Karım beni aldatıyor

Merhaba Yeşim Hanım,


İnsan bazen yaşadıklarını sağlıklı yorumlayamıyor ve kimseye danışamıyor. Yazılarınızı okudum. Zaman ayırıp tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim. Teşekkürler...


12 yıllık evli, 7 ve 10 yaşında 2 çocuk babasıyım. Eşimle memur olarak farklı yerlerde çalışıyoruz. Çok iyi, çok masum, samimi fedakar ve beni dinleyen, anlayan bir eş olarak evlendim ve hala öyle diye düşünüyordum. 1 yıl kadar önce tüm ikazlarıma rağmen bir beye bayram mesajı yakaladım. Tekrar kızma, ikaz, bağırıp çağırma derken söz verdi bir daha hiçbir erkeğe mesaj atmayacağına. Yılbaşında önce taslak olarak yazılmış yılbaşı mesajı yakaladım. Mesajlarda yoktu benden gizlemek için silmiş. Telefona da şahsın ismini kadın olarak kaydedip onu da benden gizlemiş. Önceleri sadece 3 mesaj diye ısrar etmişti ben de gevşemiştim. Ancak sıkıştırınca bizimkinin adamı kurumunda 2 kez ziyarete gittiğini, karşılıklı bir kaç şarkı sözleri, genel anlamda sevgi içeren mesajlar ve metinler paylaştıklarını itiraf etmek zorunda kaldı. Dünya başıma yıkıldı. Adam bizimkine canım ve senden hoşlanıyorum diye bir kaç kez ifade etmiş. En sonuncunda bizimki ayağıyla gidip, eliyle mesaj çektiği halde “Ben bundan rahatsızım, eşimi seviyorum” falan deyince adam “Madem öyle, beni niye kullandın?” demiş ve mesajlaşmayı kesmiş. Ancak bir iki ayda bir, hatta en son yılbaşında bizimki yine yılbaşı mesajı çekmiş.


Dünyam başıma yıkıldı. Örnek bir aileydik. Çocuklarımız hem ahlak hem çalışkanlık olarak imrenilen çocuklardı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sinirden her gün ağlıyorum. Bu iş nereye varır, cinsellik veya temas yok diye yemin ediyor ama nereden emin olacağım? Dışarda görüşme yok, zaten “İkinci görüşmede kesildi, sonra beş-altı mesaj oldu” diyor. Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım? Kimseye açamıyorum. Elimde delil yok. Onun sıkıntı yaşamasına da gönlüm razı gelmiyor. Yemin ediyor, ağlıyor, “Çok pişmanım ben, seni ölümüne seviyorum, böyle bir şeyi nasıl yaptım, anlamıyorum” diyor.


Hocam ne yapmalıyım? Gizli başka şeyler de olabilir mi? Nasıl davranmalıyım? Yardım ederseniz sevinirim.


Yeşim Tijen’in cevabı:



Körükler cılız olmak

Evlerin hiddetini

Evlerle savaşımız

Savaşların en çetini

Evler her gün yollar bizi dışarı

Git, getir

Emredilen ekmeği akşamları

Alın terimiz getirecektir

Evler ezer insanları dağ gibi

Çeker evler boynumuzdaki ipleri

Taş develerce yük

Nedir anlamıyorum evlerdeki hırs

Cansızlarla birlik

Canlılara karşı

Tenceremin azgınlığı başta,

Sofralarla beraber Getir

Dünya durdukça

Tencere pişecek sofra eritecektir

Eşyaların azgınlığı tamam

Hepsi evlerden taraf

Kopar musluk, kırılır cam

Hiç yoktan bir masraf

Erzaklar halimizden anlasa ya

Anlamaz

Biter sabun biter şeker biter yağ

Biter gaz

Körükler cılız olmak

Evlerin hiddetini

Evlerle savaşımız

Savaşların en çetini


Behçet Necatigil’den sizin için şiirinin bazı dizeleri paylaştım…


Behçet Necatigil şiirinde erkeğin mücadelesini, savaşını ne güzel anlatmış. Ha bire “getir” denen erkeğin kıymeti de bilinmeli ama bazen bilinmediği de oluyor. Hayat bir mücadele, sevgili okurum. Çalış, didin, dur sonunda ölüm olan bir hayat için bunca emek, bunca mücadele, üstelik yanımızda hiçbir şey götüremiyoruz da. Çalışıp didindiklerimiz dünyada kalıyor, biz öteki tarafa yıllarca yüklendiğimiz anılarımızla geçiyoruz. Biraz gülün istedim. Tabii kendimiz ve sevdiklerimiz için bunca didinmek… Siz de keyfinizden eşinizle ayrı şehirlerde değildiniz, her ikiniz de ayrı şehirlerde daha iyi bir hayata ulaşabilmek için sabrettiniz. Bu mücadelenin içinde her şey var, aldatılmak da bunlardan biri. Yaşamın acı da olsa bir gerçeği, aldatılmak. Aldatılmak, işte bunda kadın veya erkek diye bir ayırım yok. Erkeğinki daha mı az acıtıyor, kadınınki daha mı çok acıtıyor? Hayır tabii, aldatma aldatmadır. Aldatılmak her iki cins içinde kötü bir durum. Sadece kadınların aldattığı ortaya çıkmıyor, daha alışık olmadığımız bir durum, “daha dikkatliler” diyelim. Şunu da belirtmek zorundayım, aldatan erkek bir daha aldatacağı gibi kadın da aynı şekilde tekrar aldatabilir, sevgili okurum. Neden derseniz çünkü başka birinden hoşlanabileceğini fark etmiş oluyor, bunları bir kenarda tutalım. Bu aldatılmayla bir şok yaşadınız. Beklemediğiniz, hatta aklınıza bile gelmeyen bir durumla karşılaştınız, bu durumun sıkıntılarının içinde kıvranıyorsunuz. Kaderinize, kendinize, eşinize kızıyorsunuz. Bu kolay atlatılan bir durum değil, gerçekten de paylaşılması zor bir durum. Eminim hayatınızda bir deprem etkisi yaratmıştır.


Bundan sonrası da ne yazık ki hiç kolay değil çünkü sonrasında artçı depremler olacak, düşünecek ve sorgulayacaksınız. Birçok şeyi geriye dönük düşünmeye, anlamlandırmaya çalışacaksınız. İşte bu artçıları atlatabilirsiniz, evliliğinizi devam ettirebilirsiniz. Eşiniz, hatasının farkındalığıyla evliliğine sahip çıkıp güven verici davranışlar içinde olursa zaman, sabır, özveri, sevgi birleşince insanlar birbirlerinin yaralarını iyileştirebilirler. Bunun için zamana ihtiyacınız var. Diğer yandan eşinizin sözleri insanı düşündürüyor, sizi ölümüne sevdiğini söylemiş. Sizi gerçekten ölümüne sevmiş olsaydı bugün bunları yaşamıyor olurdunuz, aldatmazdı, yani gözü sizden başkasını görmezdi. Bu büyük ve güzel sözler yaşadığınız durumun ağırlığını sizin üzerinizden sevgi sözcükleriyle kaldırmaya yönelik ikna çabası olmalı ya da bu kadar büyük sevgisi olduğunu sizi aldattığını öğrenmenizden sonra fark etti. Bu da olabilir. Bunları zaman gösterecek siz de anlayacaksınız. Siz ikna olmamışsınız ki bana yazmışsınız.


Bu sözler yaşadığınız durumu örtüp sünger çekmenize yetmez daha fazlası gerekir. Bundan sonrasında daha ince düşünerek hareket eden, daha sadık ve iradeli bir eş olmak zorunda. Eşiniz de bunların bilincindedir. Bunları ancak onu gözlemleyerek görebilirsiniz. Aldatılmanızın nereye vardığını merak ediyorsunuz. Bunu öğrenmeniz neyi değiştirecek? Aldatmak aldatmaktır. Siz inanmak istemeseniz de beraber şarkı dinlemelerle sınırlı kalmış da olabilir. Olmayabilir de… Bunun yükü eşinizin ruhunda.


Sizin için önemli olan, bu evliliğe onunla devam edebilecek misiniz, edemeyecek misiniz, bunu anlayabilmek olmalı. Bundan sonrası sizin bakış açınızda, onda ne gördüğünüzde. Affedebilecek misiniz? Buna siz karar vereceksiniz. Eşiniz, sevgiliniz değil, hayatınızdan hemen beni aldattı diyerek çıkaramazsınız. Çocuklarınız, geçmişiniz bu evliliğe 12 senedir bir emeğiniz var. Hangi birini söküp yüreğinizden hemen atabilirsiniz? Bunlar için biraz düşünmeye, görüp anlamaya ihtiyacınız var. Bekleyip görecek, kendinizi ve onu yeniden çözmeye çalışacaksınız. Diğer yandan evlenmek gibi ayrılmak da haktır. Kimseye temenni etmesem de bazen olmayınca olmaz. Beraber yaşamak bir işkence olacaksa “Hep beni aldatacak mı acaba?” diye şüphe içinde kalacaksanız. Ayrılmak da bir çözümdür ama lütfen bir karara varmak için acele etmeyin, kendinize en doğru kararı verebilmek için zaman tanıyın.


Yazımın sonuna geldim, son olarak şunu söylemek istiyorum: Kesin fikirlere sahip olmak insanı hiçbir şey yapmamaya götürürmüş, sevgili okurum. Siz kesin fikirli olmamaya çalışın, Rabbim insanı yaşayacağı tüm kötü durumları aşabilecek kadar büyük bir ruh vermiş. Çocuklarınıza bakın, onlara bakıp gördüğünüzde güçlü olmak için gereken enerjiyi ruhunuzda hissedeceksiniz.


Sevgiler…

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Düşünme eşin mutlu olduysa sıkıntı olmamalı
    CEVAPLA
  • Misafir Aynılarını bende yaşadım eşim beni kardeşimin kocasıyla msj larini yakaladım olay olalı 8 ay oluyor güven bitti iki kızım var onlar için yürütmeye çalışıyorum ama çok yıprandım sürekli ya ilişkiye girdiyse diye içimi kemiriyor herşey ne yapmalıyım bilmiyorum 2 yaşında ve 6 yaşında iki kızım var..
    CEVAPLA
  • Misafir Bence bosanmalisin sadece mesajlasmayla kalmamıştır seni kandiriyor
    CEVAPLA
  • Misafir Esimle yaklasik 9 yillik evliyiz 3 cocumuz var mutlu bir evliligimiz vardi esime guven duygusu tamdi esim birgun birisi yelefon ve elbise hediye etmek istedigini soyledi eşimde o adama sen once karina al diyip ret etmis ve aradan zaman gecmesine ragmen bu kişi esimle mesajlasmaya baslamis esime asik oldugu soylemeye başlamis esimde ben mutluyum esimden menmunum diyip geri ceviriyormus defalarca eşime asik oldugunu soyleyip durmus esimde sadece seninle dertlesiriz msj yoluyla diyip msj lasmaya baslamislar tabi bu yaklasik biryila yakin surmus enson esimin telefonuna msj yoluyla cicek...
    CEVAPLA
  • Misafir Hhh
    CEVAPLA
  • Misafir Dikiş tutmaz kardeşim bugün olmazsa yarın ilişkiyede girer haram tatlı ya karını paylaşıcan bile bile evliliğini ya son yada göz yumucan ama kesinlikle seni aldatarak devam edicek boşa gitsin
    CEVAPLA
  • Misafir Boşanırsan daha mutsuz olursun.Bence bu kadar şeyden bosanmak saçmalık olur.
    CEVAPLA
  • Misafir Insan YARATİLİS GAYESİNİ unuttugunda DUNYANIN gafletine onem verdiginde, Allah korkusu kalmadiginda MENFEATLER VE NEFİSLER devreye girer malesef. Erkekde kadinda kendilerini kontrol etmeli ozellikle konuşmalarina başkalarıni KINAMAMALI alay kinadigin şey başına gelmedikce olmezsin diye Hadis vardir
    CEVAPLA
  • Misafir Çatlak testi su tutmaz kardeş, hemen boşanma davası aç,iffetsizlikten nafaka da vermezsin çocuklarının velayetini de alırsın, hayatını yeniden kurarsın. O da gitsin kime yamanacaksa yamansın.
    CEVAPLA
  • Misafir Eşim beni Benimle aldatıyor yazınızda bir kez yapan bir daha yapar gibi bir cümleniz var. Erkek yapınca bir daha yapar diyorsunuz kadın yapınca sabır özveri vs. Anca boş lakırdı. Ben sana akıl vereyim kardeşim sen boşver bu abladan nasihat almayı. Kendini sesini Dinle ve ona göre davran
    CEVAPLA
  • Misafir Benım eşim 8yıldıt evlıyım 2kere şans verdım boşanmadan döndum 10 gun sonra gene gazıno kadınlarına takılmaya başladı artık hastalıkmı bılmme nışanlıyken kanser oldu bırakmadım cok fedakarlıgım olduydu oyızden aldatmaz derdım hıcde durumu cakmadım cok ıyıydı benle suanda boşanma aşamasındayım
    CEVAPLA
  • Misafir GECM'S OLSUN
    CEVAPLA
  • Misafir 1 yapan 1 daha yapar. 1 affeden 1 daha affeder. bazan 2. şansı karşındakine değilde hayatta kendine vereceksin .... umarım anlatabilmişimdir.
    CEVAPLA
  • Misafir Üzüldüm
    CEVAPLA
  • Misafir SEVGİLİ KARDEŞİM HİÇ KİMSENİN LAFINA BAKMA EŞİNLE GÜZEL KONUŞ ÇOCUKLARIN VAR YUVA YIKMAK O KADAR KOLAY DEĞİL CİNSEL İLİŞKİ YAŞAMAMIŞ MESAJLAŞMA İLE BU İŞ OLMAZ HER KADINDA İLİŞKİYE GİRMESİ CESARET İSTER YUVANIZI YIKMAYIN
    CEVAPLA
  • Misafir Bence hiç düşünme ayrıl. Al çocuklarını da yanına bir daha yüzüne bile bakma. Senin bundan sonra yapacağın çocuklarına hem babalık hem annelik yapmaktır. Emin ol ki o hayasız kadın yaptıklarına bin pişman olacak ama artık iş işten geçmiş olacak. Bundan sonra da rezil bir hayat yaşayacaktır. Buna emin ol. Ha bu arada benim kanaatim erkeğin aldatması ile kadının aldatması bir değildir. Birdir diyenler emin olun yalan söylüyorlar.
    CEVAPLA
  • Misafir sabır
    CEVAPLA
  • Misafir Sevgili kardeşim bir erkek olarak sana tavsiyeler de bulunacağım.Öncelikli olarak seni aldatmamış olsa dahi bu fikri senin kafana sokması bile iğrenç bir durum ve sen bu yükün altında ezilirsin kendini sorgular durursun.Yapman gereken seni aldattığını gizli bir şekilde ıspatlaman kanıtlar toplaman.Çocukların annelerinin bunu yaptığını öğrenince yüzüne dahi bakmayacaklardır.Kadının çevresi de onun ne mal olduğunu bilmeli sen duyurmalısın.Bu süreçte sende kendine bir kadın bulmalısın ve ardından o kadına tekmeyi basmalısın.Neye uğradığını şaşırmalı.Hayatı bu yaptıklarından sonra zindana...
    CEVAPLA
  • Misafir Kesinlikle birlikte de olmuştur, sen birkaç mesaj ve sözden ibaret sanıyorsan çok safsın demekki. Şimdi insanlar bir günde yaşayacağını yaşıyor. Ruhun bile duymaz
    CEVAPLA
  • Misafir Mesajlaşmak ile teması ayırmak ilkellik değilmi duygusal olarak bu durum yaşanmışsa beden bence hafif kalır insanların bedenlerine değil beyinlerine bu büyük önemi atfedelim .
    CEVAPLA
  • Misafir kurt girdimi kafanın içine yer yer durur allah yardımcın olsun zor, ancak mesajda kalmayla ileri gitme arasında çok büyük fark var mesaj filan affedilirde temas girdiyse işin içine
    CEVAPLA
  • Misafir Benzer seyler yasayan biri olarak unutulmuyor. Sevdigin belli. Bir sure sonra kendinde elsiklik aramaya baslayacaksin acaba sevgimi gosteremedim mi vb acabalar. Ben yakaladigimda mail msj banada ayni yeminler .inandim, inanmak istedim.. ama yurumuyor
    CEVAPLA
  • Misafir kırıkkale sadece il adı değildir.
    CEVAPLA
  • Misafir Vur tekmeyi gitsin,Alkol kana karışmış er geç sarhoşluk belirtisi verecektir.
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.