Yaşam Tutulması!

11 Ağustos 2018 saat 11:57 itibarıyla Aslan Burcunda Parçalı Güneş tutulması yaşanacak. Güneş tutulmaları dış enerjiyi ve görüntüyü ifade eder. Kişisel olmaktan çok daha fazla toplumsaldır. Önemli olayları, başlangıçları ve bitişleri temsil ederek, hayatımızda derin etkiler yaratır ve o yılın temalarını oluşturur. Eğer kişisel haritalarımızda tutulma, güneş, ay ve diğer gezegenlerle birleşiyorsa, evine bağlı olarak büyük değişimleri ve dönüşümleri hayatımıza getirebilir. Ay tutulmaları sonlanmayla, nihayete erdirmeyle, bazı konuların görünür olması, açığa çıkmasıyla alakalıyken, Güneş tutulmaları başlangıçlar ve yenilenmelerle ilgilidir.


Parçalı Güneş Tutulması ağırlıklı olmak üzere Kuzey Amerika’nı kuzeyi ve Grönland, Kuzey Avrupa, Doğu Asya’nın kuzeyinden izlenebilecek. Bu parçalı Güneş tutulması Türkiye’den izlenmeyecek.


Sabit bir burç olan Aslan Burcunda olduğu için tutulmanın etkisi uzun sürebilir. Yine sabit burçtaki tutulmalar, parlemento, meclis, ulusal finans ve para konularını öne çıkarabilir. Hastalıklar, yer hareketleri, depremler, salgınlar, elit kesimde vefatlar sabit tutulmaların konularındandır. Tutulmanın Ateş elementinde olması, tartışmaları, heyecanı, münakaşa ve kavgaları arttırabilir. Cinayetler, hassas halk olayları, savaş tehlikesi, ordu hareketleri, sıcaklığın artması, yangınlar, para harcamalarının ve vergilerin artmasını karşımıza getirebilir.


Aslan Burcu, aşk, sevgi, çocuklar, flörtler, gösteriş, caka, oyunlar, eğlenceler, keyif, kimlik, benlik, öğretmenlik, tiyatro, sanat, krallar, yöneticiler, eğlence ve oyun mekanları, eğitim, parklar, ormanlar, bahçeler, spor alanları, saraylar, yüksek ve görünür yerler, fırınlar, organizasyonlar, riskli işler, spekülatif alanlar, borsa ile ilişkili olduğundan bu alanlarda hızlı beklenmedik oluşumlar, yenilenmeler veya kadersel temalarla karşılaşabiliriz.





Ankara’ya göre çıkartılmış tutulma anının Yükseleni Akrep, yükselen yöneticisi Plüton tutulma anındaki Güneş ve Ay’a stresli bir açı yapıyor. Tutulmanın hem klasik hem de modern astrolojideki yöneticisi Plüton ve Mars 3. Ev’e yerleşmiş. Yakın çevremizde olup bitenlere, iletişime dayalı konulara daha fazla odaklı olacağız. Yalnız tutulma 9. Ev’de gerçekleştiği ve tepe noktasına çok yakın olduğu için bizi yöneten insanların bu dönemde manevralarını arttıracaklarını, daha etkin kararlar almaya yatkın olduklarını anlıyoruz. Krizlere açık olabiliriz. Gücü yönetmedeki başarısızlığımız krizleri hayatımıza taşıyabilir. Bu krizler, medya, eğitim, komşu veya uzak ülkelerle olan ilişkiler, dış ticaret, seyahat, turizm, gazetecilik, haberleşme, taşımacılık alanlarından, hukuki meselelerden, davalardan, göçmenlikle ilgili konulardan gelebilir. Fikir ayrılıklarına, ego sürtüşmelerine, manipülatif ve spekülatif etkilere açığız.


Aslan burcunda gerileyen Merkür’ün Jüpiter’le dik açısı, abartı ve iyimserlikle hareket ettiğimizde küçük detayları gözden kaçıracağımızı anlatıyor. Odaklanmak, konsantre olmak kolay olmayabilir. Kibir, büyüklük, gurur gibi etkilerle, provakatif eylemlere ve düşüncelere bu tutulma zamanında dikkat etmeliyiz. Düşüncelerimiz ve değer yargılarımız değişeceği için yanlış adımlara sürüklenmeye, bizi zor durumda bırakacak yargılara karşı dikkatli olmalıyız. En önemlisi, vereceğimiz sözlere, yapacaklarımıza bugünlerde dikkat edelim.


Gelelim Türkiye açısından tutulmanın etkisine


Tutulma Türkiye’nin para evine düşmekte zaten bu sene tüm tutulmaları para evlerimizde yaşayacağımız için maddi konulardaki zorlanmalara hep dikkat çekmiştim. Finansal sıkıntılar, skandallar, sahtekarlık ve hırsızlık gibi etkilere hazırlıklı olmalıyız. Devlet gelirlerinde azalmalar, stok veya bütçe açıkları, bankalarda oluşacak dolandırıcılıklar, ticaretle uğraşanların zarar görmesi Merkür’ün para alanlarımızdaki geri hareketinin tutulmayla birleşmesinden kaynaklanıyor. Bu dönemde borsada iniş çıkışlar, hisselerin değer kaybetmesi, altın ve dövizdeki artışlar bizi zorlayabilir. Kendi çalışmalarıma göre 2019 yılının ortalarına kadar dövizde DOLAR star görünüyor. Faiz arttırımının bugünlerde piyasaları soğutmayacağını söyleyebilirim. 13 Ağustos’tan sonra devletin daha etkin ve somut bir müdahalesi olabilir.


Çok ilginçtir, geçtiğimiz Pazartesi 06 Ağustos’ta başlayan dövizdeki artış derecesinde bir tutulma gerçekleşecek. Önümüzdeki 6 ay boyunca parasal iniş çıkışlara maruz kalabiliriz. 30 Ağustos’ta yine tutulma noktasını tetikleyecek olan Merkür tüm ay boyunca parasal alanda sahnede olacak. 07 Eylül’de Jüpiter’in tutulma derecesini tetiklemesi, maddi konularda yine sıcak bir atmosfer altında kalacağımızı gösteriyor. 14-16 Eylül, 26-27 Ekim tarihleri de dikkat çekici.


Kendi kaynaklarımızı oluşturmamız ve üretime daha fazla önem vermemiz gereken bu dönemde dış borçlanma, vergiler ve ödemeler belimizi bükebilir. Tam da tutulma anının Venüs’ümüze dik açı yapması, kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik istismarları, suistimalleri gözler önüne serebilir. Sanatçılar ve kadınlar bu dönemde hoşnutsuzluklarını dile getirebilirler, bir sürü olay duyabilir, yaşayabiliriz.


Yakın komşu ülkelerle olan ilişkilerimizde fazla tavizkar ve ucu açık davranmamalı, dış ortamlardan gelebilecek her tür güce ve manipülasyona karşı daha sağlam durmalıyız.


Bireysel olarak son sözü sözleyecek olursak; bu tutulmada gerçeği bulmadan, görmeden harekete geçmemeli, olan olayları yargılamamalıyız. Hemen tartışmalardan kaçınmalı, sözlerimize, duruşumuza ve konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz. İlişkilerimizde karşı tarafı kontrol etmeye çalışmamız, manipüle etmemiz ego sürtüşmelerini, krizleri karşımıza getirebilir. Önemli sırlar ve olaylar ortaya çıkabilir. Politik ve sosyal değişimlere açık olacağız.


Havalar aşırı sıcak gidiyor, bir de tutulma etkisinin devreye girdiğini düşünürsek bu dönemde kalp ve dolaşım sistemimize, asabi tansiyona, ateşli hastalıklara, yanıklara, solunum ve sinir sistemi rahatsızlıklarına, sırt ağrılarına dikkat edelim. Kalbimizi ve zihnimizi çok fazla zorlamayalım.

Herkese hayırlı tutulmalar!


Hande Kazanova'dan burcunuzun günlük yorumu...


Koç Burcu: Parçalı Güneş Tutulması aşk hayatınızda yeni ve hızlı gelişmeleri karşınıza getirebilir. Daha önceden yarım kalmış, bitmemiş veya tamamlanmamış bir ilişkiniz olduysa bu dönemde bu ilişkinizle ilgili önemli kararlar karşınıza gelebilir. Çocukla ilgili konularda da hızlı gelişmeler oluşabilir. Riskli adımlar atacaksanız, bu tutulma sırasında abartma riskiniz olduğu için yapmamaya özen gösterin.


Boğa Burcu: Parçalı Güneş Tutulması, aile hayatınızı ve yuvanızı etkileyecek. Bu alanlarda hızlı ve beklenmedik gelişmeler içine girilebilir. Taşınma, yer değiştirme, ev kurma, gayrimenkul alma, satma, kiralama gibi etkileriniz yüksek ama ne karar alırsanız alın fazla uçmayın, açılmayın ve aşırı iyimserliğe teslim olmayın.


İkizler Burcu: Güneş Tutulması yakın çevrenizde olup bitenleri karşınıza getirebilir. Satış, reklam, tanıtım, pazarlama, ulaşım, bilgisayar, network işinden biriyle uğraşıyorsanız bu alanda önemli ve hızlı kararlar ve adımlar devrede olabilir ama yeni başlangıçlardansa daha önceden konuşulmuş ve yarım kalmış, tamamlanması gereken işlerinizi hızlandırın. Yine yakın çevrenizdeki insanların hayatı da bu tutulmada mercek altında olacak.


Yengeç Burcu: Parçalı Güneş tutulması, maddi konuları hızlandırıyor. Güzel gelişmeler karşınıza gelebilir. Bu süreçte ne kadar esnek olursanız o kadar değişik ve farklı fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Parasal konularda ilerlemelerinizde abartıdan ve aşırı iyimserlikten uzak durun. Sonra vereceğiniz sözleri tutmakta zorlanabilirsiniz.


Aslan Burcu: Tutulma hayatınızda çok önemli değişimleri içeriyor. Özellikle doğum tarihiniz 11 Ağustos’a yakın bir zamandaysa önemli ve beklenmedik değişimlere hazır olmalısınız. Hayatınızın yapısı değişebilir. Daha önceden planladığınız ama yapmadığınız konular hızlanıyor. Hayatınızı değiştirecek önemli kararlar oluşabilir. Bu tutulmada Yakın çevrenizdeki ilişkilerde bazı sıkıntılara açıksınız.


Başak Burcu: Güneş Tutulmasında olayların kontrolü elinizde olmayacak sevgili Başaklar. Gerginlikleriniz ve karşınıza gelenler sağlığınızı göz ardı etmenize neden olabilir. Bu süreçte olayları akışına bırakmalı, gözlemlemeli, ve izlemelisiniz. Yine bu Güneş Tutulması sizin kontrolünüz dışında gelişecek olaylarla dolu olabilir. Bu süreçte hesapta olmayan birtakım gelişmeler canınızı sıkabilir. Riskli girişimler, atılacak adımlar istenmeyen birtakım olayları karşınıza getirebilir ve kayıplar oluşabilir.


Terazi Burcu: Güneş tutulması sosyal çevre konularınızı hızlandırabilir. Çevreniz değişebilir ya da arkadaşlarınızın hayatındaki değişimler sizi de etkileyebilir. Hala hayatınızda biri yoksa arkadaşlarınızın ön ayak olacağı bir insanla aşka yelken açabilirsiniz. Birden fazla işiniz varsa işinizden elde edeceğiniz gelirlerinizde hızlı değişimler oluşabilir ya da daha önceden konuşulmuş fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.


Akrep Burcu: Güneş Tutulması, Kariyerinizde önemli adımları karşınıza getirecek. İş hayatınızda bir terfi ve önemli bir adım söz konusu olabilir. Ya da kariyerinizde başka olasılıkların karşınıza geldiğini görebilirsiniz. Daha önceden konuşulmuş, yarım kalmış meselelerin etrafınızda cereyan ettiğini görebilirsiniz. Hızlı ve beklenmedik olaylara açık olun.


Yay Burcu: Parçalı Güneş Tutulması, yabancılarla yapılacak işlerinizde, ticari oluşumlarınızda, hukuksal konularda yarım kalmış veya ertelenmiş başlangıçları hızlı ve beklenmedik olaylarla tetikleyebilir. Değişik fırsatlar ve şanslar karşınıza gelebilir. Uzaklarda bulunan akrabalarınızın, eşinizin kardeşlerinin hayatında da önemli değişimler ve olaylar oluşabilir.


Oğlak Burcu: Parçalı Güneş Tutulması ortak parasal konularda önemli ve beklenmedik gelişmeleri karşınıza getirebilir. Partnerinizin veya ortağınızın parasal durumunda da önemli gelişmeler oluşacak. Bu tarihten sonra vergi konuları, borç altına girmek, kredi çekmek, miras, nafafa gibi konular hızlanıyor ama Merkür gerilediği için dikkatli adımlar atmayı unutmayın. Yine bu dönemde aşırı iyimserlikle atılacak adımlar ileride sizi zorlayabilir.


Kova Burcu: Güneş Tutulmasıyla beraber özel hayatınızda, ikili ilişkilerinizde önemli gelişmeler devreye girecek. Çok önemli kararlar bu tutulma esnasında karşınıza gelebilir. Daha önceden konuşulmuş, yarım kalmış bir mevzu hareketlenebilir, taşınma olabilir. Eşinizin hayatında önemli değişimler oluşabilir. Eşinizin ailesi, kardeşleriyle olan bağlantılarınıza bu tutulma zamanı dikkat etmelisiniz.


Balık Burcu: Güneş tutulması iş, hizmet ve sağlık alanlarınızda hızlı konuları ve olaylarla karşınıza getirebilir. Bu süreçte bir işe başlamak, bir iş başvurusunda bulunmak, bir projeye dâhil olmak, işinizle ilgili adımlar atmak önem kazanıyor. Ama merkür’ün gerilediğini aklınızdan çıkarmayın, daha önceden konuşulmuş, ertelenmiş işlerinizde hızlı adımlar oluşabilir. Günlük hayatınızın ritminde önemli değişiklikler de cabası. Güneş tutulması sağlığınızda hızlı ve beklenmedik olayları karşınıza getirebilir. Dolaşım sisteminize, sırtınıza, tansiyonunuza bu günlerde dikkat edin. Olur olmadık konuları kafanıza takmayın. İş hayatınızdaki sıkıntıların sağlığınızı bozmasına izin vermeyin.


Bugün doğduysanız...


Bugün doğduysanız; dost canlısı, akıllı, sempatik, yapıcı ama sinirli bir insansınız. Kendi bildiğinizi okumaya meraklı olduğunuzdan, çevrenizde size yardım etmek isteyen insanları görmüyorsunuz. Kendi kafanıza göre seçtiğiniz arkadaşlarınızla sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sene, hayatınızda çok önemli değişimler ve oluşumlar yaşayabilirsiniz.


Astroloji ile ilgili tüm içeriklerimiz için tıklayın!


Kristin Demirci'nin yazıları için tıklayın!

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.