Her şeyin doğalının güzel olduğundan bahsediyoruz. Fakat doğal olanı korumak, onu güzel göstermek her şeyden önemli. Kıvırcık saçlar, hazırlanırken şekil vermesi en kolay saç türüdür. Biz de okuyucularımıza kıvırcık saçla ilgili yaşadıklarını ve tavsiyelerini sorduk. En büyük sorunları saçlarının karışması fakat saçlarının herkesden farklı olmasına bayılıyorlar. İşte kıvırcık saçlara sahip olanlar için öneriler;





Selin P.



Saçlarının nesini seviyor, nesinden nefret ediyorsun?

Kıvırcık saçlarımı çok seviyorum. Kesimimi de seviyorum çünkü saçlarımı hacimli gösteriyor. Fakat saçım çok karıştığı için bazen sinirlenmiyor değilim. Bir defasında hiç unutmuyorum öyle bir dolaştı ki kestirmek zorunda kaldım.






Saçını yapmak ne kadar zamanını alıyor?

10 dakika kadar. Sadece parmaklarımla yukarı doğru hacim veriyorum, eğer çok karışık ve kabarıksa kıvırcık saçlar için özel olan saç spreylerinden kullanıyorum.





Elektriklenen saçların için sırrın nedir?

Islak ya da kuru olsun argan yağı kullanıyorum. Saçlarımı daha yumuşak yapıyor. Bazen kafamda bandana ile uyuyorum, uyurken çok fazla hareket ettiğim için sabah kabarmamasına yardımcı oluyor.





Kıvırcık saçlı kızlar için önerilerin neler?

Saçınızı kesinlikle başkasının saçı ile kıyaslamayın. Saçlarınızı olduğu gibi sevin. Saçlarınızı kestirirken, düz saçlılar için olan kesimlerden olması için ısrar etmeyin. Kuaförünüzün tavsiyelerini dinleyin.






Çiğdem M.



Saçlarının nesini seviyor, nesinden nefret ediyorsun?

Diğer insanlara göre daha farklı olmasını seviyorum. Fakat kabarmasından nefret ediyorum.





Saçını yapmak ne kadar zamanını alıyor?

Yıkıyorum, nemlendirici sürüyorum, tarıyorum ve duruluyorum. Daha sonra karışıklığı önlemek için krem sürüp, en son şekillendirmek için de köpük kullanıyorum. Toplamda 40 dakikamı alıyor.





Elektriklenen saçların için sırrın nedir?

Soğuk su ile duruluyorum ve karışıklık önleyici ürünlerden kullanıyorum.





Kıvırcık saçlılar için olan hangi üründen vazgeçemezsin?

Nemlendirici ve saç maskesi.





Kıvırcık saçlılar için öneriniz nedir?

Kıvrımlarınızı sevin!






Leyla K.



Saçlarının nesini seviyor, nesinden nefret ediyorsun?

Hiçbir şeyinden nefret etmiyorum fakat rüzgarda tüm yüzümü kapatması sinirlerimi bozmuyor değil.





Saçını yapmak ne kadar zamanını alıyor?

Tamamen 10 dakikamı! Kalkıyorum saçlarıma ellerimle hacim veriyorum ve çıkıyorum.





Elektriklenen saçların için sırrın nedir?

Su, her zaman işe yarar.





Kıvırcık saçlılar için olan hangi üründen vazgeçemezsin?

Su ve hindistan cevizi yağı.






Kıvırcık saçlılar için öneriniz nedir?

Kıvrımlarınıza iyi davranın, böylece sizi yarı yolda bırakmazlar.





Gizem T.



Saçlarının nesini seviyor, nesinden nefret ediyorsun?

Kendine göre tarzını olmasını seviyorum, ama bazen nefret ettiğim olmuyor değil. Kısacası saçım ne isterse onu yapıyor.





Saçını yapmak ne kadar zamanını alıyor?

Genellikle 5-10 dakika arası değişiyor. Yıkıyorum, duş sırasında nemlendirici uyguluyorum, havlu ile kurutuyor ve yumuşatıcı kremimi sürüp yatıyorum. Saçlarım için hiçbir zaman tarak kullanmadım. Eğer tararsam daha çok karışıyor ve bir yumak haline geliyor.






Elektriklenen saçların için sırrın nedir?


Kesinlikle nemlendirici. Kullandığınız zaman dalgalarınız daha doğal duruyor.





Kıvırcık saçlılar için olan hangi üründen vazgeçemezsin?


Yumuşatıcı sütler. Saçım için kullandığım tek ürün bu.





Kıvırcık saçlılar için öneriniz nedir?

Saçınızı kabullenin. Dünyada bir saç türü düz olanlar değildir. Herkesin kendine özgü bir saç türü vardır.






Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir Kıvırcık saçlarıma Uzanaması için Soğan suyu Vurmam zararlımı?
    CEVAPLA
  • Misafir benim saçlarımda kıvırcık, ben ilk önce yıkıyorum tabi banyoda kremleyip tarıyorum banyodan sonra şekil verip elidorun kıvırcık saçlar için kremini kullanıyorum ve kendi haline bırakıyorum 4 saat sonra kabarıyor sevmiyorum ama yapacak bir şey yok.
    CEVAPLA
  • Misafir kızlar benim saçlarımda kıvırcık ama öyle güzel ve düzgün görünenlerden değil maalesef kabarık ve bonus olanlardan tararken tarak içinde kayboluyor yani o kadar :) bu sorunu yaşayan bayanlardan bir tanesi internette saf keratin yüklemesinden bahsetmiş onu kullandım şuan çok rahatım saçlarımla saaatlerce uğraşıp yinede tarayamadığım günler geride kaldı liquid keratin saç sorunlarımı ortadan kaldırdı :)
    CEVAPLA
  • Misafir offf benimde saclarım kıvırcık.bundan kurtulmak için ne yapabılırım...
    CEVAPLA
  • Misafir 2 ay önce röfle yaptırdım elbette saçlarım hem kurudu hem yandı hem de ıslakken çekince lastik gibi uzamaya başladı. denemediğim ürün kalmadı tam mecburen kısacık kestirmeye karar vermişken liquid keratin evde uygulanan keratin seti ve hindistan cevizi yağı ikilisi imdadıma yetişti. şiddetle tavsiye ederim
    CEVAPLA
  • Misafir kesinlikle katılıyorum. üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen saçlarım canlılığını korudu kargo biraz geç geldi ama ürün harikaydı. liquid keratini herkese gözüm kapalı öneririm
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba benim saçlarım da yandı. eczaneden aldığım zigavus'un pirinç kepeği ekstraktlı şampuanını kullanıyorum çok memnunum. yanan saçlara özel üretilmiş, benim o diplere kadar çıkan yanıklarımı bile onardı.
    CEVAPLA
  • Misafir ya benim de saçlarım kuru ve yandı önerdinizi kullansam gerçekten onarırmı? saçlarıma kıyıp kestiremiyorum çünkü yardımcı olurmusunuz?
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba,kıvırcık saçlarım için zigavus marula şampuan kullanıyorum.kuru kabarık saçlarımı yatıştırıyor...
    CEVAPLA
  • Misafir Saçımı çok seviyorum çünkü dalgalı ve güzel
    CEVAPLA
  • Misafir hanimlar benimde cok uzun kıvırcık saclarim var fakat cok kabariyo. hiç bir zaman sacimi dagitip dolastigimi gormedim taki elidor yesil kucuk sisede olan nemlendiriciyle taniştiktan sorna.artik istedigim her sekle giriyor.
    CEVAPLA
  • Misafir Saçlarımı çok seviyorum saçlarınızı taçlandırın
    CEVAPLA
  • Misafir Yıkayp yatalmda bağlayalmmı sac yoksa acık bi sekildemi uyuyaym
    CEVAPLA
  • Misafir Saçlarımin dipleri düzlesiyor boyattiktan sonra oldu nasıl tekrar kivircik olur
    CEVAPLA
  • Misafir aynen benim saç diplerimde düzlesip kabarıyor ? :((
    CEVAPLA
  • Misafir ya ben saçlarıma saç köpüğü yada yoğun nemlendirici el kremi sürüyorum :) saç köpüğü gerçekten işe yarıyor. kabarmasına henüz bir şey bulamadım ancak size önerim yatmadan önce duş alın ve saçlarınız ıslakken yatın uyandığınızda ponçik kıvırcıklarla uyanacaksınız :)
    CEVAPLA
  • Misafir Saclarim kivircik bonyada sac kremi surup parmaklarimla aciyorum tarak hic kullanmam. Bonyadan sonra hafif kuruduktan sonra7 24 suruyorum yesil olani kullaniyorum harika oluyor taragi unutun kullanmayin sonucu cok guzel.
    CEVAPLA
  • Misafir Sacm kwrck ama bazı yerler düz ckyor neden acaba tekrar eski haline dönermi :-(
    CEVAPLA
  • Misafir Benim saçımda kıvırcık ve saçlarımı cidden hiç sevmiyorum ama yapabilicek bişeyim yok bu. Yüzden en azından kabarmaması için bi yöntem arıyorum nilen varsa söyleyebilirmi lütfen ?
    CEVAPLA
  • Misafir benim saçlarım kıvırcık ve uzun. krem kullanmadığım zaman saçlarım pek gür olmadığından dolayı kafama yapışıyor. tek sıkıntı da saçlarımın krem olmadan bir hiç olması.krem olduğu zaman hem daha dolgun hemde daha parlak duruyor.allahtan dolaşmıyor da öyle çok.
    CEVAPLA
  • Misafir Benim saçım kıvırcık. Saçımı tarayınca bukleleri açılıyo ama taramasamda çok dolaşıyo ne yapmam lazım bi öneriniz var mı?
    CEVAPLA
  • Misafir benim sorunum da buydu bide saçımı tarayınca kıvırcıkları gidiyodu ben artık banyoda saçım ıslakken ya çok kalın dişli bi tarakla ya da parmaklarımla açıyorum bukleleri dağılmıyo haa bide saçını mümkün olduğunca makineyle kurutma gündüz banyonu yap akşama kadar kurusun daha iyi oluyo
    CEVAPLA
  • Misafir bence kurtumalısın çünkü kurutmayınca daha çok kabarıyo ve uyurken örmeni tavsiye ederim ben öyle yatıyorum ve fazla kabarmıyo geniş bi örgü örmen lazım düz ve geniş
    CEVAPLA
  • Misafir ben saçımı hiç bir krem kullanmıyorum ve çok fazla kabarık ve mat saçım var bana krem önerin fazla yağlı olmasın kepeklerle boğuşmak istemiyorum şekillendirsin yeter varmı öyle krem önerirseniz sevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir elidor bukleler için saç bakım ürününü kullan
    CEVAPLA
  • Misafir pantenin belirgin bukleler için olanını kullan elidoruda denedim elidor kötü
    CEVAPLA
  • Misafir elseve mucizevi yağı kullanabilirsin saçlarımı mükemmel yaptı
    CEVAPLA
  • Misafir Saçlarımı çok seviyorum yıkayıp kopuk yapıp çıkıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Saclarim aşırı kıvırcık bilmeyenler masayla hergun nasıl uğraşıyorsun diyorlar:) Ben pek sevsemde yanı belkide bu zamana kadar sıkılmışımdır sebebi odur ama yinede bakımı kolay bi saç tipi tek gereken ürün bukle belirginleştirmek saç kremi birde isteğe gore saç köpüğü
    CEVAPLA
  • Misafir Muhafazakar şıklık çok pahalı kapanmak için baya bir bütçe ayırmak lazım
    CEVAPLA
  • Misafir :)))))))
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 60 yaşındayım bayanınımgenelde saçımın tepe kısmı kıpkıvırcık oldu aslında saçım düzidi
    CEVAPLA
  • Misafir Benim saclarim çok kabariyor ve kivircik haliyle kulanamiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Aslinda ben sacimi begeniyorum ama bi cok arkadasim duz halini begeniyo ve ben surekli duz kullaniyorum bu aralar surekli kivircik kullaniyorum ve ben kabarmasindan nefret ediyorum ve kafamin ust kismina bi model vermek istiyorum ama bulamiyorum lutfen modeller onerinn acill !!!!!
    CEVAPLA
  • Misafir sacini mutlaka uzun katli kestir ve bukle belirgenlestiricisi sur
    CEVAPLA
  • Misafir benim saçımda kıvırcık ama kabarmıyor saçıma head and sholders şampuamımı kullanıyorum başka bişey yapmama gerek kalmıyor sadece ıslak saçlarınızla uyumayın kurumasını bekleyin birde havlu yada kurutma makinesi kullanmayın sadece saçlarınızı yıkarken tarayın ve bide kıvırcık saçlar için geniş uçlu nir tarak var saçınızı yıkarken onu kullanmanızı tavsiy ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Bnm saçlarm da kıvırcık hem saçlarımdan nefret edıyorm hemde sevıyorm ama duz sac daha guzel degılmı cunku ıstedıgn saç modelini yapabılırsın ama ben hıç bır zaman yapamadım
    CEVAPLA
  • Misafir Benim saçlarım kıvırcık ve kabarıyor ne oneryrsnz
    CEVAPLA
  • Misafir meraba ben açelya saçlarım kıvırcık ve ben bunu seviyorum ama kabarınca sinirleniyorum bununicin yöntem saç kremleri fazla bir sekilde kullan ve sabah aksam yumusacık olsunn
    CEVAPLA
  • Misafir Benim sacim duz ve cok guzel
    CEVAPLA
  • Misafir Saçini tarama krem surup elinle acmayı deme tarakla saçin cok yolunur
    CEVAPLA
  • Misafir Saç köpüğü olarak önerilerim: lorael, taft ve redist
    CEVAPLA
  • Misafir ben aceelya kıvırcık saclıyım bu ne kadar güzel olsada zorlu yanları var ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Saçım kıvırcık ve saçım suan dügümlü gibi gibi nasıl taramalıyım acımadan
    CEVAPLA
  • Misafir bir kıvırcık saçlı kız olarak söylüyorum bu herkese göre değişir ama asla saç bakımım 40 dakika olmadı en fazla (en en fazla) 15 dakikamı alıyor. saçlarım çok karmaşık kabarık yani kötü görünüyorsa yıkıyorum ondan sonra asla havlu kullanmayı tercih etmem çünkü saçlardaki suyu emerek kabarmasını sağlıyor kullanmadığınız bir tshirt çok uygun mesela.kışta isek difüzör yardımıyla 2-3 dakika kurutuyorum asla 5 dakikayı geçmiyor yoksa kıvırcığın kötü göründüğünü hissediyorum.sonra saç köpüğü kullanıyorum . zaten kurutmayı sonradan yaptığım için diğer işlemler 5-6 dakikamı alıyor
    CEVAPLA
  • Misafir Merhabalar arkadaşlar kıvırcık saçlı bir kız olatüyolar vermek isterim öncelikle saçinizo banyoda saç kremi surup tarayin ve durulayin banyodan çıkıp havluya sarın ve suyunu almasını bekleyin 15 dakika ardından asaga doğru atıp elinizle açın saç köpüğü sürüp kur Umasını bekleyin saçlarınızi sevin
    CEVAPLA
  • Misafir saçlarımın kıvırcığını çok seviyorum ve hiç kabarık saçlarım, asla kimse saçları kıvırcık diye üzülmesin. saçları kabarık olanlar banyodan sonra saç köpükleri kullanabilirler ve asla fön makinesiyle kurutmayın ! saçlarınızın kendi kendine kurumasını bekleyin. sabha kaltığınızda eğer saçlarınızın dalgası bozulduysa suyla saçlarınızı ıslatın ve omuzlarına bırakın, zaten banyodan sürdüğünüz köpük bir sonraki banyoya kadar saçınızda kalır. köpük markası olarak syoss'u öneririm :)
    CEVAPLA
  • Misafir saclarim kıvırcık kabarık ve gur kestirsem kötü dururmu
    CEVAPLA
  • Misafir nemlendirici öneriniz nedir?
    CEVAPLA
  • Misafir markasını hatırlamıyorum ama her markette bulabilirsin yeşil bişey ve üzerinde kıvırcık saçlar için yazıyordu galiba
    CEVAPLA
  • Misafir saçlarımı yıkadıktan sonra kendim düzleştiryorum. düzleştirmesem hemen kabarıyo ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir saçlarıma bayılıyorum.çok hoş gözüküyorlar.fakat kabartması beni sinir ediyor.ama yinede saçimin kıvırcık olması beni mutlu hissetiriykr.kendimi özel hiseediyorum
    CEVAPLA
  • Misafir saclarim kivircik ve kuruduktan sonra kabariyor bu yuzden saclarimi duzlestirmek zorunda kaliyorum ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir düzleştirme maşan varsa kabaran yerleri maşayla kıvırcıklaştır ben öyle yapıyorum senin kabarıklığın ne türde bilmiyorum ama
    CEVAPLA
  • Misafir sclarim kivircik ama ustleri biraz duz napapmalym
    CEVAPLA
  • Misafir maşan varsa maşa yap ama öyle kraliyet ailesinden çıkmış gibi görünmek istemiyorsan ama maşa yapmadan önce ellerinle dağıtabilirsin. işte istemiyosan ellerin yardımıyla pipet vs.. kıvırcık yapabilirsin youtube'da bir sürü video var. olmadı saç köpüğü kullan
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.