HTHAYAT
BİRKAÇ KELİME YAZARAK SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ
Yaren Leylek'in ziyareti 15. yılında
Giriş: 27 Şubat 2026, Cuma 13:33
Güncelleme: 27 Şubat 2026, Cuma 13:42

Bursa'da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz (70) ile dostluğu filme konu olan Yaren Leylek, Eskikaraağaç Leylek Köyü'ne bu yıl 15'inci kez geldi. 24 Şubat'ta Nazlı Leylek'in gelişi sonrasında, Yaren Leylek de göle açılan Yılmaz'ın kayığına kondu. Böylece gelen leyleğin, Yaren olduğu anlaşıldı. Buluşma, yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından objektife yansıtıldı. (DHA)

Geçtiğimiz yıl birkaç gün geciken Yaren Leylek, onu bekleyen Adem Yılmaz ve köy sakinlerini bir miktar endişelendirmiş ancak sonunda beklenen ziyaretini gerçekleştirmişti.

Ondördüncü buluşmadan sonra, yılların dostluğu 2026 yılında da geleneği bozmadı. Yaren Leylek, Eskikaraağaç Leylek Köyü'ne bir kez daha gelerek Yılmaz'ın sandalına kondu. Beklenen ziyaret, meraklılar için objektiflere yansıdı.

Avrupa'da temsil edilen leylek köyü: Eskikaraağaç

Leyleklerin göç rotasında yer alan ve Türkiye'yi, Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nde temsil eden tek köy olan Bursa'nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç köyünde yaşayan Adem Yılmaz, Yaren Leylek'in her sene ziyaret ettiği isim. Balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, her yıl milyonlarca insan tarafından ilgiyle takip ediliyor. Her göçte gelip balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına konan Yaren, bu yıl 15'inci kez köye geldi ve Yılmaz'ın kayığına kondu.

2019'da Karacabey Belediyesi'nin katkılarıyla, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından hikaye filme alındı ve Prag Film Ödülleri'nde 'En İyi Belgesel' ödülünü kazandı. Geçen yıl ise Karacabey Belediyesi, Balıkçı Adem ve Yaren Leylek'in anıtını yaptırıp, hikayenin köy meydanında ölümsüzleşmesini sağladı. Belediye tarafından devreye alınan www.yarenleylek.com sitesinde ise Yaren Leylek ve eşi Nazlı Leylek'in bulunduğu yuva, internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile izlenebiliyor. (DHA)

News Image
GÜNCEL

Hayvanlara neden yakınlık duyarız?

Paylaş:
brush-purple Yorumlar