Ekranların beğenilen genç yüzleri son zamanlarda sadece güzellikleriyle değil,


etkileyici performanslarıyla da adlarından sık sık söz ettiriyorlar.


Yepyeni dizilerin her gün gösterime girdiği günümüzde önleri açılan bu genç isimler çalışma ve öğrenme istekleriyle dikkat çekiyorlar ve konuşuluyorlar. Ayrıca kesinlikle rol seçimi yapmıyorlar. Genellikle birbirinden farklı rolleri tercih ediyorlar ve yaşıtları gibi istedikleri an eğlenmektense yedi gün 24 saat dizi setlerinde bulunmaktan hiç şikayetçi değiller. Genç yaşlarına rağmen ses getiren birçok projede yer alan Dilara Öztunç Sinem Öztük, Hande Soral ve Ezgi Asaroğlu ile özel bir çekimde Marie Claire dergisi bir araya geldi.


Daha yolun başında olduklarını ama bu mesleğin onları olgunlaştırdığını ve disiplinli olmayı ğrettiğini dile getiren genç oyuncular, işlerinin zorlu yanlarını ve hayallerini Marie Claire ile paylaşıyorlar. Hande Soral bir gün Pedro Almadovar’dan oyunculuk dersi almaya hayal ederken; Dilara Öztunç Anthony Hopkins ile aynı filmde bir araya gelmenin farklı bir deneyim olacağını dile getiriyor. Konu rol seçimi olduğu zaman Ezgi Asaroğlu uçarı ve ekstrem karakterleri tercih ederken, Sinem Öztük ise Julia Roberts’ın Özel Bir Kadın filminde canlandırdığı Vivian Ward karakterini canlandırmak istediğini itiraf ediyor.






Ezgi Asaroğlu- 24 yaşında


Yer aldığı projeler: Hatırla Sevgili, Kızlar Yurdu, Menekşe ile Halil, Göl, En Mutlu Olduğum Yer, Ne Gezer Aşk Dağlarda, Kampüste Çıplak Ayaklar, Acı Aşk, Bir An Özgürlük İçin, Leyla ile Mecnun


Çok erken yaşta oyunculuğa başladınız. Bu yaşıtlarınızdan daha farklı bir hayat sürmenize de neden oluyordur. Neler yaşıyorsunuz?


Bir oyuncu toplumsal hayatın içinden besleniyor. Kendimizi hayattan soyutlamadan, iyi bir gözlemci olmak işimizin önemli bir parçası ama göz önünde olmayı gerektiren bir iş olduğu için de sokakta tanıyanlar oluyor. Tanınır olmanın da bunu güçleştirdiği zamanlar oluyor, çünkü olay tersine dönüyor ve siz gözlenir oluyorsunuz.




O halde bu işe erken yaşta başlamanın hem avantajları hem de dezavantajları var.


İş hayatı sayesinde daha disiplinli bir insan haline geldim. Bunun sonucunda ise yaşıtlarım gibi üniversite hayatımı sorumsuz, özgür ve çılgın yanlarıyla yaşayamadım. Zaman zaman buna özlem duyduysam da, oyunculuğu çok seviyor olmam bunu telafi etti. İçine girdiğimiz sonu olmayan uzun bir yol olduğu için hala kendimi yolun başında görüyorum ama bir yandan da oyunculuğa başladığımdan bu yana geçen yedi yılın bana kazandırdığı tecrübeyi de yadsıyamam. Galiba avantajları ve dezavantajları eşit ağırlıkta.


Son olarak Yeşilçam filmi tadında Leyla ile Mecnun dizisinde rol aldınız. Küçükken nostaljik Türk filmlerini izler miydiniz?


Küçükken annemle babam, kardeşimle benim televizyon izleme süremizi ve izlediklerimizi sürekli denetlerdi. Yaşımıza uygun çizgi filmlerini seyretmemize özellikle dikkat ederlerdi. Evimizde büyük bir kütüphane vardı. Televizyon yerine kitaplara yönelmemize çalışırlardı. Ben de aslında bunun eksikliğini pek hissetmedim, hatta bu durumun bana farklı hobiler kazandırarak yaratıcılığımı geliştirdiğini düşünüyorum ama en güzeli çocuk masallarını Adile Naşit seslendirmesiyle kasetlerden dinlememizdi. Onun kahkahasını duymak benim için hâlâ paha biçilmez.


Sizi en çok etkileyen film/filmler hangisi?


Into the Wild ve Little White Lies.


Herhangi bir filmde canlandırmayı çok istediğiniz bir karakter oldu mu hiç?


Ekstrem ve uçarı roller ilgimi çekiyor. Bu anlamda Isabelle Huppert’ın rol seçimini çok beğeniyorum. Her insanın zaten içinde barındırdığı iyilik ve kötülüğü, içsel çatışmaları ekrana gerçek hayatmış gibi aktarabilmek ve seyirciye empati yaptırabilecek kadar güçlü rolleri canlandırmak isterim.


Eğer şansınız olsaydı, Hollywood’da kimden oyunculuk dersi almak isterdiniz?


Oyunculuk dersi almaktan ziyade Inside the Actors Studio’daki onlarla sohbet etmek isterdim.


Özellikle sohbet etmeyi arzuladığınız isimler var mı?


Oyunculardan Kristen Scott Thomas, Juliette Binoche, Charlotte Gainsbourg ve Marion Cotillard; yönetmenlerden ise Michael Haneke, Lars Von Trier, Jim Jarmusch, Coen Kardeþler.








Sinem Öztürk -26 yaşında


Yer aldığı projeler: Duvar, Arka Sıradakiler, Aşk Ruleti, Uçan Melekler, Dersimiz Atatürk,


Papaz Kimde, Uygun Adım Aşk, Arka Sıradakiler, Umut


İlk kez ne zaman oyuncu olmayı hayal etmiştiniz?


Ortaokul yıllarında oynadığım bir çocuk oyunundan sonra oyuncu olmaya karar verdim..


Kamera karşısına ilk geçtiğinizde neler hissettiniz?


Kamera karşısına ilk kez üniversite yıllarında bir festival filmi için geçmiştim. Oynarken değil


ama sonrasında kendimi izlerken çok heyecanlanmıştım. Her sahneyi yanlış bir mimik yaptım ya da


kötü oynadım korkusuyla izlemiştim.


Bu kadar çok çalışmak, yaşınızı da göz önüne alırsak hayatınızı nasıl etkiliyor ?


Yoðun ve programsýz çalýþmaktan dolayý çok mutsuz olduðum zamanlar oluyor. Bazen arkadaþlarýmla sinema programý bile yapamayacak kadar düzensiz çalýþýyorum. Uykusuzlukta ruh halimi olumsuz etkiliyor tabii ki bu da tüm günüme yansýyor. Ayrýca çekimler yüzünden üniversitede birçok dersten kaldým ve okulu ancak sekiz yýlda bitirdim.


Sizi en çok etkileyen film/filmler hangisi?


The Fountain, Amores Perros, The Reader, Esaretin Bedeli en sevdiğim filmlerin başında geliyor.


Herhangi bir filmde canlandırmayı çok istediğiniz bir karakter oldu mu hiç?


Özel Bir Kadın’da Julia Roberts’ın karakterini canlandırmak isterdim.


En beğendiğiniz oyuncular?


Hugh Jackman, Sean Penn, Cate Blanchett, Penélope Cruz ve Javier Bardem.


Eğer şansınız olsaydı, Hollywood’da kimdenoyunculuk dersi almak isterdiniz?


Sanırım, Meryl Streep’ten eğitim almak isterdim..




Peki, size hayalinizdeki filmi çekme fırsatı verilseydi, rol arkadaşı olarak kimi seçerdiniz?


Christian Bale ile birlikte oynamak isterdim.


Hande Soral-24 yaşında


Yer aldığı projeler: Aynadaki Erol, Komedi Dükkanı, KüçükKadınlar, Bir Günah Gibi


İlk kamera karşısına ilk geçtiğinizde neler hissetmiştiniz?


Hayatımda ilk kez heyecanlandım diyebilirim. Genellikle çok heyecanlanmayan, kalbi çok nadir çarpan biriyimdir. Öyle bir enerji göndermişim ki ‘kayıt’ dedik ve kamera bozuldu. İki buçuk saat yeni kamera bekledik ve heyecanım yatışmıştı.


Oyunculuk yapmanın hayatınızı değiştirdiğine inanıyor musunuz?


Hem evet hem de hayır. Her zaman yaşıtlarından olgun davranan bir olmuşumdur. Nedense bütün yakın arkadaşlarım benden birkaç yaş büyüktür. Bu nedenle yaşıtlarım okula giderken, benim dizi setlerinde yoğun bir şekilde çalışmış olmam beni hiç rahatsız etmedi. Hatta genç yaşta bu iş sayesinde disiplini, planlı olmayı öğreniyorsunuz. Küçük yaşta daha yumuşak bir malzemeniz


olduğundan daha iyi eğitilip, daha çok şey öğreniyorsunuz.


Herhangi bir filmde canlandırmayı çok istediğiniz bir karakter oldu mu hiç?


En son Soraya’yı Taşlamak filmini izledim. Özellikle Soraya’yı taşladıkları sahne inanılmazdı. Mozhan Marno’nun canlandırdığı bu karakteri ben canlandırmak isterdim. Gerçek bir karakteri canlandırmak çok heyecan verici.


Eğer şansınız olsaydı, Hollywood’da kimden oyunculuk dersi almak isterdiniz?


Pedro Almodovar ile çalışmak başlı başına bir okul gibi olurdu. Kendisi hem oyuncu, hem yönetmen, hem yazar, hem de daha birçok şey...


Peki, size hayalinizdeki filmi çekme fırsatı verilseydi, rol arkadaşı olarak kimi seçerdiniz?


Şüphesiz Javier Bardem!






Dilara Öztunç-22 yaşında


Yer aldığı projeler:Elif’in Günlüğü, Kayıp Prenses, Aşk-ı Memnu, Küçük Sırlar, Gün Akşam Oldu.


Adınızı ilk kez Elite Model Yarışması’yla duyurdunuz ama daha sonra modellik yerine oyunculuğa yöneldiniz. Bu kararı almanızı sağlayan neydi?


Aslında küçük yaşlardan beri istediğim bir şeymiş ancak bilincine kendimi tanıdıktan sonra vardım. Örneğin geçtiğimiz günlerde dedemi ziyarete gittim. Çocukluk eşyalarımın yer aldığı dolapta sekiz yaşında kullandığım bir defteri buldum. Üzerinde; ‘Bu tiyatro defteridir, kesinlikle dokunmayınız’ yazıyordu. İçine yazdığım oyunları okuyunca gülme krizine girdim. Demek ki daha sekiz yaşındayken hayalim oyuncu olmakmış ama tabii ki ben sonra bunu unutmuşum.


İlk kamera karşısına geçtiğiniz zaman başarısız olmaktan ya da model olduğunuz için ağır eleştiriler almaktan korktunuz mu?


Açıkçası ben ne yaptığımı bilmiyordum. Yönetmen ‘genel çekiyoruz’ diyor, ardından ‘yakına geçiyoruz’. Bunların bile ne demek olduğunu bilmiyordum. Bu nedenle de insanların ne düşüneceklerinden çok o anda nasıl rol yapacağıma odaklanmıştım. Zamanla deneme-yanılma yöntemiyle ve etrafımdakileri seyrederek her şeyi öğrendim. Neyse ki aldığım tepkiler de oldukça olumluydu.


Hiç ara vermeden bir dizi setinden diğerine geçiyorsunuz. Bu yoğun çalışma temposundan dolayı hiç demoralize oluyor musunuz?


Asla! Çok çalışmanın beni ileriye taşıdığını ve geliştirdiğini düşünüyorum. Yorulduğumuz zamanlar oluyor ama kesinlikle karşılığını alıyoruz. İnsanlardan olumlu eleştiriler aldıkça daha da çok çalışmak, daha iyi işler başarmak istiyorum. Tüm bunlar beni yormuyor, aksine gururlandırıyor.


Sizi en çok etkileyen film/filmler hangisi?


Biraz komik gelecek belki ama ilkokul yıllarımda izlediğim Jim Carrey’nin Maske filmi beni çok etkilemiştir. Bir yıl boyuokuldan eve gelir gelmez hemen bu filmi izlerdim. Repliklerini ezbere biliyorum.


Herhangi bir filmde canlandırmayı çok istediğiniz bir karakter oldu mu hiç?


Oyuncu olarak her karakteri canlandırmak isterim. Tek bir örnek vermem zor. Bu konuda doyumsuzum. Bugüne kadar bana benzeyen her karakter ilgimi çekti.


Eğer şansınız olsaydı, Hollywood’da kimden oyunculuk dersi almak isterdiniz?


Natalie Portman’dan...


Peki, size hayalinizdeki filmi çekme fırsatı verilseydi, rol arkadaşı olarak kimi seçerdiniz?


Çok zor bir soru. Birbirinden inanılmaz oyuncular bulunuyor Elbise ve gömlek (Twist), ayakkabı ve içinden seçim yapmak çok zor olurdu ama tek şansım varsa, bu (Brian Atwoodkesinlikle Anthony Hopkins olurdu. g Beymen) “Eğer Hollywood’da bir filmde oynama şansım olsaydı, rol arkadaşımın Anthony Hopkins olmasını isterdim.

Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.