Çoğu anne ve anne adayı, bebek beslenmesi konusunda yeterli bilgiye sahip değil bu sebepten bebeklerin gelişimi kötü etkilenebiliyor. Bebeğiniz için en doğru beslenme düzenini mutlaka bir doktora danışarak oluşturun. Son araştırmalar obezite sorunun bebeklik ve çocukluk çağıyla alakalı olabiliceğini söylüyor. Bu yüzden bebeğinizin beslenmesine çok dikkat edin. Bebeğiniz için sağlıklı ve güvenli beslenme alışkanlıkları geliştirmek için şu kuralları aklınızda tutmanız gerekiyor.
Tokluk belirtilerini bilmeli
Eğer bebek meme emerken gözlerini kapatıyor ve siz verdikçe emmeyi sürdürüyorsa ya da beslenmesi sırasında herhangi bir ilgi göstermiyorsa dikkatli olun. Bebeğinize bu gibi durumlarda ısrar etmeyin doktoruna danışarak karar verin.
Katılar sıvı besinlerle karıştırılarak verilmeli
İlk yıl, bir çocuğun temel beslenme ve kalori kaynağı anne sütü olmalı. Bebeklerin katı gıda alması 6. aydan itibaren başlamasına rağmen katı gıdalar direk olarak verilmemeli.
Bebeklerin sevdiği gıdalar hazırlanmalı
Çocuklara sağlıklı gıdaları sevdirmenin en iyi zamanı bebeklik dönemidir. Eğer bebeklik döneminde sağlıklı gıdalar sevdirilebilirse bebek sürekli o gıdada bulduğu tadı arayaca ve böylece sağlıklı beslenmenin ilk adımları atılmış olacaktır.
Doğru araçlar ile donatılmalı
Eğer evde bebek maması hazırlamak için gerekli her şeye sahipseniz sağlıklı bebek mamaları hazırlayarak; doğru beslenmesine destek olun.
Beslenme saatine oyun dahil edilmeli
Annelik yaratıcılık için büyük bir test olabilir. Bebeğinizin beslenme saatinin hem anne hem de bebek için oldukça eğlenceli geçmesini sağlayın. Bebeğinizin dikkatini çekmek için yeteri kadar yaratıcıysanız, onları beslemeniz çok daha kolay olacaktır.
Bebeğiniz için neyin lezzetli olup olmadığı not alınmalı
Bebeğinizin yemek tutumu hakkında net bir fikriniz olması için onun sevdiği ve sevmediği yiyecekleri not alın. Sevmediği yararlı besinleri farklı şekillerde sunarak sevdirmeyi deneyin.
YORUMLAR