meme kanseri
Her sekiz kadından biri meme kanseri riski taşıyor. Meme sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler...
-
Haftada bir "kendi kendine muayene" yapın. Sağ memeyi muayene için sağ elinizi ensenize koyun, memeyi ve ardından koltuk altını elle muayene ederek herhangi bir kitle hissedip hissetmediğinizi kontrol edin. Hissediyorsanız hemen uzman doktora başvurun.
1 / 8 -
20 - 40 yaş aralığındaysanız iki yılda bir, 40 yaş üstündeyseniz her yıl uzman doktora meme muayenesi yaptırın. Meme kanserlerinin yüzde 10-15'inin kalıtımsal sebeplerden kaynaklandığı biliniyor. BRCA 1 ve BRCA 2 gen testleri ile kalıtımsal meme kanseri taraması yaptırabilirsiniz.
2 / 8 -
Yağlı ve hayvansal gıdaları az, sebze ve meyveleri daha çok tüketin. Katkılı gıdalar yerine doğal ev yapımı gıdalara ağırlık verin.
3 / 8 -
Sigaradan ve sigara içilen ortamlardan uzak durun. Ayrıca ağır metal içerikli teflon tencere/tava, alüminyum içerikli deodorant, kurşunlu duvar boyası gibi ürünleri kullanmayın. Varsa amalgam diş dolgularınızı beyaz dolgu ile değiştirttirin.
4 / 8 -
Her gün yarım saatten az olmamak üzere yürüyüş yapın. Mümkün olduğunca hareketli, fiziksel aktiviteli bir yaşam sürün.
5 / 8 -
Kanser bağışıklık sistemini zayıflatarak oluşan bir hastalık olduğu için günde 1000 mg. C vitamini takviyesi alarak bağışıklığınızı güçlendirin. Alerji, virüs, parazit, mantar, enfeksiyon, stres gibi oluşumların da bağışıklık sistemini güçsüz düşürdüğünü unutmayın ve küçük gibi görünen bu rahatsızlıklarınızın tedavisini ihmal etmeyin
6 / 8 -
Vücut kitle endeksiniz 25'i geçmemeli. Gerekiyorsa kilo vermek için uzman doktordan destek alın.
7 / 8 -
Elektromanyetik kirlilikten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Cep telefonu, TV kullanımınızı sınırlayın, kullanmadığınızda tüm fişleri çekin, mikrodalga fırın, saç kurutma makinası, başta olmak üzere tüm elektronik cihaz kullanımınızı en aza indirgeyin.
8 / 8
YORUMLAR