Modaya uymak için yapılan güzellik hataları...
Moda endüstrisi hayatımızı zaman zaman şekillendirmekte ve bizi güzel görünmek için zorlamakta... İşte geçmişten günümüze güzellik uğruna çekilmiş çileler...
-
Japonya'da siyah renk kutsallığı ve güzelliği çağrıştırıyordu; bu nedenle evli kadınlar dişlerini siyaha boyarlardı. Zararlı maddelerden oluşan bir çay vardı ve güzel görünmek uğruna bu çayı içerek dişlerinin siyah görünmesini sağlanırdı.
1 / 10 -
Myanmar'daki kadınlar için boyun halkaları önemli bir aksesuardı. 5 yaşından itibaren halkaları boyunlarına takarlardı. Her kadın yaklaşık 11.5 kilo ağırlığında olan halkaları güzellik uğruna taşıyorlardı. Ne yazık ki bu moda hala devam etmekte.
2 / 10 -
1899'da kadınların gözlerini çekici hale getirmek için kirpik dikmek zorunda kaldıklarını biliyor muydunuz? Acı çekmelerine rağmen güzel görünmek için bu yöntemi kullanıyorlardı. Saçlarından aldıkları telleri göz kapaklarına dikiyorlardı.
3 / 10 -
Çeneli etek alt kısmı dar olduğu için bu isimle anılırdı. 1908-1914 yılları arasında modaydı. Eteğin özelliği hareket alanını kısıtlamasıydı. Etek hızlı hareketi engellediği için hız sınırı eteği olarak bilinirdi.
4 / 10 -
1700'lerin sonunda peruklar çok modaydı. Söylenenlere göre kadınlar, perukları kıvrılmasın diye aylarca yıkanmıyormuş hatta bu nedenden bitlendikleri bile olmuş. Birçok kişi fareleri peruklardan uzak tutmak için kafalarını kafese sokuyormuş.
5 / 10 -
1850'li yıllarda çember adı verilen bu geniş eteği giymek moda oldu. Etek sosyal statüsü yüksek olan kadınlar tarafından giyilirdi. "Çember etek" söylenenlere göre sürtünmeden kaynaklı yangına sebep bile olmuş.
6 / 10 -
1912'de yasaklanan bu demir ayakkabılar yaklaşık 10 cm uzunluğunda idi. Bu geleneksel ayakkabılara sığmak için kadınların ayak kemikleri bükülürdü. Küçük kızların ayakları, büyüdüklerinde arzu edilen şekil ve boyutta olsun diye iki yıl boyunca sarılırdı ve bu ayakkabı ile yaşarlardı.
7 / 10 -
Uzun parmaklı ayakkabılar 15.yy'da modaydı. Ayakkabıların ucu kırılmasın diye pamuk ve benzeri şeyler tıkılırdı. Daha sonradan bu ayakkabılar konforsuz olması nedeniyle yasaklanmış.
8 / 10 -
Kadınlar korse giymeye 1500'lü yıllarda erkekler ise 18. yy'da başladı. 1820-1840'larda kullanılan bu sıkı korseler vücudu rahatsız etse de uzun süre kullanıldı. İnce görünmek uğruna kadınlar ve erkekler bu modayı uzun süre devam ettirmişler.
9 / 10 -
Diyet yapanlar tarafından kullanılan tenya hapları 1900'lerin başında oldukça popülerdi. Bu hap bağırsakların içinde büyüyen kenya yumurtası içeriyordu. Kadınlar kilo vermek uğruna bu modayı takip etmişler! Diyeti yapanlarda karaciğer, göz, beyin hastalıkları ortaya çıkmış.
10 / 10
YORUMLAR