Çiçek Fırtınası nedir? Ne zaman olur, ne zaman biter?
Hıdırellez habercisi Çiçek Fırtınası nedir? Çiçek Fırtınası günleri ne zaman başlar, ne zaman biter? Detayları sizin için bir araya getirdik.
-
Çiçek tozlarının etrafa yayılması üzerinde rüzgârın etkisi büyüktür. Bitkilerin üremesi ve çoğalması için polenlerin yayılması gerekir ve bu hem arılar hem de rüzgarla gerçekleşir.
1 / 12 -
Doğanın canlandığı İlkbahar mevsiminde çiçekler açar ve ağaçlar yeşerirken rüzgâr ve fırtına takvimine göre de bazı özel günler yaşanır.
2 / 12 -
Kadim bilgilere göre mevsimleri Yaz ve Kış olarak ikiye ayırdığına inanılan Hıdırellez günlerinden hemen önce Çiçek Fırtınası gerçekleşir.
3 / 12 -
"Çiçek fırtınası ne zaman olur?" sorusunun cevabı işte budur; Hıdırellez'den önce, 2-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşir.
4 / 12 -
Çiçekler açarken yaşanan kuvvetli rüzgârlar için verilen "Çiçek Fırtınası" ismi, kadim geleneklere göre kutlanan Hıdırellez'den 2 gün önce yaşanması beklenen rüzgârlara verilen addır.
5 / 12 -
Denizcilerin ve çiftçilerin takip ettiği fırtına takvimine göre, Hızır günlerinden önceki son fırtına olarak bilinir.
6 / 12 -
Hıdırellez sonrasında ise 8 Mayıs'ta Doğu Rüzgârları günü yaşanır.
7 / 12 -
İki gün boyunca devam eden Çiçek Fırtınası, rüzgârların şiddetlendiği ve çiçek tozlarının etrafa çok daha hızlı yayıldığı bereketli günler olarak bilinir.
8 / 12 -
Doğanın canlandığı, yaz mevsiminin yaklaştığı bugünler özel olarak kutlansa da alerji sorunu yaşayanlar için Çiçek Fırtınası günleri biraz sıkıntılı geçebiliyor.
9 / 12 -
Polenlerin daha fazla yayıldığı bugünlerde genellikle uzmanlar alerji ve astım sorunu yaşayanları dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.
10 / 12 -
Fırtına Takvimi'ne göre Mayıs ayı için beklenen rüzgârlı günlerden sonra havaların tekrar ısınacağını ve İlkyaz olarak adlandırılan sıcak günler sıradadır.
11 / 12 -
İlkyaz günlerinde güller açmaya başlar ve serin yerlerdeki çiçeklerin de açılmasının tamamlanmasıyla birlikte yaz mevsimi kendisini iyice hissettirir.
12 / 12
YORUMLAR