3 oda 1 vatandaşlık

Türkiye’de gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilmesini sağlayan yönetmelik yayımlandı. 1 milyon dolarlık taşınmaz alan yabancı yatırımcının eşi ve çocukları da vatandaşlık hakkı kazanacak.

+ Sonra Oku
Kategori : Yaşam
1/13

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan “Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik”te yapılan değişikliğe göre, en az 1 milyon dolar tutarındaki taşınmazı için tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyduran yabancı, Türk vatandaşlığı kazanabilecek. Ayrıca, en az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan, en az 3 milyon dolar tutarında mevduatı Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek. Değişiklikle, en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu belgelenen yabancılar da Türk vatandaşlığı almaya hak kazanacak. Bu şartları yerine getirenler vatandaşlığı süre şartı olmaksızın hemen kazanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu istihdamı tespit edecek.

Facebook Yorumları
Yorumlar
0
Onay Bekleyenler
0

  • Hafif pizza tarifi
    Hafif pizza tarifi

    Süresi : 01:28 İzlenme : 8418

  • Damla çikolatalı kurabiye tarifi
    Damla çikolatalı kurabiye tarifi

    Süresi : 00:48 İzlenme : 1974

  • Yoğurtlu kereviz salatası
    Yoğurtlu kereviz salatası

    Süresi : 01:17 İzlenme : 5252

  • Yılbaşı hindisi nasıl yapılır?
    Yılbaşı hindisi nasıl yapılır?

    Süresi : 03:40 İzlenme : 2292

  • Fıstık ezmesi nasıl yapılır?
    Fıstık ezmesi nasıl yapılır?

    Süresi : 00:49 İzlenme : 3405

hthayat.haberturk.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Haberturk Gazetecilik A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Copyright © 2018 - Üretim ve Tasarım Bilgi Grubu
Yukarı Git
HTHayat Mobil Sürümüne Dön