Sinirli olduğunuzda yapmamanız gereken 7 şey
Öfke, sosyal, kişisel ve mesleki ilişkiler üzerinde yıkıcı etkilere sahiptir. Öfkenin yaşamınız üzerinde negatif etkilere sebep olmasına izin vermeyin...
-
1. Duygularınızı sosyal medyada paylaşmak
Maalesef son zamanlarda insanlar duygularını sosyal medya üzerinden büyük kitleler ile paylaşmaktan çekinmiyor. Sonradan pişman olmak istemiyorsanız hiçbir şekilde öfkenizi sosyal medya üzerinden başkaları ile paylaşmayın. Tanıdık tanımadık herkese o anda nasıl hissettiğinizi söylemek çok da akıllıca bir fikir değil, çünkü genelde öfkeli bir insan sanılabilirsiniz. Ya da öfkenize neden olan insana mesaj yollamaya çalışırken aranızda telafisi imkansız kırgınlıklara sebep olabilirsiniz. Zayıflıklarınızı ortaya dökmeyin.
1 / 7 -
2. Karar vermek
Karar vermek aşamasında, duruma odaklanıp tüm avantaj ve dezavantajları tartmalısınız. Eğer öfke ya da başka negatif bir duygunun etkisi altındayken bir karar verirseniz, sonrasında çok büyük ihtimalle pişman olursunuz, hatta bu kararı aptalca bulursunuz. Duygularınız ve sorumluluklarınız arasına çizgi çekmeyi bilmelisiniz.
2 / 7 -
3. Başkalarını incitmek
Farkında olmayabilirsiniz ama sinirli olduğunuzda bunu başkalarından çıkarmaya meyillisinizdir. Eğer etrafınızdaki insanlarla aranızdaki köprüleri yakmak istemiyorsanız, duygularınızı kontrol etmek için bir şeyler yapın. Öfkenizi dindirmesi ve stresinizi azaltması için farklı nefes teknikleri öğrenmek isteyebilirsiniz. Siz sinirli olduğunuz için insanların da caninin sıkılması gerekmiyor. Bunun yerine kendinizi de daha iyi hissetmeniz için ne gerekiyorsa ona yönelmelisiniz.
3 / 7 -
4. Araba sürmek
Sinirli olduğunuzda, direksiyondan uzak durmaya çalışın. Araştırmalara göre, kızgın insanlar yolda çok daha dikkatsiz ve saldırgan oluyor. Damarlarınızdaki kan sinirle akarken araba kullanmaya kalkmanız göz göre göre kendinizi ve başkalarının hayatını tehlikeye atmak demektir, yapmayın!
4 / 7 -
5. Herkesle konuşmak
Problemlerinizden bahsetmeniz, içinizdeki çelişkileri paylaşmanız normal ama herkesle değil. Çünkü bazıları size yanlış anlayabilir ve siz ve hayatınız hakkında dedikodu yapmaya başlayabilirler. Bunun yerine biraz sakinleşmeyi beklemenizde fayda var. Güvenilir arkadaşlarınız size öfkenizden kurtulmanız ve neşelenmeniz için yardımcı olabilirler elbette ama seçici olmaya özen gösterin.
5 / 7 -
6. Kötü alışkanlıklara geri dönmek
Öfke, irade gücünü kırar. Eğer öfkelendiğinizde yaptığınız ilk şey sigara ya da alkol gibi kötü alışkanlıklara dönmek olursa bu sizi ileride başka problemlerin koynuna atacaktır. Bu korkunç duygu ile başa çıkmak için daha yararlı ve sağlıklı yollar bulunmalıdır. Fiziksel egzersizlerin öfke ve diğer kötü duyguları savuşturabildiği ispatlanmıştır. Eğer düzenli olarak fiziksel egzersiz yaparsanız, vücudunuzdaki serotonin seviyesini yükseltme şansını yakalarsınız. Bu hormon saldırgan davranışları azaltır ve sizi daha mutlu kılar.
6 / 7 -
7. Sosyalleşmek
Öfkeli olduğunuzda etrafınızdaki insanların arkadaşlıklarının tadını çıkarmak ve sosyalleşmek elbette zor olacaktır. Bir süre bekleyip sakinleşmeyi tercih etmelisiniz. Aksi halde, çevrenizdeki insanları da yabancılaştırabilirsiniz. Eğer sosyalleşmeden önce bu yıkıcı duyguyu bastırmayı öğrenirseniz, bu etrafınızdaki insanlar üzerinde de sizinle ilgili olumlu bir izlenim bırakacaktır.
7 / 7
YORUMLAR