Hindistan cevizi yağı nedir?

Hindistan cevizi (Cocos nucifera), daha çok tropik bölgelerde yetişen ve kalın kabuklu meyveleri yenilebilen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizinin beyaz etli bölümünün kurutularak soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla Hindistan cevizi yağı elde edilir.


Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Yemeklerinizde, saç maskesi olarak ve hatta oil pulling yöntemi ile de kullanılabilen Hindistan cevizi yağı aynı zamanda besleyici bir bakım ürünü olarak da kullanılabiliyor. Saçlardan tırnaklara pek çok alanda faydalanabileceğiniz Hindistan cevizi yağını 24 farklı şekilde kullanabilirsiniz:


1. "Oil Pulling" yapın

Hindistan cevizi yağının en garip kullanım şekli değil belki; ama oldukça yakın. "Oil pulling", Hindistan cevizi yağını ağızda günde yaklaşık 20 dakika kadar çiğneyerek yapılan antik bir Ayurveda tekniğidir. Yağ, tükürük bezlerinde toplanan toksinleri emer ve kıvamlı, beyaz bir şekle dönüştürür. Birçok başka şeyin yanı sıra, "oil pulling"in vücutta detoks etkisi yarattığına, dişleri beyazlattığına, uykusuzluğu önlediğine, eklem yangılarını ve migren ağrılarını azalttığına inanılmaktadır.


2. Makyajınızı temizleyin

Pamuğun üzerine biraz Hindistan cevizi yağı sürün ve makyajınızı kolaylıkla silin. Suya dayanıklı rimel ve kırmızı rujda dahi işe yarıyor. Makyajınızı sildikten sonra, yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


3. Saç bakımı yapın

Yıkamadan önce saçınıza Hindistan cevizi yağı uygulayın ve farkı görün. Saçınız daha yumuşak, parlak ve daha başa çıkılabilir olacak. Bir çay kaşığı kadar yağ kullanın ve saçınıza güzelce masaj yapın. En az 10 dakika kadar bu şekilde durmaya çalışın.



4. Cilt bakımı yapın

Hindistan cevizi yağını yüzünüz ve vücudunuz için maske olarak kullanın. Az miktarda yağ ile cildinize masaj yapın; özellikle de dizler, dirsekler, ellerinizin arka kısımları ve ense gibi ihtiyaç duyulan bölgelere odaklanın. Yıkanmadan önce en az 10 dakika bekleyin.


5. Buklelerinizi ehlileştirin

Uçuşan saçlarınızı ve kıvrılan buklelerinizi biraz Hindistan cevizi yağı ile düzeltin. Yağ, bukleleri ehlileştirir ve güzel bir ışıltı sağlar.


6. Cildinizi güzelce ovun

Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile bir yemek kaşığı esmer şekeri karıştırın ve cildinizi iyice ovuşturun. Cildiniz aynı anda hem pul pul dökülüp hem de nemlenerek daha pürüzsüz bir hale gelecek. Ayrıca karışıma biraz da tuz ekleyerek ayaklarınız için ekstra ovuş gücü elde edebilirsiniz.


7. Diş temizliğinde kullanın

Hindistan cevizi yağını, yoğun bir macun kıvamına getirebilmek için soda ile karıştırın. Diş fırçanıza bu karışımdan biraz sürün ve bırakın dişleriniz beyazlasın.


Hindistan cevizi yağıyla diş macunu nasıl yapılır?



8. Ferah kokun

Hindistan cevizi yağını, koltuk altlarınıza ve ayaklarınıza doğal bir deodorant olarak sürün. Aynı zamanda ararot, shea yağı ve pong-busting güç için gerekli yağlarla da karıştırabilirsiniz.


9. Kütiküllerinizi yumuşatın

Eğer amacınız yumuşatmaksa aradığınız şey Hindistan cevizi yağı. Sinir bozan kütiküllere günde iki kez Hindistan cevizi yağı sürmek işin püf noktası.


10. Pürüzsüzce tıraş olun

İnce bir Hindistan cevizi yağı tabakasını tıraş köpüğü olarak kullanın. Böylelikle pürüzsüz bacaklara sahip olmakla kalmayacak; yağ, jiletin daha uzun süre dayanmasını sağladığından aynı zamanda tasarruf yapmış olacaksınız.



11. Güneş yanıklarını dindirin

Yanığın ilk harareti biraz hafifledikten sonra, Hindistan cevizi yağı ile yapacağınız nazik bir masaj, derinin iyileşmesini hızlandıracak ve soyulmanın önlenmesine yardımcı olacaktır.


12. Pişiklerde kullanın

Hindistan cevizi yağı, pişiği nazikçe rahatlatır. Pişikli bölgeye biraz sürün ve bebeğinizin altını her zaman yaptığınız gibi bezleyin. Hindistan cevizi yağını her gün koruyucu olarak da kullanabilirsiniz; ancak öncelikle bebeğinizin cildinin yağ ile uyum göstereceğinden emin olun.


13. Bebeğinizin başındaki konakları yumuşatın

Bebeğinizin Hindistan cevizi yağına tepki vermediğini ölçmek adına bir alerji testi yaptıktan sonra, başına bol miktarda yağ ile masaj yapın, birkaç dakika bekletin ve yıkayın.


14. Saç bitlerinden kurtulun

Bunun için Hindistan cevizi yağına ve elma sirkesine ihtiyacınız olacak. Saçı elma sirkesi ile güzelce ıslatın, yıkamayarak kurumasına izin verin. Sirke kuruduktan sonra, saça bolca Hindistan cevizi yağı uygulayın ve bebeğinizin başının her yerine masaj yapın. Saçlarını, sirke tarağı kullanarak her zamanki gibi tarayın, şampuanlayın ve bakım yapın. Yağdan tamamen kurtulmak için iki kez şampuanlamak zorunda kalabilirsiniz ancak bu uygulama sayesinde bebeğinizin saçları yumuşacık ve ışıl ışıl olacak.



15. Saman nezlesi için kullanın

Saman nezlesinin semptomlarını rahatlatması için çocuğunuzun burun deliklerinin kenarlarına az bir miktar Hindistan cevizi yağı sürün. Böylelikle tozlar ve polenler yağa tutunacak ve çocuğunuzun burnuna girmeyecekler.


16. Bebeğiniz diş çıkarırken duyduğu acıyı azaltın

Az miktarda Hindistan cevizi yağı ile rahatlaması için bebeğinizin diş etlerini nazikçe ovun. Bu sayede ateşle birlikte gelen ağrısını biraz da olsa azaltabilirsiniz.


17. İyileşmeye yardımcı olur

Hindistan cevizi yağının kesikler ve sıyrıklar üzerinde uygulanması, yarayı bakterilerden korur ve iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca şişkinleri ve hasarı azaltması amacı ile çürükler üzerinde de kullanabilirsiniz.


18. Böcek ısırıklarına iyi gelir

Yanma hissini azaltması ve kaşıntıları önlemesi için doğrudan böcek ısırıklarının üzerine uygulayın. Ayrıca kızarıkların ve şişliklerin azalmasına da yardımcı olur.


19. Ayak kokusu ile savaşın

Kokan ayaklarla baş etmeye çalışıyorsanız eğer, ayaklarınızın sabah akşam Hindistan cevizi yağı ile ovmak, kokusuz ve ferah kalmalarını sağlayacaktır.



20. Tıkanıklarınızı rahatlatın

Yarım bardak Hindistan cevizi yağına biraz okaliptüs ya da mentol ekleyin ve bu karışımı sırtınıza sürerek iyice ovun. Bu uygulamayı yıkanırken küvetin içerisinde de yapabilirsiniz. Sıcak suya limonla birlikte bir çay kaşığı Hindistan cevizi eklemek soğuk algınlığı ile savaşmada da faydalıdır.


21. Antioksidan özelliğinden faydalanın

İçerdiği faydalı asitlerden dolayı stresi azaltma özelliğine sahip olan Hindistan cevizi yağı, antioksidan özelliğiyle vücudunuzun arındırılmasına yardımcı oluyor. Bunların yanında stres kaynaklı birçok hastalığa karşı savaşmada yardımcı olmasıyla da biliniyor.


22. Alzheimer hastalığı ile savaşmada yardımcı olabilir

Hindistan cevizi yağının beyin hücrelerine faydalı olduğuna dair yapılan çalışmalar son 10 yıldan beri oldukça araştırılır bir duruma geldi. Beyin hücreleri için tıpkı bir enerji kaynağı olarak kullanılabileceği üzerine yapılan araştırmalar devam ediyor fakat bilimsel olarak kanıtlanmış bir geçerliliği bulunmamakta.


23. Kan şekerinizi düzenlemenize yardımcı olur

Hindistan cevizi yağının içecekler ve yemeklerle birlikte kullanımı ile birlikte insülin direncini dengede tutma etkisi, bir hayli yaygın bir kullanım alanı oldu. Bu sayede diyabete karşı savaşmada ve kilo vermede etkili bir yöntem olarak kullanılabilir. Tabii ki denemeden önce doktorunuza danışmanızda fayda var.


24. Mantar enfeksiyonunuzda kullanın

Özellikle bulaşıcı mantarlarda antifungal özelliğinden dolayı tedavi etmede oldukça yardımcı olan Hindistan cevizi yağı, dikkatli bir biçimde kullanıldığında oldukça faydalı olabilir.




Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir 20 dakka agız da tutmak mümkün diğil hemen eriyor zaten bunu nasıl yapıyorlar
    CEVAPLA
  • Misafir Güzel
    CEVAPLA
  • Misafir Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran, dökülmeye sebep olan oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.
    CEVAPLA
  • Misafir ben hindistan cevizi ve argan yağı ile beraber saçıma katkısız keratin maske kullanıyorum çok etkili
    CEVAPLA
  • Misafir kesinlikle katkısız keratin çok etkili
    CEVAPLA
  • Misafir merhaba hindistancevizi yağından çamaşır yumuşatıcı yapıyorlarmış bilgisi olan varmı acaba ?
    CEVAPLA
  • Misafir Cok guzel kokuyo
    CEVAPLA
  • Misafir Karbonat ile hinsistan cevizi yagini karitirip bos bir rolon sisesibe koyun banyodan sonra temiz koltuk altiniza surun veeee kokudan eaer yok..
    CEVAPLA
  • Misafir neden agir bir kokusu var acaba tereyagini andiriyir
    CEVAPLA
  • Misafir aynen, bende kokusuna dayanamadigim ichin siklikla kullanamiyorum ((((
    CEVAPLA
  • Misafir en iyi marka zadevital dir arkadaşlar
    CEVAPLA
  • Misafir Bende ayak maçlarında kullandım çok iyi geldi kalıntıları tamamen geçti diyebilirim tavsiye ederim
    CEVAPLA
  • Misafir Hindistan cevizi yağının en güzel özelliği boğaz ağrıları ve diş apselerine iyi gelmesidir bu şikayetleriniz varsa kullanmanız öneriyorum
    CEVAPLA
  • Misafir kullanımı ne şekilde olmaktadır
    CEVAPLA
  • Misafir Guzeladagida.com dan aldım ben de super
    CEVAPLA
  • Misafir ben bera life marka hindistan cevizi yağını tavsiye ediyorum. müthiş
    CEVAPLA
  • Misafir muthişşşşş
    CEVAPLA
  • Misafir az miktarda yemekle koyuyorum amerikadan getirmştim faydası olurmu
    CEVAPLA
  • Misafir Bence harika
    CEVAPLA
  • Misafir Bence harika
    CEVAPLA
  • Misafir tahrişe iyi geliyormu
    CEVAPLA
  • Misafir hehe
    CEVAPLA
  • Misafir uçuk tedavisinde kullanabilirsiniz ben denedim ucuk çıkmak üzere idi sürdüm ertesi günü uçuk çıkmadam kurudu tavsiye ederim mutlaka deneyin
    CEVAPLA
  • Misafir .....
    CEVAPLA
  • Misafir saçda uzatıyormu?
    CEVAPLA
  • Misafir doğal olarak sabahları kullanıyorum lezzetli ve faydalı arifoğlu'dan alıyorum gerçek soğuk sıkım. bebeğimin başına sürüyorum ve kendim için kullanıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Çok güzel bir yağ
    CEVAPLA
  • Misafir Ruj yapin
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.