İnsan gazetede günlük burcunu okuyor ve mesela “Bugün bütün Başakların başına bu mu gelecek yani” diye dudak büküp geçiyor. Astroloji gelecekten haber veren bir şey mi, değilse ne?


Günlük burç yorumları Güneş burçlarından yola çıkılarak yapılmış, son derece genellenmiş bu nedenle çoğu zaman doğruluğu olmayan ama bazen “denk gelen” ya da “Aa tuttu” dediğiniz falvari bir şey. Astrolojinin tanımını ve amacını saptıran bir şey. Oysa astroloji kişisel haritalarda çok başarılıdır. Çünkü doğduğumuz ana ve yere göre çıkarılan gökyüzü haritası, adeta bir kar tanesi gibidir, eşi benzeri yoktur.


Doğum anındaki gökyüzü haritası sabit ve kadersel olarak alınır. Ama diğer yandan da gökyüzünün daimi hareketine devam ettiği varsayılır. Bu şekilde doğum haritası üzerinde astrolojide “ilerletme teknikleri” ismi verilen yöntemleri kullanarak, kişinin geleceği hakkında yüzde 80–85 tutarlı olan, gelecek tahminlerinde bulunulur. Günlük burç yorumlarının aksine, kişisel danışmanlıkta alınan sonuçlar fevkalade şaşırtıcı ve tutarlı olabilir. Açıkçası astroloji şimdiye kadar beni hiç yanıltmadı. Astroloji sadece işim değil, aynı zamanda yaşamımın vazgeçilmez bir parçası. Astrolojinin rehberliğine o denli güveniyorum ki, kimse için olmasa kendim içim astroloji yapıyor olurdum.


Astroloji fal değildir. Zira öğrenilebilir ve öğretilebilir kaynakları kullanır. Fallardaki gibi sezgiler öncelikli değildir. Astroloji bilim de değildir çünkü kanıtlanabilir bir kesinlikte işlemez. Astrolojiyi “bilimden esinlenen bir kültür” olarak tanımlamayı seviyorum. Astroloji kendini ve başkalarını iyi tanımak, böylece yaşama sanatını kavramak demek.


Astrolojide sezgilere hiç mi yer yok?

Sezgilerin astrolojide yeri olup olmadığı antik astrologlar arasında bile sürekli tartışılmış bir konudur. Aslında her uzmanlık alanı kendi içinde tecrübeye bağlı sezgisel kararlar barındırır. Yeri geldiğinde, bir cerrah bile sezgileriyle hareket etmek zorunda kalabilir.


"Astroloji zaman kazandırır"


Peki astrolog kimdir?

İnsanoğlu öteden beri geleceğin belirsizliğinden korkmuş, önemli olayları önceden tahmin etmek için ipuçları aramış. Antik zamanlarda bu tip görevler, kutsal kabul edilen şifacılara ya da rahiplere atfedilmiş. Pek çok şekilde gelecek hakkında öngörülerde bulunulabilir. Mesela meteorologlar iklim seyirlerini ve havayı, bilim insanları sonuçları, ekonomistler şirket profillerini ve işlemlerini inceleyerek öngörüde bulunur, teoriler öne sürer. Astrologlar ise toplumun kurumsal olmayan vizyonerleridir. Astroloğu, gizeme duyulan kolektif meraka ve ruhani ihtiyaçlara yanıt olmaya çalışan, modern bir şamana benzetebiliriz. Nasıl ki terzinin işi kumaş, çiçekçinin işi bitkiler, psikoloğun işi insan zihni ve davranışlarıysa, astroloğun işi de yazgıdır.


Siz astrolojiyle ilgilenmeye nasıl başladınız?

İnsanların hayatında zor dönemler oluyor, önünü göremiyorsun ve bunun çıkışı olmadığını düşünüyorsun. Sanki kaderin buymuş ve hep bu olacakmış gibi. Böyle bir dönemde internette bir web sitesine denk geldim. O güne kadar sadece burçların isimlerini biliyordum. Baktım sitenin yazarı yaptığı senelik yorumlarda bire bir beni yazmış, bütün yıl yaşadığım kabusu... Yazarın yorumlarını okuduktan sonra, ona “Çok teşekkür ederim” diye mail yazdım. (İsmini vermemi istemediği için söylemiyorum). Sonra aynı kişi beni de aralarına eklediği bir e-mail grubu oluşturarak, online astroloji dersleri vermeye başladı. En başta grupta 100 küsur kişi filandık. Sonraki iki yıl boyunca her günüm astroloji oldu, durmaksızın astroloji çalışmaya, yabancı yayınlarda ilgimi çeken kitapları sipariş etmeye başladım. Yaklaşık iki senenin sonunda, bu paylaşım grubunda benle birlikte sadece birkaç kişi kalmıştık. Sonuçta grubun kurucusu dedi ki “Dersleri bitiriyorum artık size bir eleme sorusu soracağım. Bu soruyu doğru cevaplayan kişi, kapalı astrologlar grubumuza oylanarak alınacak”. Bir kadının doğum bilgilerini verdi sadece. “Bu kadın şu gün hayatını kaybetmiştir. Ölüm şekli nasıldır?” dedi. Ben haritaya baktım. O zamana kadar çok şey öğrenmiştim ama bildiklerim parça parçaydı, bir sentez yapamıyordum. Sınav sorusu olan haritayı açtığımda, sanki bütün parçalar yerli yerine oturdu ve şöyle bir öngörüde bulundum: “Bu kadın yüksek bir yerden düşerek boynunu kırarak yaşamını yitirmiş”. Gerçekten de böyleymiş ve ben de aslında son derece etkileyici bir öngörüde bulunmuşum. Böylelikle astroloji serüvenim başlamış oldu.


Astroloji haritasında yer alan bilgileri öğrenmesi kişinin ne işine yarar?

Astroloji sayesinde doğru zamanlama yapma şansımız var. Evren döner, devran döner ve yıldızlar bize yaşam denilen serüvende belli yol işaretleri sunarlar. Ne zaman yeni bir aksiyon kararının alınması gerektiğini, varolan ilişkilerdeki potansiyel sorunları, ne zaman beklentilerin karşılık bulacağını ya da bulamayacağını astrolojiye danışabiliriz. Tercihlerimiz ne olursa olsun, karanlık ve belirsiz bir yolda yalpalayarak yürümektense, elimizde bir yol haritasının bulunması elbette faydalıdır.


En basitinden, doğru zamanda doğru beklentilere giriyorsun. Yanlış zamanda büyük beklentilere girerek üzülmüyorsun. Çok zaman kazanıyorsun. Diyelim biriyle karşılaşıyorsun. Gerçekten de o insanla anlaşamayacağını, bir ilişki yürütemeyeceğini biliyorsun. Belki de büyük acılar çekmekten kurtuluyorsun. Bir şekilde evleneceğini ve kimin senin için daha uygun olduğunu da biliyorsun.


Doğum haritası nasıl bir şey ki insanın bütün hayatı orada görünüyor. Başına gelmişi ya da geleceği tahmin etmek nasıl mümkün olabiliyor?

Doğum haritası, zamandaki bir anın tıpkı bir fotoğraf karesi gibi, dondurulmuş halidir. Bu fotoğrafın bir amacı bir mesajı vardır. Neye yeteneğin var, neye yok? En iyi tarafların ve en kötü tarafların neler? Neleri biraz törpülemeli, neleri biraz parlatmalısın? Sağlığınla ilgili potansiyel sorunlar neler olabilir? Mesleğinle ilgili nasıl bir yöne gideceksin ve neleri seçmelisin? Maddi kazancınla ilgili şanslı ve şanssız olduğun taraflar neler? Evlilik için uygun kişilerin kişilikleri nasıldır? Evlilik için uygun zaman ne zamandır? Doğum haritasına bakarak bu sorulara cevap verebiliriz.


Birinin mesela sahne sanatlarına yeteneği olduğunu veya sağlık sorunu yaşayacağını mesela nasıl anlıyorsunuz?

Sanatsal yetenekler dendiğinde astrolojide 5. eve, 5. ev yöneticisine, Neptün’e, Venüs’e, Ay’a, Jüpiter’e ve bu gezegenlerin açılarına bakılarak yorum yapılır. Mesela 5. evde bulunan Boğa burcunun yöneticisi Neptün’le olumlu bir açı yapıyorsa ve kişi Aslan ya da Terazi burcundansa sanata doğal yetenekleri olabilir ve sahnede olmaktan hoşnut olabilir. Astrolojide sağlık 6. evin konusudur. Bu evde Yengeç burcu varsa ve Satürn buradayken Ay’la herhangi bir stresli açı yapıyorsa, potansiyel olarak ciddi bir sağlık sorunundan bahsedilmesi mümkündür. İlerletme tekniklerini kullanarak da bu potansiyellerin ne zaman gerçekleşeceğini öngörebiliriz.


Doğum anına göre harita çıkarıldığına göre doğum saatini bilmek gerekiyor. Bilmeyenlerin de doğum haritası çıkarılabiliyor mu?

Doğum gününün net bilinmesi şart. Doğum günü bilindiği sürece doğum anını tespit edebileceğimiz teknikler var. Mesela bana hayatının çok önemli dönüm noktalarını temsil eden 10’a yakın olayı tarihiyle birlikte yazıyorsun. Evlilik ya da boşanma, çocuk sahibi olduğun zaman, uzak seyahatler, iş anlaşmaları, mezuniyet, varsa aile üyeleri arasında kayıplar gibi önemli olaylar. Bütün bu olayların meydana geldiği tarihleri inceleyerek doğum anı tespit edilebilir.


Doğum anını tespit etmede kişinin dünyaya sezaryenle mi normal doğumla mı dünyaya geldiği de önemli bir bilgi mi? Biri 5 dakika, biri 1 gün sürebiliyor.

Hiç farketmez. İlk nefesi aldığımız an, doğum anı olarak varsayılır. Bir ülkenin doğumundan bahsedersek, ülkenin bağımsızlığını ilan ettiği zaman, bir işin doğumu söz konusuysa eğer, o işin resmiyete döküldüğü yani imza atıldığı an önem taşır.


Yeteneklisiniz ama nasıl para kazanacaksınız?


Astroloji haritası, kişinin kariyer planlaması yapmasına nasıl yardımcı olur?

Bazen birinin belli bir konuda yeteneği vardır ama aslında para kazanma kanalları yeteneği olduğu alandan farklıdır. Bu kişi eğer maddi kazanç sağlayamadığında mutsuz olacak biriyse, örneğin materyalistse, diğer seçenekleri değerlendirilmesi önerilebilir. Yetenekleri yönünde başarı sağlayacağı zamanlar da öngörülebilir.


Bir kişinin astroloji haritasını çıkarmak ne kadar vakit alıyor? Ne kadarlık bir süre için öngörüde bulunuyorsunuz? Kişinin haritasında ya da haritalarında neler görüyorsunuz?

Bana başvuran kişinin öncelikle bir form doldurması gerekiyor. Formda doğum bilgilerini ve merak ettiği sorularını yazıyor. Daha sonra bir randevu zamanı belirliyoruz. Her harita için ortalama 4-5 saat çalışıyorum. Danışanın öncelikle sorularından yola çıkarak doğum haritasını inceliyor, bu haritayı gelecek öngörüleri yapabilmem için gereken tekniklerle sınıyorum. Aslında haritayı bir kez çıkardıktan sonra, görsel olarak değil fakat zihnimde çalışmaya ve kurgulamaya devam ediyorum. Kişilerin en büyük korkularını ve zayıflıklarını görebiliyorum. En güçlü taraflarını, yaşadıkları sürekli tekrarlanan döngüleri ve sebeplerini, daha pek çok şeyi… Danışmanlık seansı yaklaşık 1 saat sürüyor. Bu süre boyunca soruları yanıtlıyor, haritasını yorumluyor ve gelecek 1 sene için öngörülerimi sunuyorum.

2015'te Türkiye'yi ve Dünya'yı neler bekliyor?



2015 Türkiye ve Dünya için zor bir yıl olacak. Zira Satürn 23 Aralık’ta Yay burcundaki seyahatine başlayacak, yaklaşık 3 sene burada kalacak. 2015’in Kasım ayına kadar anayasa kapsamında, eğitim, ulaşım, yayıncılık ve sağlık sektörlerinde yeni ve kısıtlayıcı yasaların uygulanacağından bahsetmek mümkün. Bu zaman diliminde, rejimi ya da sistemleri kendi inançları yönünde değiştirmek isteyenlerin çok daha ön planda olduklarını göreceğiz. Siyasi ve ahlaki ilhamlara dayanan yeni düzenlemeler, özgürlük, özgünlük ve anlayış vaat etmeyebilirler. Yay tolerans ise Satürn toleranssızlıktır. Düşünceler siyah ya da beyazdır. Özgürlüğe saygının çerçevesi otoritelerin belirlediği kurallar içerisindedir. Satürn Yay, saçma baskılar altında yaşanan bir inanç krizi ortamına da işaret edebilir. Satürn Yay döneminde insanlar maddi konular için değil inançları için mücadele edecekler. İnançları yoluyla hâkimiyet mücadelesi verecekler.


Bilgili ve tecrübeli kişilerin yerini vasıfsız, bilgisiz ve yetersiz kişiler alabilir. Skandallara, 2015’in ikinci yarısında ve 2017 Ekim ayında ekonomik krize hazırlıklı olmalıyız. Cehalet, Satürn Yay transitinin en büyük cezası.


Satürn Yay transitinin en zor aşaması, 2015 Kasım–2016 Eylül arasında. Sular zehirlenebilir, bozuk gıdalar sebebiyle karmaşa yaşanabilir. Aşırı yağış ya da kuraklık, toprak kaymalarının artması, ekolojik kirlilik bu evreye denk gelebilir. Bazı ülkelerin liderleri kontrollerini kaybedebilir, işlerini bırakmak durumunda kalabilirler. Türkiye’de ise toplumun model aldığı liderlerle ilgili şoke edici gerçekler ortaya çıkabilir. Dolayısıyla protestolar, kampanyalar ve boykotlar bu dönemde artabilir.


Satürn Yay transitinin pozitif yanı evrensel anlamda başarılı bilimsel girişimler olabilir. Astronomiyle ilgili yeni keşiflerden bahsedilebilir. Güneş enerjisi, elektrik ve hidrojenle çalışan araçların evrimine dair sevindirici haberler gelebilir. Obeziteye çare bulunabilir.


Röportaj: Perihan Özcan - pozcan@hthayat.com

Fotoğraf: Duygu İslamoğlu - dislamoglu@hthayat.com

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir uzun zamandır takip ettiğim tutarlı öngörüleri olan bir astrologsunuz. yazım dilinizi çok seviyorum. türkiye ve dünyanın geleceği hakkında okuduğum çalışmanız çok etkileyiciydi teşekkürler.
    CEVAPLA
  • Misafir çok şey konuşmuş az çok gündemi takip eden sıradan birinden fazlasını söyleyememiş daha ziyade danışmanlık reklamı vermiş kristin hanım. diğer astrologlar detay detay işlediler 2015 senesini
    CEVAPLA
  • Misafir astroloğ kristin hanım,astroloji ile ilgili bilgilerinizi ilgiyle okuyorum.çünkü astrolojiyi öğrenmeye meraklıyım.bloğunuzuda takip ediyorum.teşekkür ederim.sevgiler.
    CEVAPLA
  • Misafir çok faydalı bilgiler vermişsiniz.benim gibi astroloji severler için.bizleri aydınlattığınız için teşekkürler...
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.