"Evlenmek istediğim kadın benden büyük"

Merhaba Yeşim Hanım,


Yaşım 27, yaklaşık 8 aylık bir birlikteliğim var. Onu 2 yıldır tanıyorum, kendisi iş arkadaşım. İlişkimize ciddi düşünerek başladık. Kendisi evlenip boşanmış ve sekiz yaşında bir kızı var, benden sekiz yaş büyük. Bu sebeplerden dolayı ailem kesinlikle karşı böyle bir ilişkiye ve evliliğe. “Ya bizi ya onu tercih edersin” diye önüme seçenek sunuyorlar. Bense sevgilimden vazgeçmek istemiyorum, onu seviyorum ve onunla mutluyum. Sevgilim yaşından dolayı bir an önce evlenmek istiyor, benimse henüz evlilik için şartlarım oluşmamış durumda çünkü mevcut işim bitmek üzere, daha sonra işsizim. Askere gidip geldikten ve ben iyi bir iş bulduktan sonra evlenmeyi planlıyoruz ancak ailem kesinlikle istemiyor böyle bir şeyi. Sizin bana önerileriniz nelerdir? Yardımınıza, fikirlerinize ihtiyacım var.


Şimdiden teşekkür ederim.


Yeşim Tijen’in cevabı:


Sizi güzel yüreğinizden ve cesaretinizden dolayı kutluyorum. Gerçekten çok cesaretlisiniz ama bekar bir erkek için bilmediğiniz ve ummadığınız kadar zor bir dünyaya, baştan ağır bir yükü sırtlayarak, gözü kara bir adım atmak istiyorsunuz. Biraz aydınlıkta bakın yaşanacaklara, daha net görebilirsiniz. Evlilik çok güzel ama bir o kadar da zor bir kurum. Bir bilseniz ne kadar zor olduğunu, bir de üstelik de bazen yaptığınız evlilikle müebbet hapis cezasına mahkum olursunuz, çek çek bitmez. Bu müebbet hapis cezasına düşmemek için kişi iyi hesap yapmak zorunda ama araya aşk veya başka mevzular giriyor; o hesaplar yapılmadan evlilikler yapılıyor ama siz siz olun, hesabınızı iyi yapın evlenmeyi düşündüğüm kişi bana uygun mu diye. Sizce uygun sanırım. “Seviyorum, mutluyum” demişsiniz. Öyle bile olsanız ailenizin bu arzunuza karşı olan tutumu dolayısıyla kafanız bir güzel karışmış. Bir başkasına da bu soruyu yöneltseniz, size “Ne işin var evlenmiş, ayrılmış, çocuğu olan bir kadınla?” diyecek, bunu siz de az-çok tahmin ediyorsunuzdur. O yüzden, tüm güzel duygularınıza rağmen bana “Ne yapayım, yardımcı olun Yeşim Hanım” demişsiniz ama kırılmak, gücenmek yok.


Sorunuzu okurken bir evladım gözüyle baktım, olmadı. Bir okur gözüyle baktım, olmadı. Size biraz klişe olsa da “davul, dengi dengine olmalı” demek zorundayım çünkü sonradan gelen “keşke”lerin kimseye şimdiye kadar bir faydası olmadı. Siz beğeninizle, duyduğunuz sevgiyle “olur” gözüyle bakabilirsiniz, “Neden olmasın?” diyebilirsiniz ama birbirinize uygun değilsiniz. Ailenizi kesinlikle haklı buluyorum. Onlar açısından hoş bir durum mu, bir durup düşünün. Biricik oğulları, evlenmiş, ayrılmış, çocuğu olan, üstelik kendinden 8 yaş büyük bir kadınla evleneceğim diye karşılarına geliyor. Siz olsaydınız, oğlunuzun böyle bir evlilik yapmasından mutlu olur muydunuz? Ben olmazdım. Gencecik kızlar duruyorken neden evlenmiş ayrılmış çocuğu olan ve sizden 8 yaş büyük bir kadını eşiniz olarak tercih ediyorsunuz? Size şu an önemsiz gelen bütün bu hususlar, aşkın gözünüzü kör etmesinden. Evliliği yaşamış, çocuk sahibi olmuş, heveslerinin, heyecanlarının büyük bir kısmını yaşamış, yaşı oturmuş, evliliğini bitirip hayatta bayağı bir yol almış bir kadın için siz bulunmaz bir adaysınız. Bunun farkında değilsiniz. Acelesi, biraz da bu yüzden olmalı. Sizi hazır bulmuşken kaçırmak istemiyordur. Sizin bu kişiyi kaçırmak istememenizin özel bir nedeni var mı? Çünkü oldukça gözü karasınız. Elinize, yüzünüze bakılmaz bir genç olmadığınızı düşünüyorum, neden 8 aylık bir ilişki için ailenize karşı geliyorsunuz? Bilmelisiniz ki aileniz istemeye istemeye onaylasa da bu evlilik hiçbir zaman içlerine sinmeyecek. Bunu onlara, kendinize yapmaya hakkınız yok. Nedenlerinizi az çok tahmin edebiliyorum. O bekar bir kadın, siz bekar bir adamsınız, bu beraberliğe alışmış olabilirsiniz. Şimdi aşk ateşiyle bu beraberlik için ailenizi bile görmezken, evlenince aşk bitecek, geriye ne kalacak? Gerçekler diken gibi size batacak. Bir diğer konu: Bu kişi neden ayrılmış? Ne kadar haklı nedenleri olursa olsun, bir kadın bu kadar çabuk evliliğinden vazgeçip bir başka evliliğe yelken açıyorsa, biraz daha derin düşünmelisiniz. Üstelik sevdiğiniz kadının yaşından ötürü, hiç hazır olmadığınız bir evliliğe koştururcasına imza atacaksınız. Evlilik o kadar ağır bir yük ki ne işiniz var ne madden hazırsınız. Bu hazırlıklarınız kesinlikle tamamlanmış olmalı. Yoksa birbirinizi yemeye başlarsınız, parasız saadet 80’lerden önceydi, şimdiki zamanda parasız saadet yok.


Bütün bu saydıklarımdan ötürü iyi düşünün, “bu evlilik olmamalı” diyorum. Evlenmek istediğiniz kadına münasip olan, kendi gibi evlenmiş ayrılmış bir adamdır, benim görüşüm bu yönde. Beni acımasız bulabilirsiniz ama benim düşüncem, davulun dengi dengine çalmasından yana sevgili okurum.


Sevgiler…

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Hayatımda yazınız kadar sığ, hatta mide bulandırıcı bir yazı daha görmedim. Özellikle en son yazdığınız boşanmış kadının kendi gibi biriyle evlenmesi gerekir kısmı çok iğrenç. İnsanlar anlaştıkları sevdikleri paylaşabildikleri için evlenirler. Yaşlar yada içinde bulunduğu durumlar için evlenmezler. Sizin yetiştireceğiniz her insan adınaçok üzgünüm. Cahilsiniz. Sizin gibiler umarım tükenir.
    CEVAPLA
  • Misafir Çok cahil bağnaz düşünceler saygı duymak empati yapmak çok zor değil aslında
    CEVAPLA
  • Misafir Aşkın yaşı yoktur ikinci evliliğimiz eşimin de benim de eşim otuz yaş büyük onu çok seviyorum olgun efendi anlayışlı o beni sanki daha çok seviyor anlayışlı saygılı olursanız bence het şey güzel olur
    CEVAPLA
  • Misafir ne demek yoktur davul bile dengi dengine
    CEVAPLA
  • Misafir Vay arkadaş nasıl bir ilişki bu hiç olumlu yanı yok ömrün boyunca acı çekeceksin evlenirsen hep dert hep sorun ailen karın ve karının eski eşi çocuğu arasında kaybola kaybola ömrün bitecek. Sonuç mu? Boşanma.
    CEVAPLA
  • Misafir 2 yıl canım, aşkım diye geçer. Ücüncü yıl birbirinizi yemeye başlarsınız. tecrübe ile sabittir.
    CEVAPLA
  • Misafir yazara o kadar yorum yapan arkadaşlar, aileniz karınız-kocanız için tek bir kötü laf ettiğinde bile ne kadar zor oluyor evlilik, böyle bir durumda böyle bir yükün altına girmek ne kadın ne erkek için mantıklı değil.erkek çocuk sah,b, olmak istyecek çocuk olana kadar kadıncağız 40 yaşına gelecek. nerden bakarsan bak mantıksız bir ilişki. yolun başında ayrılmalılar. kadın ailede istenmeyecek, adamın arkadaşları bile istemeyecek. yıllar geçtikçe adam daha çok etrafına bakmaya başlayacak. kadın sürekli mutsuz olacak, genç görünmeye çalışcak nerden bakarsanız bakın her iki taraf için de yanlış bir...
    CEVAPLA
  • Misafir Bir çocuğu dünyaya getirmek onun hayatına, kararlarına karışma hakkını hiçbir şekilde vermez. Ne yazık ki; cahil toplumlar kendi ayaklarının üzerinde duramayan, kararlarını kendi alamayan, sonuçlarının sorumluluğunu üstlenemeyen nesiller yetiştirir. İnsanları rahat bırakın, kadın yaşı, medeni durumu, şartları kimseyi ilgilendirmez biraz insanların kararlarına saygı duymayı öğrenmemiz lazım.
    CEVAPLA
  • Misafir Tanımadığınız boşanmış bir kadını neden bu kadar kötülediniz anlayamadm? Boşanma tek taraflı bir eylem değildir. Boşanmada sebep kadın olmak zorunda da değidir.Bakış açınızı tek taraflı ve acımasız buldum.
    CEVAPLA
  • Misafir Kesinlikle!
    CEVAPLA
  • Misafir dengi dengine dediğiniz evliliklerin şimdiki ömrü ne kadar acaba? tek taraflı ve duygusuz bir yaklasım ile yazmışsınız.
    CEVAPLA
  • Misafir Sıradan bir yobazın sığ yorumu gibi. Aşırı basit.
    CEVAPLA
  • Misafir aşırı gerçekçi, olacakları önden söylemiş. son pişmanlık fayda etmez sonra
    CEVAPLA
  • Misafir Bu cevaptaki cinsiyetçi söylemler inanılmaz. Kaç tane evlilik gördünüz ki kadının önceden evlenip boşandığı ve erkekten büyük olduğu için biten?Meye dayanıyor yorumlarınız? Araştırmalar mı? O da değil. Evliliklerin çoğu sizin ölçütlerinize göre “denk” davullarla yapılıyor. Ama o denkil yetiyor mu?
    CEVAPLA
  • Misafir Simdi bu yas farki idare eder de 10_ 15 yil sonra.tabi o kadar iliskiniz surerrse yaninda annen gibi durur.senin de gozun senden 10 yas genclere kayar.yani bu hanimin kizi yasindakilere.ailen hakli.bu is yurumez.kendine yazik etme
    CEVAPLA
  • Misafir Yazar bağnaz. Net.
    CEVAPLA
  • Misafir kesinlikle yazar haklı kardeşim
    CEVAPLA
  • Misafir İnsanları tanımadan, dinlemeden bir ilişkiyi bu kadar basite indirgeyemezsiniz. Ne demek davul dengi dengine çalar. Bu okurunuzun evlenmeyi düşündüğü kişinin belki nice bekar bayandan daha iyi bir eş olamayacağını nerden bileceksiniz.
    CEVAPLA
  • Misafir Böyle bir evlilik yapıp da mutlu olanlar da var çevremizde ve de iyi anlaşıyorlarsa ileride anlaşamayacaklarının sebebi ne olabilir bir de herkes o zaman annesi babası büyüttü diye onların istediği hayatı mı yaşamalı o zaman kimsenin kendine ait düşüncesi olmamalı mı
    CEVAPLA
  • Misafir Sizi gerçekten çok önyargılı buluyorum.sevmenin yaşı olmadığını vurgulamak istiyorum.bu tarz evlilik yapıp çok mutlu olan insanlara şahidim ayrıca gerçekten çok kırıcı sizin boşanmış bir bayanın sadece kendi gibi boşanmış biri ile evlilik yapmalı dayatmasını.boşanmış bi bayana bakış açısı olumsuz
    CEVAPLA
  • Misafir boşanmış bir kadın olarak,kesinle size katılıyorum..
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba, tarafsız açıdan bakmayıp klasik anne baba ve Türk insanı mahalle baskısındaki teyzeler gibi yorum yapmanız üzücü. İnsanlar belki bir şeyi kaybedince yeniden tutunduğunda daha değerini biliyor olabilir. Belki bu çocuk mutlu olacak bilemezsiniz. Arkadaşım okuyorsan sonuna kadar git.
    CEVAPLA
  • Misafir Çok özür dileyerek, cevabınız o kadar saçma geldi ki fikrimi yazmadan duramadım. Yaş farkı neden erkek büyük olduğunda normalde kadın büyük olduğunda kabul görmüyor.bu kadar eski kafa bir düşünceyi savunuyor olmanız ilginç.Neden bir birlerini gerçekten sevdiklerine ve anlastiklarina inanmak istemezs
    CEVAPLA
  • Misafir çünkü kadın ve erkek psikolojisi yaratılış gereği farklıdır. kadın çoğu zaman korunmak, sığınmak ister, erkek güçlü ve koruyan olmak zorundadır. erkek ne kadar büyük olursa o kadar olgun ve sorumluluk sahibi olur. tabii herkeste bu duyguların seviyesi farklı olabilir. yani kadın yaşı büyük olsa da daha küçük bir erkekle uyum sağlayabilir. fakat istisnalar kaideyi bozmaz. aşk ve sevigiyi kutsallaştırmak bu gerçekleri değiştirmez.
    CEVAPLA
  • Misafir Tam bir anne gibi cevap vermişsiniz, kesinlikle katılıyorum size. Gençler bazen heveslerin verdiği heyecanla gerçekleri göremiyorlar bizim gözümüzle ileri görüşlülük tecrübelerden kaynaklı her zaman daha iyi diye düsünüyorum...
    CEVAPLA
  • Misafir Sizinle konuşa bilirmiyiz?
    CEVAPLA
  • Misafir Boşanmış , çocuğu olan ve kendimden 8 yaş küçük bekar bir erkekle evlenen biri olarak şunları söyleyebilirim. Evliliğimin 8. Senesindeyim ve o kadar mutluyum ki . İyi ki böyle bir evlilik yapmışım.
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.