Hamileliğin 31. haftasında bebeğin durumu


Hamileliğinizin 7. ayı bitmek üzere! Karnınız iyice büyüdü…


Gebeliğinizin 31. haftasında karnınızda dört tane portakal taşıyor gibi hissedebilirsiniz; çünkü bebeğiniz şu an 41 cm ve yaklaşık 1500 gr. Bebeğiniz yavaş yavaş doğumda olması gereken boya yakınlaşıyor ama doğumdan önce biraz daha büyüyecek.


Bebeğinizin beyin bağlantıları da gelişiyor. Şimdilik bilgi topluyor, ışığa alışmaya çalışıyor ve 5 duyu organından sinyaller alıyor. Uyandığına ve uyuduğuna dair daha net işaretler ve hareketler alıyorsunuz.


Kafası iki yana doğru da oynatabiliyor ve kolları, bacakları ve vücudu dışarıda ihtiyaç duyacağı vücut yağına sahip artık. Uyumakta zorluk çekebilirsiniz çünkü bebeğiniz çok fazla hareket ediyor ve tekme atıyor olabilir. Ama bebeğin hareketi iyi haber, demek ki bebeğiniz çok sağlıklı ve aktif!



31 haftalık bebeğin görüntüsü





Hamileliğin 31. haftasında annede meydana gelen değişiklikler

Kilonuz

İlk gebe kaldığınız andan itibaren bugüne kadar aldığınız kilolara şaşırıyorsunuz değil mi? Ortalama kiloda olan bir kadının 31. haftaya kadar alması beklenen kilo 9-11 arasındadır. Bazı kadınlar geride kalabilir bazıları da daha fazla alabilir. Bu yakınlarda kilo alışınızın yavaşlayacağını düşünmeyin. Doğuma kadar en az 2 kilo daha az alacaksınız.

Bu süreçte kilonuzla ilgili kendinizi iyi hissetmiyorsanız doktorunuza danışmaktan çekinmeyin. Eğer fazla kilonuz varsa, kadın doğum uzmanınız sizi bir diyetisyene yönlendirebilir.


Son haftalarda kasılmalar

Rahim kaslarınızın sıkıştığını fark ediyor musunuz? Pek çok kadın "Braxton - Hicks kasılması" denilen bu olayı hamileliklerinin ikinci yarısında fark ediyor. 30 saniye sürebilen bu kasılmalar gebeliğin bu zamanında düzensiz ve acısız olabilirler. Düzenli kasılmalar, acısız bile olsa, erken doğumun işareti olabileceğinden bir saat içinde 4'den fazla kasılmanız olursa derhal doktorunuzu arayın.


Hamilelikte süt gelir mi?

Son zamanlarda göğsünüzden kolostrum denen bir sıvı gelmeye başlayabilir. Geliyorsa kıyafetlerinizin lekelenmemesi için göğüs pedi kullanabilirsiniz. Gelmiyorsa da panik olmayın, gözükmese de göğüsleriniz kolostrum üretmektedir. Şimdiki sütyeninizde rahat edemiyorsanız, emzirme sütyeni de alabilirsiniz. Emzirme sütyenini seçerken şimdiki sütyeninizden bir beden büyük almaya dikkat edin.



Hamilelik ve idrar keseniz

Üçüncü üç aylık döneme girildiğinde (24. hafta/6. aydan sonra) rahminiz idrar kesenize daha çok baskı yapmaya başlar, böylece eskisi gibi idrar depolayamazsınız. Haliyle daha sık işeme ihtiyacı duyarsınız. Sosyal ortamlarda artık buna daha çok dikkat etmeniz gerekecek. Kalabalık bir sofrada otururken tuvalete en yakın sandalyeyi kaptığınızdan emin olun! Tuvaletinizi tutmayı alışkanlık haline getirirseniz mesane iltihabı riskini de artırmış olursunuz, bu durum rahminizi etkileyerek kasılmalarınızın çok erken başlamasına neden olabilir. İdrarınızı tutmayın.


Hamilelikte baş ağrıları

Hamilelikte, özellikle son 3 ayda baş ağrıları görülmesi yaygındır. Özellikle maruz kalınan stres, sıcak hava, uyku düzeninizin bozulması gibi nedenlerle baş ağrısı şikayetleri artabilir. Ağrı çok şiddetli ve sık sık oluyorsa, muhakkak doktorunuza danışmalısınız.



Bunun yanı sıra, hamileyken baş ağrısına iyi gelebilecek doğal çözümler için, aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz:



Hamilelikte varisler

Büyüyen rahminiz aynı zamanda kan damarlarınıza da baskı yapıyor, hamilelik hormonları ve artan kan hacmi de varis damarları için ideal ortamı sağlamış oluyor ne yazık ki. Yürüyüşe çıkın veya düşük formda dolaşım artırıcı egzersize başlayın. Bacaklarınızdaki kan dolaşımını artırmanız, varis sorunundan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Burun tıkanıklığı

Nasıl karnınız, ayaklarınız ve parmaklarınız şişiyorsa, geniz yolunuz da şişebilir. Doğuma kadar deniz suyu içerikli burun spreyleri ve nefes alma bantları size yardımcı olabilir.


Sırt ağrıları

Büyüyen karnınız, sırtınıza yaslanır. Eğer şimdilik bir ağrınız yoksa doğum öncesi yogayı günlük düzeninize sokmanın zamanı geldi. Hamile yogası sırtınızı, tüm vücudunuzu ve zihninizi rahatlatmaya yardımcı olacak en iyi yöntemlerden biridir.


Sakarlıkta artış

Değişen duruşunuz ve konsantrasyon eksikliğinizden dolayı bu aralar daha sakar olabilirsiniz. Duşa girerken sakin olun veya halı üstlerinde yürürken daha dikkatli olun.


Unutkanlık

Hamileliğin son aylarında en sık görülen şikayetlerden biri de unutkanlıktır. “Aklım gidip geliyor, neler oluyor bana” diye dertlenmeden önce, tüm vücudunuzda meydana gelen önemli değişiklikleri ve devasa hormon iniş çıkışlarını hatırlayın, rahatlayın. Biraz unutkan olmanız çok normal. Siz en iyisi bir ‘hamile günlüğü’ edinin ve yapacaklarınızı not edin. Bu süreçte en çok yardımcı olacak şeylerden biri de, çevrenizdekilerden yardım istemeyi öğrenmeniz olacak! Her şeyi siz yapmak zorunda değilsiniz ya!



Hamilelikte uyku sorunları

Taşıdığınız yükün git gide artması, doğumu ve anneliği düşünürken dalıp gitmeleriniz, bacak kramplarınız, mide yanmaları, sürekli yorgun hissetmeniz… Tüm bu olası belirtiler haliyle uyku düzeninizi de etkileyecektir. Hem fiziksel hem psikolojik olarak sağlıklı kalabilmeniz için, kendinize her zamankinden daha çok dikkat etmelisiniz. Dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüzde bunu ertelemeyin. Kısa şekerlemelere ihtiyaç duyuyorsanız, gün içerisinde uyuyun. Geceleri ise iyi havalandırılmış temiz bir odada, tamamen gevşeyebileceğiniz bir ortamda uyumaya çalışın.


Uykusuz kalan tek gebe siz değilsiniz, bunu unutmayın. Bazı hamileliklerde uyku sorunu neredeyse hiç yaşanmazken, bazı hamileler geceyi gündüzü birbirine karıştırabilir. Dert değil. Bebeğinizle birlikte yeni hayatınıza alıştığınızda ikiniz de uyku düzeninizi oluşturacaksınız.


Yine de uzun süren bir uykusuzluk, kaygılar nedeniyle huzursuz geceler ya da aşırı uyuma ve bir türlü dinlenememe gibi şikayetleriniz varsa, doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz.


Hamileliğin 7. ayında cinsel ilişki

Erken doğum riskiniz yoksa veya doktorunuz tarafından aksi söylenmedikçe, hamileliğinizin bu haftalarında cinsel ilişkiye girmenizde bir sakınca yoktur. Hatta iyi bir orgazm, bu haftalarda yaşayabileceğiniz bazı sıkıntıları atlatmanızda yardımcı bile olabilir. Biraz gevşemek ve eğlenmek herkesin hakkı, değil mi?



***


Uzman Görüşü:

Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Mehtap Derelioğlu hamileliğin 31. haftasında vücuttaki değişimleri şöyle anlatıyor:


Gebeliğin 31. haftası:

Amniotik sıvının en fazla olduğu haftalardır. Rengi şeffaf, hafif sarı renklidir. Doğumda 700–1000 ml civarına ulaşır. Bebeğin aktif hareketlerine yardımcıdır.


Bebeğin anne karnındaki pozisyonu artık doğuma yakın değişebilir. Makat pozisyonda duran bebeklerin normal doğuma ve baş pozisyona dönmeleri bu haftalarda başlar. Başı yukarda olan bebeğin, annenin akciğerlerine ve midesine baskısı nedeniyle nefes almada güçlük, midede yanma ve reflü sık gözlenir. Başını pensive doğum pozisyonuna çevirmiş bebeklerde, annede kasık ve karın ağrılarına neden olabilir. Annede sık idrara çıkmaya neden olur. Mesane kapasitesinin azalması nedeniyle bazen öksürük ve hapşırma döneminde idrar kaçırmalara neden olur.


Bebeği doğuma kadar besleyen plasentada ultrasonografide net olarak izlenir ve kendine ait endokrin görevleri de mevcuttur.


Bebek kilo olarak 1500 grama yaklaşmıştır.


Bebek bu dönemde parmaklarını emebilir.


Gebelerde doğumdan sonraki emzirmeye hazırlık açısından göğüslerde bir takım değişiklikler olmaya başlar. Göğüslerde süt kanallarında genişleme, ele şişlikler gelmesi, bazen göğüs uçlarından koyu sarı renkli süt gelmesi de olabilir. Göğüsler hacim olarak genişler ve ağırlaşır. İç giyimleri de ona göre ayarlamak gerekir. Doğumdan sonraki süt üretiminin artırılması hem sıvı gıdaların tüketimi hem de en önemlisi bebeğin emme refleksinin uyarmasıdır. Doğumdan sonra sık sık emzirilen bebeklerde uyarı ile süt üretimi de artar. Beslenme, dinleme ve stresinde süt üretimi üzerinde direk etkisi vardır. Aktif süt verimi doğumdan 48–72 saat içinde başlar. Göğüsleri emzirmeye hazırlamak amacıyla doğumdan 2 hafta öncesinden göğüs ucu kremleri verilebilir. Emzirme döneminde süt arttırıcı çaylarda önerilebilir. Göğüs uçlarında renginde koyulaşma ve küçük yağ keseciklerinin gözlemlenmesi de normaldir.


Bu haftalarda gebeler mevsimsel gıdaları tercih etmeli ve dinlenmeleri gerekmektedir.



Rahim büyümesi ile bağırsaklara olan bası nedeniyle kabızlık bu dönemde sık ortaya çıkar. Günde iki kez 30 dakikalık yürüyüşler, posalı gıdalar, yeşil sebze yemekleri ve bol sıvı alımı bu dönemde bağırsak alışkanlıklarını da rahatlatır. Sık tekrarlayan kabızlık atakları gebede makatta çatlama, hemoroid, ağrı ve makatta kanamaya neden olabilir. Bu durumlarda şikâyetleri rahatlatmaya yönelik tedaviler düzenlenir.


Anne adayının hızlı kilo alımı, beslenme problemleri, bedensel yorgunlukları, uzun süreli ayakta kalması da bacaklardaki damarlarda genişlemelere ve varislere neden olur. Kimi zaman varisler görsel şikâyetlere neden olabileceği gibi ağrıya ve geceleri huzursuz bacaklara da neden olur. Eğer rahatsız edici tarzda ağrı, şişlik gibi bulgular olursa mutlaka doktora başvurmak gerekir. Bazen varis damarları içinde pıhtı ve enfeksiyon oluşumu olup, bu durumların anne hayatını riske edici sonuçlar oluşturabileceği bilinmelidir. Doktorun önerisi doğrultusunda ilaçlar kullanılabilir. Varis çorapları giyebilir ve istirahat tercih edilir.






Missing converter: #yataylink#haber#1026423#pull-left#

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir 31 haftaysan 8 aylıksın bende 31+5 haftalığım
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 31+1hafdalik hamileyim ve ben kac aylik oldun bilmiyorum yardım edermisiniz bide sa kasım agriyo
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba bizimde 24 haftasina kadar normaldi şuan 31 haftaligiz 33 34 haftalik boyutunda 2hafta ileri dedi kg 1950 suyunda artis var iri bir bebek ve erken dogum olabilir konturolleri haftalik olarak takibe aldilar benimde kafam karisik sitres yaptim neyapicağimi bilemiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 31 hafta + 1 günlük hamileyim çok halsizim
    CEVAPLA
  • Misafir 31 hafta + 1 günlük hamileyim çok halsizim
    CEVAPLA
  • Misafir Hocam ben 29 hafta 1 gün hamileyim bebeğim 1500 olduğunu dedi doktor kilosu iyimi
    CEVAPLA
  • Misafir 30+5 gunluk hamileyim hamileligim başından beri ne mide bulantısı,yanma hiçbi şikayetim yok doktora gidip bebegimi gormesem hamile olduguma inanmicam . Benim gec gelen bi gebelik allahim kimseyi aratmasin herkese nasip etsin inş .????
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba benim 31 hafta 4 gunlugum ve cocugun kilosunu 2.300 vm dediler normalmi
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba
    CEVAPLA
  • Misafir 32. Hafta bittiğinde 7. Ay bitmiş 8. Aya girilmiş olur hamilelik bu şekilde hesaplanır .
    CEVAPLA
  • Misafir herşey rağmen çok güzel
    CEVAPLA
  • Misafir 32 hafta olduğunda 8 aylık olur
    CEVAPLA
  • Misafir aslinda tam 7 aylik, doktor hesabina göre 40 hafta yani̇ 10 aylikken doğmalari gereki̇yor ama bebekler 9 ay anne karninda kalir. i̇lk adetten hesaplandiği i̇çi̇n gebeli̇k, 1 ay ileri̇den hesaplaniyor.
    CEVAPLA
  • Misafir 31. haftad 7. ay bitmek üzere yazıyo 1 ay 4 değilde 5 haftadan hesaplanıyo sizde aliba.....
    CEVAPLA
  • Misafir Meraba benim cocugum 32 hafdalik kilosu 1850 qramdi bu normalmi
    CEVAPLA
  • Misafir Ben seZeryan oldum ve ikinciye hamileyim o da otuz haftayi bitirdi otuz bire girdi sizce sakincalari nelerdir ? Erken dogum riski ne kadardir?
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba arkadaşlar bende 30 haftam bitmek üzere 31 gircem ama kilosu 1535 gram sizce normal mi ve çok halsizlik yorgunluk var benim gibi olanlar varmı acaba
    CEVAPLA
  • Misafir meraba arkadaşlar benım bebegım suan 30 haftalık bıtmek uzere 31 e gırcez 29 haftalıkken gıttıgımde kılosu 1600 gr boyu 42 cm di.doktorum gelısımı 2 hafta onde gıdıyor dedı saglılı dedı sukur. sızcede ıyımı normalmı
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık hamileyim alt tarafımda çok ağrilarım var erken dogum riski olur mu
    CEVAPLA
  • Misafir 30 haftalik hamileyim belim agriyo
    CEVAPLA
  • Misafir İyi günler 31 haftalık hamileyim bel ağrım çok oluyor başım dönüyor ve halsizlik var sık sık idrara çııyorum bacaklarına kırap giriyor neden acaba bana bir bilgi verirseniz sevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir 31hafyalik hamileyim orucluyum gelisimi nasil olur
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalik hamile yim bebeğim çok hareketli fakat erken doğum riskim varmış belli bi zamanı var mı sizce
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalik hamileyim bi kac gundr bebgin hareketlerinde azalna hissediorum normal mi
    CEVAPLA
  • Misafir @misafir nerde yasiyosun bende ingilterede yasiyorum 31 haftalik hamileyim aynen dedigin gibi 2 defadan fazla ultrasona girdirmiyolar cok sacma ama napalim Allahim saglik versin bebeklerimize insallah.bende merak etmiyor deilim haftaya özele gidip girecem ultrasona sende öyle yapabilirsin
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 31 haftalik hamileyim acaba normalmi bebegim cok fazla haraket etmiyor yaklasik bir haftadir
    CEVAPLA
  • Misafir Merhaba ben 31.haftadayim ve sadece 3 bucuk kilo aldım .. karnimda fazla büyümedi. Hamilelik diabeti oldum diyet yapıyorum .. ve lanet olsun ki sadece hamilelik boyunca 2 defa ultrasona izin var daha fazlasına sokmuyorlar merak ediyorum . Kötü bir şey yoktur değil mi?
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 31haftalik hamileyim bebegim 1 kilo 230_grm nor mal mi
    CEVAPLA
  • Misafir Yarın itibariyle ile 32 haftalık oluyoruz kızımla ☺ Allah isteyen herkese nasip etsin bu tarifsiz duyguyu...
    CEVAPLA
  • Misafir 31+2 haftalik hamileyim kizim suan 40 cm ve 1.850 kg Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu☺
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık hamileyim 42 cm 1.680 kilo sağlıklı bi oğlum var inşallah herkes hayırlısıyla kucağına alır avlatlarını :)
    CEVAPLA
  • Misafir bede 31 haftalik hamileyim allah herkese yunguluk versin
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık hamileyim benimde böyle oluyo .Bebeyim kendine yer ediyo gitdikçe büyüyo maşallah
    CEVAPLA
  • Misafir Selam bütün guzel anne adayları 31 hafta lık hamileyim 3kizim var 4 hamileligim oglum olcak inşallah herkese Rabbim bebekleri ni kucaklarina almayi nasip etsin.
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık hamileyim oğlumu kucağıma almama 8hafta kaldı artık nefes almakta cok zorlanıyorum midem bulantısı yeniden başladı allah yardımcımız olsun bi sancıda kurtarsın bizi
    CEVAPLA
  • Misafir 30 haftalik ikiz hamilesiyim.bugun dogum oncesi izne ayrildim artik cok zorlaniyorum yatsam kalkamiyorum otursam yatamiyorum.midem cok kötü.kalca sirt ve bel agrilarim var.allah sag salim zamaninda saglikli dogumlar nasip etsin hepimize insallah.ne kadarda zor bir hamilelik yasasakta bir tekme hersunutturuyor
    CEVAPLA
  • Misafir slm ben 31 haftalığım kızımı kucağıma alacağım günü bekliyorum allah bu sevinci tüm ane adaylarına nasip etinsin
    CEVAPLA
  • Misafir Mide yanmasına pulcet diyr. İlaç var benim dr yazdı çok iyi geldi geceleri uyuyamıyodum mide yanmasından bel ağrısı bendede var bebeğin kafası safra kesemdeymiş
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalik hamileyim midem yaniyor, bir bardak sut icib yatdim iyi geldi oneririm.
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 31 haftalık hamileyim cok feci bel ve sırt ağrılarım oluyor ve bide mide yanmalarım mide yanmalarım yüzünden uykumu iyi alamiyorum surekli uyaniyorum bunlar normal mi
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık bebeğim sırt ağrılarım çok fazla çatı kemiğimde çok ağrıyor normal mi sizce
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalik oldum fakat nefes almakta zorlaniuorum
    CEVAPLA
  • Misafir Selam arkadaslar 31haftasindayim cok ayakda kalandz belim agriyor,
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaslar ben 7.ayima kadar bebeyime kiz dedi doktirlar en son gitiyim dokror erkek dedi sizce hangisi dogru:)))
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 30haftaliq hamileyem gelen hefte insAllah 31e girirem.insAllah sagsalamt oglumu qucagima alaram.
    CEVAPLA
  • Misafir Salam.men hamileliyimin 31-ci hefdesidi ve qarin alti sancilarim olur geceler tez tez tolete gedirem ve yatandada gec uyuram .bele
    CEVAPLA
  • Misafir Bnde 31 haftalik hakileyim oglumu bekluyoruz insalh aralik 6 dogum cok hezanliyim da korkuda var bende sezeryendan cok korkuyorum normalli gectim artik sezeryani gorunce
    CEVAPLA
  • Misafir bende 30 haftalk hamıleyım ilk gebeligim bendede kramp mıde yanması uyumakta gucluk cekyorum
    CEVAPLA
  • Misafir bende 31 haftalik hamileyim ve cok heyecanliyim dunyalar guzeli kizim olacak cok mutluyum ayni zamanda bu hamilelik beni cok yoruyor olsun yine de bu heyecani bir seye degismem herkese hayirli dogumlar
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalik gebeyim kasik agrilari diz ve sirt agrilari yasiyorum hafif egzersizlerle rahatlamaya calisiyorum yeterki bebegimiz iyi olsun surda kaldi 2 ay sabretmemiz lazim.bebegimi kucagima almayi hayal ettikce agrilari unutuyorum :)
    CEVAPLA
  • Misafir bende 31. haftaya girdim.dün aşırı ağrı yüzünden doktora gittiğimde bir dünya mikrop buldu kum döküyomuşum vs. vs. iki şişe serum takıldı.bebeğim gayet iyiymiş doktorumun söylemesi.okadar çok hareket ediyor ki korkuyorum çoğu zaman içeride sıkıldı mı diye:) ben dayanırım oğluma bişey olmasın tek.rabbim hepimize sağ salim kucaklarımıza almamı nasip etsin.
    CEVAPLA
  • Misafir ami̇nnnnnn :)))
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalik hamileyim kasiklarimda agri cok sık sık tuvalete gitme istegi ayaktayken gelmesi bacaklarima krap girmesi basimda agri nefes almada sikinti uyumakta da sikintibu benim ikinci hamileyim bana yardim edin
    CEVAPLA
  • Misafir erkek bebekte kasık agrısı cok oluyor
    CEVAPLA
  • Misafir misafir 31 haftalık hamileyim ama karnım çok agrıyor ne yapmam lazım
    CEVAPLA
  • Misafir benim agrilarim gitmiyo kasik agrim ve bacak agrisi cekiyorum 31. haftamdayim genelde ayakda durma yurume problemlerim var sadece haretsiz yatmak iyi geliyo ama oda cok sıkıyo 3 .kizimizi bekliyoruz iki kizimda boyle cekmedim ama bu cok farkli bazen acaba dr sasirdimi erkekmi acaba dediyimiz oluyo
    CEVAPLA
  • Misafir bende 31 haftalik hamileyim . kizimi kucaqima almak icin sabrsizlaniyorum. insallah ona saq salim kavusurum. cunki 5 yildi o gunu bekliyoruz.
    CEVAPLA
  • Misafir mide yanmasi icin soda tavsiye ediyom sizlere arkadaslar
    CEVAPLA
  • Misafir bende 31 haftasindayim ve bir kiz daha bekliyom allaha sukur saglilkli bendede mide yanma ve soluk alma zorluklari var ama mideye care buldum soda icince mide yanmasi rahatlaniyor bir tek soluga bir care bulamadim dr diyor bebek kafeste , buyuyor onun icin normaldir yukariya basinc veritor ve solukla zorlaniyorum ama ne yapalim hamileligin her ani tatlidir insan kucagina aldiginda herseyi unutuyor o sevinc her seye bedeldir
    CEVAPLA
  • Misafir bende 31 haftalik oldum kasılmalarım sıklastı erken dogumdan korkuyorum. allah herkezi yardımcısı olsun
    CEVAPLA
  • Misafir bende 31 haftadayim oğlumu kucağıma almak için sabırsızlıkla bekliyorum rabbim herkes yardım inşallah
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık hamileyim ellerimde çok uyuşma var.ayaklarımda ve bacaklarım çok şişme var inşallah doğumdan sonra geçer.vede ikinci kızım doğucak inşallah :)
    CEVAPLA
  • Misafir cok güzel bır duygu allah herkeze nasıp etsın bende 31 haftalık hamileyim allah nasip ederse kızım olucak mide şikayetim dısında hıcbır problemim yok cok sukur onuda ılaçlarla halledıyoruz kızım bunların hepsını unutturacak 2 ay sonra allah hepimizin yardımcıs olsun sağlıklı olsun ben herşeye katlanırım.
    CEVAPLA
  • Misafir 30+2 hamileym fakat çok sancılarim var ana rahmin çok acıyor karnım ve belim dr dediki normal napcam bilmiyorum acaba açıklık mi yapıyor bu haftada bebek duşa yasarmi benim de korkum budur
    CEVAPLA
  • Misafir benım bebegımde cok sağlıklı 30. haftamızı bıtırdık artık beklıyoruz herkese kolay dogum nasıl olur ınsallah
    CEVAPLA
  • Misafir benim bebegim hala cibsiyetin i gostermiyo doktor tahminen kiz diyo rabbim hayirlisini werir insallah
    CEVAPLA
  • Misafir rabbim cumlemize yavrularimizi hayirlisiyla kucağımiza almayı nasip etsin ins
    CEVAPLA
  • Misafir benımkıde 31 haftalık allaha şükürler olsun iyi gidiyor tüm annelere allah yardımcısı olsun benimkide öok iyi gidiyor uyur uyumaz uykudan tekmelerıyle kalkabılıyorum ama herşey oğlum için katlanıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir ben bugün bebeğimin hıçkırıklarını hissettim :) bacağımda damar ağrıları oluyor ve kramplar başladı. bebeğim gayet hareketli uzanır uzanmaz hareketleri daha yoğunlaşıyor
    CEVAPLA
  • Misafir bende 32 haftalik hamileyim benimde ayaklarima kiramp giriyor ama oglum icin dayaniyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 31haftalik hamileyim bebeyim hareketleri gitikce azaldi ve bebeyim kandegerleride dusuk cikti ne yapmam gerekiyor
    CEVAPLA
  • Misafir gebelıgımın 31 haftası benım bebegım masallah cok hareketlı saglıgıda ıyımıs cok sukur bel agrısı bacaklarda kraplar kotu oluyor ama oglum ıcın dayanıyorum allah onu bana bagıslasın (amın)
    CEVAPLA
  • Misafir 31
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık hamileyim erkek bebek bekliyorum hareketleri cok kuvvetli bi problem yok demi kasik agrimda cok oluyor
    CEVAPLA
  • Misafir yarın 31haftamız bitiyor.. doktoruma iki gün sonra gidicem... benim kasıklar aşırı derecede ağırıyor..artık bir an önce kızıma kavuşmak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir 31.haftasındayım bebek çok tekmeliyor ve belime sürekli ağrılar giriyor.eğer bunlar sık sık oluyorsa hastaneye gidin..
    CEVAPLA
  • Misafir bende 31. haftadayım ve nefesim daralıyo artı midem çok aşırı yanıyo
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalığım ve oğlum olucak allah nasip ederse bugun doktora gittim bebeğimi gormek için bana dediği baş ölçusu 34 haftalık gibi ama bacak ve karın ölçüsü 31 haftalık gibi dedi bende hemen başka bir doktora gittim o da bana evet bebeğinin başı 10,11arası 12 den somrası tehlikeli dedi buyukmuş başının ölçüsü daha iki hafta önce gitmiştim doktoruma gayet iyi bebeğin dedi bana hatta iri bir bebeğin olıcak demişti kilosu bir hfta önden gidiyor dedi bu değişiklik iki haftada nasıl değişir benm doktor dediğim kişimi anlamıyor bni uyarmıyor bugun gittiğim doktor net gorebilmek için renkli ultdasyon
    CEVAPLA
  • Misafir 31 haftalık hamıleyım tekmeleri arttı yatamıyorum nefes alamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir midem çok yanıyo ama şükür kızım sağlıklı
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.