş yaptığını kendin söylüyorsun peki aslana sarılmaktan çekinmeyecek misin?

Ben sarılayım da gerisini düşünmüyorum.


Yavru aslan sanırım...

Yok hayır, bildiğin yeleli erkek aslana sarılmak istiyorum. Korkmam huzur hissederim bence. Zaten korksam da artık çok geç olur, o beni çoktan yemiş olur.


‘Ben biraz başına buyruk, inatçı biriyim’

Peki oyunculukla ilgili olarak kafanda belirsizliklerin olduğu ve seni “Vazgeçsem mi acaba?” noktasına getiren şeyler oldu mu?

Ben çok sabırlıyımdır. Mutlaka herkesin hayatta “Ne yapmam lazım” dediği dönemler olmuştur. Başka yolları düşünmüştür. Ben oyunculuğu çok seviyorum ve bu kadar çok sevdiğim şeyden para da kazanıyorum. Onun için “Vazgeçsem mi?” diye hiç düşünmedim. Ama tabii “Acaba böyle mi olmalı?” dediğim şeyler olmuştur.


Sanırım 10’a yakın ödülün var. Yolun başında bir oyuncu için “En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde ödül almak çok önemli. Genç oyuncular daha çok gençlik dizileriyle başlayıp 7-8 proje sonra başrol oynarken sinema senin büyük şansın...

Ben de başrolle başlamadım aslında. “İlk Aşk”, “Yaprak Dökümü” sonrasında “Araf”, “Hayat Devam Ediyor” adlı projeden sonra “Fatih Harbiye” oldu, 3 yıl önce. Keşke elimizde olsa da hep sinema filmi yapabilsek. Ama maalesef öyle olmuyor. Umarım daha çok sinema filmi yapabilirim, çok çeşitli roller oynayabilirim.


Sinemaya dair hayallerin neler?

Bir Almodovar filminde oynasam ne tatlı olur, evrene böyle mesajlar gönderelim. Onunla tanışmak, onun setinde bulunmak benim için keyifli olur.





Setler sana ne öğretti?

Sabretmek. Herkes çok tatlı ama neredeyse her gün birbirimizi gördüğümüz için ve yoğun çalıştığımız için kırılabiliyoruz, üzülebiliyoruz yani anlayışlı olmak, empati kurabilmek gerekiyor.


Erken yaşta bu işe adım atmış biri olarak genç oyunculara neler tavsiye edersin?

Bu çok zor bir soru. Çünkü kendimi çok sorumlu hissederim. Çok çalışmaları lazım, kendilerini geliştirmeleri gerek. Ben de hâlâ öyle yapıyorum. Bolca film izlemek, kitap okumak, araştırmak gerek ve elbette karar verip “Ben bu işi yapmak istiyorum ve sebepleri bunlar” diye düşünmek gerekiyor. İnsan geçerli sebepleri varsa, kendine çok kolay yalan söyleyebiliyor. Net bir şekilde kendiyle yüzleştikten sonra bu yolda ilerlemeye kararlıysa o zaman yol onun yolu. Kendini beslesin ve azmedip çalışsın. İyi insan olduktan sonra her şey onun karşısına çıkar.


Seçimlerinde bugüne kadar ailenin, çevrenin etkisi oldu mu yoksa kendi bildiğini mi okursun?

Ben biraz başına buyruk, biraz inatçı biriyim. Yeni yeni kırılıyor bu aslında. 2 yıldır kendimi bu konuda törpülemeye çalışıyorum. Tabii ki fikrine değer verdiğim insanlardan Kadir’den, menajerim Önem’den fikir alıyorum. Ama özünde kendimi dinliyorum ve ne yapmak istiyorsam, bana en yakın gelen neyse onu tercih ediyorum.


Kontrolcü biri misin?

İşimde disiplinliyimdir ama Neslihan olarak kendi hayatımı akışına bırakırım.


Instagram’da 2 milyon takipçin var. Sosyal medyanı yönetirken içinden geldiği gibi doğal davranabiliyor musun?

Oradaki amacım güzel fotoğraflar paylaşabilmek. Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim. Beni sevenler fotoğraf paylaşmam konusunda üzerimde o kadar baskı uyguluyorlar ki, onları kırmamak için, iletişim kurabilmek adına “Sizi görüyorum, okuyorum” demek adına fotoğraflar paylaşıyorum. Çünkü uzun süre sessiz kaldığımda merak ediyorlar.


Takipçilerine, seni seven insanlara bir şey söylemek ister misin?

Beni hiç tanımadan sevmeleri ve takip etmeleri bana kendimi çok özel hissettiriyor. Onların sevgilerinin yeri çok özel ve karşılıklı. Bu benim en büyük motivasyon kaynağım. İyi ki varlar. Umarım giderek büyürüz.


Röportaj: Ekin Türkantos

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.