Tüm zamanların en çok dikkat çeken çiftlerinden biri olan “Brangelina”, 23 Ağustos 2014'te Fransa'nın Correns köyünde samimi bir düğün töreniyle evlendi. Ancak on yıllık bir birlikteliğin ve iki yıllık evliliğin ardından ikilinin ilişkisi, 20 Eylül 2016'da açılan boşanma davası ile sona erdi. Angelina Jolie ve Brad Pitt, 2019'dan beri yasal olarak bekarlar ancak boşanmalarıyla ilgili hukuki süreç ve mücadele halen karmaşık biçimde devam ediyor.


Angelina Jolie ve Brad Pitt neden ayrıldı?

Jolie ve Pitt, ilk olarak 2005 yapımı Mr. & Mrs. Smith'in setinde tanıştılar ve birkaç yıl sonra çıkmaya başladılar. Altı çocuğu bulunan çiftin çocuklarından Maddox, Pax ve Zahara’yı, Jolie henüz evli değillerken evlat edindi. Shiloh, Knox ve Vivienne ise çiftin ortak biyolojik çocukları. Çocukların hepsinin velayeti, evlilikle birlikte ortak hale geldi ancak boşanma sonucunda tüm çocukların velayeti Jolie’ye geçti.


Pitt, boşanma davalarının üzerinden bir yıl geçtikten sonra 2017'de GQ dergisine şöyle konuştu: "Bir avukatın 'Mahkemede kimse kazanamaz; bu sadece kimin daha çok zarar göreceği meselesi' dediğini duydum. Ve öyle görünüyor ki, bir yılınızı sadece fikrinizi, sizin neden haklı olduğunuzu ve onların neden haksız olduklarını kanıtlamak için bir dava oluşturmaya odaklanarak geçiriyorsunuz ve bu sadece iğrenç bir nefret yatırımdır. Bunu reddediyorum. Neyse ki ortağım da (Jolie) aynı fikirde."


Angelina Jolie - Brad Pitt ayrılığı nasıl bu hale geldi?

Pitt yukarıdaki konuşmayı yaparken, muhtemelen çekişmeli bir hukuk mücadelesine gireceklerini tahmin etmiyordu. O cümlelerden sekiz yıl sonra aktörler, çocukların velayeti ve birlikte ortak oldukları Fransız şarap imalathanesi gibi konularda açılan ayrı bir dava ile birlikte, çekişmeli bir hukuki mücadelesi içinde.


Çiftin yakınları, boşanmanın geldiği durum karşısında şaşkın. Pitt'e yakın bir kaynak, Ağustos 2024'te PEOPLE dergisine iki aktörün hâlâ bir çözüm bulamamasına inanamadığını, bir diğeri ise artık anlaşmalarını umduğunu söyledi. Ortak oldukları şarap markası ‘Miraval’ hakkındaki dava devam ederken, çiftin yakınları, en azından evlilikle ilgili detayların bir an önce olumlu şekilde sonuçlanmasını umuyor. Çift, velayet konusunda nihayet anlaşmış olsalar da bu o kadar kolay olmadı. İlk olarak “uçakta yaşanan olaylar” olarak bahsedilen meseleler başladı ve olaylar, çiftin boşanmasını çekişmeli bir süreç haline getirdi.


Pitt-Jolie boşanma davası ve "uçak olayı"

14 Eylül 2016'da Jolie ve Pitt, özel uçaklarında altı çocuklarıyla birlikte Fransa'dan Los Angeles'taki evlerine giderken fiziksel kavgaya tutuştu. Altı yıl sonra 2022'de yayınlanan detaylı FBI belgelerinde Jolie, Pitt'in onu yakalayıp sarstığı, duvara ittiği ve uçağın tavanını yumrukladığı iddiasıyla, Pitt'in eylemlerinin kendisini uçakta "rehin gibi hissetmesine neden olduğunu” iddia etti.


Ayrıca, iddia edilen kavga sırasında çocuklarından birine "pislik" dedikten sonra "saldıracakmış gibi" göründüğünü iddia etti. Jolie ayrıca kollarını Pitt'in boynuna boğucu bir tarzda doladığını itiraf etti. Tartışmanın ardından Pitt, olayın ihbar edilmesinin ardından çocuk istismarı nedeniyle soruşturma altına girdi. İki ay sonra FBI soruşturmayı sonlandırdı ve Pitt'i temize çıkardı, ancak bu konuda herhangi bir suçlamada bulunulmadı. Olaydan üç gün sonra Jolie boşanma davası açtı ve ayrılık tarihlerini uçak yolculuğundan bir gün sonra yani 15 Eylül olarak belirtti.


Boşanmamış ama bekar “Brangelina”

Jolie ve Pitt, boşanma davası açtıktan üç yıl sonra yasal olarak bekar ilan edildi. Nisan 2019'da bir yargıç, Jolie ve Pitt'in boşanma anlaşmasını tamamlamadan önce yasal olarak bekarlığa dönebileceklerine karar verdi. ‘Çatallanma’ olarak bilinen bu hareket, her iki oyuncunun da başka ilişkilere girebileceği ve hatta evlenebileceği anlamına geliyordu.


Bu hamle, ikilinin velayet ve mali durum konusunda çekiştiği karmaşık boşanma davalarının ardından geldi; Mahkeme tarafından, Haziran 2018'de Pitt'in, o zamana kadar yasal bir yetişkin olan Maddox dışında çocuklarla vakit geçirmesi için ayrıntılı bir program da belirlendi. Ancak Pitt'in çocuklarıyla daha fazla zaman ayırması konusundaki mahkeme kararı 2021'de tersine döndü. Pitt'e Mayıs 2021'de çocuklarıyla daha fazla zaman tanındı. Ancak sadece iki ay sonra, üç yargıçtan oluşan bir heyetin eski çiftin yargıcı John Ouderkirk'ün, Pitt'in avukatlarıyla daha önce bir iş ilişkisi olduğu ve bunu zamanında açıklamadığı için kararlarında taraflı olabileceğine karar verdi.


Ekim 2021'de Jolie, kendisinin ve Pitt'in ortak şarap imalathanesindeki hissesini sattı ve Pitt derhal ona bunun için dava açtı.


Düğün mekanı da mahkemelik

Eski çiftin ortaklaşa aldıkları ve evlilik törenlerini gerçekleştirdiği, içinde şaraphanesi olan 164 milyon dolarlık bir Fransız mülkü olan Château Miraval da davanın önemli bir unsuru oldu. Ekim 2021'de Jolie, şarap imalathanesindeki hissesini farklı bir şirkete satmayı seçti. Pitt, Şubat 2022'de Jolie'ye, şirketteki hisselerini satmak için birbirlerine onay vermeleri gerektiğini belirten eski bir anlaşmayı ihlal ettiğini iddia ederek dava açtı. Haziran 2022'de açılan bir davada Pitt, Jolie'nin hisselerini "yabancıya" satarak şirketin itibarına zarar verdiğini ve bunu kendisine zarar vermek için kasıtlı olarak yaptığını iddia etti.


Birkaç ay sonra Jolie, şaraphane işletmesi Nouvel tarafından, Pitt'in kendisine karşı "ikinci bir savaş açtığını" iddia ederek karşı dava açtı. Şirket ayrıca, boşanmanın ardından Pitt'in “Château Miraval'ın kontrolünü ele geçirmek için şimdiye kadar başarılı olan bir plan hazırladığını" öne sürerek 250 milyon dolar tazminat istiyordu. Pitt ve Jolie ayrıca, gizlilik anlaşması konusunda mahkemede tartıştı.


Karmaşık süreçte sona yaklaşılıyor mu?

Jolie'ye yakın bir kaynak, Pitt'in şaraphaneyle ilgili davasının, Jolie'nin daha önceki aile içi şiddet iddiaları hakkında konuşmasını engelleyecek bir gizlilik anlaşması imzalamayı reddetmesine yanıt olduğunu iddia etti.


Pitt'e yakın bir kaynak, Miraval davasının boşanmayla ya da çocuklarıyla herhangi bir ilgisi olduğunu yalanladı ve kişisel meseleleriyle ilgili herhangi bir gizlilik sözleşmesinin bulunmadığını ileri sürdü. Kaynak, "Brad, hassas finansal bilgiler ve bu tür işlemlerde standart olan, markanın korunmasıyla ilgili endişeler nedeniyle Miraval ile sıkı bir şekilde ilgili olan karşılıklı bir gizlilik anlaşması ve kötüleme yasağı talep etti" dedi.


Brangelina davasında son durum

Karmaşık ve uzun soluklu boşanma davrasında, Brad Pitt küçük çocukları ile görüşebiliyor ve Jolie ile boşanma anlaşmasına gitgide yaklaşıyor. Oyuncuya yakın bir kaynağa göre, Pitt'in büyük çocuklarıyla neredeyse hiç teması yok ama hâlâ küçük çocukları, ikizler Vivienne ve Knox ile görüşme hakkı bulunuyor.


Kaynak, Pitt'in yaklaşan yarış filmi F1'in Avrupa'da çekilmesine atıfta bulunarak, "Son aylarda çekim programı nedeniyle küçük çocuklarla ilişkisi daha sınırlı" dedi. "[Angelina] çoğu zaman çocuklarla ilgileniyor, ancak anlaşmaları gereği Pitt, küçük çocuklarla görüşüyor."


Çocuktan soyadı reddi

İkilinin biyolojik çocuklarından biri olan Shiloh, 18. doğum gününde isim değişikliği başvurusunda bulunmuştu. Dilekçeyi Los Angeles İlçe Yüksek Mahkemesine sunduktan sonra, Kaliforniya yasalarına göre isim değişikliği yapma kararını Los Angeles Times'ta yayınlanan bir yasal bildirimle kamuya duyurmuş ve "Jolie-Pitt" olan soyadını Jolie ile değiştirmişti.


Çifte yakın bir kaynak, Temmuz 2024'te PEOPLE dergisine, boşanma davasının sona ermesinin yakın olabileceğini, ancak henüz bitmediğini söyledi ve boşanma müzakerelerinde kalan konularla ilgili olarak "Her iki taraf da hâlâ konuşuyor ancak henüz sonuçlanmadı" dedi.


Aynı ay, Jolie'nin avukatı Paul Murphy, aktrisin Pitt'in şaraphane davasını düşürerek "kavgayı bitirmesini" istediğini söyledi. People’ın haberine göre Murphy, "Angelina bir kez daha Bay Pitt'ten kavgayı sonlandırmasını ve sonunda ailesini iyileşmeye yönelik açık bir yola sokmasını isterken, Bay Pitt davasını geri çekmediği sürece Angelina'nın iddialarının yanlış olduğunu kanıtlamak için gerekli delilleri elde etmekten başka seçeneği yoktur." dedi.


Mesleki kıskançlık mı doğuyor?

Hem Jolie hem de Pitt, Ağustos 2024'te, Jolie'nin yeni filmi Maria'nın, Pitt'in ise yeni filmi Wolfs'un lansmanı döneminde basın tarafından büyük baskı gördü. Her iki filmin galasından önce yapılan röportajlarda Jolie ve Pitt birbirleri hakkında konuşmayı reddetti. Bir tek Pitt, GQ dergisine çocuklarının en küçüğü 18 yaşına girdikten sonra Los Angeles'tan taşınmayı planladığını ve yasal olarak bunu yapabileceğini belirttiği bir açıklama yaptı. Pitt'in bu konuda rol arkadaşı George Clooney'den akıl aldığı söyleniyor. Jolie ise "Bu kasabada büyüdüm. Boşandığım için burada olmam gerektiği için buradayım ama onlar 18 yaşına gelir gelmez gidebileceğim" dedi.


In Touch dergisine yakın bir kaynak, Hollywood'da yaklaşan ödül sezonu nedeniyle ikilinin arasındaki meselelerin bir kez daha gün yüzüne çıkabileceğini açıkladı. Angelina Jolie, efsanevi opera sanatçısı Maria Callas’ın hayatını canlandırdığı Maria filmiyle başarının zirvesine oynuyor. Jolie, 28 Ağustos'ta Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerde 8 dakika ayakta alkışlandı. Dergiye konuşan ve ikilinin yakın çevresinde yer alan kaynak, Jolie’nin gördüğü bu ilgiden dolayı Pitt’i hayal kırıklığına uğradığını öne sürdü.


"Altın çocuk" mu "Maria" mı?

Dergiye konuşan kaynak, Pitt'in ayrıldıklarından beri mesafesini koruduğunu ve hiçbir zaman konuyla ilgili konuşmadığını hatırlattı ancak Jolie’nin varlığını hissettiği bu festival, ikilinin karşılaşma ihtimalini yaratması sebebiyle sinir bozucu olmuştu. Pitt’in asıl sinirini bozan şey ise Jolie’nin Maria rolü ile epey sükse yapmasıydı. Diğer yandan, sektörün önemli isimleri arasında "Brad Pitt'in tartışmasız şekilde daha popüler" olduğunu da söylenenler arasında. Sinema sektöründe “altın çocuk" olarak görülen Pitt, Jolie'ye göre meslektaşları arasında daha fazla destek alacak gibi görünse de bu durum ödül sezonu başladığında işleri daha da garip hale getirecek gibi görünüyor.


Ines de Ramon artık aşklarını açıkça sergilemekten korkmayan Pitt’e karşılık Jolie’nin hayatında biri olup olmadığı bilinmiyor.



Referanslar: Rebecca Aizin. "How Long Has Brad Pitt and Angelina Jolie's Divorce Been Going On? Inside Their 8-Year Legal Battle" Şuradan alındı: https://people.com/all-about-brad-pitt-angelina-jolie-divorce-8679633, https://fandomwire.com/angelina-jolie-and-brad-pitts-cold-war-may-soon-spread-beyond-the-confines-of-the-court-source-claims/







YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.