Değişen yaşam koşulları, sağlıklı besin bulabilme kargaşası ve her kafadan çıkan diyet önerilerine son vermek istiyorsanız Beslenme Koçu Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'in önerilerine kulak verin.


Hızlı zayıflama yolları nelerdir?


Diyet beslenme eğitim sisteminde de uygulanan ve önemli sonuçlar alınan bilimsel tüyolar sayesinde kendinizi yenileyecek, beslenme sanatını bedeninizde uygulayıp değişiklikleri hızla hissedeceksiniz. İşte Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez'in önerileri...


Düzenli yaptığınız egzersizin kalitesini vücutta oksijenli bir ortam yaratarak artırabilirsiniz. Bu sayede verdiğiniz kilodan çok daha ince görünme şansına sahip olabilirsiniz. Burada egzersiz süresince her 20 dakika da bir 250 ml. su içmek de egzersizi daha uzun süre yapabilmenizi sağlayacaktır. Unutmayın bol su ve burundan nefes alıp vermek yeterli. Hızlı kilo verebilmek için ikindi öğününün en sağlıklı alternatif olduğunu da unutmamanızı tavsiye ederim.


Hızlı kilo vermek için kaç öğün yemek yemeli?

Genelde bireylerin kilo vermek için duyduğu ve uygulamaya çalıştığı kural 6 öğün kuralıdır. Oysa sağlıklı bireylerin hiçbir zaman 6 öğüne ihtiyaçları bulunmaz. Çünkü sık yemek bazı hormonları özellikle tokluk sağlayıcı hormon olan leptini, baskılar ve vücut insülin dengesinde sıra dışı bir dengesizlik yaratarak yemek yeme dürtüsünü açığa çıkarır. Hızlı kilo kaybı için dengeli diyetin öğün sayısı 4'tür. Kahvaltı, öğle, ikindi ve akşam yemeği düzeniyle hızlı kilo verebilirsiniz. Eğer öğün aralarını da en az 3 saat, en fazla 6 saat zaman dilimiyle yemeğe özen gösterirseniz metabolizmanız düzenlenir ve vücut enerji dengesini kurarak kilo kaybını hızlandırır.


Çok su içmek kilo verdirir mi?

Sürekli duyduğunuz bir diyet yalanını daha size açıklamak isterim. Kilolu biri sağlıklı beslense bile günde litrelerce su içerek kilo veremez. Su içmemizin amacı vücut su dengesini korumak ve vücudunuzun çalışması için gerekli olan ortamın devamlılığını sağlamaktır. Günde 8 su bardağı su içmeniz yeterlidir. Ancak kilo vermek değil, yağ yakışını artırmak istiyorsanız en az 13 su bardağı kadar içmenizi öneririm. Kilo verirken vücut direncinizi düşürmemek için günde en fazla 2 çay fincanı siyah çay içebilirsiniz. Metabolik hareketlerimizin devamlılığı için de en fazla 5 fincan yeşil çay içmenizi öneririm. İşte bir kilit noktası daha! Kahve içmeyin diyenlere inanmayın. Günde 4 fincana kadar filtre edilmiş kahve içmeniz kilo veriminizi hızlandıracaktır. İçerdiği kafeol ve kafestol denilen maddeler sizin sağlıklı kilo vermenize yardımcı olacaktır.


Öneri: Bu içecekleri öğünden en az 1 saat sonra içmeniz. Böylece besin değerleri de kaybolmaz.


Kilo vermenin pratik yollarından biri de yürüyüş...

Kilo verirken birçok kişinin yaptığı en büyük hata hızlı tempoda yürüyüşler yapmaktır. Zayıflamak isterken kilo veriminizin durmamasını ve daha ince görünmeyi istiyorsanız yavaş tempoda yürüyüşü tercih edin. Yavaş tempolu uzun yürüyüşle normal yaptığınız bir egzersize göre yüzde 70 oranında daha fazla yağ yakarsınız. Size önerim, yürüyüş bandında en az 4,0 en çok 5,2 düzeyde en az 70 dakika yürüyün. Haftada 4 kez yapacağınız fiziksel aktiviteyle basen, karın ve kalçada biriken yağlardan sağlıklı beslenme düzeninizin yardımıyla kolayca kurtulacaksınız.


Oksijeni iyi kullan ve daha çok kilo ver

Egzersiz yaparken daha fazla yağ kitlenizin yanmasını istiyorsanız mutlaka bol oksijen kullanımı sağlayacak bir teknik geliştirmelisiniz. Bunun en kolay yolu egzersiz süresince sadece burundan nefes alıp vermektir.


15 adeti geçmeyecek şekilde Antep fıstığı yiyin

Ara öğünlerde ne yediğiniz kilo vermenizde önem kazanır. Yapılacak 1 ara öğünde içerdiği bakır ve manganezle mükemmel kaynak olan Antep fıstığı bu kadar az yemeyle bile doyuma kolaylıkla ulaştıran nadir besinlerden.


Kilo kaybında etkin diğer bir önerim de tuzu azaltın!

Yapılan en önemli beslenme hatalarından biri de yemeklerde çok tuz kullanmak. Birçok kişi, sanılanın aksine tuz ihtiyaçlarının geldiğini düşünerek besinlere tuz ekler. Aslında besinlerle birlikte günlük tuz alımınızı karşılamış olursunuz. Unutmayın 1 gram tuz vücutta yaklaşık 200–250 ml. su tutar.


Öğlen sebze akşam yüksek proteinli yemeniz kilo vermenizi hızlandırır

Kilo verenlere baktığımızda genelde hem öğlen hem de akşam sebze yediklerini görürüz. Çoğunlukla da proteinden zengin iki öğün yiyerek başarıya ulaşmaya çalışırlar. Ama iki öğünde sebze yerseniz kısa bir süre sonra halsizlik, saç ve kaşlarda dökülme, dikkatte azalma görülürken kilo verme süreci 3–5 hafta sonra duraksamaya girer. Bunu yapmayın! İki öğünü proteinden zengin besin olan sadece et ve çeşitleri ile yerseniz kilo kaybınız sebzeye göre biraz daha fazla olacaktır. Öğleyin sebze, yoğurt, ekmek ve salata, akşamsa avuç içi kadar balık/ tavuk, ekmek yiyin.


Kahvaltıda her gün farklı yiyecek yemek kilo vemre hızını artırır

Yapılan çalışmalarda farklı besinleri yemek, hem tekdüzeliği kaldırır hem de sevilen tüm yiyeceklerin yenilmesine olanak sağlar. Ama değişik yiyecekleri bu iki duygu durumunun ötesinde farklı yararları olduğunu çalışmacılar kanıtlamıştır. Her zaman aynı besinleri tüketmek maalesef kilo verdirmez. Sadece bir öğünde bile yapacağınız bu çeşitlilik, kiloyu hızlı vermenizde kilit rol oynayacaktır.



Detoks ile kilo vermek mümkün mü?


Hızlı kilo vermek için ne yapmak lazım?


Kilo vermenin pratik yollarını bir de Memorial Hizmet Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Dyt. Aysu Aydın'dan dinlemek ister misiniz? İşte Dyt. Aysu Aydın'dan kilo verme tüyoları...


"Su içsem yarıyor!" diyorsanız metabolizma hızınızı ölçtürün

Sürekli diyettesiniz ancak bir türlü kilo veremiyorsunuz… Ailenizdeki diğer üyelerle aynı yemekleri yiyorsunuz ancak aralarında kilo alan sadece sizsiniz ve yediğiniz her şeyin fazla kilo olarak siz geri döndüğünü düşünüyorsunuz. Bu durumdan kurtulmanın yolu, ilk olarak metabolizmanızın gerçek hızını öğrenmekten geçiyor.


İdeal diyet metabolizma hızınıza göre planlanmalıdır

İdeal bir şekilde ağırlık kaybı sağlayabilmek için bireyin ‘Bazal Metabolizma Hızı’ na göre beslenmesinin planlanması gerekir. Bazal Metabolizma Hızı (BMH) ; Bazal koşullar altında temel metabolik olayların (solunum, dolaşım, gastrointestinal faaliyetler, kas tonusu, vücut sıcaklığının korunması gibi) sürdürülmesi ve çeşitli organların (böbrek, karaciğer ve endokrin bezler) fonksiyonların devam ettirmesi için harcanan enerji anlamına gelmektedir. Eğer kişi BMH’nın altında besleniyorsa, ideal yağ kaybı yerine su ve kas kaybı oluşmakta, bu da kişinin sağlıksız bir şekilde kilo vermesine neden olmakta dolayısıyla günden güne yaşam kalitesi düşmektedir. Bu şekilde zayıflayan kişilerde tekrar kilo alımı kaçınılmazdır.


Sürekli diyette olsanız da kilo veremeyebilirsiniz

Sürekli diyet yapan, kilosunu kontrol etmeye çalışan ancak tam aksine sürekli kilo aldığına inanan kişiler aslında metabolizma hızlarının yavaş olduğunun farkında değildir. Herkesin metabolizması farklıdır. Burada metabolizma hızını belirleyen faktörler arasında; yaş, cinsiyet, vücut ağırlığı, vücut cüssesi ve kompozisyonu, hormonlar, hastalıklar, menopoz, kullanılan çeşitli ilaçlar, diyet ve fiziksel aktivite büyük rol oynamaktadır. Dolayısıyla kişi kilo vermeden önce mutlaka metabolizma hızını ölçtürmelidir. Birçok merkezde metabolizma hızı vücut analiz cihazlarında formülize edilerek hesaplanmaktadır. Ancak bu tam olarak metabolizma hızını göstermeyebilir. 500 kaloriye kadar varabilecek hesaplama hatası olabilir. Hastanemizde en son teknoloji uygulanarak kişinin gerçek metabolizma hızını hiçbir hata payı olmadan ölçülmektedir


Unutulmamalıdır ki; kişi metabolizmasına uygun beslenirse; kas ve su yerine yağ kaybeder, ideal kilosunu kavuşur, vücut fonksiyonlarının daha da iyi olmasını sağlar ve yaşam kalitesini mükemmele yaklaştırır.


15 dakikada metabolizma hızınızı ölçtürün, diyetiniz planlansın

Bazal metabolizma hızını ölçmek için hastadan en az 8 saat açlık ve rahat kıyafetlerle gelmesi istenir. Ölçüme başlamadan önce kişi bir yatağa uzanıp 10 dakika dinlenir. Bu süre sonunda kalp atışları yavaşlar, kendini dinlenmeye alır. Özel bir maske takıldıktan sonra 15 dakika boyunca kişinin normal soluk alıp vermesi istenir. Kişinin ortalama oksijen tüketimi, nefes miktarı, nefes sıklığı ve ortalama oksijen yoğunluğuna bağlı olarak metabolizma hızını en doğru şekilde ölçülmektedir. Böylelikle kişinin metabolizmasının hızlı mı yavaş mı çalıştığı ile ilgili veriler elde edilir. Ulaşılan metabolizma hızına göre, kişinin beslenme programı ayarlanır. Metabolizma hızı yavaş ise hızlandırıcı metodlar önerilmektedir. Eğer kişi verilen beslenme programına uyarsa ideal kilosunu kavuşması kesinlikle mümkündür.



Hızlı zayıflama yöntemleri nelerdir?


Kilo vermenin birden fazla yolu var elbette ve öneriler günden güne değişiyor, yenileniyor. İçlerinden en önemli bulduklarımızı sizin için derledik. “Klişe”, “demode” demeyin, kulak verin.

1- Bağırsaklarınıza dikkat edin

Piyasada diyet ve bağırsaklar üzerine yazılmış çok sayıda kitap var, faydalanın. Son yıllarda patlayan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, diyetler ve takviyelerin mikrobiyomlarımızı manipüle etmekte üstlerine yok. Yani sindirim sisteminiz bu işin en önemli kısımlarından biri, dikkat.

2- Kilo vermeye bir iş gibi yaklaşın

The New York Times Well blog editörü Tara Parker-Pope’a göre “Design thinking” adlı strateji mühendislere ve girişimcilere olduğu kadar kilo vermek derdinde olanlara da yardım edebilir. Stanford Üniversitesi’nden Bernard Roth bu konuda “Düşüncelerimizi yenileme gücüne sahibiz” diyor. Roth amacına ulaşırken onu engelleyen tek şeyin düşünceleri olduğunu fark ettikten sonra hedefine odaklanarak nasıl 10 kilo verdiğini “The Achievement Habit” adlı kitabında anlattı.


3- Diyetiniz size uygun olsun

Bazı bilim insanları doğru kilo verme yönteminin aile geçmişinize kadar uzanan kişiselleştirilmiş, doğru bir diyet listesinden geçtiğini söylüyor. Dolayısıyla aynı şeyleri yediğiniz en yakın arkadaşınız günden güne erirken sizin sinirden diyet listesini bile yemek istemenizin sebebi bu olabilir.


4- Nicelik değil nitelik

The New York Times’ın Bestseller’ı olmuş “Always Hungry” adlı kitabın yazarı Dr. David Ludwig, sizi şişmanlatanın kesinlikle çok yemeniz olmadığını söylüyor. Mesele aksine, şeker ve rafine tahıllar gibi yüksek glisemik indeksli gıdaları aşırı tüketmek olabilir.


5- Kaslanın

Programınızın kas dokunuzu azaltmadan yağ yakmanızı sağladığından emin olun. Zira kaslarınız çoğaldıkça vücudunuza aldığınız besinler daha iyi kullanılıyor ve yağa dönüştürülüp depolanmıyor.



Hızlı kilo verdiren diyet: 3 günlük mucize diyet


Bu diyetin başarısı, tamamen ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak olan kalorilerden oluşması. Yani, boş kalori yok. Üstelik de lezzetsiz, keyifsiz yiyeceklerden oluşmuyor, içinde bol bol lezzetli yiyecekler barındırıyor. E malum, yaz geldi; yaz fiziğine ulaşmak için de çok zaman kalmadı.


Öneriler:

  • Bu diyeti 3 gün boyunca yapın ve arkasından 2 hafta boyunca ara verin. Sonra tekrar edebilirsiniz.
  • Bu diyet boyunca alkol almamaya özen gösterin.
  • Kahvenize krema ya da şeker eklemeyin.
  • Fıstık ezmesinden hoşlanmıyorsanız, badem ezmesi, soya fıstığı veya humus gibi sevdiğiniz bir gıdayla değiştirebilirsiniz.

1. gün

Kahvaltı:

  • Yarım greyfurt
  • 1 fincan kahve
  • Fıstık ezmeli bir dilim tost

Öğle yemeği:

  • Yarım kase ton balığı
  • Bir dilim kızarmış ekmek
  • Bir fincan kahve ya da çay

Akşam yemeği:

  • 85 g et (etin istediğiniz bir çeşidi uygundur)
  • 1 fincan kadarlık yeşil fasulye
  • Yarım muz
  • 1 adet küçük elma
  • 1 kup vanilyalı dondurma

2. gün


Kahvaltı:

  • Bir dilim tost
  • Bir bütün yumurta
  • Yarım muz

Öğle yemeği:

  • 1 dilim peynir (istediğiniz bir çeşit)
  • 1 haşlanmış yumurta
  • 4 adet tuzlu kraker

Akşam yemeği:

  • 2 sosis
  • 1 kase brokoli
  • Yarım kase havuç
  • Yarım muz
  • Yarım kup vanilyalı dondurma

3. gün


Kahvaltı:

  • 5 adet tuzlu kraker
  • Bir dilim peynir
  • 1 küçük elma
  • 1 fincan kahve

Öğle yemeği:

  • Bir dilim tost
  • 1 haşlanmış yumurta

Akşam yemeği:

  • 1 kase ton balığı
  • Yarım muz
  • 1 kup vanilyalı dondurma


Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir 15 yaşındayım kilom boyuma uygun diyil bir az fazla ne yapa bilirim?
    CEVAPLA
  • Misafir BENASILKİLOVEREBİLİRİM
    CEVAPLA
  • Misafir 15 yaşındayım kilom boyuma uygun diyil bir az fazla ne yapa bilirim?????
    CEVAPLA
  • Misafir sabahlari sadece cay ic oglenleri 2sosis 1kizarmis ekmek aksamlarida brokoli kabak 1kucuk elma
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba nasılsınız
    CEVAPLA
  • Misafir Denedim olmAdı
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba ben 1.75 boylardayım 82 kiloyum nasıl kilo verebilirim ücaba
    CEVAPLA
  • Misafir Bol bol yemek yerek ve düzenli ve dengeli beslenmek günde 10 bardak su içmek 1 kilo verir ve bol bol sebze meyve tüketin kaşarlı tost yapın yiyin
    CEVAPLA
  • Misafir 11 kilo 70 ve ne yapıcağımı bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 170 boy 90 kiloyum ve kendimi durduramiyorum piskolojim bitik durumda ne yapicami bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 80 kg ama bir türlü kilo veremiyorum troitlrim var ilaç kullanıyorum sizce kilo verebilirmiyim yaş 36 boy 69
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba 100 kilodan nasil30 kilo aşağı ineriz
    CEVAPLA
  • Misafir Boyum 1.63 kilom 78 ve bütün vücudumda yuksek miktarda kilo var bu kiloları nasil verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir Benin fazla kilom var ama nasıl zayıfılarım
    CEVAPLA
  • Misafir Boyum 1.66 kilom 73. Çoğunlukla kalça bölgemde yağ var ama belim ince. Ne yapıcam hiç bilmiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 120 kiloydum şuan 108 kiloydum 20 yaşındayım boyum 175
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 28 yaşındayım 86 kiloyum nasıl zayiflarim
    CEVAPLA
  • Misafir Yaşım 18 boyum 160 kilom 60 sizce napmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir yaşım 14 boyum 1.61 45 kiloyum sizce fazlamı
    CEVAPLA
  • Misafir şaka mı!?tabii ki çok iyi ben 11 yaşındayım boyum 1.58 kilom 54
    CEVAPLA
  • Misafir bende 55 kiloyum ve on yaşındayım nasıl kilo verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir Kiloma takıntım var. Aynaya her baktığımda kendimi çok kilolu buluyorum. Boyum1.59 kilom 55 hoş kiloluyum ama ne yapabilirim?
    CEVAPLA
  • Misafir ben 14 yaşındayım boyum 1.61 ve 45 kiloyum sence normalmi
    CEVAPLA
  • Misafir 13 yaşındayım 77 kiloyum 65 bile olsam şükredeceğim ama bir türlü kilo veremiyorum diyetisyene gittim yine olmadı ailecek sağlıklı beslenmeye çalıştık gene olmadı ne yaptıysam olmuyor ne yapacağımı bilmiyorum boyum 1.58 ve kilolu görünüyorum. Kemiklerim zaten kalın ama ben göbeğim gitsin istiyorum lütfen bana birşeyler önerin :'( Psikolojim bozulucak duruma geldi ağlıyorum halime çok kötüyüm nolur yardım edin bana nolur.
    CEVAPLA
  • Misafir 125kiloyumneyapmamlazım
    CEVAPLA
  • Misafir zayıflamakistiyorumneyapmaklazim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 19 yaşımdayım 86 kiloyum nasıl verebilirim bana hemen dönerseniz sevinirim 60 kiloya kadar düşmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 19 yaşımdayım 86 kiloyum nasıl verebilirim bana hemen dönerseniz sevinirim 60 kiloya kadar düşmek istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir benimde boyum 1.57 kilom 75 benimle dalga geciyorlar lutfen yardim edin 2 ayda 55 inebilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir yukarıdakileri yap kardeşim
    CEVAPLA
  • Misafir yukarıdakileri yap bol su iç ve spor yap
    CEVAPLA
  • Misafir benimde boyum 1.57 kilom 75 benimle dalga geciyorlar lutfen yardim edin 2 ayda 55 inebilirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Bol Su içerek kilo verirmiyim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 40 yaşındayım 163 boyum 76kg zayıflamak istiyorum????????????
    CEVAPLA
  • Misafir Yaşım 13 92 kiloyum 62 nasıl düşerim neolur yardım edin herkes benimle dalga geciyor
    CEVAPLA
  • Misafir Bende iki cocuk annesiyim 72 kiloyum nasil zayiflayabilirim
    CEVAPLA
  • Misafir 14 yasindayim boyum 170 ,70 kiloyum 1 ayda 56 kilo olmak için ne yapmaliyim
    CEVAPLA
  • Misafir güzel kardeşim sana yukarda anlatmış ya onları uygularsan 45 kilo olabilirisin :D
    CEVAPLA
  • Misafir sağlıklı beslen,spor yap,günde en fazla 4 öğün ye mesela ben max 2 öğün yiyorum sabah-akşam zaten yukarıdakileride okursun
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 28 yasindayim iki cocuk annesiyim kilo 96 nasil kilo vercem cok kotu
    CEVAPLA
  • Misafir abla hiç üzülme bence hem şöyle yap günde herzaman su iç 2 bardak vucütn da yağları eğritmene yardımcıda olur yani hiç te korkma senin sağlında önemli dimi :D
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 13 yaşındayım boy 162 kilo 64 1 ayda kilo vermem lazım 55 kilo olmak istiyorum nasıl kilo verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir sen sadece yukardaki denilenleri yap inan bana istersen 35 kilo bile olursun :D
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 80 kiloyum boyumda kısa nasıl verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir aynen kardeşim :D
    CEVAPLA
  • Misafir oncelikle egzersizler yap ki kilo verebilesin. sonra da boyunu uzaltmak icin yatarken yastiksiz yat bu ilk basda zor ola bilir amma sinra alisacaksin. egzersizleri yaparken bol bol su ic ve yemek yerken kilo verici yemekleri cokye ve cok kucuk dilimli ekmekle yemeye calis.
    CEVAPLA
  • Misafir çok kolay kardeşim hergün günde basket bol oyna yada bol bol spor ve su iç su vucüt daki kiloları eritir inan bana ozman da kilon bu kiloya ulaşır 45 yada 55 :D
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 14 yasindayim kilom 58 nasil kilo verebilirim...
    CEVAPLA
  • Misafir Guzel isde 53 kilo basga ne istiyorsun
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 53 kiloyum
    CEVAPLA
  • Misafir sen yukardaki denilenleri uygula ozaman herkes in ağzında maşşalh çok güzel yada çok yakışıklı dicek yani cinsiyetini bilmiyorum sorry :D ama günde herzaman su iç ozman zayflaman yardımcı olur :D
    CEVAPLA
  • Misafir her gunde bir limon ye kilolaryny yakar limon :D
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 19 yaşındayım 62 kiloyumkilomu nasıl verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 23 yasindayim 2 cocuk annesiyim 60 kiloyum nasil 5 kilo veririm
    CEVAPLA
  • Misafir Benim 160 boyum kilom 82 7 kiloyu nasıl verebilirim yaşım 32
    CEVAPLA
  • Misafir 21 yaşında 168 boyunda 82 kılıyım bir çocuk annesiyim zehirli graves hastasiyim Nasıl hızlıca kilo veririm?
    CEVAPLA
  • Misafir ya ben 12 yasındayım sporcuyum boyumm 1 55 kg 57 50 kg olmak ıstiyorum 7 kgyi nasıl veebılırım ya
    CEVAPLA
  • Misafir Ben sporcuyom ben on gun icinde3 kilo vermem lazim suanda 13 yasindayim 165 boyundayim nasil kilo verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir ben çocuk diyetisyeniyim ve sende 13 yaşında olduğuna göre gelişme çağındasın yani proteyinli bir diyet yapman lazım sabah kahvaltıda haşlamiş yumurta salatalık ,domates,zeytin ,kibrit kutusu kadar peynr.öğlen sebze çorbası ve 1 dilim kepekli ekmek ve sebze yemeğı akşam 3 köfte sebzeyemeğı kırmızı et ara öğünler meyveler ve kuru yemiş birde kendine ben 10 günde 3 kilo vercem diye sınırlandırma
    CEVAPLA
  • Misafir tamam
    CEVAPLA
  • Misafir ben bir ara 15 kilo verdim ama beş kilo aldım şuan 13 yaşındayım kızım boy 165 kilo 54 nasıl 50 ye düşerim yorucu bir programınız var mı
    CEVAPLA
  • Misafir Kilo vermek ıstiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Kolo veremiyom
    CEVAPLA
  • Misafir Bunların hepsi de yalan çok iş yapın kendiniz zayiflarsiniz
    CEVAPLA
  • Misafir Mitvh
    CEVAPLA
  • Misafir yaş 13 kilo 81 nasıl zayıflarım
    CEVAPLA
  • Misafir daha önce 48 kiloydum ailem bu durumdan sikayet ediyordu ve bana iştah şurubu verdiler ve suan 63 kiloyum ve ben bu durumdan çok şikâyetçiyim nasıl kilo vercem ben
    CEVAPLA
  • Misafir bence sen sağlikli beslenmi̇yorsun
    CEVAPLA
  • Misafir yaş 18 kio 85 10 15 kilo vermek istiyorum ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir aynı sekil hacı 18 yasındayım boy 169 kilo 70 olmuştur
    CEVAPLA
  • Misafir Yıllardır diyet yapıyorum uygulamadigim diyet kalmadı bitki caylari cok kullandım ve halen kullanıyorum doktora gittim tahliller temiz çıkıyor ama son bir yıldır kilom artıyor ayaklarım da ağırlar başladı merdiven inip çıkmayacak duruma geldim
    CEVAPLA
  • Misafir yaptırdığınız kan tahli̇li̇ testleri̇nde tsh, serbest t3 ve serbest t4 değerleri̇ne baktirmaniz gereki̇yor olabi̇li̇r özelli̇kle tsh yüksek i̇se ki̇lo vermeni̇z zorlaşir. yok di̇ğeri̇nde sikinti varsa ki̇lo almazsiniz ve ki̇lo kaybi aşiri olur.
    CEVAPLA
  • Misafir cabuk kilo sermek için ne yapmalyız
    CEVAPLA
  • Misafir 60 kiloyum nasıl zayıflarım 30 kilo olmak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir ne saçma bir yazı insanla dalgamı gecersiniz siz
    CEVAPLA
  • Misafir Zayıflamak için; 1-Doğal beslenme düzenine geçmek, 2-Bağısak florasını yapılandırarak,bağışıklık sistemini güçlendirmek (Düzenli,Doğal Probiyotik ve Prebiyotik kullanımı) 3-iyi bir gıda bilincine sahip olmak gereklidir. Mevcut beslenme düzenini değiştirmeden,şunu,içmek,bunu yemek,falan seti kullanmak,filan kürü uygulamak gibi yöntemler;sınırlı bir etkiden öte bir yarar sağlayamazlar.Çünkü kilo alınmasına sebep olan hormonlu gıdalar kişilerin hormonal dengesini bozmakta, gdo lu gıdalar,bağışıklık sistemini...
    CEVAPLA
  • Misafir en fazla 2 ayda enaz 15 kilo nasıl verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir tahılı hiçbirşeyi yeme et yeme her gün düzenli olarak 1 saat kadar spor yap
    CEVAPLA
  • Misafir tek doğru olan nefsimize hakim olup doğru zaman da tüketip doymadan kalkmak ve gün içerisinde yediğimizi yakacak kadar hareketli olmamız gerekir.
    CEVAPLA
  • Misafir Herkes başka bişey söylüyor
    CEVAPLA
  • Misafir 10 kilo fazlam var umarım verebilirim
    CEVAPLA
  • Misafir bu konusulacaq lafmi
    CEVAPLA
  • Misafir Misafir sen de yalan soyluyosun.ne aldin ne kullandin yazamamissin bile
    CEVAPLA
  • Misafir Ya allah aşkına sen nasıl doktorsun çok boş yazmışsın bikere su kilo verdiren çok büyük bişey sihir gibi benim fazlalıklarım vardı 5 kilo verdim 3-4 haftalık bi süreçte sadece su ve dengeli beslenmeyle bol çiğ sebze yoğurt yedim aç bırakmadım kendimi ama gelmişsin burda vücud su dengesi diyosun
    CEVAPLA
  • Misafir sadece bol su içmek verdirmez demiş doğru okumuş olsaydın keşke.sen su içmenin yanında bir sürü şey sıralamışsın tabiki verirsin bu şekilde.
    CEVAPLA
  • Misafir güzel kardeşim adam ne güzel yazmı ayıp değilmi sizin için o kadar yazmış canı çıkmıştır sende kendini onun yerine kat su vucüt tski MTE lisz yı çalıştırır ben denedim ve oldu sağolsun bu doktor sayesin :D oyuzden sende iyi düşün
    CEVAPLA
  • Misafir kilo.vermek.satıyorum.vermiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir verirsin sadece kendine inan güzel insan
    CEVAPLA
  • Misafir 2 ay boyunca diyetisyene gittim. 98 olan kilom ile başladık. her akşam 35 dk yürüyüş 2 el köfte, hazırsız çorba, sınırsız yağsız tuzsuz salata… SONUÇ: 4,5 kilo. Hem açtım hemde veremiyordum,diyeti bıraktım. 6 ay önce sağlık firmasının kilo verme başarısını gördüm ben de aldım. 3.5 ay da 23 kilodan kurtuldum. Hemde Karaciğer deki yağlanma ve k.c deki büyümem gitti. ayrıca 4-6 günde bir ağrıyan başım ( pasif migren) den kurtuldum. Aslında baş ağrısı tamamen bitmedi ama 20-24 günde bir ağrımaya başladı. benim için HAYAL dahi edilemez bir sonuç. Her 3 haftada bir kan tahlilimi, 2 ayda bir de...
    CEVAPLA
  • Misafir ne kullandığınızı merak ettim
    CEVAPLA
  • Misafir ne kullandınız
    CEVAPLA
  • Misafir Zayıflayamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir korkma zayıflaarsın sadece kendine inan :D
    CEVAPLA
  • Misafir bilgisi olan varmı protelan satın almak istiyorum ama
    CEVAPLA
  • Misafir kullandım ve evet kilo verdim fakat daha sonrasında fazlasıyla dikkat etmen gerekir çünkü çak çabuk geri alıyorsun
    CEVAPLA
  • Misafir ben protelanı 3 haftadır kullanıyorum 5 kilo verdim diyet bittikten sonra dikkat edilmezsse tabiki kilo alınır
    CEVAPLA
  • Misafir Güzel si ağzınıza sağlık (:
    CEVAPLA
  • Misafir Hiçte bile şade su bile insanı zayıf latıyo 1 hafta 4 kilo verdim ben
    CEVAPLA
  • Misafir teşekürler verdiniz bilgiler için
    CEVAPLA
  • Misafir
    CEVAPLA
  • Misafir google play store de uzman kilo verme uygulaması zayıflamak isteyen kişiler için çok faydalı kullanmanızı tavsiye ederim.
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 2gunce tanimadigim birisi ile oral iliskiye girdim kandim kullanmadan,ve yumurtaliklarimdan penisimin ucuna dogru yanma var,hiv veya herhangi bi hastalik kapma riskim ne kadar,uroloji doktoruna gittim fakat sizin onerinizi de okumak isterim...tesekkurler
    CEVAPLA
  • Misafir ulan biz burda kilodan bahsediyoruz sense fantazinden nasıl bi kafa anlamadım admin bu nasıl yayın
    CEVAPLA
  • Misafir iyi oldu sana
    CEVAPLA
  • Misafir oh iyi olmus :))
    CEVAPLA
  • Misafir Gerçekten ben de kilo vermeyi çok isterim.Sağolun... Teşekkür ederim
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.