31 Ocak Çarşamba günü öğleden sonra saat 16.26’da Tam Ay Tutulması gerçekleşiyor. Güçlü Dolunay olarak bilinen Ay Tutulmaları'nda Güneş - Ay’ın karşı karşıya gelmesiyle, aralarına giren Dünya’nın gölgesi tam olarak Ay’ın üzerine düşecek.


Tutulma zamanı Ay, Dünya’ya çok yakın olacak yüzde 30 daha parlak, yüzde 14 daha büyük görünecek. Bu yüzden Süper Ay olacak.

Tutulma anında Ay’ın etrafında Güneş’ten yansıyan ışınlar onu kırmızı hatta kızılımsı bir renk almasına neden olacak bu da Ay’ı Kanlı Ay yapacak.

Bir ay içinde 2 kez Dolunay olduğunda, her 2.5 yılda bir gerçekleşen bu olay onun Mavi Ay diye anılmasına neden olacak.


Bu 3 etkinin bir arada bulunacağı bu özel tutulmada ilişkilerimiz, duygularımız ve iç güdülerimiz tavan yapacak. Kendi ihtiyaç ve beklentilerimizin yanı sıra karşı tarafın ihtiyaç ve beklentileri arasında bir köprü kurmak, denge sağlamak kolay olmayabilir. Astrolojide tutulmalar önemli süreçlerin başlangıçlarına ve bitişlerine işaret ederler ve en önemlisi kadersel sayılabilecek etkileri bulunmaktadır. Ay Tutulmaları kişisel ve duygusal olayları hayatımıza taşır ve daha çok halkı ve duygusal konuları karşımıza çıkaran olayları içinde barındırır. Eğer kişisel haritalarımızda tutulma, Güneş, Ay ve diğer gezegenlerle birleşiyorsa, evine bağlı olarak büyük değişimleri ve dönüşümleri hayatımıza getirebilir.


Bu tutulma Aslan burcunda gerçekleşeceği için kendimizi gösterme arzumuz, ön plana geçme isteğimiz yüksek olabilir. Hayatın merkezinde olmak isteyebilir, keyifli, cesaretli adımlarla risk almaktan korkmayabiliriz. Aslan burcu liderler, üst kademeden insanlar, yönetici durumundaki insanlarla, patronlarla alakalıdır. Ayrıca yönetmenler, eğlence sektörü, sahne sanatları (tiyatro, oyuncular), reklamcılar, çocuklar ve onların eğitim konuları, eğlence mekanları, bu tutulmada önem kazanıyor. Aslan burcundaki tutulmalar, yönetici pozisyonundaki insanların yönetme becerilerinin bir anlamda sorgulandığı zamanları gösterir. Yönetme güdümüzün yüksek olacağı, risk almaya yatkın olacağımız bu tutulma zamanında yönetici ve idareci durumundaysak biraz daha dikkatli adımlar atmamız gerekebilir.


Sabit elemente gerçekleşen tutulmalar parlemento, meclis, ulusal finans ve para konularını öne çıkarabilir. Hastalıklar, yer hareketleri, depremler, salgınlar, elit kesimde vefatlar sabit tutulmaların konularındandır. Tutulmanın Ateş elementinde olması, tartışmaları, heyecanı, münakaşa ve kavgaları artırabilir. Cinayetler, hassas halk olayları, savaş tehlikesi, ordu hareketleri, sıcaklığın artması, yangınlar, para harcamalarının ve vergilerin artmasını karşımıza getirebilir. Bu tutulma, Kuzey, Doğu Avrupa, Asya, Avustralya, Kuzey Amerika, Kuzey – Doğu Afrika, Pasifik, Atlas ve hint okyanusu, Antartika’dan izlenecek. Türkiye’de Ankara’dan Parçalı olarak izlense bile Türkiye’nin ilerletilmiş Güneş’i ile temasta olacağı için bizim için de oldukça önemli ve etkili bir tutulma diyebiliriz.





Tutulmanın yükselen derecesi Türkiye haritasının 1. evine düşmekte, halkı ilgilendiren konular, vatanımız, ailemiz, duygusal olarak güvenlikte olma ihtiyacımız önem kazanıyor. Duygusal karmaşalara, reaksiyonlara, kırılganlıklara açık olabiliriz. Sahip olduklarımızı gözden geçirebilir, yaşayacağımız bazı kayıplardan sonra kazanımlarımızı sorgulayabiliriz. Yönetme arzusu, güç ve kontrol kurma etkisiyle diplomatik ilişkilerde zorlanacağımız bir dönem. Geçmişte yapılmış hatalardan uzak durarak, geçmişi çok fazla didiklemeden ilerlemeye çalışmak önem kazanıyor. Konuşmalarda, görüşmelerde kontrol ve manipülasyon karşı taraftan gelebilir. Yumuşak, anlayışlı ve demokratik yöntemlerle yapılacak olan anlaşmalar çok şey kazandırabilir. Önemli bir döngüdeyiz, geçmişin geleceği, geleceğin geçmişi etkilediği bu topraklarda insanlığın, anlayışın, hoşgörünün her zaman galip geldiğini unutmayalım. Maddi kazanımlarımızı düşünürken, kendi öz değerlerimizden vazgeçmeyi göz ardı etmeyelim. Bu tutulmanın etkilerini yaz aylarında daha fazla hissedeceğimize hiç şüphe yok.


Tutulma bizim para ve gelir alanımızda gerçekleşeceği için bu tutulmayla beraber banka sektöründe, ulusal gelir, finans alanında zorlanmalar oluşabilir. Ticari adımlarda ve maddi konularda sorgulamalar artabilir. Vergilendirme sisteminde değişimler ve artışlarda bu dönem ve sonrası günlerde hayatımızda etkili olacak. Askeri operasyonlarda hareketliliğin daha da artacağı bir döneme giriyoruz. Kazalara, patlamalara, yangınlara dikkat etmeliyiz. İş ve işçi kesiminde de huzursuzluklar artabilir. Yine ateşli hastalıklar, salgınlara bu dönem ve sonrasında daha fazla rastlayabiliriz.


Türkiye’yi bir kenara bırakır bireysel olarak bu tutulmanın hayatımıza neler getireceğini konuşursak; tutulmalar farkındalığımızı artıran olaylardır. Yaz döneminde başlattığımız, hayatımızın değişimiyle ilgili karar vermek zorunda kaldığımız konularda önemli sonuçlarla karşılaşabilir ve hayatımızda nihai bir tamamlanma içinde olabiliriz. Evet bu değişimi getirecek, etkisini daha fazla gösterecek tutulmalardan bir tanesi. Bu tutulmada Güneş’in yanında Venüs yer alıyor. Müsamaha ve anlayış gösterdiğimiz konularda dengeyi sağlamak kolay olmayacak. Bazen abartı, bazen kibirle çıkışlar sergileyebilir, hiç olmayacak noktalarda kontrol ve idare mekanizmasını devreye sokarak tepkiler verebiliriz. Eğer konu ve olayların özünü kaybetmez, haklılığımız konusunda diretmez, ilişkilerde kendimizi ön plana çıkartmaya çalışmaz, sevdiklerimizin bize yük değil bir lütuf olduğunu farkedersek, bu döngüyü kırabilir ve istediğimiz sonuçları yaratmaya, hayatımızın kontrolünü elimize almaya yakın olabiliriz.


Sabit burçlar olan Aslan ve Kova burçlarında doğanların veya bu yükselene sahip olanların hayatlarını yeniden düzenleyecek ve duygusal karmaşalarla bir anlamda duygusal sınırlarını çizecek olan bu tutulmada esnek ve rahat olan taraf kazanacak. Boğa ve Yükselen Boğa’lar kariyer ve iş adımlarında daha hümanist ama ev alanlarında daha kibirli ve kontrolcü davranabilirler. Akrep ve yükselen Akrep burçları ise gurur ve kibir deneyimini kariyerlerinde yaşayabilirler. Abartmadan doğru yerde durarak ilerlemeleri önem kazanıyor.


Son bir ekleme İran haritasında İran güneşinin karşısında gerçekleşecek olan tutulma iç meselelerine daha fazla eğilmeleri gerektiğine dikkat çekiyor. Yeni nesile, gençlere, çocuklara daha fazla önem vermeleri gerekiyor. Mart - nisan aylarında bu tutulmanında etkisiyle İran da halk ve yönetim arasında daha da büyük mücadeleler ve olaylara tanık olacağız. Yine bu tutulma İsrail’in Satürn’üyle otorite ve yöneticilerinin göstergeleriyle birleşiyor. İlginç ve farklı tutumlarıyla önümüzdeki günler yine onları çok konuşacağız.


Bizlere ve ülkemize farkındalığı yüksek, hayırlı tutulmalar diliyorum.


Hande Kazanova'dan burcunuzun günlük yorumu:


Koç Burcu: Tam Ay Tutulması aşk hayatınızı, çocuklarla olan konuları, yaratıcı ve sanatsal işlerinizi mercek altına alabilir. Bu alanlarda duygusal olarak hızlı ve beklenmedik adımlar hızlanabilir. Aşkı yakalayabilir, flörtünüz varsa ilginizi daha fazla onun konularına yönlendirebilirsiniz.


Boğa Burcu: Tam Ay Tutulması aile ve yuva alanlarınızı tetikliyor. Ailevi konularda beklenmedik olaylar, hızlı ve duygusal kararlar devrede olabilir. Aile üyelerinizin hayatındaki değişimler sizin hayatınıza da yansıyabilir veya evinizle ilgili önemli kararlar almak zorunda kalabilirsiniz.


İkizler Burcu: Tam Ay Tutulması, kısa seyahatlerinizi, öğrenim hayatınızı, iletişime dayalı işlerinizi hızlandırabilir. Yakın çevrenizde olup bitenlere bu tutulma zamanında odaklanabilirsiniz. Akraba, kardeş veya komşularınızın hayatındaki duygusal değişimler bu tutulmada karşınıza gelebilir.


Yengeç Burcu: Maddi konularda hızlı ve beklenmedik gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Uzun zamandır uğraştığınız bir ev veya miras meselesi sonuca kavuşabilir. Borçlarınızın ve ödemelerinizin üzerine eğilebilirsiniz. Parasal konularda kafanız çözüme yönelik çalışacak.


Aslan Burcu: Tam Ay Tutulması, hayati kararlarınızı ve özel hayatınızı etkiliyor. Önemli kararlar arifesine girebilir, alacağınız kararların hayatınızı hızlı ve beklenmedik olaylarla şekillendirdiğini görebilirsiniz. Bu tutulma size ilişkilerinizde ve ortaklaşa adımlarınızda açılımlar sunabilir.


Başak Burcu: Bu tutulmayla beraber görünmeyen, uzun zamandır ihmal ettiğiniz sağlık konuları karşınıza gelebilir. Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak için bu tutulma adeta sizi zorlayacak. Şartları çok zorlamamalı, karşılaşacağınız beklenmedik olaylar karşısında sakin durmalısınız.


Terazi Burcu: Arkadaşlarınızla olan işlerinizde, onların hayatında hızlı ve beklenmedik olaylar cereyan edebilir. Sosyal çevreniz değişebilir. Onlarla bazı beklenmedik hassaslıklar yaşamaya meyilli olabilirsiniz. Bu tutulma idealleriniz ve fikirlerinizdeki değişimleri de kapsayabilir.


Akrep Burcu: Tam Ay Tutulması, kariyer ve iş alanlarınızda, toplumsal statünüzde önemli ve beklenmedik değişimleri ve olayları karşınıza getirebilir. Kariyerinizde ve iş alanlarınızda bir üst noktaya geçebilir, açılımlar yaşayabilir veya değişik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.


Yay Burcu: Bugün gerçekleşen Ay Tutulması, seyahatlerinizi, dış koşullara, yabancılara bağlı işlerinizi, eğitim alanlarınızı, ticari konuları ve hukuksal meseleleri hayatınıza taşıyabilir. Bu alanlarda beklenmedik duygusal sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.


Oğlak Burcu: Ortaklaşa parasal gelirlerinizde beklenmedik ve ani oluşumlar gündeme gelebilir. Bir borç, ödeme, gözden kaçırılmış bir evrak, sigorta, prim konusuna dikkat edin. Eşinizin hanesinde de parasal konularda önemli olaylar oluşabilir. Sizi değiştirecek, dönüştürecek sürpriz olaylarla da karşılaşabilirsiniz.


Kova Burcu: Tam Ay Tutulması özel hayatınızı, ikili ilişkilerinizi, ortaklaşa adımlarınızı tetikliyor. Eşinizin hayatındaki gelişmeler, hızlı adımlar sizin hayatınızıda değiştirebilir. Önemli bir taşınma olayına girişebilirsiniz. Ortaklı bir takım projeler, hukuki konular önem kazanıyor.


Balık Burcu: Tam Ay Tutulması, iş, hizmet alanlarınızda hızlı gelişmeleri karşınıza getirebilir. Bir sonlanma veya yeni bir haber oluşabilir. Günlük hayatınızın akışında da beklenmedik olaylar içinde kendinizi bulabilirsiniz. Sağlığınıza ve günlük alışkanlıklarınızdaki değişimlere dikkat edin.


Astroloji ile ilgili tüm içeriklerimiz için tıklayın!


Kristin Demirci'nin yazıları için tıklayın!

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.