Bebekle seyahat etmenin 21 püf noktası
Bebekle seyahat edecek olanlar için önerilerimiz
-
Stratejik bavul yerleştirme
Bavulunuza koyduklarınız çok önemlidir, bu konuda atlama yaşamamak için bir liste oluşturup, yolculuk esnasında ulaşmanız gerekenleri kolay yerlere koymalısınız.
1 / 21 -
İlk yapılması gereken düzen kurmak
Gideceğiniz yere vardığınızda (Ailenizden veya bir tanıdığınızın evi olmadığını varsayarak),odanızı mümkün olduğunca eviniz yapmaya çalışın. Bebeğinizin oyun parkını veya otelin verdiği yatağı, oyuncak yığınını, daha büyük çocuklarınız için rengi boyama kitaplarını ulaşabilecekleri yerlere koyun. Eğer partneriniz onları dışarı çıkartabiliyorsa bu da önerilebilir, odanıza düzgün yerleşmeniz, tatiliniz boyunca düzenli olmanızı sağlayacaktır.
2 / 21 -
Bebeğinizin bez değişim yerini belirleyin
Bir kutu bezi buraya koyup değiştirme pedinizi serin, (tek kullanımlık değiştirme pedini otel havlusu üzerinde kullanmayı tercih edin), bütün bezlerin tek bir yerde olması, olası bir durumda bebek çantası peşine düşmenizi gerektirmeyecektir.
3 / 21 -
Oyun alanı yaratın
Oyuncak ve kitapları alçak bir çekmece veya rafa koyun, veya tümünü bir köşeye yığın. Ona bir oyun köşesi yaratmak onu evinde hissettirecektir.
4 / 21 -
Beslenme köşesi oluşturun
Eğer odanızda mutfak veya bar yoksa bile, tüm şişeleri, tabakları, mamaları, atıştırmalıkları bir arada tutabileceğiniz bir yer kurun.
5 / 21 -
Uyku düzenine dikkat edin
Bebeğinizin uykuya ihtiyacı vardır, fakat tüm tatilinizin onun uykusunu beklemekle geçirmeyi istemezsiniz, bu taktikleri uygulayarak onun gündüz uykusunu düzenleyebilirsiniz.
6 / 21 -
Yürüyün
Bebeğiniz yeni bir ortama adapte olmaya çalışıyorken bir türlü uyumuyorsa yürüyüş yapmak ona iyi gelecektir. Gününüzü uzun yürüyüşlerle planlayarak onu bebek arabası ile gezdirmiş olursunuz. Bazı anneler yerden kazanmak için bebek arabasını getirmek istemezler ancak yeriniz varsa bebek arabası önemlidir.
7 / 21 -
Ana kucağı kullanın
Eğer bebeğiniz arabada uyumuyorsa, öntaşıyıcı (ana kucağı) veya bebek çantasını deneyebilirsiniz. Eğer bunları daha önce hiç kullanmadıysanız, tatil öncesi bir kaç defa denemelisiniz, çünkü tüm bebeklerin bunları seveceğinin garantisi yoktur.
8 / 21 -
Uygun hızda gidin
Bebeğiniz bebek koltuğunda uyurken, yavaş ve gezdiğiniz yerin tadını çıkartabilecek bir hızla araç sürün, yolculuk zamanlarının bebeğinizin uyku zamanı ile koordine edebilirsiniz.
9 / 21 -
Uyku için odaya dönme konusu
Eğer bebeğiniz, gezici uykuları reddediyorsa, uykularının düzensizliğinden korkmanıza gerek yok. Farklı bir yerde tatilin ritmi ile muhtemelen sizde sabah erken kalmak istemeyip gün ortasında bir siesta yapmak isteyeceksinizdir. Otel rezervasyonunuzu bebeğinizin uyku stilini göz önüne alarak yapmalısınız. Eğer odaya sık sık dönmeniz gerekecekse daha pahalı olmasına rağmen sahile veya kış tatiliyse lobiye yakın bir oda kiralayabilirsiniz. Eğer balkonu olan bir oda kiralarsanız, görevi üstlenen ebeveyn de bu esnada dışarıda olabilme şansını yakalayabilecektir.
10 / 21 -
Kolay uyumasını sağlayacak taktikler geliştirin
Olabilecek en kötü şeylerden biri bebeğinizin yeni değişik bir yerde uyuyamaması. Endişe etmeyin, eve döndüğünüzde tekrar düzen kazanacaktır. İşte tatilde birkaç huzurlu gece için deneyebilecekleriniz...
11 / 21 -
Birkaç deneme yapın
Eğer taşınabilir bir bebek yatağı kullanacaksanız, tatile çıkmadan bir kaç akşam önceden bebeğinizi bu yatakta uyutarak deneme yapabilirsiniz. Bu yatak ona daha tanıdık geldiği için kendini daha rahat hissedecektir.
12 / 21 -
Hemen pes etmeyin
Uykusuz geçen geceler sonucu, tatilden vazgeçip eve dönmeye karar vermeyin. Eğer bir kaç akşam daha dayanabilirseniz, size güzel tatil günlerinin önünüzde olduğuna dair söz bile verebiliriz. Düzen değiştirmek bazı bebekler için zorlayıcıdır. Bu gerçeği kabul ederek günlerin tadını çıkarmaya bakın.
13 / 21 -
Doğru oda rezervasyonu önemlidir
Eğer tüm yatakların aynı odada olduğu bir oda seçerseniz bu hiç birinizin uyuyamayacağı anlamına gelir. Suit veya bağlantılı odaları tercih edin. Suitler umumi bir mutfağı olması ile beraber, bağlantılı odaları olan ve alan olarak daha büyük olurlar, üstelik daha uygun fiyatlıdırlar. Resort otel seçeneklerini de gözden geçirebilirsiniz.
14 / 21 -
Rutini bozmayın
Bebeğinizin uyku ritüelinde ne varsa yapmaya devam edin, banyo, ninni, biberonla süt, aynen evinizdeymişçesine bunları uygulamaya devam etmelisiniz. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bebeğinizin yeni ortam, düzen hatta iklime uyum sağlarken zorlanabileceğini ve yeni bir düzen getirebileceğini de unutmayın.
15 / 21 -
Kendinizi bebeğinize göre ayarlayın
Kendinizi bebeğinizin saatine göre ayarlayın, gününüzü onun saatine göre bir kaç saat kaydırın, bir kaç saat geç yatın veya bir kaç saat erken kalkın. Yapacağınız programları onun fizyolojik ihtiyaçlarına göre planlayın. "Zaten öyle yapıyoruz" dediğinizi duyar gibiyiz!
16 / 21 -
Kahvaltıyı pratik şekilde halledin
Yaz veya kış tatili olmasına göre doğada gezi, yüzme, alışveriş ve ziyaret edilebilecek yerlerin zamanı sabah ve öğlen uykusu arasıyla limitlenmiş olduğu için, tüm aile sabahları hızlıca otel odasında kahvaltı edebilir. Bu sebeple simit, kahvaltılı gevrek ve bol meyve paketleyip yanınıza alabilirsiniz.
17 / 21 -
Yiyecek ve bebek mamalarını porsiyonluk paketleyin
Bebeğinizin yiyeceklerini ve mamalarını günlük olarak paketlemeniz düşündüğünüzden daha yardımcı olacaktır. Alan tasarrufu açısından kilitli plastik çantası kullanışlı olacaktır.
18 / 21 -
Emzirmek önemlidir!
Emzirme hem bebeğinizin salgın hastalıklardan korunması hem de psikolojik yönden rahatlaması için son derece önemlidir. Bebeğinizi emziriyorsanız seyahat zamanlarında da bu bağın her zamanki gibi sürmesine yönelik önlemlerinizi alın.
19 / 21 -
Gerektiğinde kuralları esnetin
Dışarıda yediğiniz yemekleri keyifli hale getirmek için kuralları esnetebilirsiniz, normalde yapılmasının yanlış olduğunu düşündüğünüz davranışlara bir istisna oluşturulabilir. Mesela normalde çocuklarınızın yemek yerken masada oyuncak bulundurmalarına izin vermiyor olabilirsiniz. Ancak seyahatte yenilen yemekler için yanınıza oyuncaklar ve boya kalemleri almanız işinizi kolaylaştırır.
20 / 21 -
Erken yiyin
Elbette romantik bir akşam yemeğinin akşam altıda yendiğini söyleyemeyiz, ancak bebekle dışarıda yemek için daha erken saatler tercih edilmelidir. Tatil dönemlerinde boş bir restoran bulma şansınızın yüksek olması, bebek arabanızı bırakabileceğiniz bir boşluk bulmanız ve yemek için bekleyeceğiniz sürenin daha az olması size kolaylık sağlayacaktır. Alternatif olarak eğer bebeğiniz arabasında uyumayı seviyorsa, geç rezervasyon yaptırıp, onu emzirip veya yemeğini yedirip dinlenmeye çekildiğinde siz de afiyetle yemeğinizi yiyebilirsiniz.
21 / 21
YORUMLAR