Mars Koç burcunda: Burçlara etkisi nasıl olacak?

Mars, Zodyak çemberindeki seyahatini ortalama 2 senede tamamlar. Her burçta yaklaşık 1,5 ay vakit geçiren Transit Mars, burç değiştirdiğinde haritamızda bu burcun temsil ettiği ev kapsamında hareketlilik yaşarız. 28 Ocak – 10 Mart tarihleri arasında Mars Koç burcunda ilerleyecek. Bu süreçte Mars, hem saldırıya uğradığımız hem de savunmaya geçtiğimiz şeyleri, zayıflıklarımız kadar güçlendirmemiz gereken taraflarımızı vurgulayabilir. 1,5 ay boyunca rekabetin söz konusu olacağı ve en çok hangi konularda enerji harcayacağımız Mars’ın Koç transitiyle alakalı bulunur. Dokunduğu yerdeki tansiyonu arttıran bu gezegenin yükselen burçlar için etkilerine göz atabilirsiniz. Ancak genel yorumların yanı sıra kişisel danışmanlık almanın daha sağlıklı olacağını hatırlatmak isterim.


Yükselen Koç ve Koç burcu

Birinci Evdeki Mars muazzam bir enerjinin göstergesidir. Ancak kişinin tepkilerini saldırgan biçimde dışarı vurmadan, enerjisini yönlendirmeyi öğrenmesi gerekir. Yani, ayarsız enerjinizle buldozer misali insanların üzerinden geçmeyin. Kaslarınızı ve savunma sistemlerinizi güçlendirebilir ve vücudunuzu forma sokmanızı sağlayacak fiziksel aktivitelere başlayabilirsiniz. Sağlığınıza özen göstermeniz gerekiyor. Özellikle baş bölgesindeki operasyonlar ya da estetik müdahaleler bu konumla ilgili olabilir. 10 Mart’a kadar yaşayacağınız gelişmeler vücut ısınızı arttırarak kalp atışlarınızı hızlandırabilir.Takipçiden çok lider olma arzusu hissedebilirsiniz. Özellikle 20 – 28 Şubat tarihleri arasında kazalara yatkın olabileceğiniz için öfkeliyken araba kullanmanız, trafikte tartışma yaşamanız, uzun ve plansız seyahatlere çıkmanız önerilmez. Aynı tarihler arasında meslek hayatınızda stres ve annenizle ilgili gerginlik yaşayabilirsiniz. Kaderinize yön verecek önemli kararlar alabilirsiniz ancak başladığınız şeyi neticelendirebileceğinizden emin olmaya çalışın.


Motto: Gerçek bir lider yolu bilen, yol boyunca gidebilecek kadar kararlı olan ve yolu gösterendir.


Yükselen Boğa ve Boğa burcu

Mars’ın 12. Ev transiti uykularınızdaki, düşlerinizdeki, gizli eylem ve kararlarınızdaki hareketlilik anlamına gelebilir. Bu aşamada geçmişteki davranışlarınızı sorgular, öfkeli olduğunuz kişilere rastlayabilir ya da bu kişilerden haber alabilirsiniz. Bazı insanlardan düşmanlık ya da ihanet gördüğünüz endişesine kapılabilirsiniz. Tam da bu noktada kendinizi bilmediğiniz durumlara ve insanlara karşı korumanız lazım. 12. Ev Mars’ı kişinin kendisini ruhen güçlendirmesi gerekliliğidir. Geçmişteki bağımlılıkların veya sorunların nüksedebileceği bu aşamada meditasyon yapmayı deneyebilir ya da terapi alabilirsiniz. 20 – 28 Şubat tarihleri arasında inançlarınız konusunda aşırı uç söylemlerden ve siyasi görüşünüzü belirtmekten kaçınmanız faydanıza olabilir. Aynı hafta uyumakta zorluk çekebilirsiniz. Bastırdığınız ya da başkalarına göstermekten hoşlanmadığınız yetenekleriniz üzerine çalışın.


Motto: Ben hem yarayım, hem bıçak.


Yükselen İkizler ve İkizler burcu

Kendinize geleceğinizle ilgili yeni hedefler belirleyebilir, yeni arkadaş ortamlarına girebilir, yeni takım ya da gruplara üye olabilirsiniz. Fakat 20 – 28 Şubat arasında arkadaşlık ilişkileriniz sizin ya da diğer bir kişinin ön planda olma isteğiyle zarar görebilir. Arkadaşlık ilişkilerinizde rekabet oluşabilir. Bu tarihlerde arkadaşlarınızla aranızda para ya da borç konusunda gerginlik yaşanırsa var olan durumu sakince ele almanızı öneririm. 1,5 ay boyunca sizi bağlayan şartlardan özgürleşme arzunuz ağır basacağı için yaptığınız ani seçimlerle dikkat çekebilirsiniz. Takipçileriniz ve hayranlarınız artabilir ancak Şubat’ın son 10 günü içerisinde sizi seven ve destekleyen insanlarla aranızın bozulmaması için özenli davranın.


Motto: En iyi arkadaşım benim içimdeki en iyi tarafı ortaya çıkarandır.


Yükselen Yengeç ve Yengeç burcu

Mars transitini 10. Evinde ağırlayacağınız için kariyer hayatınızda bir hareketlenme öngörülebilir. Yeni bir işe başlamanız ya da mesleki olarak yeni bir yön belirlemeniz söz konusu olabilir. Kendi işinizi yaparak kendi yolunuzda yürümeyi arzu edebilirsiniz. Ayın genelinde, bilhassa 20 - 28 Şubat tarihleri arasında ise ebeveynleriniz, akıl hocalarınız, patronunuz ya da hayatınızdaki otorite figürleriyle anlaşmazlığa düşme ihtimaliniz yüksek. İşyerinizin ya da yaşadığınız yerin değişmesi mümkün. Dışarıya karşı aşırı öfkeli davranışlar gösterirseniz kendinizle olan ilişkinize zarar verebilirsiniz. İş ilişkilerinizde agresif taktikler kullanmamanız önemli. 10. Evdeki Mars bilhassa mesleki hayatta ve toplum içinde kahramanca roller üstlenmekle de ilgili olabilir. Daha çok kendi içinizdeki diplomatik lideri ortaya çıkarmayı denemenizi öneririm.


Motto: Bir koyunun liderlik ettiği aslanlar ordusundan değil, bir aslanın öncülük ettiği koyunlar ordusundan korkun.


Yükselen Aslan ve Aslan burcu

Mars 9. evdeyken inandığı şey için mücadele eden kişinin simgesidir. İnançlarınızı ya da benimsediğiniz felsefeleri yenileyebilir, bağımsız çalışmalara ya da araştırmalara başlayabilirsiniz.Yoga gibi fiziksel disiplinleri hayatınıza katmanız mümkün. Önemli sınavlara girebilir, çalışmalarınızı yayınlayabilir ya da teslim edebilirsiniz. 9. evdeki Mars yalnız çıkılan seyahatler için uygundur ancak 20 – 28 Şubat arasında uzak yolculuklara çıkmanız önerilmez. Bu tarihlere denk gelen konferans, toplantı ya da sınavlarda aksiliklere karşı esnek olmanızda fayda var. Yine bu tarihlerde din ve inanç odaklı tartışmalardan sakınmanız gerekebilir. Şiddet içerikli yayınlardan ve haberlerden bir süre uzak kalmanız psikolojiniz için önemli ve gerekli. Danışmanlarınız, öğretmenleriniz ya da akıl hocalarınızla aranızdaki uyuşmazlıklar artabilir. Bunun yansıra yabancı uyruklu kişilerle ya da farklı etnik kökenden insanlarla iletişiminiz artabilir. Ben merkezli fikirlerinizde diretmeden, yeni şeyler öğrenmeye ve ufkunuzu genişletmeye çalışın.


Motto: Talih cesur olanı sever.


Yükselen Başak ve Başak burcu

8. evinizdeki Mars’la birlikte yeni cinsel tecrübeler edinmeye yatkınlığınız artabilir. Kendinizi etkileyici hissedebilirsiniz. Tehlikeli ya da riskli olan durum, tercih ve insanlar sizi cezbedebilirler. Haksız kazançlar sağlamamaya çalışın. 8. Evdeki Mars aynı zamanda bir şeyleri sonlandırma cesaretiyle ilgilidir. Örneğin bir operasyon geçirerek sağlık sorunlarınızı ya da alacağınız kararlarla ilişkinizi sonlandırabilirsiniz. Mars 8. Evde birlikteliklerin kaderini teste tabi tutabilir. Bu yerleşim, geçmişten getirdiğiniz psikolojik yüklerinizi ilişkilerinize yansıtmanız durumunda drama, kriz ve travmatik gelişmelerle ilgili olabilir. Sizi yoğun biçimde etkileyen tüm duyguları tepkisel biçimde dışarı vurmadan önce analiz etmenizi öneririm.Kazalara yatkınlık verebilen bu konuma önlem olarak yavaşlamak gerekir. Ortak kazançlar, borçlar, mahremiyet, mahkemeler ve cinsellik konusunda gerilim artabilir. 20 – 28 Şubat arasında aldanma, aldatılma, ihanet, kıskançlık ya da reddedilme hislerine kapılmadan önce makul olmayı denemelisiniz. İçinize sinmeyen hiçbir insan ya da durumla samimi olmamanızda fayda var. 8. Ev Mars’ının en olumlu tarafı zayıflıklarınızla yüzleşmenizi sağlayarak içinizdeki gücü ortaya çıkarmasıdır.


Motto: Ölüm ve yaşam döngüsü içinde ruhun dönüşümü, dünyanın dönüşümünün özüdür.


Yükselen Terazi ve Terazi burcu

Transit Mars 7. Evden geçerken kişi kendisine meydan okuyan insanları hayatına çeker ya da ilişkiler ve ortaklıklar bir meydan muharebesine dönüşebilir. Bu transit etkisiyle kişinin ya da partnerinin bencil davranması sert tartışmalara sebebiyet verebilir. Uzun süreli birlikteliklerde, ortaklık ya da evliliklerdeki özgürlük ihtiyacını gösteren Mars’ın 7. Ev konumu kavga etmek yerine birlikte enerji harcayacağınız spor, yemek yapmak gibi aktiviteleri paylaşmanız gerekliliğidir. Eğer yeni biriyle tanışırsanız bu kişinin tehditkâr olmadığından emin olun ve güvenilirliğini sorgulayın. Acil verilen evlilik kararlarında ise 7. Ev Mars’ı tercih edilen bir konum değildir. Her konuda karşınızdakini suçlamak, karşınızdakinin sizi zayıflatan ve güçsüz düşüren kişi olduğunu düşünmek de Mars 7. Evin bilinen anlamlarından. Bu aşamada saygısız ve kaba davranmanız, ileriki aşamalarda ilişkinizin çöküşüne ortam yaratabilir. Transit Mars 7. Evinizdeyken partnerinizin yaşayacağı zorluklar ve sorunlar anlamına gelebileceğinden, anlayışlı yaklaşması gereken taraf siz olabilirsiniz. Özellikle 20 – 28 Şubat arasında ilişkilerinizi fazla zorlamamaya, karşınızdakini güç uygulayarak fethetmemeye ve kişisel meselelerinize ailenizi dâhil etmemeye çalışın.


Motto: İnsanların sana nasıl davrandıkları onların karmasıyla, senin insanlara nasıl davrandığın senin karmanla ilgilidir.


Yükselen Akrep ve Akrep burcu

6. vdeki Mars yaptığınız işlerin fiziksel olarak sizi zorlaması, yanınızda çalışanlarla münakaşalar ve uyuşmazlıklar anlamına gelebilir. Rutin yükümlülüklerinize çok fazla enerji harcadığınızı düşünerek yanınıza yeni bir çalışan almadan önce 20 – 28 Şubat arasındaki süreci atlatmanızı öneririm. Zira sorun yaşadığınız bir çalışanınız bu tarihlerde işinden ayrılabilir. Birlikte çalıştığınız insanlarla aranızdaki rekabet artsa bile adil davrandığınızdan emin olun. Eve gelen ustaları (tesisatçı, marangoz vs.) işi aldıklarına pişman etmeyin! 6. Evdeki Mars yeni iş arayışını ya da yeni bir işe başlamayı da gösterebilir. Bürokratik işlemlerle uğraşırken polisle ya da devlet görevlileriyle tartışmamak için evraklarınızın tamam olduğundan emin olun. İmzalarınızı ve anlaşmalarınızı Şubat’ın son 10 gününe bırakmayın. Hızlı ve düzensiz yemek yememeye özen göstermeli, hem kendinizin hem de evde beslediğiniz hayvan dostlarınızınsağlık kontrollerinizi yaptırmalısınız. Kesici ve yanıcı aletleri kullanırken dikkatli olmalı, acı ve baharat tüketimini abartmamalısınız. Mars 6. Evden geçerken başağrısı, sindirim ve bağırsak problemlerine işaret edebilir.


Motto: Ormanda yaşayan bir kuş asla bir kafesin düşünü kurmaz.


Yükselen Yay ve Yay burcu

5. evdeki Mars aşk hayatınızı canlandırabilir. Hayattan keyif aldığınızı hissedebilirsiniz. Kutlamalar, iyi şans ve eğlenceler 5. Evin konusudur.Sizi mutlu eden hobiler edinir, spor yapmaya başlar ya da hobilerinizi uyguladığınız ve spor yaptığınız yerde biriyle tanışabilirsiniz. 5. evdeki Mars çocuk sahibi olanlar için çocukların gündemlerini oluşturacağı zamana işaret edebilir. Çocuk sahibi olmayı da deneyebilirsiniz. Yarışmaya katılan ya da ödül alan bir çocuğu gösteren bu konum aynı zamanda ebeveyn ve çocuk arasında tartışmaları arttırır niteliktedir. 20 – 28 Şubat tarihleri arasında, sırf kazanmak - veya daha fazlasını kazanmak – uğruna büyük riskler almaktan ve kumar oynamaktan kaçının.


Motto: Yaş almak seni aşktan koruyamaz ama âşık olduğun ölçüde zamanın izlerini silersin.


Yükselen Oğlak ve Oğlak burcu

4. evdeki Mars aile içinde, bilhassa ebeveynlerle anlaşmazlık, rekabet, gürültü ve tartışma anlamlarına gelebilir. 4. Ev Mars’ı bir itfaiye binasında yaşamaya benzer! Muhtemelen 10 Mart’a kadar enerjinizi ev ve aile konularına yönlendireceksiniz. Paylaşılamayan bir ev, evden ayrılan biri, ilk defa ayrı eve çıkmak Mars’ın 4. Ev transitiyle ilgili olabilir. Evde misafir kabul edilecek zaman değil! Yeni tarzda bir ev dekore etmek ya da yeni bir eve taşınmak, yalnız vakit geçirme ihtiyacı, ev ortamında çalışmak Mars 4. Evle ilgilidir. 20 – 28 Şubat arasında aile büyüklerinden birinin sağlığıyla ilgili kontroller yaptırmanız gerekebilir. Aynı tarihlerde sinirlerinize hâkim olmanızda fayda var.


Motto: İnsan ihtiyacı olan şeyin arayışıyla dünyayı gezebilir ama aradığı şeyi bulmak için evine döner.


Yükselen Kova ve Kova burcu

3. evdeki Mars iletişimin her alanında hareketlilik verebilir. Zihniniz sürekli yeni fikirlerle dolup taşabilir. Pazarlama, satın alma, mühendislik, entelektüel çalışmalar ve ticaretle ilgili olarak başarılı bir konumdur. Yeni bir blog açabilir, aracınızı ya da bisikletinizi yenileyebilir, seyahatler planlayabilirsiniz. Bazen de 3. Ev Mars’ı kaş yaparken göz çıkarmaya benzer. Hızlı ve sabırsız konuşmalar, eleştirilere karşı tahammülsüzlük, kardeşler, komşular ve yakın arkadaşlarla anlaşmazlıklar/tartışmalar gündeme gelebilir. Özellikle 20 – 28 Şubat arasında yolculuğa çıkmamaya ya da seyahat esnasında hız yapmamaya gayret edin. Aynı tarihler imzalar ve anlaşmalar için de uygun olmayabilir. Yazacaklarınızı ve telaffuz edeceğiniz her şeyi birkaç kez gözden geçirerek, öfkeli ifadelerden kaçının. Yeni beceriler ve uğraşlar edinmeyi deneyin. 3. Evdeki Mars omuz ağrıları, elde kesikler ya da yanıklar, ağızda enfeksiyonlar anlamlarına gelebilir. Düşünce ve davranışlarınızda ne kadar sakin olursanız o kadar az sorunla karşılaşırsınız.


Motto: Konuşmadan önce düşün.


Yükselen Balık ve Balık burcu

Mars 2. Evinizde ilerlerken, maddi güvenlik ihtiyacınız da artar. Para kazanmak için çok efor sarf ettiğinizi hissedebilir, hatta ekstra gelir için ikinci bir işe başlayabilirsiniz. 2. Evdeki Mars para kazanmanın yeni yöntemlerini bulmakla, bazen spor ya da dansı kariyer haline getirmekle ilgilidir.Ancak borç ya da kredi almakla ilgili olumlu yorumlanmaz. Hızlı para kazanmak ve kazancı aynı hızda tüketmeyi gösterir. Ani ve düşüncesiz alışverişlerden kaçınmanız, öfkeliyken para harcamamaya özen göstermeniz çok önemlidir. 20 – 28 Şubat tarihleri arasında arkadaşlarınızla para sebebiyle aranız açılabilir. Karmaşık ilişkiler yüzünden kendinizle kurduğunuz değer ilişkisini sorgulayabilirsiniz.


Motto: Bedel ödenen, değer ise kazanılandır.




Cesaret ve umutla…





Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.