Yüz aksiyonları yalancıyı nasıl ele verir?
Birinin söylediklerinin doğru olup olmadığını anlamak için yüzüne ve gözlerine dikkatli bakmanız yeterli.
-
Doğruyu söylemeyen kişi eliyle burnuna, dudaklarına dokunur. Eğer karşınızda konuşan kişinin eli burun ve ağız bölgesinde fazla dolaşıyorsa onu dikkatle dinleyin ve sorular sorarak ona söylediklerini tekrarlatın. Sorgulama, soruşturma tekniklerinden biri, yalanı yakalayana kadar aynı soruyu farklı kelimelerle sormaya devam etmektir.
1 / 10 -
Gözlerini kaçırarak konuşan kişinin yalan söyleme ihtimali, utangaç olması ihtimalinden çok daha yüksektir. Bu kişi solaksa bakışlarını soldan sağa doğru kaçırır, sağ elini kullananların bakışları ise sola doğru kayar.
2 / 10 -
Alnında biriken terlerin sebebi söylemekte olduğu yalan veya yalanlardır.
3 / 10 -
Yüzünün kızarması da aynı sebeptendir.
4 / 10 -
Yalan söyleyen kişi, gözlerini kısarak ve fazla kırparak konuşur. Bu "kapatma" hareketi, yalan söylemenin getirdiği güvensizlikten kaynaklanan bir tür kendini koruma refleksidir.
5 / 10 -
Dudaklarını büzerek, ısırarak veya ıslatarak konuşmak, yalancıların zaman kazanma taktiğidir. Düşünüyormuş, bir şeyler hatırlamaya çalışıyormuş gibi yaparlar.
6 / 10 -
Yutkunmak da başka bir zaman kazanma taktiğidir.
7 / 10 -
Biri yalan söylediği zaman kaşlarını yukarı, alnının ortasına doğru kaldırır. Yalan söyleyen kişi kendini güvende hissetmez ve bu duygunun fiziksel karşılıklarından biri de kaşlarını yukarı kaldırmasıdır.
8 / 10 -
Kelimeleri tekrar etmek, ederken gözlerini açıp sonra kısmak tipik yalancı hareketidir.
9 / 10 -
Yalancının burun delikleri genişler, çünkü daha fazla ve derin nefes alma ihtiyacı duyar.
10 / 10
YORUMLAR