10 Ekim Jüpiter Akrep Burcunda Adaletin Gücü: Tanrılar ve Canavarlar

“Gücü olmayan adalet aciz, adil olmayan güç zalimdir”

-Blaise Pascal


Her burçta ortalama bir sene geçiren Jüpiter’in Zodyak çemberini dolaşması 12 sene sürer. Jüpiter genişlemenin, büyümenin ve büyük ölçekli her şeyin sembolüdür. Her yıl bir diğer burca ilerleyen Jüpiter, hem dünyanın ne yönde gelişme kaydedip kaydedemeyeceğini gösterir, hem de bireysel haritalarımızda harekete geçirdiği ev dolayısıyla yıl boyunca yaşayacağımız ruhsal büyümeye ışık tutar. Bolluğun, özgürlüğün, verimliliğin ve doyumun gezegeni olarak bilinen Jüpiter’in simgelediği her şey, o esnada transit yaptığı burcun nitelikleriyle harmanlanır. “Kahramanın yolculuğunun” bir izdüşümü olan transit Jüpiter birleştiği her burçta var olan dünyevi sorulara yeni cevaplar ararken, bizi de yaşamımızın farklı alanlarında iyimserliğimizi ve inancımızı tazeleyebilecek büyük bir maceraya sürükler.


10 Ekim 2017 – 9 Kasım 2018 tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek olan Jüpiter’in, eski bir Kelt geleneği olan Halloween’e, yani sembolik olarak yeraltı dünyasının kapılarının açıldığı, yaşayanlar ve ölüler arasındaki perdenin incelerek ortadan kalktığı aya denk gelmesi manidar. Güneş’in Kuzey yarım küreyi terk etmesi dolayısıyla kısalan günleri takip eden uzun gecelerde, derinliklerimizde gömülü olan tüm korkuların ve duyguların dışavurumu olan Akrep burcuna ilerleyen Jüpiter, insan ruhundaki karanlığı alt edebilmemiz için güç veren bir sembol olarak karşımıza çıkıyor. Yaşayan günün mitolojik tanrısı Jüpiter ve yeraltının hâkimi Hades, melekler ve şeytanlar, tanrılar ve canavarlar arasındaki insanlık tarihi kadar eski mücadelenin sahneleneceği bir döneme adım atıyoruz.


Jüpiter’in Akrep burcundaki etkileri

Korku romanı yazarı Stephen King, yine korku ve gerilim filmlerinde bir usta olan Alfred Hitchcock’un haritalarında Jüpiter, Akrep burcunda yer alır. İki kurgu ustasının ortak bakış açısı insan psikolojisinin kara deliklerinin ve kırılganlığının farkında olmalarında gizlidir. Tam da transit Jüpiter Akrep burcuna ilerlerken, Stephen King ’in roman uyarlamasının devam filmi olan IT’nin tanıtımlarına sıklıkla rastlar olduk. İlginçtir ki Jüpiter eğlenceli olmasından mütevellit palyaço imgesiyle özdeşleşir. Fakat Akrep bize neşe veren, konforlu ve güvende hissettiren her şeye şüpheyle yaklaşarak bu şeyleri birer korku objesine dönüştürebilir! Korku filmi sevenlerin de korkularıyla yüz yüze gelmekten bir çeşit haz aldıkları doğrudur. Ne kadar da Jüpiter/Akrep birleşimine özgü!


“Ya hep ya hiç” mottosuyla yola çıkan Akrep burcu ve dur durak bilmeyen ayarsız enerjisiyle Jüpiter birleşiminde, son derece ekstrem, rahatsız edici isimlere rastlamak mümkündür. İçindeki dipsiz karanlığı gerçekliğe taşıyan seri katil Ted Bundy’nin; gözünü kırpmadan insanları adeta hipnotize ederek (Akrep) ölüme sürükleyen Charles Manson’ın; Nazi toplama kamplarında yaptığı ölümcül deneylerle “ölüm meleği” ismiyle anılan ve sayısız insanlık suçundan sorumlu tutulan Nazi Doktor Josef Mengele’nin haritalarında da Jüpiter Akrep’te salınır. İnsan anatomisinin sınırlarını zorlayarak, ölüm ve yaşam arasında deneyleriyle insanı tanrılaştıran Frankenstein efsanesinin doğumu da 1934 yılındaki Jüpiter Akrep transitine rastlar. Tanrı-insan (Jüpiter) bir canavar (Plüton) yaratır. Jüpiter Akrep Tutankhamon ’un mezarını ortaya çıkarmaya benzer: En sınırsız korkuların ve en büyük umutların birleşimidir! “En kötüsüne hazırlıklıyım ama en iyisini umuyorum” sözünü de Jüpiter’i Akrep’te yer alan Benjamin Disraeli söylemiştir.


Korku salan buisimler dışında işini saplantı (Akrep) haline getirerek müthiş başarılar elde eden insanlar da vardır. Bilinmezliğin peşindeki Steven Spielberg, edebiyatın mihenk taşlarından olan Tolstoy, Rock’n Roll kralı Elvis Prestley, besteci Tchaikovsky, tabuların sıra dışı yazarı Vladimir Nabokov, Hemingway ve uzak karanlıklarda bir ışık arayan Carl Sagan’ın haritalarında da Jüpiter Akrep burcunda konumlanmıştır.


Tarihte Jüpiter Akrep transitleri - Dünya ve Türkiye gündemi

1934-1935, 1946-1947, 1958-1959, 1969-1971, 1981 – 1982, 1993 -1994, 2005 – 2006 tarihleri arasında Jüpiter Akrep’te ilerlemiştir.


Bir sene boyunca sürecek Jüpiter Akrep transiti evrensel düzlemde önemli bir fiziksel, psikolojik, ekonomik ve ekolojik dönüşümün habercisidir. Adalet demek olan Jüpiter, gücü temsil eden Akrep burcunda, yargının gücü, “ilahi adalet” gibi anlamlara da gelir. Akrep burcunun “bir şeye başladığında, sonuna kadar giden” enerjisi yüzünden bu dönüşümün asla yarım kalamayacağını ve engellenemeyeceğini öngörebiliriz. Özellikle toplumlarda tabu olan konulara yeni anlamlar yüklenmesi, yaşanan akıl almaz, aykırı, şehvetli, korkutucu ve yasak olan şeyler çekici hale gelebilir. Dünyada dini temsil eden sistemlerle ilgili skandallar, dini histeri, toplumların cinselliğe olan tutumlarında değişim söz konusu olabilir.


Jüpiter temas ettiği her şeyi büyütür ve çoğaltır. Ve fakat bu her zaman olumlu sonuçlar doğurmaz. Nitekim Akrep’te Jüpiter ölüm oranının artması anlamına gelebilir. Ruanda soykırımının gerçekleştiği 1994 yılında Jüpiter Akrep burcundaydı. Saddam Hüseyin 8 Temmuz 1982'de Jüpiter Akrep burcuna ilerlerken Dujail katliamını yapar. Bu suçundan dolayı idama mahkûm edilmesi ise yine bir Jüpiter Akrep sürecinin sonunda 2006 yılında gerçekleşir.


Adli tıp araştırmalarını, cinayetleri, özellikle intihar süsü verilmiş cinayetleri, cinsel suçları ve bu türden vakalar hakkında soruşturmaları toplumun gündemine getiren Jüpiter Akrep’e örnek olarak karısını öldürerek büyük tepki çeken OJ Simpson davası gösterilebilir. Kurt Cobain, Jimi Hendrix ve Janis Joplin’in ölümleri de Jüpiter Akrep transitlerinde gerçekleşmiştir. İlginçtir ki Akrep burcu ölümü endişe verici değil, kolektif bilinçaltını yenileyecek biçimde dönüştürücü bir yol olarak da görür. Bu da kitlesel ölümlerin ardından hayatta kalan insanlar arasında birlik duygusu oluşabileceği anlamına gelir.


Endonezya ve Güney Asya’da 2004 yılında yaşanan ve binlerce insanın ölümüne sebep olan Tsunami faciası da akla geliyor. Bu ve benzeri tüm gelişmeler, aslında alınması gereken önlemlere, birlik olma ihtiyacına ve yeni yaptırımlara dikkat çektiğinden son tahlilde bir iyileşmeye de neden olurlar.


Akrep burcundaki Jüpiter, başkalarının kayıplarının kazanca dönüştürülmesi, mali anlamda gizli zenginliklerle ilgili bulunur. Bankalar, finans kurumları ve sigorta şirketleri arasındaki gizli kazanımlar ve kayıpları simgeleyebilir. Bu yüzden de ağırlıklı olarak sigorta suçları, vergi kaçakçılığıyla ilgili ceza uygulamalarına dair skandallar ve haberler duyabiliriz. Genelde Jüpiter Akrep birleşimi sıcak ya da soğuk savaş siyasetleriyle yenilenme getirir. Ne yazık ki insanlığın vardığı bu aşamada ancak savaştıktan sonra barıştan ve silahlarla ilgili kısıtlamalardan bahsediliyor. Önümüzdeki sene insan doğasının kötülüğüne dair önemli sınavlar verebiliriz fakat bu aşamada kötülüğün hükmünde olanlar için kesin olan şey, yargılanarak cezalarını çekecek olmaları.

Kişisel merakınızı gidermek için yukarıda yazdığım yıllar arasındaki tarihsel olayları inceleyebilirsiniz. Jüpiter transitinin gerçekleştiği yıllara bakarak önümüzdeki yılın gündemi hakkında fikir yürütülebilir, Türkiye ve dünyanın 10 Ekim’den itibaren bir sene boyunca yaşayabileceği muhtemel gelişmeler şöyle sıralanabilir;

  • İdam cezası ve idam yöntemleriyle ilgili değişiklikler,
  • Casusluk faaliyetlerinde artış, dolayısıyla güvenlik sistemlerinde yenilenme ve güvenliğin yaygınlaştırılması,
  • Yeni federasyon anlaşmaları, yeni ekonomik toplulukların ortaya çıkması ve devletlerarasındaki gizli anlaşmalar,
  • Gizli tarikatların çoğalması, tarikat parası, kara para gibi kavramların gündem olması,
  • Gemi, metro ve uçak kazalarında (özellikle ünlü isimlerin dâhil olduğu) artış,
  • Denizaltında silah ve patlayıcı denemeleri,
  • Tünel, tanker ve maden kazaları,
  • Yeni bir maden endüstrisinin yaygınlaşması,
  • Silah üretimi ve kullanımında skandallar,
  • Nükleer bilimle ilgili yenilikler, önemli bir bilim insanına saldırı ihtimali,
  • Dünya Sağlık Teşkilatı ve çalışanlarıyla ilgili standartların değişmesi, yeni araştırma ve denetim kurumlarının oluşturulması,
  • Bağımsızlık arayışındaki topluluklar ve yenilenen liderler,
  • Kıbrıs’la ilgili siyasi tartışmaların yoğunlaşması,
  • Türkiye’de yeni bir sağ partinin kurulması,
  • Dini tarikatlarda artış ve bu tarikatların neden olabilecekleri toplumsal meseleler,
  • ABD’nin uygulayabileceği petrol ambargoları,
  • Bir diktatörün ölümü,
  • Et tüketimiyle ilgili zamlar, etin boykot edilmesi,
  • Aşırı yağmur ve sel riski,
  • Tüp bebek teknolojisinde ve kısırlığa karşı yöntemlerle ilgili gelişmeler,

Jüpiter Akrep sınırları aşmak, saklı olanı ortaya çıkarmak, gizlere bir cevap bulmak anlamlarına da gelir. Dolayısıyla uzayla ilgili yeni bilgiler ve mesajlar, uzaya gönderilecek yeni araçlar, çığır açan arkeolojik keşifler, kâşiflerin bilinen dünyanın en zorlu şartlara sahip sınırlarına ulaşma denemeleri gündeme gelebilir. Transit Jüpiter 3 Aralık 2017 – 19 Ağustos 2018 tarihleri arasında Neptün’e üçgen, Plüton’a 60’lık olmak üzere iki temel açı yapacak. Denizdeki keşifler ve kâşifler anlamına gelen Jüpiter Neptün üçgeni aynı zamanda, mistik deneyimler, ünlü bir liderin ortadan kaybolması/kaçışı, büyük göç ve dünyanın geleceğe dair büyük umutları anlamına gelir. Jüpiter Plüton 60’lık açısı ise insanlık suçları konusunda adalet arayanlar için bir fırsattır.


Akrep burcu olan Türkiye, beşinci evinde Jüpiter transiti yaşayacağından, yönetimde ve yönetim sisteminde değişim yaşanması, toplumun genç kesiminin bilhassa spor, sinema, dans, edebiyat gibi alanlarda dünya gündemine gelmeleri beklenebilir. Beşinci ev toplumun mutluluğudur ve buradaki Jüpiter Akrep etkisi, bir dönemin sonlanışının ardından gelen yeniden doğumun yaratacağı tatmin duygusudur. Jüpiter Akrep transitiyle hesaplanmamış riskler almaya hevesli Türkiye ile ilgili gelişmelere Satürn Oğlak transiti yazısında daha kapsamlı olarak yer vereceğim.


Jüpiter transitinin kişisel hayatımıza etkileri

Sembolik anlamıyla Jüpiter, bir nevi mükâfattır. Zararda ve düşük kabul edildiği burçlar dışında, her burca talih, fırsat ve yenilenme getiren Jüpiter’in bu seneki kazananları sırasıyla Akrep, Balık ve bu burçlarda yükseleni ve Ay’ı bulunanlar. Su burçlarından olan Yengeç’in Jüpiter’in şansına aldanmayarak kendisini Satürn Oğlak transitine hazırlamasında fayda var. Fakat temel olarak herkes en son Ekim 2005 ve Kasım 2006 arasında neler yaşadığını gözden geçirerek kişisel beklentilerini şekillendirebilir. Zira bu yıl da benzer gelişmeler yaşayabilirsiniz. Transit Jüpiter’in haritanızda hangi evden geçeceği, bu evin konuları kapsamında ne yönde dönüşerek ve değişerek büyümeniz gerektiğini gösterecektir. Bilhassa Akreplerin evlenmesi, doğum yapması, iş ve ikamet değiştirmesi, yurtdışına yapılan eğitim ve iş başvurularının kabul edilmesi yönünde Jüpiter cömert davranabilir.


Akrep burcu bilinçaltıdır. Bilinçaltı ise arka bahçemizde bozulan, çürüyen yani göz ardı ettiğimiz şeylerin bütününden oluşan ve içerdiği zengin mineraller sayesinde toprağı besleyen gübreye benzer. Transit boyunca tüm canavarlara, korkulara rağmen bilincin derinliklerine doğru yola çıkacakları bir hazine arayışına evet diyenler, hayatlarını ruhsal anlamda olağanüstü biçimde zenginleştirecek tecrübeler ve bilgiler elde ederler.


Jüpiter transiti maddi ve manevi borçlarımızı kapatmak, ruhen ve bedenen arınarak iyileşmek, akıllı yatırımları kazanca dönüştürmek için bir şanstır. Ruhumuzdaki gücü başkasının egemenliği altında eritmeden, gücümüzü kendimize ve başkalarına karşı adil olmak için kullanmalıyız. Sırf başkalarının kötülüğünü haklı çıkarmak için kendimize zalim olmamalıyız. İnsanın kendini bilmesi ve içindeki iyicili şifayı keşfetmesi bin savaş kazanmaktan daha büyük bir zaferdir.


Cesaret ve umutla...

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Yay burcuyum, jüpiterim akrepte ve 9. evde tamda bugün iş değişikliği yaptım. Umarım hayırlı olur.
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba 10 ekim de saat 11 :30 da kızım sezeryanle doğacak. Yorumlarınızı almak istiyorum. Teşekkürler
    CEVAPLA
  • Misafir Müthiş
    CEVAPLA
  • Misafir Harikasınız. Umutlandirdiniz bizi. Yengeç oğlak açıklamasını biraz daha açabilirmisiniz. Tşk.ler...
    CEVAPLA
  • Misafir Günaydın Kristin hn.tsk.ler oğlum Akrep 80 kasım, umutlandırdınız bizi harikasınız.tesbitlerini çok doğru. Kızım yengeç oğlak uyarıcı yorumumuzu açabilirmisiniz. 84 temmuz doğ. Şimdiden tşk.ler.sağlık ve huzurlar...
    CEVAPLA
  • Misafir Jüpiter döngüsü yaşayanlar için ne öneriřsiniz? Bu döngü 6. Evdeyse bir de:)
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.