19.12.2015

KONSER/PARTİ

Post-rock’ın en başarılı yerli temsilcilerinden On Your Horizon ve indie-britpop’un gelecek vaat eden isimlerinden In Hoodies 21.30’da Salon sahnesinde.


CRR’de bu hafta sonu gerçekleşecek “Fado Weekend” projesinin ilk konuğu, Fado şarkılarının melankolik prensesi Carminho. Program, 20.00’de başlayacak.



İranlı sanatçı Mohsen Namjoo, Volkswagen Arena’da saat 21.00’de sahnede.


Batı Yakasının Hikâyesi festivali kapsamında Sascha Goetzel şefliğindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve viyolonsel sanatçısı Nicolas Altstaedt, 20.00 itibarıyla Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da.


Viyolonsel sanatçısı Jiri Barta, “Bach Günleri” kapsamında, saat 20.00 itibarıyla Deniz Müzesi’nde bir konser verecek.


Viyolonsel sanatçısı Jiri Barta, Ankara’ya da uzanan Bach Günleri kapsamında, saat 19.00 itibarıyla Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’nde bir konser verecek.


IF Performance Hall sahnesi; saat 20.00 itibarıyla hip hop müziğin başarılı ikilisi Evren Besta (Evren Barış) ve VEYasin’den (E. Yasin Vural) oluşan Mode XL performansına ev sahipliği yapacak.


İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sanatseverlere dans, müzik ve şarkı sanatının harmanlandığı büyülü bir XIV. Louis gecesi vaat ediyor. Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde saat 16.00’da gerçekleştirilecek olan Barok Konseri’nde; dönemin ünlü bestecileri Marc-Antoine Charpentier, Jean-Philippe Rameau, Jean-Baptiste Lully’nin eserlerini seslendirecek olan İDOB orkestra, koro ve solist sanatçılarına, İDOB balesi de danslarıyla eşlik edecek.


Ladies & Gentlemen İstanbul, 10. yılını özel bir konserle kutlayacak. Saat 20.30’da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak konserde, grup 10 yıl süresince severek söylediği eserleri Eser Taşkıran orkestrası desteğiyle seslendirecek.


Christian Hilscher ve Nico Plagemann’dan oluşan Kollektiv Turmstrasse, 23.30’dan sonra Indigo kabininde.


100 Akustik serisinin ilk konseri garajistanbul’da bu akşam 21.30’da Mabel Matiz ile başlıyor.


Şeb-i Arus etkinliği Sır, Alaturka Records’un müziği, Okan Bayülgen’in sesi ve semazenlerin etkileyici gösterisi eşliğinde, 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde olacak.


Rock grubu Gripin, 22.00’den sonra Dorock Stage’de.


Can Bonomo, 21.00’de Bronx Pi Sahne’de.


ANKARA

Bengü, 23.00’te Bis Live sahnesinde.


İZMİR

%100 Metal; Hollandalı senfonik metalin öncüsü Epica’yı Arena’da ağırlayacak. Konserin özel konuğu ise folk metalin en önemli isimlerinden Finntroll.


Nazan Öncel, sevilen şarkılarıyla 21.00 itibarıyla Container Hall sahnesinde.


20.12.2015

Vodafone FreeZone Festivali; Teoman, Duman, Ümit Besen, Gaye Su Akyol ve daha birçok sürpriz isimle Volkswagen Arena’da binlerce genci ağırlayacak. Festival kapı açılışı 15.00’te.


Şairlerin sesi Cristina Branco, 18 yıllık müzikal yolculuğunda çıkardığı 13 albümünün bir özeti olarak sunduğu albümü “Idealist”in dünya turnesi vesileiyle, 20.00’de “Fado Weekend” kapsamında CRR’de olacak.


ANKARA

%100 Metal; Epica’yı Jolly Joker’de ağırlayacak. Kapı açılış 19.30’da.


Viyolonsel sanatçısı Jiri Barta, Ankara’ya da uzanan Bach Günleri kapsamında, saat 19.00 itibarıyla Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’nde bir konser verecek.


IF Performance Hall sahnesi; saat 20.00 itibarıyla hip hop müziğin başarılı ikilisi Evren Besta (Evren Barış) ve VEYasin’den (E. Yasin Vural) oluşan Mode XL performansına ev sahipliği yapacak.


21.12.2015

Batı Yakasının Hikâyesi Festivali kapsamında, Borusan Müzik Evi sahnesinde; Bang On a Can AllStars topluluğunun film müzikleri ve çağdaş müziğin hitlerinden seçtikleri parçalardan oluşan repertuvarını, BİFO üyelerinin de katılacağı muhteşem bir müzisyen grubu seslendirecek. Konser 20.00’de.


CRR Caz Orkestrası, saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda gerçekleştireceği konserde; cazın son zamanlardaki popüler ismi Elif Çağlar’ı konuk edecek.


Flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Prag Virtüözleri Orkestrası (Virtuosi di Praga) eşliğinde, Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı okulların burs fonu yararına, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde bir konser verecek.


İş Sanat’ın gelecek vaat eden yeteneklere ışık tuttuğu “Parlayan Yıldızlar” serisinde; keman sanatçısı Ilgın Top ile piyanist Orçun Yıldıran saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda olacak. Konser ücretsiz.


22.12.2015

Fransa’nın en ünlü isimlerinden, kadife sesli şarkıcı Dany Brillant son albümünden şarkılarla “Yeni Yıl Konseri” ile saat 20.00’de CRR sahnesinde.


2Cellos olarak bilinen Genç Hırvat Müzisyenler Luka Sulic ve Stjepan Hauser, saat 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde olacak. Zorlu Performans Sanatları Merkezi Stüdyo sahnesi ise 20.30’da Kerem Görsev Quartet konserine ev sahipliği yapacak.


Caddebostan Kültür Merkezi, 22-23 Aralık akşamları saat 20.30’da piyanist ve besteci Fazıl Say ile genç çellist Nicolas Altstaedt buluşmasına ev sahipliği yapacak.


İstanbul’u salı geceleri Türkçe müzikle tanıştıran Asu Maro, Off Pera kabininde 23.30 itibarıyla salı gecesini sallayacak.


Avrupa’nın en eski Barok Müzik topluluğu Hortus Musicus’un efsanevi kemancısı ve direktörü Andres Mustonen, Art Jazz Quartet ile, “Bach İstanbul”da etkinliği kapsamında saat 20.00 itibarıyla Deniz Müzesi sahnesinde olacak.


Corridor’da her salı akşamı DJ Hayk, geçmişten günümüze Türkçe pop-rock şarkılarıyla kabindeki yerini alıyor.


ANKARA

Erimtan Müzesi “Müze’de Müzik - Salı Konserleri” kapsamında, saat 20.30’da Can Çakmur piyano resitaline ev sahipliği yapacak.


Bu yıl 6’ncısı düzenlenenen “Doğu Batı ile Buluşuyor” konseptli Uluslararası Şefika Kutluer Festivali kapsamında, MEB Şura Salonu 19.30 itibarıyla; flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile Peter Breiner şefliğindeki Prag Virtüözleri konserine ev sahipliği yapacak.


23.12.2015

Batı Yakasının Hikâyesi festivali kapsamında, saat 20.00’de Amerikan Postminimalistleri konseri Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek. Konserde Hezarfen Ensemble sahnede olacak.


“Ustalar ve Öğrencileri” konser dizisi kapsamında piyano sanatçıları Gülsin Onay ve Mert Yeşilmenderes, saat 20.00’de Akbank Sanat sahnesinde olacak.


Yalın, saat 20.00’de, Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde bir konser verecek.


Rock grubu Bazuka, ilk albümü “Anlaşılmayan Zamanlar İçin”den şarkılarla, 21.00’den sonra Bronx Pi Sahne’de olacak.


Boğaziçi Üniversitesi yeni yılı Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında, üç genç solistin viyolonsel, keman ve piyano triosuyla karşılıyor. Emre Engin, Cansın Kara ve Oxana Shevchenk “Yeni Yıla Merhaba” demek için 19.30’da Albert Long Hall sahnesinde olacak.


Türkiye’nin en köklü müzik topluluklarından İleri Türk Müziği Konservatuvarı Derneği Korosu; Şef Yard. Doç. Dr. Çetin Körükçü öncülüğünde Ermeni, Rum ve Musevi bestekârların eserlerinden oluşan bir repertuvar hazırlıyor. Konser, 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde.


Zorlu Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek yılbaşı etkinliklerinde saat 18.30’da Emir Ersoy & Projecto Cubano; saat 20.00’de İskender Paydaş ve Orkestrası; saat 22.00’de ise Emre Aydın sahnede olacak.


Aralık ayı boyunca her çarşamba gecesi, özgün tarzı ve müziğe kattığı yorumları ile tanınan DJ Tarık Koray, Biber Bar setinin başına geçiyor.

ANKARA

Avrupa’nın en eski Barok Müzik topluluğu Hortus Musicus’un efsanevi kemancısı ve direktörü Andres Mustonen, Art Jazz Quartet ile saat 20.00 itibarıyla MEB Şura Salonu sahnesinde olacak.


Kemanda Banu Selin Aşan, çelloda Seren Karabey ve piyanoda Elif Gökçe Tuğrul’dan oluşan Ludus Ensemble, 20.00’de Mozarthaus sahnesinde bir konser verecek.


Passage Pub, 21.30’dan sonra Flört grubunun konserine ev sahipliği yapacak.


İZMİR

Sunshine Band, saat 20.30’da AKM Yunus Emre Salonu’nda “yeni yıl konseri” için sahnede olacak. 24.12.2015


Bach Günleri kapsamında Benjamin Alard, 20.00’de Deniz Müzesi’nde bir konser verecek.


CRR konser salonu sahnesi, 20.00 itibarıyla CRR Senfoni Orkestrası konserine ev sahipliği yapacak.


Yeni albümü “Ruhunu Kaybetme”den şarkılarla Melek İrdem, 22.00’den sonra B1 Live Performance sahnesinde olacak.


Bronx Pi Sahne, 21.00’den sonra Burak Buyruk konserine ev sahipliği yapacak. 25.12.2015


Borusan Quartet ve Burhan Öçal, 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde bir konser verecek.


Şef Lukasz Borowicz yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, “Yeni Yıl Konseri” ile 20.00’de Lütfi Kırdar Auditorium’da olacak.


Şirin Soysal ve Bora Çeliker, “Kabare Şarkıları” isimli performanslarıyla Kurt Weill ve Broadway müzikallerinden şarkıların yanı sıra Şirin Soysal’ın “Bir Şeyler Var” ve “Ziyaret” albümlerinden parçalarla saat 20.30’da Tiyatro Karakutu sahnesinde olacak.


Duman, 21.30 itibarıyla Beyrut Performance sahnesinde.



Feridun Düzağaç, 21.30’dan sonra garajistanbul sahnesinde.


Yüksek Sadakat, dillerden düşmeyen şarkılarını Metroport AVM ziyaretçileri için söyleyecek. Saat 20.00’de başlayacak erken yeni yıl kutlamasında ziyaretçiler, konser dışında farklı sürprizlerle de karşılaşacak.


Balkanların dinamik fanfare’si ile geleneksel Türk müziği hüznünü harmanladıkları özgün tarzlarıyla Kolektif İstanbul, 22.00’den sonra Coop sahnesinde olacak.


Birsen Tezer, 22.30’dan sonra KadıköySahne’de.


Yüksek Sadakat, saat 20.00’de Metroport AVM sahnesinde.

DJ ve prodüktörler Craig Morrison ile Grame Reedie’den oluşan Silicone Soul


VİZYON

Büyük gün geldi: “Star Wars: Güç Uyanıyor”

  1. J. Abrams’ın yönettip Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher ve Adam Driver’ın rol aldığı Star Wars: Güç Uyanıyor, uzun süren bekleyişin ardından vizyonda... Serinin 7. filmi, şimdiden aldığı olumlu eleştirilerle büyük merak uyandırıyor.

Hayat bir mücadele: Ma Ma

Julio Medem’in yönetip Penélope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia, Alex Brendemühl ve Silvia Abascal’ın rol aldığı Ma Ma, yeni işsiz kalmış öğretmen Magda’nın meme kanseri teşhisi konulduktan sonra evliliğinin bitmek üzere olduğu eşi, hayattaki en değerli varlığı oğlu ve yeni edindiği arkadaşıyla ilişkileriyle hayatta kalma mücadelesinin hikâyesini anlatıyor.


Aradığın aşkı bulunca: Lolo

Julie Delpy’nin yönetip Dany Boon, Vincent Lacoste’la birlikte rol aldığı filmde, Lolo kendini işine adamış başarılı bir kadındır ve uzun süredir ciddi bir ilişkisi yoktur. Tam aradığını bulduğunu düşündüğü bir adamla karşılaştığındaysa oğlu, onları birbirlerinden uzaklaştırmak üzere gizli bir harekâta başlar...

Tüm aileye: Mutlu Yıllar

Jessie Nelson’un yönetip Alan Arkın, John Goodman, Ed Helms ve Diane Keaton’un rol aldığı Mutlu Yıllar, bir aile hikâyesi... Charlotte Cooper’in çok arzuladığı tek bir Noel dileği vardı; sevgili ailesine kusursuz bir Noel hatırası yaşatmak. Ancak dört kuşak Cooper ailesinin bir çatı altında toplanması kolay bir şey olmayacaktı!

Nadide Hayat’la yeni bir başlangıç

Çağan Irmak’ın yönetip Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Sevil Akı ve Batuhan Begimgil’in rol aldığı Nadide Hayat, evlilik hayatını iş yaşamına tercih ederek 50 yaşına gelmiş Nadide’nin hikâyesi. Nadide; eşini kaybettikten sonra kendisini, haftada bir gün ziyarete gelen kızı ve torunu ile oğlunu beklerken bulur. Hiçbir aktivitede aradığı mutluluğu bulamaz. Ta ki, bir gün gazetede bir haber görene dek...

SERGİ

Roma’da bir İstanbul sergisi: ‘Tutku, Neşe, Öfke’

Roma’daki 21. Yüzyıl Çağdaş Sanat Müzesi MAXXI (The National Museum of XXI Century Arts); Akdeniz ile Ortadoğu ve Avrupa’nın kültürel yapısını araştırma konusu olarak ele aldığı sergi dizisinde, İstanbul’a odaklanıyor. 2013 yılında Gezi Parkı protestolarında da öne çıkan tartışmalar; kentin yayılması, yıllar içinde gerçekleşen büyümenin mega projeler ve kentsel dönüşüm ajandalarının ivmelenmesiyle yeniden tanımlanması, belirginleşen politik gerginlikler ve sosyal çatışmalar, göç, ekonomik değişimler, kent tahribatıyla tüm bu sıkışmışlık içinde aranan yeni çözümler ve umut İstanbul’u merkezine alan serginin değindiği temaları oluşturuyor. “İstanbul: Passion, Joy, Fury”, yani İstanbul: Tutku, Neşe, Öfke isimli serginin küratöryel ekibi Hou Hanru, Ceren Erdem, Elena Motisi ve Donatella Saroli’den oluşuyor. 30 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek olan sergide işleri yer alan sanatçı ve mimarlar: Hamra Abbas, Can Altay & Jeremiah Day, Halil Altındere, Emrah Altınok, Architecture For All (Herkes İçin Mimarlık), Volkan Aslan, Fikret Atay, Atelier Istanbul: Arnavutköy, Vahap Avşar, İmre Azem & Gaye Günay, Osman Bozkurt, Angelika Brudniak & Cynthia Madansky, Hera Büyüktaşçıyan, Antonio Cosentino, Burak Delier, Cem Dinlenmiş, Cevdet Erek, İnci Eviner, Extrastruggle, Nilbar Güreş, Ha Za Vu Zu, Emre Hüner, Ali Kazma, Sinan Logie & Yoann Morvan, Networks of Dispossession, Nejla Osseiran, Ceren Oykut, Pınar Öğrenci, Ahmet Öğüt, Didem Özbek, Şener Özmen, PATTU, Didem Pekün, Zeyno Pekünlü, Mario Rizzi, Sarkis, SO?, Superpool, ŞANALarc, Ali Taptık, Serkan Taycan, Cengiz Tekin, Güneş Terkol, Nasan Tur olacak.


YEME-İÇME

Pellegrino bu yıl Genç Şef Yarışması’nı ikinci kez düzenleyecek. Türkiye’nin “Akdeniz Ülkeleri Bölgesi”nde yer aldığı yarışmanın bölge jürisinde Türkiye’den başarılı şef Aydın Demir yer alacak. Yarışma başvuruları 1 Ocak-31 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışmaya katılmak için 30 yaş altında olmak, bir restoranda şef, sous chef veya chef de partie olarak en az bir yıl çalışmış olmak kriterleri aranıyor. Yarışmacılar başvurularını kendilerine ait olan özgün ve en iddialı yemeklerini tanıtan metin ve fotoğraf ile www. finedininglovers.com adresi üzerinden yapabilecek.


Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana, konuklarını özel bir Christmas mönüsü ile ağırlıyor. 24 Aralık Perşembe günü konuklar, Elements All Day Dining Restaurant’ta, mönüden lezzetleri tadabilecek.



Butik birahanelerin yeni sürümü BeerHall İstanbul Maçka Akaretler’de kapılarını açtı. BeerHall’da Bugs Bunnie’nin burgerlerini, The Mexican’ın tacolarını, Fries’ın patateslerini, Oh My Dog’un sosislilerini envai çeşit birayla tadabilirsiniz.


SAHNE PERFORMANS

Hard Rock Café, 22 Aralık Salı akşamı BKM Mutfak’ın birbirinden farklı mizahi anlayışa sahip sekiz komedyeniyle Açık Mikrofon etkiliğine ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de başlayacak olan etkinlik ücretsiz.


Akrobatik koreografileriyle dikkatleri üzerine çeken “Les 7 Doigts de la Main” (Yedi Parmak) topluluğunun 9 akrobat/dansçısı tarafından sahnelenen Mutfak ve İtiraflar; dokunma, tat ve koku gibi duyuları ele alarak seyirciye enerjik ve zengin bir ziyafet sunacak. Her şeyi ile kullanıma hazır büyük bir mutfak dekoru içinde gerçekleştirilecek gösteri boyunca dansçılar yürekleri hoplatan akrobasi hareketleri ve kendi besteledikleri müziklerle çocukluk anıları, ikili ilişkiler ve aile hikâyelerini sahneden izleyicilere aktaracak. Gösterinin sonunda ise izleyenleri “tatlı” bir sürpriz bekliyor. Gösteri, 23 Aralık Çarşamba, 24 Aralık Perşembe, 25 Aralık Cuma günleri 20.30’da, 26 Aralık Cumartesi günü 15.00 ve 20.30’da iki ayrı performansla, 27 Aralık Pazar günü ise 15.00’te izleyicilerle buluşacak.


Usta oyuncu Ferhan Şensoy’un yazıp oynadığı, sürekli kendi rekorunu kırma başarısına sahip olan efsanevi tiyatro gösterisi Ferhangi Şeyler; 2000. oyunuyla 25 Aralık Cuma akşamı saat 20.30’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor. Gündelik olayların, “Ferhan’ca” bir mizah penceresinden değerlendirildiği Ferhangi Şeyler’de; görmesek de kendilerini hissettiren, hepimizin hayatının içinde olan, mizah dolu sosyal çevremizden karakterler var.


Moda Deniz Kulübü, düzenli olarak gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında İdil Abla Çocuk Tiyatrosu’nu minik misafirleriyle buluşturuyor. Bugün saat 13.00’te başlayacak etkinlikten 5-10 yaş arası tüm çocuklar ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • lion_1971@hotmail.com sürpriz doğum günü ve organizasyonlar için dansöz kiralama sitesi. http://www.dansozkiralama.net
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.