Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, uyku ile ilgili önemli bilgiler verdi.


Uyku nedir?

Uykuyu bilimsel açıdan tanımlamak çok zor. 1950’lere kadar birçok insan uykunun günlük hayatımızın eylemsiz bir parçası olduğunu zannederdi. Ama şimdi uyku sırasında beynimizin çok etkin olduğunu biliyoruz. Dahası uykunun beden ve ruh sağlığımızı etkilediğinden eminiz.


Neler uykusuzluk yapar?

Nefes açıcı ilaçlar-spreyler, kafeinli içecekler, diyet hapları, hastalıklar, yatak odasındaki kötü koşullar


Sigara uykuyu olumsuz etkiler mi?

Hem de çok. Sigara tiryakileri genellikle tavşan uykusu uyurlar. REM uyku (göz hareketlerinin aktif olduğu uyku) miktarları azdır. Uyuduktan 3-4 saat sonra kanda nikotin miktarının kritik düzeyin altına düşmesi nedeniyle uyanırlar. Alkol de uykuyu bozar. Uykusuzluk çeken insanların çoğu sorununu alkolle çözmeyi dener. Ama bu yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktır. Çok farkına bile varmadan alkolik olur! Oysa ki alkol sadece hafif uyku dönemini tetikler. Uykunun tamir işlevi olan diğer bölümlerinin miktarını azaltır.


İdeal uyku süresi nedir?

Yenidoğanlar genellikle 16 saat uykuya ihtiyaç duyar. Çoğu erişkinde 7-8 saat uyku yeterli olur. Genç erişkinler ortalama dokuz saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Gebeliğin ilk 3 ayında, kadınların uyku gereksinimi artar. Normal süresinden çalınmış bir uyku miktarı, bir tür ‘uyku borcu’ yaratır. Vücut, eninde sonunda bu borcun geri ödenmesini ister. Uykunun yetersiz olması muhakeme yetisi ya da tepki süresini olumsuz etkiler. İnsanlar yaşlandıkça uyku süresi azalır ve uyku hafifler. 65 yaşın üstünde uykusuzluk sık görülen bir sorundur.


Ne zaman bir sorundan bahsedilir?

Eğer gün boyu uykulu bir şekilde dolaşıyorsanız ya da 5 dakikalık bir uzanmada bile hemen uykuya dalabiliyorsanız ciddi bir uyku sorununuz var demektir.


Uykusuzluk hangi sorunlara yol açar?

Uykuyla ilişkili sağlık sorunları hemen hemen tıbbın tüm alanlarını ilgilendiriyor. Örneğin felç ya da astım krizleri gündüz yerine gece ya da sabaha karşı uykuda daha sıktır. Muhtemel sebep uykuyla ilişkili olarak değişen kalp hızı ya da hormonal düzey değişiklikleridir. Uykusuzluk bazı epilepsi türlerinde nöbet gelişimini tetikler.



Grip sırasında neden uykulu oluruz?

Uykuyu düzenleyen sinir hücreleriyle bağışıklık sistemi arasında yakın ilişki var. Vücudumuz, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ederken ‘sitokin’ adı verilen bazı kimyasallar üretir. İşte bu stokinler aynı zamanda güçlü uyku uyarıcılarıdır.


Ruhsal hastalıklarla uykusuzluk arasında ilişki var mı?

Ruhsal hastalıkların çoğunda uyku sorunları gelişir. Örneğin depresyon hastaları sabahın çok erken saatlerinde kalkar ve tekrar uykuya dalma isteklerine karşın genelde bunu başaramazlar. Alınan uyku miktarı, ruhsal hastalık belirtilerini şiddetini doğrudan etkiler. Manik depresif kişilerde uyku yoksunluğu manik dönemleri (saldırganlık ve aşırı aktivite) tetikleyebilir.


Uyku apnesi nedir?

Horlama sırasında solunum durmasıdır. Geceleri oksijensiz kalmak, sabahları baş ağrısına, gün boyu yorgun hissetmeye yol açabilir. Cinsel isteksizlik, bilişsel işlevlerin zayıflaması, kan basıncı artışı, kalp ritim düzensizlikleri gelişebilir. Uyku apnesi, felç ya da kalp krizi riskini belirgin biçimde arttırır. Uykuda solunum durmasına bağlı ölüm nedenleri arasındadır. Tedavi edilmemiş uyku apnesi hastalarında trafik kazası yapma riski 3 kat artar.


Huzursuz bacak sendromu nedir?

Özellikle uyku sırasında bacaklara giren kramplar, uyuşmalar, çimdiklenmeler ve karıncalanma hisleridir. Huzursuz bacak sendromu yaşayan kişi devamlı bacaklarını oynatma ihtiyacı duyar. Herhangi bir yaşta görülebilir. Kansızlık (demir eksikliği anemisi), gebelik ve şeker hastalığı bu duruma zemin hazırlar. Bir börokimyasal uyarıcı olan dopamin benzerlerinin verilmesiyle hasta rahatlar.


Bazı zamanlarda uyumak gerçekten sizi zorlayabilir. Bir sürü yol denersiniz, bunların arasında efsaneleşen bir şeyler sayma gibi klişeleşmiş şehir efsaneleri vardır. Fakat hiç biri fayda etmez yatakta döner durursunuz. İşte sizin için iyi haberimiz var. Aşağıdaki taktikleri deneyerek, uykusuzluğunuzu yenebilirsiniz.


İyi uyku nasıl alınır?


  • Gün içinde şekerleme yapıyorsanız 30 dakikayı geçmesin. Fazlası gece uykusunu olumsuz etkiler.

  • Yatmadan önce kafein, nikotin gibi uyarıcılardan uzak durun. Uykudan 2-3 saat önce yüksek proteinli bir atıştırmalık, 1 meyve yiyebilirsiniz. Bu yiyecekler uyku düzenleyici hormonların yakımını artırır. Ancak uyku ritmini bozduğu için tahıl ve şekerden uzak durun. Yağlı, kızarmış, baharatlı, sirkeli, karbonatlı yiyecek ve içeceklerden de kaçının.

  • Egzersiz iyi bir uyku kalitesi sağlar. 10 dakikalık kısa bir bisiklet ya da yürüyüş bile gece uykusu kalitesini belirgin bir ölçüde arttırır. Ancak yatağa gidiş döneminde yoğun egzersiz yapmayın.


  • Uyku öncesinde yararlı bir gevşetici alışkanlık edinin. Ilık duş, kitap okuma, hafif germe egzersizleri, meditasyon gibi…

  • Uyku öncesi aşırı duygusal konuşmalar ya da ortamlardan kaçının.

  • Çarşaf ve nevresiminiz uygun, yastık ve yatağınız rahat olsun. Yatak odanız sıcak hatta ılık değil serin olmalı. Vücudu uykuya hazırlayan işaretlerden biri de çevre ısısının düşmesidir.

  • Yatak odanızda televizyon, cep telefonu gibi ışık ve ses kaynakları bulunmamalı. Gerekirse koyu perdeler, pervane, hava nemlendirici düzenekler, kulak tıkaçları bulundurabilirsiniz.

  • Elektrikli herhangi bir alet size 1 metreden daha fazla yaklaşmasın. Gürültülü alarmlar kullanmayın. Vücutta beklenti anksiyetesi yaratırlar.

  • Yatağınızı sadece uyumak için kullanın. Yatağa mümkün olduğunca erken gidin. Saat 23.00 en idealidir. Çünkü 23.00 ile 01.00 arası adrenal sistemimizin yenilenme zamanıdır. Bu sırada uykuda olsanız iyi olur. Safra kesesi de bu dönemde zehirleri vücuttan atar. Uyanıksanız zehirler karaciğere geri döner.


  • Yatak çorabı giyin. Ayaklar vücudun en çok üşüyen bölgesidir. Yatak çorabı giymek, gece uyanmalarını azaltır. Yatmadan önceki son 2 saat içinde dünyevi işlerinizi tamamen unutun.

  • Gevşeme CD’leri dinleyebilirsiniz. Sizi rahatlatan ruhani uygulamalar ve okumalar, uyku öncesinde yararlı olur.

  • Mümkün olduğu kadar az ilaç kullanın. İlaçların çoğu uyku düzenini etkiler.

  • İdeal kilonuza inin.


Yazı: Prof. Dr. Okan Bölükbaşı




Uykusuzluğun nedenleri nelerdir?


Uykusuzluğun birçok nedeni olabilir. İşte, bunlardan en bilinenleri:

  • Alkol, nikotin ve kafein kullanımı
  • Kısa süreli uyku düzensizlikleri
  • Aşırı stres
  • İlaç kullanımı

Uyku problemini çözmek için ne yapmak gerekir?


Uyku probleminizi çözmek istiyorsanız bu önerileri mutlaka dikkate alın!

  • Unutmayın! Bir yastığın ömrünün en fazla iki yıl olması gerekiyor.
  • Yatak odanızda loş ışık kullanın.
  • Gündüz çok uykunuz geldiğinde 1 saatten az uyuyun.
  • Akşam yemeğinde ağır yemekler yemeyin. Yatmadan 3-4 saat önce yemek yemeyi kesmiş olun.
  • Spor yapın; spor yaparak vücudunuzu disiplin etmiş olursunuz.
  • Uykunuz gelmeden yatağa girmeyin.
  • Yatak odanızı sesten izole edin.
  • Yatak odanızı uyumak dışında bir işle uğraşırken kullanmayın.
  • Yatak odanızda sizi dinlendirecek renkler kullanın.
  • Bitkisel çaylar içmeyi deneyin.
  • Daha az nikotin, kafein ve alkol tüketmeyi deneyin.
  • Gece uyandığınızda uykunuz kaçıyorsa kalkıp bir bardak su için ve yeniden uyumayı deneyin.
  • Yatak odanızın ısısını kontrol edin, ne çok sıcak ne de çok soğuk olsun.
  • Ne kadar uyursanız uyuyun, her sabah aynı saatte kalkmaya özen gösterin.
  • Yatak ve yastık seçiminizi rahatınıza göre yapın ve kendinizi alıştığınız yerin dışında bir yerde uyumaya zorlamayın.

Her şeyi denediyseniz ve hala uykusuzluk problemi çekiyorsanız mutlaka doktora başvurun. Unutmayın, uyku problemi ciddi hastalıkların habercisi olabilir.



Uykusuzluğa basit çözümler!


"Uyuyamıyorum" diyorsanız bu önerilere dikkat!

Hareket edin!

Uykunuz geldi fakat yastığa başınızı koymanıza rağmen uyuyamıyorsunuz. Peki gün içerisinde ne yaptınız? Tüm gün boyunca hiç hareket etmeden aynı koltukta dönüp durduysanız tabiki gece uykunuz olmaz. Tam anlamıyla uykuya dalmak için bedeninizi yormanız gerekir. Bunun için düzenli egzersizi hayatınıza sokmalısınız. Bedeniniz yorgun olduğundan dolayı sizinle savaşmayacaktır. Ayrıca egzersiz sayesinde düzenli bir uykuya sahip olursunuz. Bu nedenle haydi herkes spora!

Rahatlayın!

Uykuya dalmadan önce, kendinizi rahatlacak bir şeyler yapmaya çalışın. Mesela bazı insanlar, onları uykuya dalmalarını kolaylaştıran şeylerin arasında kitap okumayı, bazıları mesitasyonu bazılarıda televizyon izlemeyi sayarlar. Bunların yerine alternatif olarak sıcak bir duş alabilirsiniz veya vücudunuza rahatlatıcı etki yaratan lavanta gibi aromalara sahip olan kremlerde sürebilirsiniz.


Yediklerinize dikkat!

Bazı besinler vardır ki, yatmadan önce kesinlikle kaçınmalısınız. Özellikle kafein içeren içecekler uykuya dalmanızı zorlaştırabilir. Bunun yanısıra akşam yemeklerinizi yatmadan hemen önce yememeye ve bu öğünde ağır besinlerden oluşan bir menüden yana seçim yapmamanız gerekir. Çünkü bu sindirim işlemini zorlaştırır ve uykusuzluğa neden olur.


Işıklar kapansın!

Uykuya dalmada en sık kullanılan yöntemlerden biri de ışıkları tamamiyle kapatmak olacaktır. Odanızda herhangi uyarıcı bir ışıkta bulundurmamaya özen gösterin çünkü bu tür ışıklar uykunuzun kaçmasına davetiye gösterir.


Tansiyonu düşürün!

Yatmadan önce sizi telaşa, öfkeye ve gerilime sürükleyecek şeylerden uzak durmaya çalışınç Mesela korku filmi izlemeyin. Ağır bir konusu olan bir kitabı tercih etmeyin. Zaten başımızı yastığa koyduğumuzda aklımızdan geçenleri susturmak için binlerce yol ararken, yenilerini eklemeyin.


Çaya ne dersiniz?

Yatmadan önce tüketeceğiniz bir bardak çay uykudan önce rahatlamanıza neden olacaktır. Özellikle papatya çayının sinir ve kasları yumuşatıcı etkisi vardır. Uykudan önce bunu deneyebilirsiniz.


Rutin oluşturun!

Sabah kalkma ve akşam yatma saatlerinizde özel günler dışında programlı olmaya özen gösterin. Mümkünse haftanın 5 günü aynı saatte kalkmaya ve yatmaya çalışın. Bu da beden saatinizin bir düzene girmesini sağlar. Belli bir zaman sonra farkı siz bile farkedeceksiniz, artık sabahları alarma ihtiyacınız olmayacak.



Suna Dumanyaka'dan uyku problemi olanlar için öneriler...


Birkaç haftadır geceleri uyumakta çok zorlanıyorum. Bu durum enerji düşüklüğüne yol açıyor ve işteki verimimi olumsuz etkiliyor. Sağlıklı bir uyku çekmek için ne yapmamı önerirsiniz?

Selen H./İstanbul


Cevap:

500 gram suyun içine 1’er çorba kaşığı melisa ve lavanta ekleyin. Bu karışımı kaynatıp çay demler gibi demleyin. Her gece yatmadan yarım saat önce karışımdan 1 bardak için. Sorununuz kısa zamanda çözülecektir.




Facebook Yorumları

YORUMLAR

Yorum kurallarını okumak için tıklayınız!
  • Misafir 1-2 haftadir yatakta 2 saat harciyorum uyumak icin normalde 1 saat sonra uyuyordum ama bugun 3 saatir uyuyamiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Burada anlatılanları dogru bir şekilde uygularsan uyku problemimizi çözicez
    CEVAPLA
  • Misafir Uykuzukuktan bayılsam da yatınca hiç uyuyamıyorum sabah oluyor millet işe gidiyor ben hala uykuyla cebellesiyom o derece saçmalık ve kısır döngüye dönüştü...
    CEVAPLA
  • Misafir 2 3 gündür bende bu haldeyim nerden çıktı bu anlamadım uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Şuan saat 04:35 ve ben saat 02:00 den beri uyuyamıyorum bu saate kadar nasıl uyumadım ben ya off uyumak istiyorum stres yapıyorum aklıma saçma şeyler geliyor. Ama odada hiçbir ışık yokkk. Ve uyuyamıyorumm of çıldırıcam ya ezan okunuyor. Dua ettim yine uyuyamıyorum ya.
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyabilmek için 24 saat uykusuz kalmayı denedim. Gün içinde kahve tüketerek uyumadım. O gece yine uyuyamadım. İsyan etme seviyesindeyim artık
    CEVAPLA
  • Misafir Yeter artık ama en son bu siteye girdim sonunda buldum galiba uyuyacağım şimdi bir aaha deniyorum en son 237 koyun saydım ben
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamıyorum ahey ahey ahey
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir uyuyamıyorum diyorum uyku nedir diyor uzatiyor cildiracam artik
    CEVAPLA
  • Misafir Damlaya damlaya dağdan kestim kereste
    CEVAPLA
  • Misafir Saat 08.17 gece 12 den beri uyumaya çalışıyorum birazdan kahvaltıya kalacaklar
    CEVAPLA
  • Misafir Cenabetsen yikan veya kotuluklerden insanlari agir suclar etmekten kadin bana Hafiz biri demisti Uyguluyorum ise yariyor
    CEVAPLA
  • Misafir O kadar okudum azıcık uykum vardı o da gitti
    CEVAPLA
  • Misafir 48 saati geçti çok uykum var ama yatağa girince uyuyamıyorum.
    CEVAPLA
  • Misafir 48 saati geçti çok uykum var ama yatağa girince uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende burdayım 06.07 uykudan eser yok
    CEVAPLA
  • Misafir Bende hiç uyuamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende hiç uyuamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Yarın saat 4 e kadar uyuyamadım hiç uykum yok
    CEVAPLA
  • Misafir şuanda gece saat 04.16 hala uyuyamıyorum diyorum dedim hastane süresi de kadar böyle olmuştur zaten işte bu
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamïyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Uykum gelmişti yatağa yattım ama o anda uykum yok oldu. Bu durum sinirimi bozmuyor ama anında uyuyabilen insanları kıskanıyorum açıkçası :)
    CEVAPLA
  • Misafir Saat 5:24 0 uyku olmuo ya off
    CEVAPLA
  • Misafir şu aralar yalnızım psikolojik travmalar geçiriyorum kafamın içinde birisi hep intihar etmemi söylüyor çözüm bulamıyorum beynim beni ele geçiriyor her gece uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Psolojik tranvalar anksiyeteler yalnızlık hepsi üst üste geldi. Belki intihar çözüm olur hem herkese ders olur keşke şunu demeseydim öyle davranmasaydım diye. Umarım o sözü dinlemem
    CEVAPLA
  • Misafir Bi sakinleş, rahatla... Tek yapman gereken kafanı boşaltmak. Hadi iyi geceler, Tatlı Rüyalar.
    CEVAPLA
  • Misafir Tır soforuyum sqat 3;55 uyuyamıyorum saat 6 da yola çıkacam bu nasıl bir saçmalık uyku araba sürerken uyku geliyor uyumak için duruyorum 2 saat sağa sola dönüyorum uyku yok
    CEVAPLA
  • Misafir Evlendikten sonra uykusuzluk peydah oldu.
    CEVAPLA
  • Misafir uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Sabah top patlasa uyanamıyorum gerçekten kalkıp biri beni dürtse, kafamda çığlık atsa bile uyanmıyorum gerçekten bunu çaresi yok bir de uyuyamama problemi çıktı başıma ne yapsam olmuyor çıldırmak üzereyim bir de sınava hazırlanıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir şuanda gece saat 04.16 hala uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir şuanda gece saat 04.16 hala uyuyamıyorum of
    CEVAPLA
  • Misafir bıktım artık ya uyumak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Valla ben bıktım artık ya uyumak istiyorum ama olmuyor sabah derst te uyursam hocalara hic kusurlarına bakmasınlar tatlım
    CEVAPLA
  • Misafir sabah okul var 5 saattir uyumaya çalışıyorum ama uyuyamıyorum ve stres yapıyorum..
    CEVAPLA
  • Misafir Beynim sürekli konuyor ve beni uyutmuyor. Bazi şeyleri tekrar edip unutmamak için beynim süreli geviş getiriyor ne yapmam lazim saygilarimla
    CEVAPLA
  • Misafir Yardım uyumak istiyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Uykusuz
    CEVAPLA
  • Misafir Kafamdaki düşünceler hiç bi zaman susmuyo resmen biri dibimde konuşurken uyumaya çalışıyo gibi oluyorum taktik verirseniz sevinirim
    CEVAPLA
  • Misafir Ya şu an saat gece 2 ve benim saat 8 de dersim var işin garibi benim uykum var ama uyuyamıyorum acil taktik verin
    CEVAPLA
  • Misafir Gece uyumaya çalışırken sağ gözüm yavaş yavaş açılıyor
    CEVAPLA
  • Misafir Bende uyuyamiyorum kafamda sorular dolasiyor mutsuzum ondan galiba????
    CEVAPLA
  • Misafir gece saat şuan 03.00 hiç uykum yok.. uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir gece saat şuan 03.00 hiç uykum yok.. uyuyamıyorum düzenli uyku için ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Ahhh olmuyoorrr
    CEVAPLA
  • Misafir Ben alti aydir hic uyumu yorum ilacla oda Bazen etki yapmiyor kendiligimden uykuya dalamiyorum bu rahatsiz ediyor beni biktim boyle yadamakdan
    CEVAPLA
  • Misafir Gece 12 saat çalışıyom ve sabah 8 30 da eve geliyorum duş vs derken saat 10 oluyo yattığımda bir dk içinde uyuyorum ve 2 saat veya 3 saat sonra uyanıyorum aynı gün gece vardiyasında saat 2 ila 7 arası makina başında uykum geliyor ve dayanamıyorum çalışma mecburiyetim olmasa işi bırakıcam
    CEVAPLA
  • Misafir Vardiyalı çalışıyorum.Gece çalışıp sabah eve geldiğimde hemen yatıyorum, ki uyku gözümden akıyor zaten:))Fakat 3-5 saat arası uyuyup uyanıyorum.Bir dahada uyuyamıyorum.Ondan sonra gece 1 den 2 den sonra sallanmaya başlıyorum.Bu durumdan da nefret ediyorum.Ne yapmalıyım?
    CEVAPLA
  • Misafir Gece 12 ile 5 arası uyuyamıyorum. Uyuyunca uyanamıyorum. Uyumak ve uyanmak benim için ölüm
    CEVAPLA
  • Misafir Bende gece 12 yatiyrm 2 uyaniyrm 4 uykuya daliym ayni saate yani 5 uyaniyrm daha uyku yok namz kiliyrm kuran okuyrm oyle sabahliyrm ama alak bullak oluyrm kafam dolu allah herkese yardim ettsn banada
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaşlar şuan saat 02:30 ben de uyuyamıyorum size bir tavsiyem var, eğer uyuyamıyorsanız ışıkları açın, telefonunuza bakın, gözünüzü yoracak şeyler yapın en fazka 2 saat sonra uykuya daldığınızı fark edeceksiniz. Burda yazılanlar aslında yanlış, tam tersi gözünüzü çok yoracak şeyler yapmanız gerek ki uykunuz gelsin. Allah rahatlık versin herkese iyi akşamlar umarım yardımım dokunmuştur????
    CEVAPLA
  • Misafir Burda
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamıyorum yeter artık
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamıyorum...uyku yok nerde bu uyku denen şey ????????????
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamıyorum...uyku yok nerde bu uyku denen şey ????????????
    CEVAPLA
  • Misafir Bende depresyon geçirdim uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende uyu yamiyorum ne yapmamızlazım hocm
    CEVAPLA
  • Misafir Uykum var ama bir türlü uykuya dalamıyorum tam dalacak gibi olurken yine uyanıyorum yaşım daha 15
    CEVAPLA
  • Misafir Uykuuyuyamıyorum.Ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir ÇÖZÜM ÖNERİM : benimde küçük yaslardan beri uyku problemim vardı bazen 2 gün hiç uyuyamıyordum, çözümü kendim buldum, uyku beyinden salgılanan hormonlar sayesinde gerçekleşir yatağa girdiğinizde beyin uyuyacağınızı algılar ve hormon salgılar , uykusuzluk hormonlar yetersiz salgılanırsa oluşabilir , beyninizi uyuyacağına inandırmanız lazım , bunu şu şekilde yapabilirsiniz uyumadan en 2 saat önce gereksiz lambaları kapatın , uyumadan 10 dakika önce telefonunuzu başka bir odaya koyun , 15 dakikalik bir egzersiz yapın ve beyninize deyinki " yatağa giricem ve uyuyacam " bu meaaji beyninize...
    CEVAPLA
  • Misafir Ben 12 yaşındayım saat 02.50 hala uyuyamıyorum...
    CEVAPLA
  • Misafir Ay neyapayım bilmiyorum uykum var ama uykuya dalamıyorum sürekli böyleyim geceler bana haram oldu çok geriliyorum uyuyamayınca ne olur yardım edin bana????????????????
    CEVAPLA
  • Misafir Uyku hiç Uyuyamıyorum gündüz de dahil ne yapmam Lazım
    CEVAPLA
  • Misafir Bende 64 yaşındayım gece saat şuanda, 3,53 hale uyku yok sabah namazdan sonra 1 saat uyuyorum ama günlük 7 adet ilaç kullanıyorum uykusuzluk beni çok perişan ediyor herkese Allah iyi uykular versin
    CEVAPLA
  • Misafir Saat 00:19 gibi uyudum ancak 1 saat uyuyabildim vakit çok yavaş ilerliyor gibi geliyor bana rahat bir şekilde uyuyamıyorum bu yüzden de ne yapmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Valla o kadar uykum Var ki ama uyuyamıom. LGS ye gircem büyük ihtimalle lgs' Yİ çok kafama taktığım içindir
    CEVAPLA
  • Misafir uyuyamuyorym
    CEVAPLA
  • Misafir Anksiyete hastasıyım herkes uyuyunca gözüme uyku girmiyor ve kriz geçiriyorum yaşım daha 14
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamiyorum gözler yaniyor cok kötüyüm
    CEVAPLA
  • Misafir Bismillah dedim görünce yorumları arkadaşlar hep aynı sorunlar malesef ben şeker hastalik var ayaklarım tanıyor depresyon hastalik var allah şifa versin cumlemize çok zor geceleri beklemek sabahi
    CEVAPLA
  • Misafir Arkadaslar herkes yorum yapmış lakin çözüm yazan yok çözüm yazsin biri nolur
    CEVAPLA
  • Misafir 3 gündür gözümü kırpmadım 4.güne giriyorum ne olur bi şey söyleyinn
    CEVAPLA
  • Misafir ben(15) günde 13 14 saat uyuyorum ama asla uykumu alamıyorum elimde olsa 24 saat uyuyabilirim,birkaç kez olmuştu, ne yapmalıyım?
    CEVAPLA
  • Misafir Benim uykum var ama beynim uyumuyor bir türlü uykuya dalamuyorum böyle yaşamaktan yoruldum.3 saatlik uykuyla ayaktayım yardım edin
    CEVAPLA
  • Misafir Saat 4 yarın bir işim yok ama erken kalkıp ders çalışmalıyım
    CEVAPLA
  • Misafir Ya Ben Uzun Süredir 4-5 gibi yatıyorum yaşım daha 14 odam ortalama sıcaklıkta gözümü koyuyorum kapatiyorum uyuyamiorum bazı günler hiç uyuymaiyorum bugün uyumayacağım belki yarın uyurum ve uykum düzene girer
    CEVAPLA
  • Misafir Benim uykum var ama beynim uyumuyor bir türlü uykuya dalamuyorum böyle yaşamaktan yorgunum
    CEVAPLA
  • Misafir Yarın 8 de kalkıcam saat 3 ve hala uyuyamadım Allahım yardım et
    CEVAPLA
  • Misafir bazı günler gece 1de yatağa girip öğlen 2 de felan anca uyuyabiliyorum. gece 3 4 uyuyamıyorum diye üzülmeyin beterin beteri var şükredin.
    CEVAPLA
  • Misafir Spor yapmak nedir yaw, namaz kılıyoruz, aynı zamanda spor oluyor...Allah en iyisini zaten bizim için düşünmüş....ekstra sporu gündüz yapın.
    CEVAPLA
  • Misafir 2 gündür uyuyamıyorum hastane acilden bana çözüm üretilirmi
    CEVAPLA
  • Misafir Korkuyorum...
    CEVAPLA
  • Misafir Korkuyorum o yüzden uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Bende uyuyamiyorum sinirlerim bozuluyorezandan sonra biraz daliyorum sabah 10 dedinmi ayaktatim cokta duvada ediyorum degisen bir sey olmuyor ne olur bana bir care
    CEVAPLA
  • Misafir bende gece uyuyamıyorum ancak sabah aydınlanırken
    CEVAPLA
  • Misafir İstediğim tam cevap bu işte
    CEVAPLA
  • Misafir Ben hastayım ve şu anda dinlenmem gerek ama aklıma kötü şeyler geliyor ve onlardan kaçınamıyorum lütfen yardım edin saat 2.00 ye kadar ayakta duramazdım şimdi durabiliyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Aylardir uyuyamiyorum yatakta timsah gibi donuyorum gozum.kapali bi bakiom.sabah olmus ama uykum var ama ben uyumadan devam ediom ozelikle son 10 gundur gic uyku uyumadim desem yeridir bana yardim edin
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyomıyorum ne yapmam lazım?
    CEVAPLA
  • Misafir Hiç birşey yapasim gelmiyor yoruluyorum ve uyumak isteyince uyuyamıyorum hep aklıma rahatsız edecek şeyler geliyor
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamiyorum diye baktım koca bi destan okudum hala uyuyamiyorum cunku sorumun cvbini yazmamışsınız neden uyuyamiyorum bennn
    CEVAPLA
  • Misafir Lan uyuyamiyorum dedim ne uzatiyon lan?
    CEVAPLA
  • Misafir Harbiden çok gereksiz uzatıyorlar, ne aradığımı bile unuttum
    CEVAPLA
  • Misafir İki Kedi otu kökü çayı bide alerji ilacı içiyorum Öyle uyuyorum hergün ... kendi kendime uyuyamıyorum
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamiyorum.coh.kotuyum.yardimcioun
    CEVAPLA
  • Misafir Uyuyamiyorum ama sizde bir şey söyleyin bunlar nasıl yapıcaz çalışan var çalışmayan var kendine vakit ayıran var ayırmayan var yani demem o ki böyle uyumak için etkili birşey bir iki dakika için De gözlerinizi kapatacaktınız etkili bir ilacyada
    CEVAPLA
  • Misafir Uykusuzluk.var
    CEVAPLA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.