yurtta kalmak
Üniversiteye gittiğinizde yurtta kalmanız için pek çok neden var. Üniversiteye gitmek başlı başına büyük bir deneyimdir. Üniversitede yurtta kalmak için pek çok neden var. İşte bunlardan bazıları.
-
Yerleşik sosyal hayat
İlk sene çok yoğun olacağınız için ev hasreti çekmek için vaktiniz olmayacak. Kampüste yaşayarak, bütün sosyal etkinliklere de kolayca katılabilirsiniz. Oda arkadaşlarınızla kolayca sosyalleşebilirsiniz. Kampüsteki herkes, ilk sene arkadaş edinmeye çalışacağı için işiniz daha kolay. Sosyalleşmek, yurtta kalmanın avantajlı nedenlerinden biridir.
1 / 7 -
Rahatlık
Yurtta kaldığınızda erkenden kalkıp derse yetişmeniz gerekmez. Bu da öğrenciler için bulunmaz bir fırsattır. Okula yürüme mesafesinde yaşarsınız, lezzetli yemeklerin parası önceden ödenmiştir ve ders çalışmak için arkadaşlarınız elinizin altındadır.
2 / 7 -
Uzun vadede ekonomik bir çözümdür
İlk başta yurt ücreti çok saçma gelebilir ama uzun vadede düşündüğünüzde para tasarrufu yaparsınız. Yurtta kalmak, evde kalmaktan çok daha ekonomiktir. Kampüs dışı hayatta, yemek, ulaşım ve kira gibi pek çok masrafla uğraşmak zorunda kalırsınız. Bütün bunları düşününce bile, yurtta kalmak çok ekonomiktir.
3 / 7 -
Topluluk kurmak
Yurtlar, üniversite topluluğu kurmak için çok önemlidir. Kampüs içi organizasyonların içinde bulunabilirsiniz. Bütün bunlar da üniversite ruhunu oluşturur. Maç izlemek için bir araya gelmek, çimlerde oturmak, birlikte olmak kolaylaşacağından sağlam arkadaşlıklar kurabilirsiniz.
4 / 7 -
Üniversite deneyimini yaşayabilirsiniz
Üniversite deneyimi, büyüme yolunda çok önemlidir. Güzel vakit geçirmek, partilere, organizasyonlara katılmak, arkadaş edinmek, bütün bunlar aslında geleceğinizi şekillendiren öğeler arasındadır. Aynı zamanda da hiçbir zaman unutmayacağınız anılarınız olur. Sabaha kadar eğlenmek, birlikte derse girmemek ve eğlenmek, ileride anlatacağınız güzel anılar arasındadır. Ama derslerinizi sakın ihmal etmeyin!
5 / 7 -
Biraz bağımsızlık hiç fena olmaz
Artık bir yetişkin olsanız bile, ailenizle yaşadığınızda bazı kurallara uymanız gerekir. Ailenizle yaşamak, bağımsızlığınızı keşfetme kapasitenizi sınırlayabilir. Yurtta, dağınıklığınızdan şikayet eden, yemek vakti sizi masada isteyen ebeveynleriniz olmaz. Yurt hayatı, özel hayatınızı yaşamanızı ve istediğiniz zaman ailenizi de görmenizi sağlar.
6 / 7 -
Düz geçiş
Kampüste yaşayarak bütün üniversite aktivitelerinin içinde olursunuz. Liseden üniversiteye geçişiniz kolaylaşır. Üniversite aslında yetişkinlerin olduğu bir çevredir. Üniversitede yaşayarak yetişkin mentalitesine ulaşır ve gerçek dünyaya kendiniz hazırlarsınız.
7 / 7
YORUMLAR