HTHAYAT
BİRKAÇ KELİME YAZARAK SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ
'Umutsuz Ev Kadınları'na eczacılardan ihtarname!
Giriş: 21 Mart 2012, Çarşamba 11:37
Güncelleme: 23 Ekim 2015, Cuma 14:32

Türk Eczacılar Birliği (TEB), Kanal D’de yayınlanan “Umutsuz Ev Kadınları” adlı dizide, Eczacı Kadir’in Nermin’in peşine düşmesine tepki gösterdi ve mesleğe zarar verdiğini öne sürdü.

TEB, Med Yapım’a noter kanalıyla gönderdiği ihtarnamede bu karakterin durdurulmasını istedi. Yazılı açıklamada “Halkımız bu tür yapımları içselleştirmekte ve canlandırılan karakterlerinse çoğu zaman gerçekliğine inanmaktadır. Hal böyleyken, halkın en yakın sağlık danışmanı olarak mesleğini icra eden eczacının, dizide etik olmayan davranışlar sergilemesi halkımızın gözünde eczasına duyduğu güveni adeta altüst etmektedir” denildi.

Med Yapım Genel Müdürü Fatih Aksoy, Eczacılar Birliği’nin ihtarnamesi için “Hakikaten komik” dedi. Aksoy, “Biz yapımcılar bir araya geldik, ‘Her yıl meslek gruplarına hakaret edelim’ diye karar verdik. Bizim payımıza eczacılar çıktı” diye tepki gösterdi.

Hazırlayan: Tülay Şubatlı

Paylaş:
brush-purple Yorumlar