Transit Uranüs evlerde - 1. Bölüm

Transit Uranüs evlerde - 2. Bölüm


Uranüs boğa transitinin evlerdeki etkileri

Uranüs'ün boğa burcundaki etkilerini

Transit Uranüs 1. evde – “Kendin ol” çağrısı


Uranüs haritanın yükseleninde ilerlediğinde kişinin hayatında yeni bir tarzı benimsemeye hazır olması, fiziksel görünüşünü değiştirmesi ve yaşamının pek çok alanını güncellemesi beklenir. Kendini özgürce ifade etme ihtiyacı artar. Eskiden beri kısıtlayıcı olan insanlarla ilişkiler ve kişinin ilerlemesine engel teşkil eden durumlar sonlanabilir. Otorite figürleriyle anlaşmazlıklar artabilir, geleneklere ve güncelliğini yitirmiş kurallara uymak artık zor gelebilir.


Birinci evden geçen Uranüs bireysel olma ve bağımsız kararlar alma arzusunu kamçılar. Kişi daha çok risk almaya ve daha önce cesaret etmediği tecrübeler kazanmaya hazır hale gelebilir. Örneğin, uçaktan paraşütle atlamak, yamaç paraşütü denemek ya da motorsiklet kullanmak gibi.


Hayatı yaşamanın yeni yollarını keşfetmek heyecan verir. Bu aşamada aniden alınan boşanma kararı, taşınma, yeni bir işe ya da girişime başlama gibi bazı olaylar nihayetinde kişinin tam anlamıyla bağımsız olmasına hizmet edecektir. Bu evdeki Uranüs, yaşamdaki en büyük kişisel devrimlerin gerçekleşeceği zamana işaret eder. Artık başkalarının istediği kişi olmak yerine kendini gerçekleştirmek anlam kazanır.


Birinci evdeki Uranüs kişinin tasarımcı, doğal ve yaratıcı kimliğini keşfetmesi anlamına geldiği gibi, sıra dışı yeteneklerinin de görünür olması ve bazen de bu yetenekler dolayısıyla para kazanmak demektir.


Transit Uranüs 1. evden geçerken konfor alanından çıkarak yabancı ve yeni olanı keşfetmek öncelik kazanır. Doğal ve organik bir yaşam tarzı benimsemek, değişen sosyal çevreler ve sosyal bağların önem kazanması da bu transitle ilgili bulunur.


Transit Uranüs 2. evde – Değişen değerler


Uranüs haritanın ikinci evinde ilerlediğinde kişinin gelecek birkaç sene boyunca değer sisteminin ve yaşamdaki önceliklerinin değişeceği öngörülür. Daha az materyalist olunması anlamına gelen 2. evdeki Uranüs para konusunda beklenmedik gelişmeler, inişler ya da çıkışlarla ilgili bulunur. Hesapta olmayan kazançlar ve harcamalar demektir.


Organik tarım, organik yaşam teknolojileri, yenilenebilir enerji, internet üzerinden ticaret yapmak Uranüs’ün 2. ev transiti ile birlikte söz konusu olabilir. Finans konusunda risk alınması, bir işin sonlanmasıyla yeni bir girişimin başlatılması, freelance işler yapmak, komisyondan, tasarımdan keşiflerden ve fikirlerden para kazanılması ihtimali yükselir.


Para kazanmak için alışılmadık yollara başvurulması ve alışılmadık işler yapılması, alternatif kazanç yollarına başvurulması olasıdır. Para kazanmak konusunda farklı yollar izlenebilir ve radikal çözümlere başvurulabilir. Günün alışılmadık saatlerinde çalışarak para kazanmak, daha çok özgürlük vaat eden ancak geliri düzensiz olan işler yine bu transit etkisinde gündeme gelebilir.


Bu dönem bilhassa teknoloji bilgisayarlar ve bilim alanında faaliyet gösterenler için avantajlı sayılır.


Uranüs bu evden geçerken sahip olunan değerli malların kazalara ve kayıplara karşı sigortalanması önemlidir. Ani alım satımlar gerçekleşebilir.


Uranüs 2. evden geçerken eski değer sistemi ve para kazanma yöntemleri işe yaramayabilir. Bu yüzden tümünün güncellenmesi gerekir. Eğer tek bir gelire bel bağlıyorsanız artık konfor alanınızdan çıkarak yeni yöntemler keşfetmeniz önerilir.


Transit Uranüs 3. evde – Yenilikçi fikirler ve yakın çevrede radikal değişimler


Uranüs haritanın üçüncü evinden geçerken yeni bir eğitim alanı ya da yeni bir çalışma konusu seçmek gündeme gelebilir. Alışılmadık fikirlerin benimsenmesi alışılmadık ve marjinal konulara merak duyulması mümkündür.


Kişi için yazarlık ilgi çekici bir alan haline gelebilir. Alışılmadık alanlarda sıradışı tezler/makaleler/kitaplar yazmak, daha önce cesaret edilmemiş şeyleri dile getirmek, fikren özgürleşmek, düşünce ve ifade biçimlerinin güncellenmesi bu transitin etkileri kapsamındadır.

Yeni kurslar alabilir, yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz. Uranüs üçüncü evde iken kendini ifade etmenin yeni yöntemlerine başvurmak gerekir. Kişinin konuşma tarzı yazı tarzı değişebilir.


Kardeşlerle ilişkiler ve komşular değişebilir. Yakın arkadaşlık ilişkilerinin sonlanması ya da farklı bir zeminde yenilenerek devam etmesi söz konusu olabilir. Yeni bir araba ya da araç alınması, uzay uzaylılar ve uzaklar hakkında çok kafa yorulması, blog açılması, networkler kurulması, yazarlık dışında dil iletişim ve eğitimle ilgili işler yapılması ihtimali artar.


Uranüs haritanın üçüncü evinden geçerken başkalarının kendilerini ifade edebilmeleri için onlara kanal olmak idealdir. Örneğin, podcast ya da radyo yayını üzerinden insanları bilgilendirmek için bir girişim başlatılabilir.


Uranüs 3. ev transiti açık fikirlilik demektir. Yeni eğitim ve öğrenim fırsatları ve tecrübeleri anlamına gelir. Bu transit etkisinde kişilerin astrolojiye de ilgisi artabilir.


Eğer doğum haritasında Mars ve Satürn bu evdeyse araçlardaki arızalara ve kazalara karşı ekstra dikkatli olmak gerekir.


Transit Uranüs 4. evde – Göbek bağını koparmak


Uranüs haritanın dördüncü evinden geçerken ani taşınmalar aniden ev almak ya da satmak aile hayatındaki sözümona deprem etkisi yapan radikal değişimler değişen hayat planları, sabrınızı sınayan ve hayatınızı kökten değiştiren gelişmeler söz konusu olabilir.


Uranüs dördüncü evdeyken geleneksel aile ortamını geride bırakmak gerekir. Aile içinde alınması gereken yeni kararlar aile ilişkilerinin güncellenmesi gündeme gelebilir. Uranüs bu evde ilerlerken ebeveyn aile evinden ayrılmak, tanıdık insanlardan çevrelerden ve konfor alanlarından uzaklaşmak bir ihtiyaç ya da mecburiyet halini alabilir. Bu kişi siz olmasanız bile aileden biri olabilir.


Evden fiziksel olarak uzaklaşılmasa bile kişinin aile mitolojisinin, aşina olduğu kültürün bir uzantısı olmaktan vazgeçmesi ve kendini bireysel anlamda gerçekleştirmesi için adım atması gerekir.


Kişinin kendi ailesinin kurması yeni çevreler oluşturulması, bitirilmesi zaman alacak bir ev projesine başlaması, planlanmamış taşınmalar yaşaması olasıdır.


Uranüs dördüncü evde aile ilişkilerinde çatlaklar yaratabilir. Anne baba arasında ayrılık gerçekleşebilir. Anne ya da babanın iş hayatında radikal bir değişim ya da emeklilik gerçekleşebilir. Ev ve aile ortamı güven vermeyebilir. Bu aşamada harita sahibinin yaşadığı evin yapısını güvenli hale getirmekle ilgili yollara başvurması önerilir.


Uranüs bu evde tarih alanında ilgi verir. Tarihi mekanlarda ve alanlarda çalışmak ya da yaşamak daha mümkün hale gelebilir.


Uranüs haritanın dip noktasında ilerlerken tepe noktasını da etkiler. Dolayısıyla aile kadar kariyer konuları da etkiye açık hale gelebilir. Yöneticiler değişebilir, işten aniden ayrılmak gerekebilir.


Ev ve aile yaşantısındaki mesafeler anlamına gelen Uranüs aile geleneği ya da kan bağı gibi durumları önemsemez, bunlardan çok daha büyük ve bireysel bir deneyim sunar. Dolayısıyla aile ve ev yaşantısıyla ilgili yaşanan değişimler kişinin bağımsızlığını kazanmasına açılan bir eşik olarak algılanmalıdır.


Transit Uranüs 5. evde – Sıradışı aşk


Sıra dışı hobiler edinmek, sıra dışı insanlarla aşk ilişkileri, sürpriz romantik karşılaşmalar, sıra dışı birliktelikler, ilk aşk, seyri aniden değişen aşk ilişkileri Uranüs 5. ev transitiyle ilgili bulunur. Kişi normalde etkilendiği ve hoşlandığı tarzda insanlardan çok daha farklı özellikleri olan ve bazen de arada yaş farkının belirgin olduğu partnerlere yönelir.


Uranüs beşinci evde ergenlikte olan gençler için flört dönemine işaret eder. Eğer ergenlik çağında bir çocuğunuz varsa bu süreçte davranışlarının değiştiğini gözlemleyebilirsiniz. Bu durumda çok katı kurallar koymamanız önerilir. Çocuğunuzun kendisini yaratıcı biçimde ifade etmeye teşvik edilmesi faydalıdır. Yaşça büyük çocuklarınız bu süreçte evden ayrılabilirler.


Uranüs haritanın beşinci evinden geçerken kişi kurallara daha az uyma ihtiyacı hisseder. Uranüs bu evde beklenmedik hamilelik ve doğum verebilir.


Uranüs beşinci evde ilerlerken eğlence sektöründen ve organizasyonlardan, sanat projelerinden, özellikle çocuklar ve gençlerle ilgili spor aktivitelerinden gelir sağlanabilir.


Transit Uranüs 6. evde – Değişen düzenler


Transit Uranüs haritanın altıncı evinde ilerlerken yetişkin hayatının gereklilikleri ve sorumlulukları yönünde değişimler getirebilir. Transit boyunca eski düzenleri sürdürmek imkansız hale gelebilir zira Uranüs 6. evde rutinleri alt üst ederek yeni rutinler benimsenmesine aracılık eder.


Bedeninizle ilişkiniz, sorumluluklarınız ve sorumluluk anlayışınız kökten değişebilir.

Uranüs altıncı evde değişen/düzensiz çalışma şartları, ortamı ve saatleri demektir. Freelance çalışılması alışılmadık işler yapılması ve daha özgür koşullar sağlayan işlere sıcak bakılması mümkündür. Kişi kendi iş girişimini başlatmak için süregelen işinden ayrılabilir.


Yeni çalışma metotlarının benimsenebilir ve şirket içinde sık sık değişiklik yapılabilir. Geleneksel olandan uzaklaşarak daha deneysel sistemlere şans verilebilir. İş yeri modernleştirilebilir. İşe dair yeni programların ve softwarelerin öğrenilmesi çalışanlara öğretilmesi ve teknolojik anlamda yenilenmeye açık olmak faydalıdır.


Eğer işverenseniz çalışanlarınızla alakalı bir düzen tutturamamaktan onlarla uzlaşamamaktan şikayetçi olabilirsiniz. Bu durumda daha esnek ve yenilikçi çalışma koşulları sağladığınız bir sistem kurmanızın yararını görebilirsiniz.

Bu aşamada bedeninize dikkat etmeniz ve bir robot gibi çalışmaktan vazgeçmeniz önerilir. Uranüs altıncı evde ani sağlık sorunları dolaşım ve ritim bozukluğu anlamına gelebilir. Eğer kişi uzun zamandır bir hastalıkla mücadele ediyorsa Uranüs bu evde ani bir iyileşmenin işareti de varsayılır.


Yeni nesil egzersizlere, alternatif şifa metotlarına, yoga vb bedensel terapilere ve yeni beslenme yöntemlerine sıcak bakabilirsiniz.


Uranüs bu evde heyecan verici işler yapmanın arayışıdır. Aynı zamanda organik tarım gıda sağlık alanlarında çalışmak cazip gelebilir. Gönüllü yapılan işler, kişinin kendi gıdasını yetiştirmesi Uranüs 6. ev etkilerindendir. Organik ürünlerin ve sağlık ürünlerinin ticareti söz konusu olabilir.


Transit Uranüs evlerde - 2. Bölüm



Cesaret ve umutla

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir uranüs sen neymişsin
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.