26 Mart 2015 günü yasalaşan İç Güvenlik Kanunu yürürlüğe girdiğinde isim-soyisim değişikliği yapmak kolaylaşacak. Ancak sanıldığı gibi isteyen herkes ismini, soyismini bir dilekçeyle değiştiremeyecek. Peki yeni sistemin ayrıntıları neler? Mevcut prosedür nasıl? Kimler neden isim-soyisim değiştirmek istiyor? İsmini, soyismini değiştirmek isteyenler nelere dikkat etmeli? Boşandığı kişinin soyadını kullanmak isteyen eş ne yapmalı? Kendisi de ismini değiştiren Avukat Baran Doğan anlattı.


- İsteyen herkes ismini değiştirebilir mi?

Özel bir gerekçe sunmanız gerekmiyor. İsminiz yaşadığınız bir travmayı hatırlatıyor olabilir. Anlamı kötü, küçük düşürücü olabilir ya da dünya görüşünüze uymayabilir.


- Aynı aileden bir kişi soyadını değiştirirse bütün ailenin soyadı değişir mi?

Hayır. Mesela lise öğrencisi bir müvekkilim var, soyadı Motor. Okulda hakaretamiz sözler duyduğu için soyadını Selçuk olarak değiştirmek istedi. Ailede bir tek onun soyadı farklı. Resmi işlemler TC kimlik numarası üzerinden yapıldığı için herhangi bir sorunla karşılaşılmıyor.


- Değiştirilen isimler hangileri mesela?

Telli, Maşallah, Gülmez, Birtane, Ökkeş,Satılmış, Allahverdi, Durali ilk aklıma gelenler.


- 18 yaş altındakiler anne-baba onayı ile mi soyadını değiştirebilir?

Kural olarak anne-baba avukatlarına vekâlet verirler. Ama anne-baba icazet vermiyorsa 18 yaşını doldurmamış bir kişi tek başına dava açabilir, çünkü isim değişikliği kişiye sıkı surette bağlı haklardandır.


- İsim kaç kere değiştirilebilir?

Diyelim isminizi değiştirdiniz ama toplumda kabul görmedi. Mesela isminiz seri cinayetler işleyen bir katilin, tecavüzcünün adı ile anılmaya başlandı. Evvelce değiştirdiğiniz isminizi tekrar değiştirebilirsiniz. Elbette bir sınır var. O sınır da Medeni Kanun’un tüm özel hukuk sisteminin temeli olan 2. maddesidir. O madde der ki: “Herkes haklarını kullanırken dürüst hareket etmek zorundadır.” Bir yerde hak varsa hakkın kötüye kullanılması da vardır. Kişiler haklarını kötüye kullanamaz. Birden fazla isim değişikliği yapılmak istenirse, yargıç hakkın kötüye kullanılıp kullanılmadığını somut olaya göre araştıracaktır.


- Kaç celsede biter isim değiştirme davası?

Prosedürü basit. Evrak tamsa tek celsede biter.


- Kaç tanığa ihtiyaç var?

Eğer Ayşe’yi Fatma yapacaksanız tanık gerekebilir. Tanık sayısının önemi yok, önemli olan tanığın isim değiştirmenin haklı gerekçesini ispatlayan beyanı. Açıkça komik, küçük düşürücü bir isimse tanığa da ihtiyaç yok, hâkim davayı reddedemez.


- Boşanan bir kadın eski eşinin soyadını kullanmak istiyorsa ne yapmalı?

Genellikle boşanan bir kadın eski eşinin soyadını kullanmak istemez. Ama mesleğinde bu soyisimle tanındıysa eski eşinin soyadını kullanmayı tercih eder. Eski eşinin soyadını kullanmak isteyen bir kadın aile mahkemesinde ayrı bir dava açmalıdır.


- Eski eş, soyadının kullanılmasını istemiyorsa dava mı açmalı?

Eski eşe boşanma davasından ayrı bir dava olan bu dava için tebligat gidiyor zaten. Davaya gidip görüşünü beyan edebilir, gitmediyse tebligat ona ulaştığı için itiraz hakkını kaybeder. Davaya katılırsa, soyadının kullanılmasından ötürü uğrayacağı somut zararı ispatlaması gerekir.


- İsmini değiştirmek isteyen biri yeni isim seçerken ne yapmalı?

Kolay telaffuz edilen bir isim seçmeli. İnsanlar o zaman hemen alışıp bu yeni ismi kullanmaya başlar, aksi halde kabullenmekte zorlanırlar. Mesela iki heceden oluşan, 5-6 harfli isimler kolay telaffuz edilir. İsimde 3 sesli harf varsa iş zorlaşır. Yaşanan bölge de önemli. Van’da Maşallah ismine kulak aşinalığı vardır ama Trakya’da yoktur.


"Yasa yürürlüğe girdikten sonra 1 yılınız var"


- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik Yasası düzenlemesine göre isim ve soyisim değişikliğinin mahkemeye gitmeden nüfus müdürlüğüne dilekçe verilerek yapılabileceğini ifade etmişti. Uygulamada bu durumun yaratacağı avantaj ve dezavantajlar neler olabilir?

Bu düzenleme İç Güvenlik Kanunu olarak bilinen yasanın geçici 10. maddesinde var. Ancak yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 1 yıl içinde başvurulması gerekir. 1 yıl geçtikten sonra, ad ve soyadı değişikliği için yine mahkeme kararı gerekiyor. Yapılan bu geçici düzenlemeyle, zaman ve masraftan tasarruf edilecek. Fakat, yalnızca imla ve yazım hatası bulunan isimler ile gülünç, uygunsuz olan soyadları değiştirilebilecek. Yani her isteyen adını veya soyadını değiştiremez. Değişiklik için il veya ilçe kuruluna başvuru dilekçesi verilmeli ve bu kurullar tarafından değişiklik kararı verilmelidir. Bu idari karar nüfus müdürlüğüne bildirilince gerekli değişiklik işlemi yapılır.


"Bana ismimi değiştirmeyi arkadaşım Rüknettin önerdi"




- Siz isminizi neden değiştirdiniz?

Bir gün sahilde 5 arkadaş oturuyoruz. Biri aniden şezlongdan kalkıp dedi ki: “Senin ismin çağdışı, adını değiştirsene.” Güldük. “Tamam” dedim. Başka bir gün bir düğündeyiz. Masaya gelen biriyle tanışırken isimlerimizi sırayla söyledik: Selahattin, Tacettin, Rüknettin, Fahrettin!


- Eski isminiz hangisiydi?

Fahrettin. Peki bana “İsmini değiştirsene” diyenin adı ne?


- Ne?

Rüknettin!


- Fahrettin’in anlamı ne?

Dinin övüncü demek.


- Ama isminizi arkadaşınız Rüknettin “Değiştir” dedi diye değiştirmediniz.

Ben ismimi ruhsal aidiyet hissetmediğim için değiştirdim. İsim, kişinin taşıdığı en önemli kimliklerden biri. Diplomayı aldım, ilk kendi isim değişikliği davamı açtım. Şahidim de Rüknettin’di.


- Size eski isminizle hitap edildiğinde kızdınız mı?

“Fahrettin sensin!” dedim.


- “Baran” olmaya ne zaman karar verdiniz?

Hukuk fakültesini bitirdiğimde. 2001’de avukatlık stajı yaparken ilk davamı ismimi değiştirmek için açtım.


- Peki arkadaşınız Rüknettin?

Kendisi şimdi Berkan!


Röportaj: Perihan Özcan

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir İsmim şadiye 38 yaşındayım ve ismim hala hoşuma gitmiyor nefret ediyorum ne yapabilirim değiştirsem uzun zaman alirmi kutukten silinmesi kolay olurmu nerelere baş vurulacak bilgi verirmisiniz lutfen
    CEVAPLA
  • Misafir Annem ismimi tülay olarak istemiş ablam şükran olarak yazdırmış herkez tülay olarak çagırıyor tapu ve kadostroda tülay geçiyor kimlikte şükran geçiyor tapudasorun çıkıyor annemin vermek istediği ismi kullanmak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben ailemi deyiştirecem be eski öğretmenimi benim annem olsun ban bugün gecede uyacam yarin uyanacam onun yanindayim
    CEVAPLA
  • Misafir Mrb ben Türk kocam Suriyeli cocuk isim yanlış yazıldı nasıl düzeltebilirim.
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar benim ismim Neslihan, ama bebekken kulağıma ezan ile Neslihan Ülkü okumuş mahkemesiz Ülkü ismini ekletebilir miyim ismine?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar oğlumun kimlikte iki ismi var ilk ismini sildirmek istiyoruz ne yapabiliriz
    CEVAPLA
  • Misafir Annem ile babam ayrı, üvey annemin nüfusuna gelebilme olasılığım varmı 18 yaş altı plarka yada 18 yaşından sonra? İsmimi dw değiştirmek istiyorum çünkü bu ismi bana annemler verdi. Babamın soyadını istemiyorum çünkü bana sadece laf getiriyor. Hem ad hem soy ad değiştirmek istiyorum. Tek başıma bunu yapabilir miyim? İlşa ailem olması mı lazım yoksa kendi haklarıma göre de asımı soy adımı değiştirebilir miyim 18 yaş altında. Çünkü artık bıktım. Velahetim öz annemde ve beni sürekli tehdit ediyor. Ben ne onu. Velaheti altında olmak istiyorum nede görmek.
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba biz kızımızın ismini iki isimle değiştirdik fakat telaffuzu zor olduğundan dolayı tekrar dava açsak ikinci ismi yeniden değişebilir mi yada silinebilir mi
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba bizde kızımızın ismini iki isimle değiştirdik fakat tekrar dava açılsa ikinci isminin değişme imkanı varmı.yada silinebilir mi?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba.Benim adım Hamideh .dağa geçip Hamit diyorlar bana. İsmimi değiştirebilir miyim?
    CEVAPLA
  • Misafir Benim adım Hamideh . Arkadaşlar Hamit seslenip dalga geçerler. İsmimi değiştirebilir miyim
    CEVAPLA
  • Misafir Peki Türk adi yabancı isime degisirmi,
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba oğlumun adı uygar ben babamın ismi metin olanda ekletmek istiyorum mahkemesiz yapabilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Oglumlumun ismi hasan cevredekı cocuklar dalga gecıyor delı hasan dıye ısmını deyıstırcek ıstıyorum deyıstırp bılırmıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim ismim Suzan ailem sezin demiş ama ordaki memur Suzan yazmış ben sezin istiyorum degistirebilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Adım şaban benle dalga geçiyor lar inek şaban diye
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim adım yeter mahkeme ye gitmeden nufus müdürlüğünde ismimi betül ahsen olarak değiştirebilir miyim. Çevremdeki herkes 1 seneye yakım betül ahsen olarak sesleniyor bana.
    CEVAPLA
  • Misafir Ekrem
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim adım yeter adımı ve yaşımı düzeltmek istiyorum ama annem hakkında dava açıldı 5 yıl boyunca bir suça bir şikayet olmaması gerekiyor hakkında ama babam yaşamıyor diye annemi dağva açmam gerek geçmiş zaman olduğu için annemin davası bunu etkilemez dimi
    CEVAPLA
  • Misafir Siyamar
    CEVAPLA
  • Misafir Ben adımı ve soy adımı deısmek istiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ismim Zeynep ama bu babanemin ismi ve ben ondan nefret ediyorum annemle babam ayrı o yüzden annem benim ismimi koymadan önce Ebru ismini koymak İstemiş Ebru koymak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi değiştirmek istiyorum isimi birsen sevmiyorum çok dalga geçiliyor
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba Ben kızımın 2. İsmini sildirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir İsmimi değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir İsmim Selma ve birçok kişi elma diyor aynı zamanda ismim ve soyismim halamla aynı ismimi değiştirmek istiyorum sizce dilekçeyle hallolur mu?
    CEVAPLA
  • Misafir Kimliğimde 2 isim var ve ben 1. olan ismimi sildirmek istiyorum sebebi ise beni tanıyan bütün herkes 2. ismimle hitap ediyor hatta 1. ismimin olduğunu bile bilmeyenler var okulda da herkes 2. ismimle hitap ediyor sadece resmi evraklarda karşıma çıkıyor ayrıca telaffuzu da biraz zor sildirmek için gerekli sebep olabilir mi
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba arkadaşlar bende çok kısa süre önce ismimi Nüfus Müdürlüğüne başvuru yaparak değiştirdim. Bu kanunun süresi uzadı değiştirmek isterseniz başvurmanız yeterli isteyen herkes inşallah değiştirir
    CEVAPLA
  • Misafir Adımı değiştirmek istiyorum yaşındayım
    CEVAPLA
  • Misafir Adımı değiştirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Adım Zeynep Şeyma. Sadece 2. Adim Şeyma'yi sildirmek istiyorum mümkün mü?
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ismim zilan ve ben polis olmak istiyorum ismim terör örgütünün içindeki birinin adı o yüzden değiştirmek istiyorum küçük yaştan beri arkadaşlarım benimle alay etti öğretmenlerin bana ismimden dolayı terörist dedi ve bu yüzden değiştirmek istiyorum nasıl degistire bilirim 14 yasindayım
    CEVAPLA
  • Misafir Muhammed
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadasimin ismi nuriye degistirmek istese olabilirmi acaba nuri diye dalga geciliyo
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar Benim ismim Ali Kürşat ismim güzel ismimin anlamını da seviyorum ama daha çok sevdiğim bir isim var bu bir konu olabilir mi mesela adımı Abdülhamid olarak değiştirmek istiyorum bu sizin Yazdığınız hayata ismimin uyduğunu düşünmüyorum yazısına denk gelir mi Ayrıca 2 isimliler ikisini birden değiştirebilir miyim
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ismim sıdıka ve biri sorduğunda utanarak cevapliyorum hata 8 senedir herkez irem olarak biliyor annem ablam eşim ailem dostlarım irem diyorlar mahkemeye başvurduğumda değiştire bilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben de kimlikteki suat olan ismimi KAHRAMAN ÖNDER OLARAK değiştirmek istiyorum BU KONUDA BENİMLE İLGİLENENLER OLMADIĞI İÇİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPAMIYORUM
    CEVAPLA
  • Misafir Ben yeni kimliğimi yaptim sordum ama değiştirilmedi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben biyolojik olarak babam olan adamın soy ismine sahibim ve 16 yaşındayım, ve ailemde tartışma konusu olsun istemiyorum, annemin haberi olmadan değiştirebilir miyim? Değiştirdikten sonra sorun yok.. Ama ne yapacağım bilmiyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir adım olsun istemiyorum sadece tc kimlik nom olsa istediğime istediğim adı niki versem nolurki ad soyad zorunluluğu kaldırılmalıdır.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben adımı sevmiyorum adım Sabriye ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Ben ismimi sevmiyorum adim nurgül ama ben eylül olmasini istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben ismimi sevmiyorum adim nurgül ama ben eylül olmasini istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir benim kizimin adi ceylin ama anlami ogrendigimde cok uzuldum bana yardimci olun
    CEVAPLA
  • Misafir Yeni yasavarmi
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim ismim zilan, ismimi değiştirmek istiyorum.ücret ne kadar .bi zahmet siteyi yöneten kişi yoruma cevap versin.
    CEVAPLA
  • Misafir ne güzel ismin var niye değistiriyorsun ki.
    CEVAPLA
  • Misafir peki ismimizi deistirmek istesek ne kadar ucret odemeliyiz
    CEVAPLA
  • Misafir 270
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba benim ismim şükriye değiştirmek istiyorum şükran yapmak istiyorum değiştirirler mi değiştirirlerse nasıl olcak ilk önce nereye başvuruyum
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben evliyim vr evlilikle aldığım soyadını kullanıyorum, dün (1.12.2017) tarihinde kimlik değiştirme başvurum esnasında dilekçe vererek isim hanesine bekarlık soyadımı da ilave ettirdim. İsmim nüfus müdürlüğünde yeni hali ile tescil oldu. Eski haline nasıl döndürebilirim?
    CEVAPLA
  • Misafir ismim muhammetsıddık ismimi degiştirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim ismim zor söylenen bir isim ve 13 yaşindayim ismim nüseybe onune buse getirsem olur mu
    CEVAPLA
  • Misafir ozaman daha zor olacak ismin
    CEVAPLA
  • Misafir Diğelimki adım ayşe ama bana fatma yorlar isim ekletmek için ne gibi işlem gerekli .masraflımı mesela
    CEVAPLA
  • Misafir 5 aydan küçükleri değiştirebilir miyiZ
    CEVAPLA
  • Misafir nmraba benim ismim tuğba aslında kötü bi isim değil ama küçükken bi tranva sonucu ismimden nerdeyse nefret ediyorum.yaşım 16 ve ailem izin vermiyor.illa 18 yaşımımı beklemem gerek??
    CEVAPLA
  • Misafir mesela
    CEVAPLA
  • Misafir evet 18 yaşını beklemeniz gerekir
    CEVAPLA
  • Misafir hayır beklemen gerekmez herkes değiştirebilir 18 yaş diye bir saçmalık yok
    CEVAPLA
  • Misafir 2 aylık bebeğim var ve ismini değiştirmek istiyorum. Kaynanamım ismiyle aynı. Yani ailede aynı isimli biri daha olduğu için değiştirebilir miyim .?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben ismimi değistirmek istiyorum çok dalga konusu asim ismet ben kizim ama ismet erkek ismi ismimi degistirirsem liseye geciştebir sorun olur mu ??? Teog a girdik liseye gecicem ama ismimi degistirirsem sorun olur mu lutfen ccp yazin
    CEVAPLA
  • Misafir bende bu sene teoga girdim liseye geçicem benimkide belinay fesahat belinayı seviyorum fakat fesahat fesat gibi anlaşılıyor çok rahatsızım
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar şimdi dilekçe tam olarak nasil veriliyor yazarmisiniz ?
    CEVAPLA
  • Misafir isim değiştirme davası dilekçe örneği ……….. asliye hukuk mahkemesi’ne davaci: (isim soy isminiz yazılmalıdır) davali: (buraya karşı taraf nüfus müdürlüğü’nün ismi yazılmalıdır) konu: (davanızın konusu ne ise onu yazmalısınız) açiklamalar: (neden isim değiştirmek istediğiniz yazılmalıdır. bu kısım çok önemlidir zira davanın kabul veya reddi daha çok buraya bağlıdır. yine yukarıda bahsettiğim hususu tekrarlıyorum ancak sadece bir kez açılabilecek davanızı riske atmak istemiyorsanız bir avukat ile bu davayı yürütünüz. nüfus davaları uzun süren davalar olmaması nedeni ile avukatlar genelde di
    CEVAPLA
  • Misafir Sonraki süreci yaşayarak göreceğim ödediğimiz 227 tl parayı geri veriyorlarmış
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba nasıl bir dilekçe yazdınız örneğini bu maile atabilir misiniz? wes2lle@yahoo.com
    CEVAPLA
  • Misafir iyi günler bende ismimi değiştirmek istiyorum bu süreçte neler yapmam gerektiğini nasıl bir dilekçe yazmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?
    CEVAPLA
  • Misafir Bende mart başında açtım davamı artik bekleyemedim para yatırılıyor ilk önce 227 tl e devletten takip ediyorsunuz size 1.5 ay sonra dava günü veriliyor benim davam bugündü girdim şahit flan istemediler ama etkili bir dilekçe yazmanız gerekli 15.20 gune kadar karar cikacakmis çıkan kararla gazetye
    CEVAPLA
  • Misafir merha bende deği̇şti̇rmek i̇sti̇yorum neler yaptiğinizi kisaca anlatabi̇li̇r mi̇si̇ni̇z
    CEVAPLA
  • Misafir Bişi sorabilir miyim isim değiştirmenin 2017deki kurallarına göre sadece dilekçe yeterli diyor bunun için ne diyorsun ben sosyal ve normal çevremde bambaşka bir isimle tanınıyorum yıllardır ve gerçek adımı kullamıyırum bu geçerli sebepmi?
    CEVAPLA
  • Misafir Başvuruyu nasıl yaptiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Dun basvuru yaptim bugun e devletten baktim 5 haziran saat 10 durusmam var hayirlisi
    CEVAPLA
  • Misafir merhabalar yarin kendi yazacagim dilekceyle isim degisikligi icin basvuru yapacagim kac tanik gerekli
    CEVAPLA
  • Misafir Mrh benim adim kimlikte cane ama ben canan ismini kullanıyorum dava açtım cuma günü davam var kaç tane taniga gerek var cv cabuk verin cuma gunu davam var
    CEVAPLA
  • Misafir Benim bitane kızım var eşim kimliğe annesinin ismini yazdırmış bazı sebeplerden dolayı ben onun ismini söylemek istiyorum nasıl yanına isim koyabilirim acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Suan kızım 6aylik3ay önce ismini değiştirdik ama ben annesi olarak pişmanım evdekilerin söylediklerini yaptım kızım 2veya3yaşına girdiğinde kimlikteki ismini değiştirmek istiyorum yapabilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi degistirmek istiyorum ne yapmalıyım yardimci olurmusunuz ne yapmam gerek kaç ay surer
    CEVAPLA
  • Misafir İyi Akşamlar benim eski esimden dolayi hayati tehlikem var gizliligm var ama ismimi degistirmk istiyorum napmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir vvvv
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ismim rojver deyiştirmek istiyorum sevmiyorum ismimi ve sevmediğim için çevremde kendimi mustafa diye tanıttım maliyeti ve ne kadar sürede deyişir
    CEVAPLA
  • Misafir Esimden bosandim oglumun ismini degismek istiyorum baba onayi gerekiyormu
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam ben soyismimi kısalttırmak istiyorum yaşım 34 masrafı ne kadar olur bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler.
    CEVAPLA
  • Misafir ismimi değiştirmek istemiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir bende ismimi değiştircem ama 18 yasından küçüğüm.bana bi dilekçe örneği atar mısınız??
    CEVAPLA
  • Misafir 1 dilekçeyle değiştiriliyormu
    CEVAPLA
  • Misafir 1 dilekçeyle değiştiriliyormu
    CEVAPLA
  • Misafir tam olarak bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir benim adım şakir ismimi değiştirmemde bi sorun çıkarmı
    CEVAPLA
  • Misafir değişecek ismin, değişmeden önce hangi isim olduğunun ne önemi var?
    CEVAPLA
  • Misafir Benim 6 aylık oglum var iki isim koydular Kayin pederpederve babam koydular cuma toprak ama ben toprak cuma yapmak istiyorum ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Benim 8 aylık bebegim var eşim çift isim yazdırmış nufusta ama ilk ismi husumetli olduğumuz birinin adı sildirmek istiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir si̇ldi̇rdi̇ni̇zmi̇
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ismim Mahmut ama ben ismi hiç sevmiyorum beni ismimle hitap ederlerken bile rahatsız oluyorum bilmiyorum ama ismimi sevmiyorum birde Kemal Sunal filmindeki espiriyi yapıyorlar ne diyim Mahmut mu diyim cabbar diyiyorlar
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi değiştirmek istiyorum ama ne yapacagım hakkında bir bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir ben ismimi alparslan koyacam heyt be alparslan türkeş
    CEVAPLA
  • Misafir Ne yapmalıyız peki ?
    CEVAPLA
  • Misafir Adım saniye değiştirdim avukat kabul eder mi??
    CEVAPLA
  • Misafir ismii sevmiom memati olsun istiom napmaliyim tmmm abiii
    CEVAPLA
  • Misafir dava nası açabilirim napmam gerek
    CEVAPLA
  • Misafir ismimden memun değilim ve alem baskı yaparak adımı emine koydu ve ben sevgı seren yazdırın demiştim baskılayarak başka bir isim koydular
    CEVAPLA
  • Misafir ismimden memun değilim
    CEVAPLA
  • Misafir memun değilim 18 yaşindayım ve dava açmamı gerekiyor yardımcı olurmusunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Yakın akrabalarımla sorunlar yaşadım kesin karar verdim hem adımı hemde soyadımı değiştireceğim onlarla kimlik bağım dahi kalsın istemiyorum hayatta beni çok kırdılar hatta haysiyetim dahi söz konusu oldu adım Erhan onuda kulağıma okuyan kişi amcammış yinede rahmetli diyeyim ebedi küsüm hatta maddi imkanım elverırse yüz estetiği olacağım düşündüğüm isim Emrah. Umarım olur tüm yakın akrabalarımdan nefret ediyorum .
    CEVAPLA
  • Misafir adım umut_beşe
    CEVAPLA
  • Misafir Su yasa çıkacaksa ciksin artikk
    CEVAPLA
  • Misafir isimmden n dred ediyorumm .çekdar
    CEVAPLA
  • Misafir Ya ben de ismimi hiç sevmiyorum ''emine'' .s
    CEVAPLA
  • Misafir Adımı degiştirmek istiyorum 18 yaşındayım anne baba çalışıyor ben kuzenmle birlikte gidicem dava açmaya herhangi bir sorun olur mu
    CEVAPLA
  • Misafir 11 yaşındaki bir çocuk kimliğini nasıl değiştirebilir
    CEVAPLA
  • Misafir Kızımın 2 ismi var ve alakasız iki isim .eşim benden habersiz annesinin ismini koymuş 2.isim bende habersiz koyduğu için kabullenemedim. Henüz 4 aylık bian önce sildirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
    CEVAPLA
  • Misafir Ben boşandım 11 ay oldu ama soy ismimi degistiremiyorum karşı taraf düşüm kağıdını almadığı için bu daha nekadar sürecek
    CEVAPLA
  • Misafir he tabi canım
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben adım ve soyadımı değiştirmek istiyorum adımı beğenmiyorum soyadım da 2 ailenin soyadı nasıl değiştirebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim şuan isim vermedim farkındayım yaşım 48 bu kadar yıldır adımı beğenmiyorum karabüklüyüm istanbul da oturuyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 3000 tl istedi avukat davaya bakmak icin...
    CEVAPLA
  • Misafir gerçektenmi
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ismim soyismim kadar ilginc bir isim yoktur heralde bülbül gül
    CEVAPLA
  • Misafir benim ismim hanım ismimden rahatsız degilim ama bunu kötüye kullanan bir çevrem var bunu degiştirmem için ne yapmalıyım ? masrafı olurmu ? lütfen yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Ya bu yeni yasa ne zaman cikacak bilgisi olan varmi
    CEVAPLA
  • Misafir slm isim degiştirmeye nekadar masraf gider
    CEVAPLA
  • Misafir Benim kimlikteki ismim Seyfullah ama doğduğumdan bu yana bana göbek ad diye tarif edilen huseyin ismiyle hitap ediyorlar ailem olsun arkadaş çevresi olsun ve hatta kendim bile Hüseyin ismine alistim kısacası ben ismimi degistirebilirmiyim .
    CEVAPLA
  • Misafir İsim deisikliği icin hangi devlet Kurumuna Müracat etmeliyim ?
    CEVAPLA
  • Misafir Oglumun ismini deyistirmek istiyorum yardimci olabilirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Oglumun ismini deyistirmek istiyorum yardimci olabilirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir ismimin yanına ek olarak bir isim daha eklemek istiyorum. bunun nasıl olabileceği hakkında fikriniz varmı?
    CEVAPLA
  • Misafir İsim sildirmek istiyorum yardımcı olur musunuz
    CEVAPLA
  • Misafir ismini degistirecem eski ismim ŞENER yeni ismim şerafettin ne gerekiyor yardımcı olur musunuz
    CEVAPLA
  • Misafir bence hiç değişme ilk ismin daha iyi kanka diğeri komiğime kaçtı...
    CEVAPLA
  • Misafir Benim adım burçak. Bu isim hem kızlarda kullanılıyor hem de erkeklerde kullanılıyor. Ben ismimi sevmiyorum. Herkes dalga geçiyor değiştirmek istiyorum. Ne yapabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir benim ismim döndü dalga geçiyqlar sizcede degişirmi ismim
    CEVAPLA
  • Misafir bence değiştir hoş bi isim değil ve anlamsızda
    CEVAPLA
  • Misafir Benim babam imam arapce bir isim koymak istemiş ama oisim bayan ismi ismimi değiştirmek istiyorum ne yapmam gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Kızım ın ismini degistirmek istiyorum nasıl yapabilirim teşekkür ler
    CEVAPLA
  • Misafir mahkemeye dilekçe yazıp isim değişikliği için dava açman lazım
    CEVAPLA
  • Misafir Simdi. Gitsek degistirebilirmiyiz dilekceyle bilgisi olan varmi
    CEVAPLA
  • Misafir yasa ne zaman yürürlülüğe girecek
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi degistirmek istiyorum.çünkübana ait
    CEVAPLA
  • Misafir ben adımı değiştirmek istiyorum yasanı ne zaman yürürlüğe gireceği hakkında bilginiz var mı varsa cevaplar mısınız
    CEVAPLA
  • Misafir ben sordum nüfus idaresine ama henüz yasa çıkmadı dediler
    CEVAPLA
  • Misafir Îsmimi degiştirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir ben ismimi değiştirmek değil isim eklemek istiyorum ne yapabilirim???
    CEVAPLA
  • Misafir Resmiyetde adım kadem ama ben selım ismini kullanıyorum hekes beni selim olarak biliyor değiştirmem kolay olurmu
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ırkım tc kimlige yanlis yazilmis onu degistirme imkanim var mi?
    CEVAPLA
  • Misafir Yeni yasa varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Yeni yasa gelecekmis tanik olmasina gerek yokmuş bir bilginiz varmi
    CEVAPLA
  • Misafir benimde ismim nesrin anlamı yardımcısı olmayan.... demin bir isim seçtim ilk fırsatta değiştiricem.... yeni ismim züleyha :)
    CEVAPLA
  • Misafir Ben erkegim ismim evrim nasıl degiştirebiliriz mehmet yapmayı düşünüyorum efendim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir Îsimi degiştikmek icin ilk once ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir ulan hiç mi isminizi sevmiyorsunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Avukat tutacaz
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba bende ismimi değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım dava ne kadar sürer ve ne kadar masraf yaparım? yardımcı olursanız sevinirim.
    CEVAPLA
  • Misafir meraba ben ismimi değiştirmek istiyorum lütfen yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben eşimden boşanıyorum ve oğlumun ismini değiştirmek istiyorum 9 aylık Gürsel deniz Deniz'i kullanmak istiyorum sadece Nasıl yapabilirim yardım edermisiiz
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba. Kızımın ismini değiştirmek istiyoruz. Ama yasa resmi gazetede yayımlandımı bilmiyoruz . Yasa yürürlüktemi?
    CEVAPLA
  • Misafir Yasa yürürlükte mi acaba bilgisi olan var mı
    CEVAPLA
  • Misafir esenlerde oturuyorum hangi adliyeye başvuru yapmam gerekir
    CEVAPLA
  • Misafir Yeni yasa yuruluge girmis nufus mudurlugunden degisiyo galiba ama sonra ornek belgeyle butun ehliyet diploma banka karti gbi degsmler icin kopya belge lazim galiba noter onayli en azindan bunlarin masrafini avukat masrafina sayariz o avantaji var bende degiscem
    CEVAPLA
  • Misafir ismim ayşe acaba değiştirebilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir suan bu kanun yasaya gırdı mı nufusa gıdıp dırek degıstırebılır mıyım yanı ?
    CEVAPLA
  • Misafir Benim ismimin anlami kotuymus ama ben ismimi degistirmek degilde 2 isim sahibi olmak istiyorum suan adim irem bide yanina baska bi isim koymak istiyorum bu sekil kabul olurmu ne yapmam gerekli
    CEVAPLA
  • Misafir ailevi sebeplerden dolayı soyadımı değiştirmek istiyorum ne yapmam gerekli
    CEVAPLA
  • Misafir isim değiştirme davası için başvurdum acaba süreç kaç ay olur ne zaman sonuçlanır?
    CEVAPLA
  • Misafir Ismımı nasıl degışıtım nerye bas vurcam
    CEVAPLA
  • Misafir Ben anlamadım şimdi nereye başvuru cam
    CEVAPLA
  • Misafir Benim adim nuriye normalde mine ama kimlikte nuriye degiştirebilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Benim adım leymun değiştirebilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Evli bayan isim değişikliği yapabilir mi? Haklı sebepler var.
    CEVAPLA
  • Misafir Șu sadece dilekçe ile çocuğumun ismini değiştirebilirmiyiz yoksa mahkeme açmak gerek mi ücret ne kadar tutar
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlar dilekçe yazıyorsunuz 20 tl falan gidiyor daktilo yazarsa daha iyi olur daha sonra aile tablosu çıkarıyorsunuz sonra dosya alıyorsunuz daha sonra 215 tl vezneye veriyorsunuz mahkeme bittikten sonra paranızın bir kısmını alabiliyorsunuz hayırlı ramazanlar :)
    CEVAPLA
  • Misafir Beni ismi mi değiştirmek istiyorum ne yapmam lazım
    CEVAPLA
  • Misafir ben isminin yanına isim ekletmek istiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Bana yardım edebilir misin adını ve soyadımı değiştirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben isim eklettirmek istiyorum yardım eder misiniz bana teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir hay allah talihsizliğe baksana, keşke eski adın kalsaydı fahrettin. zira yeni baran ismin rusçada "koyun" demek...:) istersen araştırabilirsin. fahrettin güzel isim aslınd
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba doğuştan beri ismim emine 14 yaşıma kadar kimliği yoktu karta Sakarya taşındı kimlik sorsan çıkardık ismim rabiye 33 yaşındayım herkez emine biliyor ama okula veli toplantı katıldığım zaman şaşırıyorlar sen Emine sin diyorlar ismim değiştirmek istiyorum mümkündü cevap beklyorim
    CEVAPLA
  • Misafir ben almanyada yasiyorum ismimi deyistirmek istiyorum burdanmi yoksa türkiyedemi rica ediyorum biraz beni neyapmam icin bilgilendirimidinz
    CEVAPLA
  • Misafir İsmimi değiştirmek istiyorum fakat babam vefat etti 18 yaşımı doldurdum isimim komik değil ama küçüklüğümden beri farklı bi isim kullanıyorum yani ezanla kulağıma okunan ismi koymak istiyorum nasıl yapabilirim ?
    CEVAPLA
  • Misafir Evliyim ve esimin soyismini kullaniyorum. Özel bir sebepten dolayi kizlik soyismimi geri almak istiyorum. Mümkünmü?
    CEVAPLA
  • Misafir 15 yaşındayım babam dilekçe imzalamayı reddediyor.kendim dava açabilir miyim?
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar merhabalar , buraya sadece size yardımcı olmak için yazıyorum. Ben mahkememi 26.12.2015 tarihinde açtım. Dilekçeyi kendiniz yazmayın dikkate alınmıyor. Adliyenin kapısında bekleyen dilekçe yazılır diye soran vatandaşlar var 30 40 lira verin dilekçe yazdırın. Benim mahkeme 19.04.2016 ta
    CEVAPLA
  • Misafir Başvuru için ne gerekiyo
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba bende kızımın adını değiştirmek istiyorum Aleyna arkadaşları dalga geçiyormuş ve anlamı kötü diye birinci sinifa gidiyor herkesin olumsuz elestirmesinden milyon artık psikolojim bozuluyor l
    CEVAPLA
  • Misafir ben daha bugun basvurdum sadece 214 tl istedıler baska paranız gıtmıyor 4 ay gbı bır surede olur dedıler
    CEVAPLA
  • Misafir nereye başvurdunuz söylermisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir nasıl basvurdun naptın yanı
    CEVAPLA
  • Misafir Ne kadar bütçe gerekli?
    CEVAPLA
  • Misafir Bende kızımın ismini değiştireceğim ama bütcem iyi değil daha kolay yolu yokmu nerelere baş vurmam gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir bu kanun yürürlüğe girdi mi nüfus tan yapabiliyormuyuz isim değişikliğini şimdi ?
    CEVAPLA
  • Misafir Nüfus değiştire bilirmi acaba kızımın ismini değiştircem
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar çok kolay asliye mahkemesine açılıyor ücret olarak 303 tl tutuyor bence gerçekten isminden rahatsız olan herkesin Hakkı bu
    CEVAPLA
  • Misafir Bende oğlumun ismini değiştrmk istiyorum eşim benden habersiz gidip kimliği çıkardı o yüzden huzur diye birşey kalmadı bizde bende o isimle çağırmyrm Çınar diyorm bir onun birde benim olsun
    CEVAPLA
  • Misafir kızımın ismini degiştirmek istiyorum bana piskolojimi bozulacak şeyler hatırlatıyor ne yapmalıyım nereye başvurmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi degistrecm dava açmadan nüfusta halledemez miyiz bilgisi olan var mı
    CEVAPLA
  • Misafir tabikide hayır her şey okadar kolay degil
    CEVAPLA
  • Misafir ismimi değiştirmek istiyorum kuranda geçmiyor manası ulaşsın başarsın demk çok uğraşıyorum o yüzden muhammed erksin ibrahim soy ismimde arslan olsun istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlar ismimm ersin kuranı kerimde geçmiyor ayrı yeten anlamı ulssın basarsın özellikleri hayal perest realist ama adımı muhammed erksin ibrahim soyadımı da kerimullah olarak değitirmek istiyorum nereye müracat etcm ne kadar fiyat ödemem lazım yardımcı olursanıznsevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar ben ismimi değiştirmek istiyorum bunun için neler yapmam nereye başvurmam neleri hazır tutmam lazım söylerseniz çok sevinirim yaşım 18
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaslar bilgisi olan varmi esimden bosandim yurt disinda yasiyorum kizlik soyadimi degistirmek istiyorum ne nasil yapilmali türkiyedemi mahkeme acmam lazim lütfen bilgilendirin
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlar bende bugün basvuru yapmak için gittim dilekçemi internetten örnek bulup yazdım asliye hukuk mahkemesine ve bana 460tl ödemem gerektiğini sölediler.bu kadar masraflı oldugunu bilmediğim için davayı açtırmadım.normalde byle mi fiyat yoksa daha uygun nasıl olabiliyor ?
    CEVAPLA
  • Misafir Yasa ne zaman yürürlüğe girer
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaslar ben yeni mahkemeyi bitirdim tam 4 ay sürdü 2 celsede hakim tamam dedi toplam masrafım 270 küsürdü suan başka birseye para vermedim 2 tane şahitim vardı o paranın içinde hepsi dahil mahkeme kararı cıkartırken kimlik ehliyet vs degiştirirken ne kadar masraf olur oda kişiden kişiye göre degişir hakimler hiç dinlemiyo bile hemen kabul ediyo basit bi işlem
    CEVAPLA
  • Misafir meraba ama yeni iç güvenlik yasasına göre mahkeme değil nüfus müdürlüğünden yapılabildiği söyleniyordu ?
    CEVAPLA
  • Misafir daha detaylı bilgi verebilir misiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Dilekcenizi yazip asliye hukuk mahkemesine veriyosunuz internette ornekleri mevcut zaten sebebiniz gayet makul vukuatli nufus kayit ornegi ikide sahit ekleyin harcinizi yatirin hepsi bu
    CEVAPLA
  • Misafir Adım Fevziye ve sürekli Fevzi, Feyzullah gibi erkek isimleri üzerinden dalga geçiliyor ya da insanlar garipsiyor. 18 yaşındayım ve adımı değiştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaslar ben cvp veriyim nufus idaresi degistirmiyo polislerle ilgili bi madde iptal edilmis buda onun icindeymis dolayisiyla buda yururluge girmedi hala gorusuluyomus fkn fln fasa fiso yani bugun adliye ye basvurdum sahitli 273 sahitsiz 223 nufus mudurluklerinde zaman kaybetmeyin.
    CEVAPLA
  • Misafir Kardeşim madem böyle site böyle haber yazmışsınız bari arkasında durun ve cevap verin sorularımıza pls
    CEVAPLA
  • Misafir Adım savas fakat bu isim hiçte iyi olmadığını düşünüyorum ve bunu herkes aynı fikirde utku olarak değiştirmek istiyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba iyi günler. Benim iki ismim var. Doğduğumda anneannem Sudiye takmış.İkiz kardeşim de olduğu için benzer isimler konulmak istendigi için kimliğe Derya geçildi. Ben ilk ismimi Kimligime ekletmek istiyorum. Ailem mahalledekiler ilk ismimle hitap ediyorlar. İlk ismimi kimliğe geçirebilir miy
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaslar neden kimse bilgi vermiyor anlamiyorum ic guvenlik paketeti 5 nisan 2015 yilinda yururluge girmis goruluyor nufus mudurlukleri neden islem yapmiyor anlamadim ustelik yururluk tarihinden sonra sadece bir yil icin gecerliyken birileri sorularimizi yanitlasin lutfennn
    CEVAPLA
  • Misafir Sayın avkatim ben göbek adımı eklemek istiyorum kimligime ne yapmam gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Bende eşimden bosandım hamile iken benden habersiz gelip hastaneden raporları alıp nüfusta kendi kafasına göre istemediğim bir ismi koymus ben bu ismi değiştirebilir miyim maliyeti ne olur bilen var mı
    CEVAPLA
  • Misafir dilekçe örneği verebilir miniz lütfen. hiç biyerde bulamadım. teşekkurler
    CEVAPLA
  • Misafir Kızımı. İsmini değiştircem maliyeti .e kadar fikri olan varmı
    CEVAPLA
  • Misafir Ne zam . Deistirilebilio
    CEVAPLA
  • Misafir Nüfus müdürlükleri mahkeme karari ile isminizi değiştirebilirsiniz diyor
    CEVAPLA
  • Misafir Nüfus müdürlüğü hala başlamadı diyor kızımın adını değiştirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Prosedür nedir anlayamadım
    CEVAPLA
  • Misafir Nüfüs müdürlüğü hala başlamadı diyor
    CEVAPLA
  • Misafir ismi mi değiştirmek istiyorum ne yapmam gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Baran bey ben 12 yasındayim adim devrim. Biriyle tanistigimda evrim kerim selim. Diye anliyor yardim
    CEVAPLA
  • Misafir Adım mükrem mesela bankaya gitigimde adın ne denildigidi mükrem diyorum bu bir kaçdefa devamd ediyor bazısı bükrem kerem muhterem buda bıkınlık veriyor
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi değiştirmek istiyorum çünkü ismimin ne anlamı var ne de kimse söyleyebiliyor okulda yada yeni tanıştığım kişilere çok zor telafuz ediyorum gerçek adım bırucan ama kimse anlayamıyor söylediğim de bnde bircan diyorum herkes bircan olarak biliyor bende değiştirmek istiyorum nasıl yapmam ge
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaslar herkez bimer e yazsin...
    CEVAPLA
  • Misafir bir adam cıkıp ta, 1-sunu yapmalısın 2-soyle yapmalısın 3-buraya bu kadar para vs. yazmıyor yahu.. 210 tl verdim oldu diyor.. adam gibi yazabilecek biri var mı?
    CEVAPLA
  • Misafir ismimi değiştirmek istiyorum artık dilekçeyle olacaktı??
    CEVAPLA
  • Misafir isim değişikliği yasası yürürlülüğe girdimi????????????
    CEVAPLA
  • Misafir Ben değştrdm 210 tl
    CEVAPLA
  • Misafir nasil gerceklestirdiniz islemi ?
    CEVAPLA
  • Misafir nasıl????
    CEVAPLA
  • Misafir Yaba cI uyurukluyum.ismim Nana Ve degistirmek istiyorum.Yeni ismim nihan Yada hira olsun istigorum.ne yapmaliyim?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben ismimi değiştirecem mahkeme falan derken bütün maddi açılar sizce toplamda ne kadar bir fikriniz var mı?
    CEVAPLA
  • Misafir 300 tl gibi bi ücreti var arkadaşım degiştirdi orda niliyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Oğlumun ismi mehmet ama herkes poyraz diyo mehmet poyraz yazdırmak istiyorum ne yapmam gerekli
    CEVAPLA
  • Misafir Adim berkan ama ben kuzey yapmak istiyorum yasim 20 ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Babamın soy ismini tasimak istemiyorum gerekli sebeplerim var bunun icinne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Babamın soy ismini tasimak istemiyorum gerekli sebeplerim var bunun icinne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar nüfus müdürlüğünemi dikekçe vereceğiz yoksa mahkemeyemi başvuracağız avukat yardımı almalımıyız ?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ilk.basvuruyu nereye yapacagiz.il ve ilce kurulu yaziyor bu nufus Müdürlüğü anlamina mi geliyor.dilekce veya diger evraklar için bir ucret odeniyormu ?
    CEVAPLA
  • Misafir Dilekcenin internette ornekleri var ama bana kalirsa bi arzuhalciye yazdirin her adliyenin yakininda mutlaka vardir
    CEVAPLA
  • Misafir Keziban bence bu kadar sorunsa ismin degistir zannettigimiz kadar zor da olmuyor hakim kanaati onemli diyolar ama soru bile sormadi bana bi dilekce ver ve dava gununu bekle 2 sahitle 10 dk da biter 3 ay bekledim ben dava gununu buyuk ihtimal sende o kadar beklersin yani ortalama 4 5 ayda biter
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim adim keziban 20 yasindayim 14 yasimdan bu yana hp adimi degistrmek istemistim sevmedigim icin arkadaslarimin cogu bu isimle cok dalga gecip sarki soyluyorlardi sonradan ogrendimki kur an dada yalanci anlamina geliyormus tabistigim insanlara adimdan utandigim icin baska isimler soyluyrm
    CEVAPLA
  • Misafir mrb 28.09.2011 doğumlu kızımın adını esila koymak istedık fakat nufus memuru elisa olarak kimliğe işlemiş ve kimlikteki ismini kullanmıyoruz ve değiştirmek istiyoruz bunun için ne yapmamız gerekiyo
    CEVAPLA
  • Misafir Yani ben sadece 250 lira verdim basin ilan falan olmadi sanirim bu isler hizlandi biraz sonunda.
    CEVAPLA
  • Misafir Yani ben sadece 250 lira verdim basin ilan falan olmadi sanirim bu isler hizlandi biraz sonunda.
    CEVAPLA
  • Misafir Eylul ayinda dilekcemi verdim aralik da davam goruldu 1 hafta ara ile iki dava goruldu hakim isim degisikligini onayladi eylul ayinda dilekce verirken 250 lira vermistim simdi tekrar nufus mudurlugune dilekce verdim tebligat bekliyorum 20 25 gune gelicekmis sonra nufus cuzdanimi degistiricem
    CEVAPLA
  • Misafir dilekçenizini nasıl hazırladız. paylaşabilir misiniz acaba
    CEVAPLA
  • Misafir Eylul ayinda dilekcemi verdim aralik da davam goruldu 1 hafta ara ile iki dava goruldu hakim isim degisikligini onayladi eylul ayinda dilekce verirken 250 lira vermistim simdi tekrar nufus mudurlugune dilekce verdim tebligat bekliyorum 20 25 gune gelicekmis sonra nufus cuzdanimi degistiricem
    CEVAPLA
  • Misafir ismimi degistirmek istiyorum,ancqk nekadar ucret gider aurica mahkeme tarafindan onaylanir mi,yada davanin sonuclanmasi uzunmu surer,yardimci olurmusunuz.
    CEVAPLA
  • Misafir benim ismim cengiz ismimi değiştirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende adimı değiştirmek istiyorum ama nasıl yapicam bilmiyorum bana ayrıntıları ile yardımcı olur musunuz adım kimlikte cennet ama ben kendimi bildim bileli bana cansu diyolar bazen bende şaşırıyorum cansu ismine o kadar hakim olmuşum ki cennet ismini duyunca tuhaf oluyorum bana yardımcı olur musunu
    CEVAPLA
  • Misafir adım neslihan ama nazımın en sevdği sevglisinin ismi verayı korkudan verememşler siyasi nedenlerle ekletmek istyorum zor olur mu
    CEVAPLA
  • Misafir ben dün mahkemede değiştirdim ismimi hakim hiç konuşturmadı bile sadece babam ve halam tanıkları çağırdı birer cümle söylediler ismimden dolayı psikolojimin bozulduğunu söyleyince hakim hemen yaz kızım dedi yazdı ve kağıt verdi kağıdı imzaladık felan sadece nüfus müüdürlünden artık nufus cuzdanımı yenilemem yeterli ama öncesinde 200 küsür lira para aldılar dilekçe verirken yeni yasa ile dava kalkabilir acele etmeyin ama isterseniz dilekçeyi verin basit yargılama usülüne göre hemen hallediyorlar
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ısmım dönüş ısmımı degıstırmem uzun surermı ve ucret ne kadar tutar
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi begenmiorum ve isim ekletmek istiyorum bukonuda yardimci olabilirmisiniz nasil bir yol izlemem gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir 2015-11-26 :01:30:32 tarihinde yazan kişi toplam ismini değiştirme dawasında ne kadar masraf oldu yani kaç tl ' ye isminizi değiştirdiniz ?? Avukat bu mahkeme için şart'mı peki??
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba bende ismimi değiştiricem amabu sene ygs ye giricem bi sorun teşkil eder mi? işlemler ne kadar süre sürüyor ? bir yandan bu senem boşa gitsin istemiyorum bir yandan ünv yeni ismimle başlamak istiyorum. bir fikri olan paylaşsın lütfen
    CEVAPLA
  • Misafir ilk önce yapmam gereken ne
    CEVAPLA
  • Misafir mahkemeye 250 basın da yayınlanması 100 tl...herkes ismini degiştirebilir..mahkeme en fazla 10 dk alıyor..iki şahit getirin kesin çözüm..avukata hiç gerek yok..fuzili para harcamayın..ismide soyismide degiştirsiniz..sıkıntı yapmıyorlar..
    CEVAPLA
  • Misafir ben isim degiştirme işlemini gecen hafta yaptım..toplamda mahkemeye 250 tl gitti..iki sahit götürdüm..hemen 10 dk bitti..sahitler dedi biz bunu bu sekilde tanırız olay tamam..sonrasında yerel gazeteye ilan faslı oldu..basın yayın kurumuna 100 tl verdim..yerel gazetede ilan yayınlandı..
    CEVAPLA
  • Misafir benim adım güngör ve bayanım 42 senedir güngör bey denilmesinden bıktım usandım adımı değiştirmeye karar verdim.. yorumların hepsini okudum ama tek kelime cevap yazan olmamış, lütfen birileri sorulara cevap verebilirmi? nasıl bi yol izlemeliyiz ve ne kadar masraf olur..
    CEVAPLA
  • Misafir Acaba yasa ciktim i bilen varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben hanım ismini deyistire hakkım varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Yasa cikmadiki
    CEVAPLA
  • Misafir Yasa ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı
    CEVAPLA
  • Misafir şu yasa çıksın artık
    CEVAPLA
  • Misafir Benim oğlum adı şevket ama bi isim daha eklemek istiyorum Arel olcak nasıl yapabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir Benım adım döndü gülşah lıseye gectım durmadan ismımle dalga gectıklerı ıçın ismımı degıstırmek için ne yapmam lazım avukat ne kadar ucret alır sızce bu dondu ısmımı sıldırmem ıcın sebep olurmuu yorum atarmısınız eger avukat olmassa kac ay surer
    CEVAPLA
  • Misafir hahaha kazım mış adı.
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 17 yasindayim. Ismimi degistirmek degil sadece bitisik yazilmis olan 2 ismimi ayirmak istiyorum. Bunun icinde mahkemeye basvurmam mi gerekiyor??
    CEVAPLA
  • Misafir Başbakanimizdan rica ediyorum su isim degistirme durumuna bir cozum yolu.. Bir dilekce ile isim degisikligi yapalim o kadar olmayacak denen seyleri yaptiniz bu kadar kisa bir islem toplumun bir kesimini üzmesin gercekten bir isim insanin psikolojisini ve sosyal hayatini çok etkiliyor
    CEVAPLA
  • Misafir Ismimin degismesini istiyorum hayatiminda bu sekilde bu ismimle memnun degilim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben ismimim yanına isim ekletebilir miyim
    CEVAPLA
  • Misafir Bende kizimin adini deyistircem napmaliym
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben ismimi değiştirmek istiyorum ne yapmam gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir Çok güzel olmuş
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba bende adımı değiştirmek istiyorum mahkemeye gitmeden nasıl hangi nüfustan yapabiliriz
    CEVAPLA
  • Misafir ben 15 yaşındayım ve adımı değiştirmek istiyorum . herşeyi anladım dilekçe adliye falan filanda tam olarak parasını anlamadım biri 280 yatırıyoruz yazmış diğeri 90 lira tuttu hepsi yazmış lütfen tam olarak net bir cevap verirmisiniz bu isimle daha fazla idare edemem ne derslerime konsantre olabiliyorum ne başka bişey adımı düşünmekten lütfeen yardımm edin banaa
    CEVAPLA
  • Misafir bende ismimi degistirmek istiyorum ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir Adım artık güler
    CEVAPLA
  • Misafir nasil degistirdiniz.anlatirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Benim adim sadef adımı sedef yapmak istiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir 1 yasinda ikizlerim var isimlerini degistirmek degilde ikinci bir isim eklemek istiyoruz bunun icin ne yapabiliriz
    CEVAPLA
  • Misafir Benim adım.kazim..ne yapmaliyim degistrmek icin
    CEVAPLA
  • Misafir Ben kizlik soyadimi ve esimin soyadini birlikte kullanmak istiyorum ne yapnalim
    CEVAPLA
  • Misafir 5 aylik oglum var ismi yigit esimin babasi istedi diye konuldu ama ben inatla halen istemiyorum degistirmek istiyorum bilgilendirirmisiniz mahkeme acip degistire bilirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Ben ismimi değiştirmek istiyorum 15 yaşındayım nereye başvurmalıyım ?
    CEVAPLA
  • Misafir Ben adımı soyadımı değiştirmek istiyorum fakat 18 Yaşımı daha doldurmadım
    CEVAPLA
  • Misafir Hangi evraklar lazım isim degistirmek için soylermisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Bence ŞİLAN ismi gayet hoş nadir bulunan bir isim ama yine de karar senin
    CEVAPLA
  • Misafir Adım şilan ve. Cansu olarak değiştireceğim
    CEVAPLA
  • Misafir 18yaş üstümü değiştirebiliyor? Yoksa 13-14 yaşında değiştirebiliyormuyuz?
    CEVAPLA
  • Misafir müslüm gürses çok üzgün arkadaş
    CEVAPLA
  • Misafir Nasil deqistrbiirz
    CEVAPLA
  • Misafir Nüfus Müdürlükleri farklı bilgiler veriyor.Yasalaşmadı diyenlerde var.İsmini bir dilekçe ile değiştirende... Şu an hangi yasaya istinaden isim değişikliği Nüfus Müdürlüğünde tek dilekçe ile yapılabilir?
    CEVAPLA
  • Misafir Bu yasa ne zaman yaslasacak
    CEVAPLA
  • Misafir Oğlumun adı yasin çok güzel ama her insan bunu tasiyamiyormus çok ağır bir rahatsızlık geçirdi isminden dolayı dediler deyistire bilirmiyiz dört yasında
    CEVAPLA
  • Misafir ismim hatice kubra ama kimligimde sadece hatice yaziyor degistirebilirmiyim ??
    CEVAPLA
  • Misafir Bende isim değişikliği yapacağim ne gerekli bilen varsa yazabilir mi?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben nüfus müdürlüğünü aradım ve biz böyle bi işlem yapamayız yasa kesinleşmedi mahkemeye başvurun gibi baştan savma bı cevap aldım. bu işlemi nasılyaptınız
    CEVAPLA
  • Misafir Bende degistirdim 110 TL masraf oldu
    CEVAPLA
  • Misafir kardesim nasıl değiştirdin bi anlatırmısın
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ismimi degistirmek istiyorum ne kadara mal oldu kesin bilen biri varmi
    CEVAPLA
  • Misafir Yasa geçtimi haberiniz var mı
    CEVAPLA
  • Misafir 18 yaşının altında nasıl degistirilir
    CEVAPLA
  • Misafir nufus mudurlugunun haberi bile yok kanundan
    CEVAPLA
  • Misafir BARAN güzel isim lakin Rusça'da Öküz demek.Nerden mi biliyorum soyadım BARAN.Ama kim sıkar Rusçayı diyorum ve Farsça'sı daha Anlamlı diyorum .
    CEVAPLA
  • Misafir Ben bugun degistrdim cok basit bi dava. Bana 90 liraya mal oldu. Eger degistrmek isteyen varsa hic beklemsin
    CEVAPLA
  • Misafir dilekçe örneği verir misiniz..ayrıca ben ist ümreniyede ikamet ediyorm bilgili biri benimle iletişime geçebilir mi? yardıma ihtiyacım var..toplam maliyeti 300 lirayı geçmiyor yanlış mı anladım.yardımınızı bekliyorm teşekkürler.
    CEVAPLA
  • Misafir nüfus müdürlüğünün yapabileceği bir şey yok. mahkemeye başvurmanız gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir dava sonrası yatirdiginiz paranın bi kismini alabiliyomussunuz . bu dogru mu acaba?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben dogum yapali 2ay oldu.kızımın kimliği çıkalı 1ay oldu.eşim annesinin adını koydu ismi güzel degil.ve ben kizimin adını değiştirmek istiyorum ne yapabilirim.sadece nüfus müdürlüğünde yapiliyormu.elif beren diye biliyor herkes.kimlikte elif döne geciyorlutfen yardımcı olun.
    CEVAPLA
  • Misafir 3 yaşında kızım var isminin telaffuzu zor olduğu için değiştirmek istiyorum.ne yapmalıyım.sadece nüfus müdürlüğüne gitmem yeterli midir?
    CEVAPLA
  • Misafir kardeşim bilen biri var ise yazsın şunu ya nufustan değişyormu değişmiyormu soyisim altı üstü bi cvp yazacaksınız
    CEVAPLA
  • Misafir öncelikle internetten dilekçe örneklerinden birini indirdim gerekli bişgilerimi doldurup ikamet ettiğim yerdeki 3. Asliye hukuk mahkemesine kimlik fotokopisi ve dilekçemle başvurdum 280 lira yatrdım . 1 ay sonra tebligat geldi nisanda verdim dilekçeyi bugün yani 23 haziranda mahkemeye gittim iki şahitle biri annem biri arkadaşım hakime hanım bana soru sormadı bile sadace bi tanığı çağırıp sordu hangi isimle tanıyosun ailesinde ne diyplar diye oda 3 yıldr tanıyorm aynı iş yerinde çalışırdk özge derdiler diye konultu dava hemen kabul edildi 20 gün sonra gidip kararı alıp resmi gazeteye ilan...
    CEVAPLA
  • Misafir bu yasa ne zaman yürürlüğe girecek bilgisi olan varmı
    CEVAPLA
  • Misafir ben soyadımı değiştirmek istiyorum nüfus müdürlüğüne gidince hemen değiştirirler mi?
    CEVAPLA
  • Misafir ben nüfus cüzdanında olan ismimin üstüne 2. ismimi ekletmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.
    CEVAPLA
  • Misafir madde 105 – 5490 sayılı kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. ad ve soyadı düzeltilmesi geundefinedci madde 9- (1) bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle, yazılı olarak yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüklerine başvurmak kaydıyla, 21/6/1934 tarihli ve 2525 sayılı soyadı kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadları mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulunun incelemesi sonucu vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir. soyadı değiştirilen erkek ise kendisi ile birlikte varsa kar
    CEVAPLA
  • Misafir maaliyeti ne kadar toplamm bilgi verir misiniz
    CEVAPLA
  • Misafir davam bitti yatırdığı mi z paranın 230 lirasını geri alıyoruz gazeteye ilan verip nufusta değiştireceğim kimse beklemesin o kadar basit bir dava ki yıllarca beklediğim é pişman oldum
    CEVAPLA
  • Misafir kocam veya karım benden habersiz çocuğun ismini koymuş gibi bi bahane sunabilirsiniz
    CEVAPLA
  • Misafir asliye hukuk mahkemesi ne başvuruyor uz ne kadar olduğunu da yazdım yorumlara bakmıyor musunuz aynı soruları sormayın lütfen ve su anda davam bitti hakim çok tatlıydı yanımda bir arkadasimi tanık olarak goturdum 5 dk sürmedi imzaladı hemen bitti bir kaç soru sordu arkadaşıma o kadar ben hukuk ogrencisiyim dilekçemi de kendim yazdım verdim cok basit bir dava
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba öncelikle asliye hukuk mahkemesinemi başvuruluyor yoksa nüfus müdülğünemi ne kdr sürede tamamlanıyor dava nereye ne kdr yatırıyoruz??
    CEVAPLA
  • Misafir 17 nisan da dilekce vermiştim bir karışıklık olmuş görevli memur bugüne tarih verdi gelin halledelim diye başvurmaya çekinmeyin arkadaşlar bizi mutsuz eden isimle ömür gecmiyor
    CEVAPLA
  • Misafir evet 280 lira para yatırıyor uz benim dava bugün heyecanlıyım umarım istediğim olur
    CEVAPLA
  • Misafir bir şey soracağım, ismimizi değiştirmek için para ödeniyormu? ve de ne kadar sürüyor bu işlemler
    CEVAPLA
  • Misafir peki bunun için bi ücret ödeniyor mu ?
    CEVAPLA
  • Misafir adliyeye gidip dilekçe dolduruyorsunuz kapınıza mahkeme günü yazan bir kağıt geliyor, mahkeme günü bir şahitle birlikte orda olmanız yeterli ben iki şahit getirdim diğerini almadılar sonra kendim konuştum şahidim konuştu mahkeme 5dakika sürdü ve istediğiniz ismi alabiliyorsunuz türkçe yada yabancı herhangi bir isim oluyor ben değiştirdim çok mutluyum .
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba, ben cevahir. adımı değiştirmek istiyorum. değiştirme sebebim ise herkes erkek ismi diye dalga geçiyor. ve ismimi sevmiyorum, ismimden nefret ediyorum. adımı nasıl değiştirebilirim. lütfen yardımcı olur musunuz?
    CEVAPLA
  • Misafir adim abdulsamed ismim sizce guzel mi ? degistiriyim mi sizce arkadaslar?
    CEVAPLA
  • Misafir deıstır
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlar bimerden başbakanlığa soru sordum bu yasa ile ilgili. yasa geri çekilmiş boşuna beklemeyin. direk mahkemeden yapılacak bende başvurucam yakında...
    CEVAPLA
  • Misafir ben ismimi degiştirmek istiyorum aceba nüfus mudurlugunemı gitmem gerekiyor çünkü ismim alay ediyorlar kız ismine benzedigi için
    CEVAPLA
  • Misafir benim ismim döndü nüfus müdürlüğünden ismimi değistirebilir miyim yoksa mahkemeyemi dilekçe vereceğ
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlar nüfus müdürlüğünden değiştiren oldu mu ??????
    CEVAPLA
  • Misafir benim adım kimlikte ibrahim ama bana herkes luciano diye hitap ediyor ismim türk dil kanununa uymuyor. ismimi luciano olarak değiştire bilirmiyim.
    CEVAPLA
  • Misafir toplam ne kadar masraf oluyo?
    CEVAPLA
  • Misafir simdi mahkemeyemi gidiyoruz nufus mudurlugunemi
    CEVAPLA
  • Misafir 2aylık bebeğimin ismini beğenmediğim için değiştirmek istiyorum.haklı neden olarak ne gösterebilirim?
    CEVAPLA
  • Misafir çok sıkıldım artık psikolojim bozuldu :(
    CEVAPLA
  • glrilhan1 adım sasukee adımı sasuke yapçam olur mu?
    CEVAPLA
  • Misafir herhngi bi ücret talep ediliyor mu?
    CEVAPLA
  • Misafir biran evvel yasaya girmeli isim yüzünden bir çok kişi psikolojik rahatsızlığa giriyor intihar edenler bile var. hatta ismi normal bir isim olupta isim sahibinin beğenmediği memnun olmadığı isimlerde var.
    CEVAPLA
  • Misafir adım umut adımın yanına bir isim daha eklemek istiyorum . mümkün mü acaba ?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben adımı kısaltmak istiyorum ama diplomada uzun adım yazılı ileride bir sıkıntı çıkar mı acaba ?
    CEVAPLA
  • Misafir adim necaattin necati olarak degistirmek munkunmu
    CEVAPLA
  • Misafir santos ismi olur mu acaba
    CEVAPLA
  • Misafir kizim iki isimli birini sildirmek istiyorum sadece nufusa gitsem olur mu acaba
    CEVAPLA
  • Misafir adım döndü ceren olarak degistirmek istiyorum kolay olurmu
    CEVAPLA
  • Misafir bende dava açtım 36 gün sonra duruşma tarihi verildi ve hemen kabul edildi... şahitler vardı ama şahitlere bile gerek kalmadı kolay oldu. dava harcı 287 tl dava harcı..
    CEVAPLA
  • Misafir benım oglumun adı mehmet fakat dogdugundan beri adını said buğra olarak biliyor ve adını degıstırmek ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım esımden ayrıldım onun ıznı gereklımı acaba vealıyetı bende oglumun
    CEVAPLA
  • Misafir arkadaşlara akatılıyorum bu kdr beklenmez yani bi an önce bu durumu düzeltin ayıp yau adam gibi yürüyecek kimse yok mu bu ülke de
    CEVAPLA
  • Misafir ne zaman yasalaşacak bu kanun, çok sıkıldım biran önce değiştirmek istiyorum :(
    CEVAPLA
  • Misafir ben bir kızım ikinci ismim esra ama sevmiyorum bir nedenden dolayı deniz veya ekin olarak değiştirebilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir ya yasa yürürlüğe girdimi ismimi değiştirmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Kimse sözünün arkasında durmuyor isim değiştirme bir dilekçe ile olacak dendi ama hala bir sonuç yok bu kadar basit bir işlem için bu kadar beklenilmez
    CEVAPLA
  • Misafir benm gibi takip eden arkadaşlar 120 150 küsür maddelik torba yasanın sadece ilk 63 ü geçti diğerleri hala bekliyor ve soyadı da 105.md de yani beklemeye devam....
    CEVAPLA
  • Misafir benim adım sıddık ben bu ad yuzunden okulumu bıraktım adımın sadık olmasını istiyorum okuluma devam etmek istiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir benim kimlikteki ismim ruat, aslinda rohat olmasi gerekiyor deĝişiklik başvurum olmulu karşilanirmi teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir iç güvenlik yasasında isim değişikliği ile ilgili madde yok arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum tasarıdan çekilen 63 maddeden biri yani dava açmaktan başka çare yok ben bu hafta açacağım.
    CEVAPLA
  • Misafir BEN BU YASANIN ÇIKMASINA ÇOK SEVİNDİM MESELA ŞİMDİKİ SOYADIM PELVAN BU BİR NÜFUS MEMURU HATASIDIR ASLINDA PEHLİVAN OLMASI GEREKİR PELVAN KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI YOK HEMEN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE GİDECEĞİM VE SOYADIMIN PEHLİVAN OLMASINI İSTEYECEĞİM
    CEVAPLA
  • Misafir benim bildiğim içgüvenlik yasasından geçenler arasında soyadı değişikliği yoktu yoksa yanlış mı biliyorum
    CEVAPLA
  • Misafir gerçekten resmi gazetede yayınlandı mı?ben görmedim de.eğer yayınlandıysa yürürlüğe ne zaman giricek?biri bilgi versin lütfennn..
    CEVAPLA
  • Misafir Resmi gazetede yayınlandı fakat nüfus müdürlüğüne gittim bana bakanlıktan yazı gelmesi gerekiyor dedi lütfen en kısa zamanda ismimi değiştirmek istiyorum ismimi duyduğum an sinirlerim alt üst oluyor
    CEVAPLA
  • Misafir nezman yürürlüge giricek
    CEVAPLA
  • Misafir adim ümit teyzem koymustu ve adimdan fazlasiyla memmun degilim adimi degistirmek istesem degistiremiyo muyum ?
    CEVAPLA
  • Misafir adım şaban
    CEVAPLA
  • Misafir sn,yılmaz yakın bir akrabam tarafından 25 yıldır adıma büyü yapılıyor,engellemek için ismimi değiştirmek istiyorum.mahkemede bu beyanım kabul olur mu? saygılarımla.
    CEVAPLA
  • Misafir evet önemli olan mahkeme ile uğraşmamak. ben bi kaç kez nufus müdürlüğüne gidip ilgili memurlara sormuştum daha belli değil öyle bişi yok dediler ama yeni yasa nezaman çıkacak mahkemeye başvurmadan bilen biri yokmu acaba ?
    CEVAPLA
  • Misafir daha kolay bir yolu varmı?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba masraf hakkinda da bilgi verirmisiniz
    CEVAPLA
  • Misafir 200 tl gibi bir masrafı var
    CEVAPLA
  • Misafir davut oglunun soyledikleri yasaya girdimi
    CEVAPLA
  • Misafir nezaman yasaya giricek yada girdimi
    CEVAPLA
  • Misafir nekadar masraf oluyor acaba
    CEVAPLA
  • Misafir belli oldumu
    CEVAPLA
  • Misafir yeni yasa basladimi daha ne kadar beklicez
    CEVAPLA
  • Misafir yatirdiginiz paranin 170 tl kadarini dava bittiginde tekrar aliyorsunuz
    CEVAPLA
  • Misafir yeni yasa basladimi arkadaslar
    CEVAPLA
  • Misafir sadece dilekçe kabulü için 200tl para istediler.halbuki hiç bir masrafı olmuyor denilmişi.
    CEVAPLA
  • Misafir esim ogluma benim istemedigim bir ismi verdi oglum iki aylık ben kendi adimi vermek istiyorum ne yapabilirim lutfen yardimci olun
    CEVAPLA
  • Misafir lutfen bana dönebilir misiniz..kizim seneye okula baslicak esim benden habersiz gülten. ismini kimlige yazdirmis ama kizima herkez asmin olarak sesleniyor.yeni kanun cikmisti bir dilekceyle degisiyor diye su anda durum ne.nufus dairesi mahkemeye gonderiyor.ne kadar masraf cikiyor acaba
    CEVAPLA
  • Misafir bende ismimi degistirmek istiyorum ama mahkeme ile falan da ugrasmak istemiyorum baska neler yapabilirim yardımcı olur musunuz??
    CEVAPLA
  • Misafir mehaba ben de ismimi değiştirmek istiyorum yanlış yazılmış düzelttirim ayreten bir isim daha istiyotum.ama mahkemeyle falan uğraşmakda istemiyorum.ne kadar sürüceğini bilmiyorum.ne yapmam gerekiyor?
    CEVAPLA
  • Misafir bende ısmıme gıcık oluyorum cok sınır degıstıresım var da sonra pısman olur muyum ondan korkuyrum once super bı ısıım blmam lazım nıhııhııhıh
    CEVAPLA
  • Misafir adımı sevmiyorum ve degistirmek istiyom
    CEVAPLA
  • Misafir Bende degistirmek istiyorum maliyeti ne kadar ve asamalari neler biraz bilgi verir misiniz
    CEVAPLA
  • Misafir avukat tutmamiz gerekir mi ve maliyeti ortalama ne kadardir
    CEVAPLA
  • Misafir mahkemeye basvurdum olumsuz olma gibi bi ihyimal varmi yani dava red edilermi?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben değiştirdim
    CEVAPLA
  • Misafir şahit gerekir mi
    CEVAPLA
  • Misafir tabi
    CEVAPLA
  • Misafir beleş
    CEVAPLA
  • Misafir 191 tl
    CEVAPLA
  • Misafir işyerinde aynı isimden 5 kişiyiz ve toplam 30 kişi calısıyor tv de aynı isim ve soyisimde bitbaks yapan adamı gören babannem sen cıkacaksın sandım diye beni aramasından ve önüne gelenle aynı isimde olmaktan ve isim karışıklığından iğrendim acaba değişirmi yeni yasaya göre
    CEVAPLA
  • Misafir cidden kaç para gider
    CEVAPLA
  • Misafir imimi değiştirmek istiyorummi
    CEVAPLA
  • Misafir iyi günler bende isim değişikliği yapmak istiyorum bu gün ne yapmam gerekiyor kaç param gider yardimci olursan iz çok sevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir biraz daha açiklayici olmasi lazim bence
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.